Bild
Nästa artikel
Terrängkombibilar testade.
Terrängkombibilar testade.

Test: Opel Insignia Country Tourer, Skoda Octavia Scout och Subaru Outback

Nybilstest

Kombibilar med höjd markfrigång blir allt populärare, särskilt i stan. Är nya Subaru Outback, Skoda Octavia Scout eller Opel Insignia Country Tourer din favorit när du hör skriet från vildmarken?

Läs hela testet!

Opel Insignia Country Tourer, Skoda Octavia Scout och Subaru Outback granskas i ett 11 sidor långt test.
Du ser dem överallt, kombi-bilarna med plast runt hjulhusen, med högre markfrigång, robust framtoning och vildmark i blick. Sakta men säkert har de rullat in på landets garageuppfarter och närt drömmen om det gränslösa redskapet för den med koll på sin livsstil, för den som längtar till landet men bor i stan – eller för den som bor på vischan och längtar till stan då och då.
 
Marknadsförarna gnuggar geniknölarna och hittar på fjällvandringsnamn som Alltrack, Allroad, Cross Country, X-Cross, X-Perience …
 
Pionjären Subaru Outback finns nu i ny tappning och i detta test ställs den mot Sverige-favoriten Skoda Octavia Scout och doldisen Opel Insignia Country Tourer.

Prenumerera på Vi Bilägare och få senaste biltesterna och mycket mer rakt ned i brevlådan. Prenumeranter får även tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägst pris. Klicka här för att läsa mer om prenumeration.

Diskutera: Vilken är din favorit av de tre bilarna?

Kommentarer

#1
2015-05-06 11:44

Du talar som om du aldrig kört bil i Stockholm.
Jag bor i villaområde en mil utanför fjollträsk och letar Land cruiser nu efter två sönderkörda hjulupphängningar, trasig spoiler, underredsskydd som åkt av, fastkörningar mitt på vägen med Passat "4x4". Här plockar kommunen fram snöplogen när vägarna ser ut som traktorstigar av is i februari.
Glöm inte heller alla satans fartgupp som rakar skägget av spoilrarna. Dessutom är vägarna ofta för smala för att mötas på så när man kör ner med ena hjulparet i väggrenen så slår man i hjulupphängningen, och jag kör riktiga svenssonbilar vill jag tillägga.

En Subaru forester eller outback med dragkrok för grovsoporna och husvagn känns som en alldeles utmärkt ide för villafolk som jag och några miljoner till...

#2
2015-05-06 11:48

"Skriet från vildmarken", snarare bruset från storstaden.

För det är väl snarast den de är designade för...

#3
2015-05-08 12:26

Ja de här låtsasterrängbilarna klarar väl på sin höjd en garageuppfart med singel på.

#4
2015-05-08 12:39

Med en markfrigång på 20cm så klarar nog Outback betydligt mer än en garageuppfart, 20cm är likvärdigt med vad många suvar har och i en del fall mer än vad suvar har. Jämför med Passat Alltrack som har ca 16,5cm= ett skämt.......i jämförelse.

#5
2015-05-09 02:30

Octavia med dåligtvägpaket,typ "Rysspec" är oslagbart prismässigt,slipper allt plastskit med.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.