Nästa artikel
Unikt testarkiv: Så hittar du tester inför bilköpet
Premium

Unikt testarkiv: Så hittar du tester inför bilköpet

Publicerad 2024-04-29 10:06
Hitta rätt bil i vårt testarkiv. Vi hjälper dig på vägen – så här kommer du igång.

En av de viktigaste fördelarna som ingår i Vi Bilägares Premiummedlemskap är vår testbank – ett unikt artikelarkiv med tester av nya bilar som sträcker sig många år tillbaka i tiden.

– Nästan oavsett vilken bil du är intresserad av har vi testat den. Och det finns en anledning att vi kallar det ”biltester på riktigt” – vi granskar flera detaljer som ingen annan gör, säger Erik Söderholm, digital redaktör på OK-förlaget.

Ett exempel är vårt unika rosttest där vi direkt kan avslöja hur bra rostskyddet är, och vilka biltillverkare som tar ”genvägar” för att komma undan billigare. Ett annat exempel är ljustesterna där vi mäter halv- och helljusets prestanda, något som visar vilka biltillverkare som snålat in på bra strålkastare.

– Vi är helt oberoende från biltillverkarna och som läsare kan du lita på att vi utför alla biltester helt objektivt, säger Erik Söderholm.

Unika långtester

Du får också ta del av allt vi skriver om våra långtestbilar, där vi bland annat kan visa exakta ägandekostnader över tid, svart på vitt. Just nu har vi bland annat Tesla Model 3 som långtestbil för att avslöja hur den är att leva med över tid.

– Vi Bilägare är ensamma i Sverige om att köpa in bilar och köra dem i ett helt år. På så sätt kan vi avslöja både styrkor och svagheter, även i riktigt kallt vinterklimat. Att leva med en bil i ett helt år ger viktiga insikter som inte alltid kommer fram i ett vanligt test, säger Niklas Carle, chefredaktör på Vi Bilägare.

Kom igång på nolltid

Det första du ska göra när du är på jakt efter en ny bil är att gå in i Vi Bilägares testbank som du hittar här. Du kan leta fram en viss bilmodell genom att klicka på märket och sedan modellen.

I nuläget finns över 460 nybilstester att läsa för alla Premiummedlemmar, och dessutom finns provkörningar, begagnattester, däcktester, ljustester och rosttester i testarkivet. Vi fyller på med fler tester löpande.

– Testarkivet är en unik fördel för alla Premiummedlemmar, men du kan också köpa vårt korttidserbjudande, till exempel om du ska köpa bil men inte vill ha en prenumeration som förnyas automatiskt, säger Erik Söderholm.

Klicka här för att bli Premiummedlem eller köpa korttidserbjudandet och klicka här för att komma till testarkivet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.