Nästa artikel
Test: Mazda 2 Skyactive 1.5, Opel Corsa Enjoy 1.0T och VW Polo GT 1,2 TSI
Nybilstest

Test: Mazda 2 Skyactive 1.5, Opel Corsa Enjoy 1.0T och VW Polo GT 1,2 TSI

Publicerad 2 juli 2015 (uppdaterad 2 juli 2015)
Vi har testat Mazda 2, Opel Corsa och VW Polo.
Många skulle säkert kunna kliva ner en bilstorlek och ändå bli nöjda. Numera finns långa tillvalslistor att kryssa i även till småbilar. Vi har testat Mazda 2, Opel Corsa och VW Polo.
Om man bara har fyra meter på sig att rita en praktisk bil som, mest i teorin i och för sig, har fem sittplatser - då kommer den bilen att se ut ungefär som de här tre!

Den här grundformen, för det är verkligen en design som gäller, kommer från Italien, närmare bestämt Italdesign och legendariske Giorgetto Giugiaro. Han ritade den första Volkswagen Golf 1974, som då  var 30 cm kortare än dagens Polo!

Men exakt hur dugliga är dessa småbilar och på vilka punkter skiljer de sig åt? Läs hela testet och bilda dig din egen uppfattning innan du slår till på en ny småbil.

Prenumerera på Vi Bilägare och få senaste biltesterna och mycket mer rakt ned i brevlådan. Prenumeranter får även tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägst pris. Klicka här för att läsa mer om prenumeration.

Diskutera: Vilken är din favorit av de tre bilarna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-14 11:48
hultarn

Kör denna vecka en Mazda 2 1,3 på Gran Canaria. Fel bil på fel ö. Den är så högt växlad att man får köra på ettan upp för backarna! Har ett märkligt effektband, allt på en gång och sedan blir det inte mer. Svårt att köra mjukt mao. Bakfjädring tycks saknas, bilen skuttar fram.
Kan inte jämföras med Corsan jag körde här förra året.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.