Bild
Nästa artikel
Bekräftat: Hyundai Kona Electric återkallas

Bekräftat: Hyundai Kona Electric återkallas

Nyheter

Hyundais elsuv kan i värsta fall börja brinna. Nu ska batteriet inspekteras.

Hyundai gick tidigare i oktober ut med en stor återkallelse på över 25 000 bilar i Sydkorea. Det gällde den eldrivna versionen av Hyundai Kona där battericellerna i värsta fall kan kortslutas och börja brinna.

När återkallelsen blev officiell gällde den dock inte bilar som sålts i Europa. Nu kommer dock besked från Hyundai att Kona Electric som tillverkats i Sydkorea mellan 29 september 2017 och 20 mars 2020 ska återkallas.

Det är statusen på högspänningsbatteriet som ska undersökas. Ägarna ska kontaktas för att boka verkstadstid.

”Själva kontrollen innebär en mjukvaruuppdatering av bilens system och endast vid en liten procent av fallen behöver en modul i batteriet bytas ut”, skriver Hyundais svenska kommunikationschef Tobias Joelsson i ett mejlsvar.

Han kan ännu inte svara på om några svenska bilar omfattas, men besked i den frågan lär komma inom kort.

Så här lyder Hyundais officiella uttalande:

”Bekräftat är att Hyundai Motor Company genomför en frivillig återkallelse av Kona Electric tillverkade på fabriken i Korea under perioden 29 september 2017 till 20 mars 2020. Hyundai Sverige genomför en intern undersökning för att se om svenska bilar berörs eller inte. Vi har än så länge inget besked att ge men lovar att återkomma så snart vi kan i frågan.”


Uppdatering 16.40: I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att det var bekräftat att Hyundai ska återkalla Kona Electric i Sverige. Det byggde tyvärr på felaktig information. I nuläget ska Hyundai Sverige utreda om några svenska bilar omfattas och besked ska komma inom kort. Vi beklagar felet.

Läs också: Hyundais elsuv återkallas – kan börja brinna

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.