Nästa artikel
Årets däcktester är här – så väljer du rätt
Nyheter

Årets däcktester är här – så väljer du rätt

Publicerad 26 september 2023
Vi Bilägare har publicerat årets däcktester – viktig läsning för dig som vill göra ett säkert val i vinter.

Det börjar bli dags att fundera på vinterdäck, och du som ska köpa nytt gör klokt i att läsa Vi Bilägares däcktester.

Vi har redan publicerat vårt test av dubbdäck och test av dubbfria friktionsdäck för att du ska kunna välja rätt. Men kom ihåg att det inte alltid är testvinnaren som är bäst för dig – det beror på var och hur du kör.

– Stirra dig inte blind på vår ranking. Fundera på vad du vill ha ut av dina vinterdäck. Ta dig tid att studera delresultaten för att hitta det däck som passar din vinter bäst, säger Vi Bilägares däckexpert Nils Svärd.

I år har vi testat både dubbdäck och friktionsdäck i dimensionen 225/45 R17 med Volkswagen Golf som testbil, men den här storleken passar även andra populära modeller.

Vi har också testat två begagnade däck, ett i respektive kategori, för att se hur de står sig mot helt nya däck. Resultatet är intressant läsning för alla som står i valet och kvalet mellan att köpa nya budgetdäck eller hålla kvar i sina nuvarande en säsong till.

Läs vårt test av dubbdäck och test av friktionsdäck för att hitta din testvinnare. Du kan också läsa mer om hur vi testar däck. För att läsa däcktesterna behöver du vara Premium-medlem – det kan du bli här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 30 september 2023 Larsa, däcken köps av ViB…
  • 7 november 2022 Hur försäkrar ni er om att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.