Nästa artikel
Årets däcktester är här – så väljer du rätt
Nyheter

Årets däcktester är här – så väljer du rätt

Publicerad 2022-11-07 13:05
Vi Bilägare har publicerat årets däcktester – viktig läsning för dig som vill göra ett säkert val i vinter.

Det börjar bli dags att fundera på vinterdäck, och du som ska köpa nytt gör klokt i att läsa Vi Bilägares däcktester.

Vi har redan publicerat vårt test av dubbdäck och test av dubbfria friktionsdäck för att du ska kunna välja rätt. Men kom ihåg att det inte alltid är testvinnaren som är bäst för dig – det beror på var och hur du kör.

– Stirra dig inte blind på vår ranking. Fundera på vad du vill ha ut av dina vinterdäck. Ta dig tid att studera delresultaten för att hitta det däck som passar din vinter bäst, säger Vi Bilägares däckexpert Nils Svärd.

I år har vi testat både dubbdäck och friktionsdäck i dimensionen 235/55 R18 med Volvo XC40 som testbil, men den här storleken passar även andra populära modeller som Audi Q3, Nissan Qashqai, Peugeot 3008, Toyota RAV4, Volkswagen Tiguan, Mercedes EQB och många fler.

En allvarlig miss avslöjades i Falkens dubbdäck. Efter bara 50 mil började däcken tappa dubb och när alla moment var avklarade hade Falkens framdäck bara 49 respektive 64 dubb kvar av ursprungliga 200. 

– Det var länge sedan vi såg ett så stort bortfall, säger Nils Svärd.

Falken har sedan dess bett om ursäkt och förklarat missen med ett tillverkningsproblem. Kunder som redan köpt däcken erbjuds att få byta.

Läs vårt test av dubbdäck och test av friktionsdäck för att hitta din testvinnare. Du kan också läsa mer om hur vi testar däck. För att läsa däcktesterna behöver du vara Premium-medlem – det kan du bli här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2022-11-07 16:23 Hur försäkrar ni er om att…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.