Vi Bilägares forum

Förändrad hemsida och forum på ViB

Förändrad hemsida och forum på ViB

Så tycks då nåt ha hänt med både hemsidan och forumet.
Mest konkret för oss som ogillat all reklam är att Adblock inte fungerar riktigt lika bra numera vilket är lite irriterande men det kan ju knappast ViB klandras för. Sen är ju kommentarsredovisningen till artiklarna också annorlunda.
Vidare har et väl inte funnits möjlighet till privata meddelanden tidigare men nu finns ju den funktionen som varit standard på mer eller mindre alla fora tidigare - och ett antal nya funktioner som Garage, Album, Recensioner m m.
Så - vad tycker ni ?

Uppdaterat: 2016-11-08 11:02

Kommentarer

Såg precis att "Senaste aktivitet" som redovisas på hemsidan inte var mitt första inlägg i denna forum-tråd utan en artikelkommentar jag lade in tidigare så där finns nog lite att "trimma".
Edit: Denna kommentar kom dock upp som "Senaste aktivitet" så det kan vara relaterat till att det förra var ett nytt ämne - men lite trimning behövs nog...

Uppdaterat: 2016-11-08 11:07

Nja kan jag tycka vid första anblick, men jag måste testa lite till först.
Kommentarsfälten på artiklarna är dock betydligt bättre då de nu ligger i kronologisk ordning uppifrån och man får alla på en lång rad om man väljer "+:et"
Sedan kanske vi skall lära oss hur Citat-funktionen är, vet inte om det är gamla inlägg eller nya som spökar, men rätt många citeringar har inte gått bra om man tittar på de trådar som varit aktiva det senaste dygnet.

Uppdaterat: 2016-11-08 11:22
*Robban

Hej, ja vi ändrar lite idag. :-) Senaste aktivitet cachas (som allt annat) för att ge snabbare sajt så viss eftersläpning på den kan det vara. Vi har givietvis också en del att fila till.
Vi har nu ändrat designen framförallt för att passa bättre i mobilen. Förr gjorde vi en design för desktop som mobilanpassades, nu har vi utgått från mobilen och sedan anpassat den för desktop kan man säga. Passade även på att ge sajten större bilder.
Kommentarsfunktionen tycker vi blev bättre. Du ser först de senaste kommentarerna, vilket känns mest relevant, men om du sedan öppnar ser du flödet i kronologisk ordning (vilket vissa efterfrågat eftersom det ibland tenderar att bli diskussion).
Kolla också gärna in profilsidorna som har lite ny design.

Några synpunkter eller felrapporter så här långt?

Uppdaterat: 2016-11-08 11:26
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Något att tänka på är att Profilsidorna numera visar medlemmens riktiga namn om man valt att skriva in det.
Det gjorde det inte innan.

Uppdaterat: 2016-11-08 11:35

Det går inte att redigera trådens första inlägg - finns det nån baktanke med det ? Trots allt kan det ju bli rena skrivfel som man vill korrigera i efterhand vilket bl a finns i denna tråds första inlägg...

Uppdaterat: 2016-11-08 11:36

Som vanligt faller man i samma fälla som alla andra, nämligen att sajten är ut som skräp i en vanlig dators webbläsare. Alla använder sig faktiskt inte av mobilen för att surfa på webben.

Uppdaterat: 2016-11-08 11:39

Har efterlyst det tidigare och gör det igen... Varför finns det inte en "uppräkning" av senast kommenterade Artiklar på förstasidan - bara senast kommenterade Forumtrådar ? Det skulle underlätta för oss om vill följa diskussionerna.

Uppdaterat: 2016-11-08 11:49

Meny för redigering av inlägg är bra och det är också bra att man kan skicka PM till någon.
Annars vet jag inte, den nya sidan kommer väl att fungera lika bra som den gamla. Ser direkt inget negativt ännu.

Uppdaterat: 2016-11-08 12:00
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tycker nog att hemsidan är lite "renare" nu när man kollar i datorns webb-läsare så det tycker jag är positivt. Det var mera "kors och tvärs" med artikellänkar m m tidigare.

Uppdaterat: 2016-11-08 12:07

Vi fortsätter att fila på designen och funktionen. Inget är för evigt på webben, vi kommer säkert hitta saker som behöver förändras efter hand. En sådan liten detalj är till exempel om du vill blockera en medlem så får du nu en kontrollfråga för att minska risken att du gör det av misstag. En liten detalj, men del i att bygga det här så bra som möjligt. Pi, vi kollar på dina synpunkter.

Uppdaterat: 2016-11-08 12:51
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Skönt att kunna gå till slutet av en sida med foruminlägg och inte hamna bland artiklar. Annars blir väl alla sajter mer eller mindre lika när man använder publiceringssystem. Enklare att underhålla men inte speciellt spännande design.

Uppdaterat: 2016-11-08 12:52
Mycket vatten har runnit under hjulen...

En stor fördel är att det tycks gå mycket snabbare nu.

Uppdaterat: 2016-11-08 14:51

Betydligt snabbare i mobilen,och optionmenyn (kugghjulet) vid foruminläggen är underbar, äntligen slipper man det där blockerandet och anmälandet när man scrollar.....
Eftersom jag nästan uteslutande surfar mobilt ser jag det mesta som förbättring.
Lättare att hitta i forumet, kortare laddningstider och mindre scrollande, tack för det!
Men, varför i helsike kommer "kom tillbaka om 3 minuter, vi uppdaterar sidan” när jag försöker lägga in en smiley?
Inga problem, jag hoppar smileyn, men det tog tid att komma på att det var därför jag inte fick in vissa inlägg......

Uppdaterat: 2016-11-08 15:44

Att man sen kan se och åtgärda blockerade användare på sin profilsida, kanon.
Hittade 13 blockerade, visste inte om nån av dom.
Samtliga mina synpunkter när jag klagade på blockeringsfunktionen har beaktats, och blivit som jag önskade, tackar ödmjukast!

Uppdaterat: 2016-11-08 16:05

Jag noterar att texten blivit väldigt liten, iaf för en telefon som inte är i dasslocksstorlek.
Som tur är, är texten nu när jag skriver större, annars hade jag fått skriva på känn och hoppas att det blev rätt.

Uppdaterat: 2016-11-08 16:52

Jag håller med Rikard, texten är väldigt liten, men man vänjer sig väl.

Uppdaterat: 2016-11-08 18:10
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Moderatormenyn finns inte kvar om man kollar via mobilen. På datorn finns den. Ser ni den på mobilen saabnisse och Hacken?
Man kan redigera och radera som vanligt med anmälningarna hittar jag ej.

Uppdaterat: 2016-11-08 18:15

Stämmer Deeds, jag ser inte heller moderatormenyn.

Uppdaterat: 2016-11-08 18:45
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Så då har Uno fri lek på forumet?

Uppdaterat: 2016-11-08 19:07
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Nej christer_1, ingen fara på taket! Det enda vi inte ser på mobilen är anmälningar. Redigera,radera och inaktivera kan vi göra ändå.

Uppdaterat: 2016-11-08 19:09

Man får väl tacka för att ViB avslöjat en massa anonyma nicks riktiga namn. Jättekul. NOT.

Hur fan tänkte ni där?

Uppdaterat: 2016-11-08 19:24
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Där håller jag med dig Audi - märkligt agerande när man inte visat de "riktiga" namnen tidigare.
Skall förresten bli skönt när annons-blockerarna uppdaterats så man slipper en massa tomma rutor som bara tar plats...:)

Uppdaterat: 2016-11-08 19:43

Jag har mailat Magnus om detta, men ta mig fan - en ren skandal. Jag hade turen att endast mitt förnamn fanns med (vilket är rejält ovanligt), hade efternamnet funnits med så finns det 2 personer på planeten som heter som jag.....

Uppdaterat: 2016-11-08 19:44
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Vi får tacka Deeds för att han upplyste om detta tidigt i förmiddags.

Uppdaterat: 2016-11-08 19:52

Upptäckte att man via högerklick på ViB-sidan, sen Adblock och "Blockera ett objekt på denna sida" manuellt kunde plocka bort det mesta och slipper de tomma reklamrutorna..:) Jo - ViB's annonsörer gillar säkert inte detta men sånt är livet om man vill fortsätta att ha läsare.

Uppdaterat: 2016-11-08 19:59
Pi skrev:

Upptäckte att man via högerklick på ViB-sidan, sen Adblock och "Blockera ett objekt på denna sida" manuellt kunde plocka bort det mesta och slipper de tomma reklamrutorna..:) Jo - ViB's annonsörer gillar säkert inte detta men sånt är livet om man vill fortsätta att ha läsare.

Tack för tipset Pi.

Uppdaterat: 2016-11-08 21:03
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Kul med förändring. Dock så tycker jag att artikelkommentarerna bör gå åt det håll de gjorde tidigare, dvs senaste kommentaren överst.
Sen hoppas jag att ni implementerat bättre verktyg för moderatorerna med IP-loggning på användarna.

Uppdaterat: 2016-11-08 21:35

Audi; det är därför man inte skall kommunicera sitt riktiga namn någonstans. Både mailadress och allt som hör därtill är därför fejk i mitt fall.

Samma sak hände nämligen på Aftonbladets "Bilsnack" redan på 90-talet. Då syntes helt plötsligt alla e-postadresser en dag. Då fick jag snabbt mail från andra debattörer. Det misstaget har jag sedan inte gjort om;-).

Men Audi; faktum är att jag vet ditt efternamn likaså:). Det har jag vetat allt sedan du svarade på ett meddelande som jag skickade till dig via siten för en massa år sedan. I det mail som gick ut då, som sa att du svarat mig, stod din e-post med, märkligt nog. Och det namnet är ju ovanligt,;). Men eftersom jag respekterar dig och vet att du, likt jag själv, vill förbli anonym har jag inte avslöjat något för någon. Så kommer det också förbli.

Men kanske att jag hör av mig någon dag Audi. När pensionen väntar kan man ju tala om vem man är, så då tar jag gärna en öl eller två:;-). Vi bor ju trots allt i samma stad.;)

MVH AL

Uppdaterat: 2016-11-08 22:21
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Alltså, nu ska jag vara tråkig och komma med kritik till denna förändring. Varje gång Vi bilägare gör en förändring på sajten och forumet så tycker jag det blir till det sämre. Blir rörigare och svårare att diskutera. Folk tappar intresse. Förstår att intentionerna är det motsatsa men ibland är det simpla och enkla guld. Märker det direkt nu ikväll, färre diskussioner och färre inlägg.

Huvudsidan verkar ha tappat bort fältet med "mest kommenterade" också.

Saknar det gamla forumet som fanns för typ 10 år sen där alla kunde skriva utan att vara inloggad och det var simpel text, inga bilder etc. Och det var supersnabbt att ladda. Då var det lättillgängligt och populärt. Sen dessa har det gått utför.

Uppdaterat: 2016-11-08 22:30

Jag saknar en "snabbknapp" till "Aktiva ämnen" här i forumet - t ex till höger om "Senaste inlägg". Visst - om man backar tillbaka några gånger så hittar man den men det är inte speciellt användarvänligt. Fast andra har säkert andra sätt att leta rätt på de intressanta trådarna. Sen håller jag med Vidstige att det simpla kan vara guld värd - även om jag förstår att det kan finnas orsaker att t ex höja säkerheten.

Uppdaterat: 2016-11-08 22:44

Överlag tycker jag den nya designen är lite väl mycket svart, vit och grå, och det känns ganska trist med sådan färglöshet. Mer färger skulle inte skada.

Uppdaterat: 2016-11-09 00:55
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.
Audi A5 SB skrev:

Jag har mailat Magnus om detta, men ta mig fan - en ren skandal. Jag hade turen att endast mitt förnamn fanns med (vilket är rejält ovanligt), hade efternamnet funnits med så finns det 2 personer på planeten som heter som jag.....

Jag upptäckte detta igår morse när jag kom till jobbet. Hela mitt namn stod med stor text på profilsidan och mitt namn är jag helt ensam om på hela planeten. Håller med om att så får man inte göra.. Sånt skall ha kontrollerats innan man satte sidan live.

Uppdaterat: 2016-11-09 12:44

Samma med mig fanns mitt förnamn och efternamn men bara för egen inloggad utan offentlig dom ser oss. Det är bara webbansvarig dom vet kanske.

Uppdaterat: 2016-11-09 08:29
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

CItatfunktionen fungerar mycket dåligt nu.
Som ni ser i mitt övre inlägg så har jag citerat Audi A5 SB men det framgår dåligt. Ser nästan ut som om hela inlägget är Audis. Jag har även testat att lägga in en massa utrymme mellan citat och eget inlägg men det hjälpte inte. Sitter fortfarande ihop.

Uppdaterat: 2016-11-09 09:05

Ja GF, hela ditt namn står utskrivet, Du får gå in på profilsidan och ändra.

Uppdaterat: 2016-11-09 11:34
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Deeds skrev:

CItatfunktionen fungerar mycket dåligt nu.
Som ni ser i mitt övre inlägg så har jag citerat Audi A5 SB men det framgår dåligt. Ser nästan ut som om hela inlägget är Audis. Jag har även testat att lägga in en massa utrymme mellan citat och eget inlägg men det hjälpte inte. Sitter fortfarande ihop.

Testar att citera.

Uppdaterat: 2016-11-09 11:39
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Jo - det har nog skett lite förbättringar i det dolda...:)

Uppdaterat: 2016-11-09 11:43

Förutom några missar som att namn visas så måste jag säg att jag gillar den nya sidan bättre nu efter att har provat den lite.
Bra gjort Vib.
Stämmer som Roy skriver, radbrytningar fungerar inte alls.

Uppdaterat: 2016-11-09 12:43
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Kommentarsfälten har bättre struktur men innehåller några riktigt dåliga försämringar!

- Länkar fungerar inte.

- Jag är van att använda radbrytningar och styckeuppdelningar för att få en luftigare och mer lättläst text - men nu läggs allt ut som ett enda massivt textblock!

- Klickar man på "Gilla" (eller motsatsen) ramlar man bort fullständigt.

Uppdaterat: 2016-11-09 12:37
Roy J
Pi skrev:

Jo - det har nog skett lite förbättringar i det dolda...:)

Testar igen!

Funkar!

Uppdaterat: 2016-11-09 12:45

Vi Bilägare kunde gott skickat ut ett test till t ex moderatorer. Nu kom allts om en överraskning utan minsta förvarning.
Det där med "nicken" är dåligt skött!
Nu tillhör jag inte dem som gömmer mig, utan jag har alltid stått för mina åsikter, så mig bekommer det inte. Men det kan ju bli så att någon blir överöst med oönskade mail till sin privata e-postadress.

Uppdaterat: 2016-11-09 12:48
Roy J
saabnisse skrev:

Ja GF, hela ditt namn står utskrivet, Du får gå in på profilsidan och ändra.

Tack, äntligen har jag ta bort mitt riktigt namn både förnamn och efternamn ändra till GF endast på förnamn och tomt efternamn.

Uppdaterat: 2016-11-09 13:28
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Nu ska jag testa något som inte alls funkar i de vanliga kommentarsfälten.
Den här meningen är på ny rad - alltså en radbrytning.

Den här meningen är skriven med en tom mellanrad - alltså en styckebrytning.

Och nu ska jag skicka och se hur det blir.

Det gick bra, men nu redigerar jag det jag skrev, vilket inte fungerar i de vanliga kommentarsfälten, för då pressas allt ihop till ett svårläst, massivt textblock.
I redigeringsfunktionen till de vanliga kommentarsfälten finns även möjligheten att skriva texten med HTML-hjälp - man bör då t ex kunna använda fetstil och annat - men här finns inte det valet alls.

Få se nu hur detta blev.

Ja, det gick ju bra. Texten är bruten på samma sätt som tidigare.
(Fast det hade ju inte varit fel med fetstil, kursivering och andra nyanseringsmöjligheter.)

Uppdaterat: 2016-11-09 13:35
Roy J

Från att ha varit ett av nätets segaste forum, är det nu riktigt snabbt, tummen upp för det.

Uppdaterat: 2016-11-09 13:31

Uppladdade bilder verkar leva sitt eget liv. Dom behåller inte original storlek.
Och om man kör HTML så struntar den i height= och width=
Fick det att fungera till slut med style="width:xxxpx;height:xxxpx;"

Uppdaterat: 2016-11-09 14:11
A.L skrev:

Audi; det är därför man inte skall kommunicera sitt riktiga namn någonstans. Både mailadress och allt som hör därtill är därför fejk i mitt fall.
Samma sak hände nämligen på Aftonbladets "Bilsnack" redan på 90-talet. Då syntes helt plötsligt alla e-postadresser en dag. Då fick jag snabbt mail från andra debattörer. Det misstaget har jag sedan inte gjort om;-).
Men Audi; faktum är att jag vet ditt efternamn likaså:). Det har jag vetat allt sedan du svarade på ett meddelande som jag skickade till dig via siten för en massa år sedan. I det mail som gick ut då, som sa att du svarat mig, stod din e-post med, märkligt nog. Och det namnet är ju ovanligt,;). Men eftersom jag respekterar dig och vet att du, likt jag själv, vill förbli anonym har jag inte avslöjat något för någon. Så kommer det också förbli.
Men kanske att jag hör av mig någon dag Audi. När pensionen väntar kan man ju tala om vem man är, så då tar jag gärna en öl eller två:;-). Vi bor ju trots allt i samma stad.;)
MVH AL

Ja, det ju f-n att ViB utsätter folk för detta elände. Jag har noterat att man inte gjort något åt det - skiter man i folks krav på att vara anonyma? Det kan man ju i.o.f.s. göra - men då får man för bövelen se till informera om det! Och att avanonymisera folk i efterhand är inte OK.

I övrigt så var det ju intressant att min mailadress landade hos dig - just efter att jag svarat på ett meddelande genom ViB;-) Du är välkommen att höra av dig för en öl eller två.

Uppdaterat: 2016-11-09 17:22
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag gillar inte alls den nya designen, det känns som att annonsboxarna stjäl utrymmet som tidigare var ägnat åt faktiskt innehåll men samtidigt går trenden mot att allt mer webbinnehåll läses på mobila enheter så jag är väl helt enkelt gammeldags som envisas med desktopdator och 27'' LCD-skärm.

Uppdaterat: 2016-11-09 18:51

Plockar man bort "annons-boxarna" så slipper man detta dö-utrymme ovanför men tyvärr blir det bara ett rätt brett, vitt fält till höger om artiklar och foruminlägg. Men ViB lever väl till stor del av annonsörerna så det är nog bara att acceptera.

Uppdaterat: 2016-11-09 19:45

Mycket är en vanesak. Blir säkert bra med den nya sidan. Förstår inte heller att folk blir upprörda för att deras namn blir känt. På FB har ju de flesta sina namn utskrivna.

Uppdaterat: 2016-11-10 05:48
Lås inga trådar.

Det ju så att de som vill vara anonyma utåt skall få vara det. Det är inte ägarna till hemsidan som skall bestämma det.

Uppdaterat: 2016-11-10 07:45
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.