Vi Bilägares forum

Adblocker-varning hela tiden på ViB !

Adblocker-varning hela tiden på ViB !

Ja, vad skall man säga. Först inför ViB stora annonser som gör hela denna sajt mer eller mindre oläsbar utan nån form av Adblocker.
Sen upptäcker man att många använder just sådana tillägg och då lägger man ut en stor "blaffa" med info att man lever på annonser - underförstått att jag måste avaktivera min Adblocker. Och denna kommer upp varje gång jag gör "refresh" eller liknande !
Alltså - jag har prenumererat på ViB sen 70-talet så nog anser jag att jag gör rätt för mig UTAN att behöva se dessa omfattande och "förslöande" annonser. Detta senaste påfund gör nog att jag lär minska min läsning av denna sajt högst väsentligt - är det verkligen detta som ViB önskar ? Får väl gå över till AMS och TV istället. Grattis till en skitlösning ! Egentligen borde alla som skriver frekvent här och gör deras forum levande sluta att skriva som en protest. Utan oss skribenter så lär det bli tvärdött här.

Uppdaterat: 2017-10-10 10:37

Kommentarer

Det blir definitivt ett avslut på denna hemsidan om man skall varnas för adblocker hela tiden. Jag vill inte få reklam kastad i ansiktet hela tiden och då är det bättre att sluta att besöka sidan så kan de ha så mycket reklam de vill.
Att ha reklam vid sidorna eller mellan artiklarna är helt ok och stör inte på samma sätt som när man aktivt måste klicka bort reklam för att ens kunna se något på hemsidan.

Uppdaterat: 2017-10-10 11:23
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

De hos ViBilägare verkar fullständigt dumma-i-huvudet... istället för att motivera mig till att stänga av annonsblockeringen så väljer de att jävlas med ytterligare pop-ups.

Att motivera mig att stänga av annonsblockeringen är inte speciellt svårt. Allt som behöver förklaras är hur ViB systematiskt jobbar med relevansen i annonseringen. Programmatiska annonser är kassa och funkar inget vidare, annonser kräver manuell bearbetning. Varje enskild annons vägs och bedöms av en annonsredaktör innan man publicerar. Det är t ex helt ok att "skrika" (stor, mkt störande annons) om det är befogat -t ex halva priset på XC90 idag, enbart för ViB's läsare, men om det handlar om sånt som redan är välkänt, eller inte träffande på läsekretsen så får annonsören vänja sig vid en liten annons på undanskymd plats, eller ingen annons alls.

Inte sällan kan man se en stor skillnad på annonsering i papperstidning (bra annonser) vs nätet (ren skit) och man kan ju tycka att publicisten borde noterat denna skillnad, samt åtgärdat densamme och på så vis motiverat avstängda annonsblockerare -men icke, så lång funkar inte tankeverksamheten hos en publicist.

Uppdaterat: 2017-10-10 11:12

Har inget emot annonser så länge de ligger vid sidan av texten och inte blinkar. Just nu finns det ett däcksfabrikat annonserat här som hamnat på min shitlist eftersom annonsen blockerar det jag vill läsa och flimrar fram och tillbaka.

Uppdaterat: 2017-10-10 11:37

Hej då ViB, tills ni tagit bort Adblocker-varningen.

Uppdaterat: 2017-10-10 11:39
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag kommer tillbaka om en månad...

Är storebrorsfasonerna borta då så har ViB fått med mig på tåget igen. Annars är det adjö !

PS - Ni som gör reklam på nätet, tycker ni själva att ni gått för långt ?. Många sidor är helt oläsbara utan adblocker. Reklam ska (om den är proffsig) vara där...men inte ta över upplevelsen.

Och definitivt inte anses IRRITERANDE !!!

Uppdaterat: 2017-10-10 11:49

Samma problem överallt numera. Prenumererar på en av våra större landsortstidningar inklusive digitalt innehåll, men möts av adblockerskiten. Skrev till tidningen och tyckte att jag som prenumerant borde slippa detta, men fick tillbaka att jo då, kan jag tänka mig ett fördubblat prenumerationspris så kan de göra så. Men det är ju inte de enskilda annonserna som är problemet i sig, utan problemet är att de tar över det redaktionella innehållet och gör det oläsligt och sidan extremt seg ( eftersom annonserna hämtas externt i de flesta fall). Det kan ju aldrig vara tidningens önskemål?? Och forumet borde vara helt reklamfritt.

Uppdaterat: 2017-10-10 12:14
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Norra Skåne digital tidning är likadan eller värre tom. Där kan man inte scrolla eller läsa något förrän ALL reklam är laddad och de har mer reklam än Vib. Jag läser endast NS hemma där jag har adblock annars blir det för jobbigt.
Inser man inte att man motar bort läsare med all reklam. Visst finansiering med reklam är kanske nödvändig men när hemsidan nästan blir oläsbar av all reklam då tröttnar man på hemsidan.

Uppdaterat: 2017-10-10 12:21
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: den digitala mognaden hos OK-förlaget är obefintlig.
Att uppmana de med AdBlockers att stänga av dem är nästan komiskt.

Uppdaterat: 2017-10-10 13:18

Det är klart snyggare om man lägger upp en liten diskret varning som vädjar till folks goda vilja än att gå in för att skapa irritation. För den som använder uBlock går det att lägga till följande rad under "mina filter" i inställningarna, då slipper man varningen:

www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay

Uppdaterat: 2017-10-10 13:51

@muskorv

Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"

Uppdaterat: 2017-10-10 15:28

Förstår ingenting. Jag har inte fått några varningar eller pekpinnar ö.h.t.

MVH AL

Uppdaterat: 2017-10-10 16:24
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

@A.L

You lucky bastard !

PS - Ett Monty Python-skämt..... för er som inte fattar :)

https://www.youtube.com/watch?v=8EI7p2p1QJI

Uppdaterat: 2017-10-10 16:43
Henrik-Andersson skrev:

@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"

Tack - löste det akuta problemet men hoppas att ViB tar sitt förnuft till fånga och backar på detta elände.

Uppdaterat: 2017-10-10 17:23

Själv absolutt ingenting,själv kör jag yandex browser.

Uppdaterat: 2017-10-10 19:36

Kör Yandex på mobilen och nog finns det reklam för Conti även där..

Uppdaterat: 2017-10-10 20:04
Henrik-Andersson skrev:

@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"

Tack Henrik-Andersson.

Uppdaterat: 2017-10-11 17:22
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!
Henrik-Andersson skrev:

@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"

+1 på den

Uppdaterat: 2017-10-11 17:50
Power to the people

Är det möjligt att få en kommentar från någon från redak eller är dom lika ointresserade som alltid av att själva delta i forumet?

Inga fler sidvisningar från mig tills ni tagit bort denna varning eller slutat med dessa idiotiskt störande annonser t ex Transit-reklamen som tvingar oss att använda AdBlock.

Riktigt j-vla uselt ViB!

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

#19 Rålle G... -jag tror det ingår i journalistutbildningen och i diverse pressregler att aldrig någonsin försvara sina artiklar eller andra grepp (som t ex annonsering). Hur harmlös fråga du än önskar svar på så betraktar journalisten/redaktionen sig själva som högre stående individer som inte kan nedlåta sig till diskussioner med sådana som dig och mig...

Uppdaterat: 2017-10-11 23:21

Jag har full förståelse för att media behöver kompletterande intäkter för att någorlunda gå runt. Problemet är att man själva förstört möjligheterna genom att ge en dålig reklamupplevelse. I annat fall hade självklart inte adBlocker m fl tagits fram. Utbudet av läsupplevelser och klipp på nätet är numera så stort att ingen längre behöver stå ut med dåligt utformade sajter. Man går helt enkelt vidare på precis samma sätt som när man väljer butiker i en galleria. Det är upp till reklammakarna att verkligen tänka till hur man vill få tillbaka acceptansen för reklam. Tills dess blockerar nog många även ViBilägares vädjande popup. Tyvärr.

Uppdaterat: 2017-10-13 09:20
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Det har gått för långt om Vib vill bestämma om vib-besökare skall få använda adblock eller inte.
Deras varning om detta är lika störande som reklamen. Det blir definitivt färre besök på Vib nu.
Och dessutom, är det ingen som korrekturläst varningen?

Uppdaterat: 2017-10-14 08:27
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ja - egentligen borde man inte aktiverat denna "popup-borttagare" utran helt enkelt skippat ViB-sajten t v men det finns ju så många duktiga skribenter här som man gärna vill läsa vad dom skriver.

Uppdaterat: 2017-10-14 10:08

#24 Pi... -de där skribenterna är inte speciellt "duktiga". Om man försöker diskutera eller ens fråga kring ämnet annonsblockering så blir man fullständigt nonchalerad... -troligen pga att de är rätt dumma-i-huvudet när saken kommer omkring. Kort sagt så begriper de inte att det är annonspengar som betalar deras löner.... och bör då vårda annonserna på ett helt annat vis än att skapa annonsblockeringar.

Uppdaterat: 2017-10-14 10:29

Sajterna blir slöa och svåra att läsa på när alla dessa pop-ups kommer upp ständigt. Då gör människor som vanligt, kommer på en lösning att gå runt problemet. Så håller det på så... två parter som försöker få sin vilja igenom utan att försöka lösa grundproblemet. Detta ser man varstans idag i samhället.

Uppdaterat: 2017-10-14 12:15
Styggavargen

Men det är lugnt, jag kan sluta läsa här. Det bästa av allt är att ingen kommer sakna mig. Köp en SUV och var glad!

Uppdaterat: 2017-10-14 12:17
Styggavargen
Styggavargen skrev:

Men det är lugnt, jag kan sluta läsa här. Det bästa av allt är att ingen kommer sakna mig. Köp en SUV och var glad!

Helt klart Styggavargen. Jag kommer att köpa en SUV och vara glad, till ditt förtret.

Uppdaterat: 2017-10-14 15:15
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

LeifV - jag formulerade mig uppenbarligen oklart. Jag syftade på oss som skriver här på forumet så det var inget hyllande av ViB-journalisterna.

Uppdaterat: 2017-10-14 16:59

Tydligen har den obehagliga Ford Transit-annonsen, som startade den här tråden, tagits bort.
Eller är det bara jag som inte ser den?

Uppdaterat: 2017-10-14 17:03
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Märkligt ser bara en huvud annons när jag kommer till huvudsidan och då finns det en kryssruta som jag klickar på och inga fler annonser förutom den som är överst för ett däckmärke. Inget som direkt stör mig.

Man ska ju även tänka på att kompetens nivån har minskat på ViB sedan flera duktiga motor journalister gått i pension och dom nya som kommit har inte varit i närheten vad gäller kompetens inom bil branschen. En sämre tidning helt enkelt än förut säljer så klart sämre. Teknikens värld och svenska auto motor & sport är väl närmast ett skämt till biltidning numera (tyvärr).

Uppdaterat: 2017-10-14 17:40
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.
Henrik-Andersson skrev:

@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"

Tack för tipset! :) Men jag har Adblock Plus och om jag lägger in denna fras under fliken "lägg till dina egna filter" (som verkar vara motsvarigheten) så funkar det utmärkt. Men bara en dag... Nästa dag har det försvunnit, så jag måste göra om det. :( Du eller nån annan som vet hur man får det att stanna kvar? Gör jag något fel? Tills Vi bilägare gör reklamen mindre störande vill jag gärna blockera den!

Uppdaterat: 2017-10-15 23:01
Rutger Jönåker skrev:

Henrik-Andersson wrote:@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"
Tack för tipset! :) Men jag har Adblock Plus och om jag lägger in denna fras under fliken "lägg till dina egna filter" (som verkar vara motsvarigheten) så funkar det utmärkt. Men bara en dag... Nästa dag har det försvunnit, så jag måste göra om det. :( Du eller nån annan som vet hur man får det att stanna kvar? Gör jag något fel? Tills Vi bilägare gör reklamen mindre störande vill jag gärna blockera den!

Enklaste tipset jag kan ge dig är att installera vanliga adblock och följa instruktionerna ovan.

Uppdaterat: 2017-10-21 22:42
Henrik-Andersson skrev:

Rutger Jönåker wrote:Henrik-Andersson wrote:@muskorv
Detta funkade med adblock också, bara att gå in i "alternativ", sedan klicka i att man är avancerad användare, därefter trycka på "anpassa" och sedan lägga in www.vibilagare.se##.ad-blocker-overlay och till sist trycka på "spara"
Tack för tipset! :) Men jag har Adblock Plus och om jag lägger in denna fras under fliken "lägg till dina egna filter" (som verkar vara motsvarigheten) så funkar det utmärkt. Men bara en dag... Nästa dag har det försvunnit, så jag måste göra om det. :( Du eller nån annan som vet hur man får det att stanna kvar? Gör jag något fel? Tills Vi bilägare gör reklamen mindre störande vill jag gärna blockera den!
Enklaste tipset jag kan ge dig är att installera vanliga adblock och följa instruktionerna ovan.

Ja det fungerar utmärkt med vanliga Adblock.

Uppdaterat: 2017-10-21 23:57
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Tack Henrik och Christer. Ja, det låter som en bra lösning. Provade igår slå av adblocken och igår var den mest störande reklamen borta. Har Vi bilägare lyssnat på kritiken?

Uppdaterat: 2017-10-22 08:33

Kan man inte begära att de åtminstone stavar rätt:

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2017-11-02 08:03

Nej, de är journalister man kan inte begära att de skall stava rätt.

Uppdaterat: 2017-11-02 09:21
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hej Bil-agare!
Såg som ny läsare här en ovanligt irriterande AdBlocker-varning, den retade upp mig. Jag har personligen inget emot reklam som inte tränger sig på för tidningen måste ju få dra in intäkter för att kunna överleva, men sådana här popup-rutor är faktiskt för mycket....
Jag har fixat så att åtminstone jag slipper AdBlocker-varningen, jag tog dessutom bort reklamen helt, samt breddade sidan så sidan är mer lättläst nu.

Vill du ha det, så installera Stylus (Stylish funkar ocskå), tillägget först om du inte redan har gjort detta.. Finns för Firefox https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/styl-us/ och Chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/stylus/clngdbkpkpeebahjckkjfobafhncgmne
Sedan går du in på Userstyles.org https://userstyles.org/styles/150537/vibil-gare-maxad och laddar ned min userstyle.

Hoppas någon av er har glädje av det, och att redaktionen på ViBilägare tänker om och på att inte irriterar sina läsare...

Uppdaterat: 2017-11-02 09:47

Hej allihop, vår tekniker får kontrollera allt han skriver tre gånger framöver. Jag ska se till att texten justeras. Att vår uppmaning om att stänga av Adblocker är irriterande är precis dess syfte, men vi gör det för att säkerställa en viss intäkt från sajten. Kollar du bara på en enda sida så kan du klicka ner den, men är du här inne och läser flera sidor kanske det inte är för mycket begärt att vi får några öre för det?

Men jag ska lägga till att jag har full förståelse för att många använder adblockers. Sajter, kanske speciellt i USA, har ett väldigt högt tryck vad det gäller annonsering. Jag tycker inte att vi går över gränsen, men jag är så klart partiskt eftersom jag vet att annonspengarna är del av vår lön samt att både server och utveckling kostar flis.

Vi lägger ingen moralisk värdering i om någon kör adblocker men vi vill gärna visa annonser på vår sajt eftersom det är en del i att bekosta vårt arbetet. Det är enkelt att undanta en domän om man gillar det som publiceras och vi hoppas att ni som använder adblockers ställer upp på det. Som flera av er konstaterat: "En tidning måste ha intäkter för att överleva" och precis som i en tryckt tidning är annonser en del av intäkterna.

Det enklaste sättet att slippa popup-rutan är att helt enkelt klicka på sin Adblocker och sedan välja "Undanta denna domän". För de flesta adblockers är det två-tre klick.

Uppdaterat: 2017-11-02 12:01
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Magnus - ni har fått och får fortfarande avsevärt mera än "ören" ifrån mig personligen eftersom jag prenumererat på ViB sen 70-talet om inte minnet sviker. Så jag anser nog att jag gör rätt för mig gentemot ViB. Men trots detta så tvingar ni på mig reklam på denna sajt och vill jag undvika reklam så kommer dessa eländiga Adblock-varningar ständigt upp - om man inte mixtrar ytterligare lite med Adblock.

Uppdaterat: 2017-11-02 12:27

Jag har inget emot annonser, men de laddas långsamt och får forumet att hoppa upp och ner när man går från sida till sida. Det gör att man klickar på något som nyss var högre upp på skärmen för att annonsen till slut laddats klart.

Uppdaterat: 2017-11-02 12:40

Gärna annonser runt omkring det man läser, men hatar dom som skymmer det man vill läsa, så man måste vänta för att se.

Jag har också likt Pi prenumererat sen 70-talet och betalar numer för 2år i taget. Borde inte vi kunna få nån slags "premium inloggning" utan reklam, eller avsevärt mindre?

Uppdaterat: 2017-11-02 12:45

Bra förslag, Rutger. Betalar man redan för produkten så borde man helt legalt kunna slippa att betala flera gånger och slippa denna oändliga och irriterande reklam.

Uppdaterat: 2017-11-02 12:48

Fortsätt bara irritera folk med detta så ska ni se att allt fler börjar undvika ViB. Jag är ganska tålig men har allt mer börjat dra mig för att besöka ViB just pga "Jag förstår!"

Uppdaterat: 2017-11-02 13:57

Bild borttagen.

Ja inte vet jag men antalet sidvisningar verkar dippa efter att popupen lades in. Kan ju iofs ha andra orsaker...

Uppdaterat: 2017-11-02 15:23
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Blir lite moment 22, man lägger mer och mer reklam på hemsidan för att tjäna pengar men folk besöker hemsidan mer sällan för att det är för mycket reklam. Brytpunkten går nog vid att tvingas klicka bort reklam för att kunna läsa något och reklamen runt om artiklarna. Tvingas man att klicka bort reklam för att kunna se det man vill se så tröttnar man till sist.

Uppdaterat: 2017-11-02 15:30
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag tycker ändå att ViB är relativt human. Jag har faktiskt avaktiverat Adblocker som en test, och störs inte av förlängda laddningstider eller annonser som kommer i vägen. Är förmodligen något fel på mig... ;-)

Uppdaterat: 2017-11-02 15:37
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt
L. Mäkinen skrev:

Jag har inget emot annonser, men de laddas långsamt och får forumet att hoppa upp och ner när man går från sida till sida. Det gör att man klickar på något som nyss var högre upp på skärmen för att annonsen till slut laddats klart.

Tyvärr så är det ett jävla hoppande även med adblocker.

Uppdaterat: 2017-11-02 15:41
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Tidigare idag skrev jag post #38 och fick svar från Magnus Johansson, ViBilägare post #39.

Måste säga att jag uppskattar tonen från Magnus, hade nästa väntat mig att bli blockerad för att jag tipsade om hur ni andra kan slippa Adblocker-varningen...., och jag förstår ju även hans åsikt som anställd.
Men ta bort själva AdBlocker-varningen! Det finns alltid någon som erbjuder en annan väg i så fall. Ni som söker det, använd mitt tips i post #39 som är enklare än att mecka själv i er adblockers inställningar. Dessutom är uBlock Origin effektivare & resurslättare än AdBlockPlus om ni vill ha ytterligare råd.
Till er på ViBilägare vill jag säga att jag sällar mig gärna i framtiden till de andra som accepterar reklamen om ni tar bort den här ytterst irriterande "varningen". Den är av ondo, då det leder till att man blir allmänt negativ till er vanliga reklam - och det kan väl inte vara avsikten...
Som sagt, jag gillar din öppna inställning Magnus och det vill jag ge en eloge för!

Uppdaterat: 2017-11-02 18:21
Magnus Johansson skrev:

Hej allihop, vår tekniker får kontrollera allt han skriver tre gånger framöver. Jag ska se till att texten justeras. Att vår uppmaning om att stänga av Adblocker är irriterande är precis dess syfte, men vi gör det för att säkerställa en viss intäkt från sajten. Kollar du bara på en enda sida så kan du klicka ner den, men är du här inne och läser flera sidor kanske det inte är för mycket begärt att vi får några öre för det?
Men jag ska lägga till att jag har full förståelse för att många använder adblockers. Sajter, kanske speciellt i USA, har ett väldigt högt tryck vad det gäller annonsering. Jag tycker inte att vi går över gränsen, men jag är så klart partiskt eftersom jag vet att annonspengarna är del av vår lön samt att både server och utveckling kostar flis.
Vi lägger ingen moralisk värdering i om någon kör adblocker men vi vill gärna visa annonser på vår sajt eftersom det är en del i att bekosta vårt arbetet. Det är enkelt att undanta en domän om man gillar det som publiceras och vi hoppas att ni som använder adblockers ställer upp på det. Som flera av er konstaterat: "En tidning måste ha intäkter för att överleva" och precis som i en tryckt tidning är annonser en del av intäkterna.
Det enklaste sättet att slippa popup-rutan är att helt enkelt klicka på sin Adblocker och sedan välja "Undanta denna domän". För de flesta adblockers är det två-tre klick.

Just nu är den, enligt mig, absolut mest störande reklamen den som är överst och som envisas med att hoppa ner så fort man skall scrolla nedåt. Man blir ju vansinnig! Och jag har absolut ingen aning om vad det är reklam för för den hoppar ner och sedan hoppar opp igen. Då är sidoreklamen bättre. Den bara där där utan att störa.

Uppdaterat: 2017-11-02 18:27

Tror att det är lite feltänkt och naivt att genom att göra folk irriterade försöka förmå dem till att stänga av sina annonsblockerare. De flesta installerar sådana för att de blivit irriterade av reklam som går över gränsen. Skulle aldrig stänga av min blockerare för att en sajt går in för att gå över gränsen och göra mig irriterad. Då hittar jag istället vägar runt irritationsmomentet eller slutar besöka sidan.

Däremot finns det många sajter som har en lite diskret notis högst upp (som inte döljer innehåll) som vädjar till användarnas samvete att vitlista sajten. Då blir man bemött respektfullt och genast mer motiverad att bidra. På sidor jag gillar och frekventerar följer jag då självklart uppmaningen, i synnerhet om jag vet att de som driver sajten jobbar aktivt med att inte tillåta reklam som är alltför påträngande. Gör om, gör rätt!

Dock ett steg i rätt riktning att en representant från sajten i alla fall gjort ett inlägg i debatten och gett sin syn.

Uppdaterat: 2017-11-02 22:16