Min nya Captur

193 inlägg 0 nya
RaphaelMin nya Captur
Min nya Captur

Jag har köpt en Captur, återkommer med fler inlägg här när jag har fått den och hunnit köra lite. Räknar med att jag har nyckelkortet i min hand inom ett par-tre dagar.

Så detta är en liten teaser än så länge. :)

Pi

Grattis Raphael och hoppas den kommer att tjäna dig väl !

GrosserMin nya Captur

Spännande, grattis till nyförvärvet!

Power to the people
mso 1000Min nya Captur

Grattis!!
Blev det en helt ny i butik med bra utrustning ?

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html
L. Mäkinen

Grattis!

RikardMin nya Captur

Ja grattis.
Men en fundering: Vad gör man om ett nyckelkort inte fungerar, tex om batteriet dragits ur ??

Patrik Österberg
Bild för Patrik Österberg
Bild för Patrik Österberg

Finns väl en "nyckel" i kortet så du kommer in i bilen. Sedan får du ladda batteriet antar jag :)

RaphaelMin nya Captur

Ja, min Mégane hade en nyckel som man kom in i bilen med. Den var inbyggd i kortet, det är ju tjockare än ett kreditkort.

RaphaelMin nya Captur

Jag köper inte med vinterdäck. Det skulle kosta 25 000 om man vill ha Renault original lm-fälg och nya Michelin X-Ice Snow. Jag kollar sen hos min lokala däckhandlare eller köper via nätet. Tänker gå ner till 16” och där rekommenderar Renault 215/65-16. Det är van-dimension, fullt med C-däck men finns även för personbilar. Tänker mig fälgar i mattsvart eller grafitgrått. Och jag tror på Michelin X-Ice Snow.

GFMin nya Captur

Grattis! Vilken bilfärg och är den TCe 130 EDC bensin, Zen eller Intens du köpt eller?

Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html
Axel61Min nya Captur

Ja grattis, ligger inom min radar med.

Med två eller fyra hjul rullar livet lättare
mso 1000Min nya Captur

25000:- för vinterdäck. !!!
Det var verkligen ett pris likställt med ett rån till en liten renault eller kanske ett pris i BMW klass ;)

Tror aldrig jag fått ett pris över 14000:- för vinterdäcken vid en bil offert.

Samtidigt är Rapayel smartare än folk i allmänhet då dom flesta kryssar i rutan för vinterdäck för resonemanget vinterdäck måste man ha.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html
RaphaelMin nya Captur

Det är en TCE 130 EDC Intense. Jag lägger upp en bild sen när jag hämtat den. :)

På grund av dödsfall i min familj tidigare i år (covid-19) med dödsbo, arvsskifte och sälj av lgh fick jag extrapengar. Men med begränsad budget och pga min ekonomi har jag ingen möjlighet att dra på mig höga månadskostnader, så jag betalar under 200 000 kr cash och så ett mindre lån inkl serviceavtal, försäkring osv osv så jag landar på under 1 400 kr/mån. Det klarar jag.

OptimusMin nya Captur

Skall bli kul att läsa om din nya bil. Grattis

Peter E

Nytt är kul!

RaphaelMin nya Captur

Får den på måndag, lite trist de inte hinner leverera innan helgen, men men... Det är en väldigt fin bil och jag räknar med att kunna köra den på under 0,6 l/mil. Motorn går tyst och fint, automaten växlar mjukt. Vingelvarningen blir något att vänja mig vid. Gillar inte när ratten plötsligt vibrerar. Skärmen tycker jag är för stor, bara massa yta till ingen nytta men den går att stänga av/i stand by läge. Och bilen varnar om jag kör på ucke-asfalterad väg så den kommer varna hela tiden hos mig... Detta är provkörningsbilen, men min är likadan.

Fjädringen är något fastare än min och bioen känns mer ”på”, det känns att den har högre markfrigång. C3 Aircross är mjukare.

Captur kändes dock väldigt rätt när jag körde den, en behaglig bil helt enkelt. Fina material i inredningen.

RaphaelMin nya Captur

Priset 25 000 var med Renault original 17”. De kostar alltså runt 5 000 kr styck, resten är däcken. Jag behöver inte originalfälgar på vinterdäck.

RaphaelMin nya Captur

Tanken är bara 42l, det är en nackdel. Räknar med att komma typ 70 mil. Jag kommer 90 mil i Picasson...

Axel61Min nya Captur

Något jag kan störa mig på när det gäller Renault är att dom inte går hela vägen i viss utrustning. Körde tidigare en Talisman i några tusen mil och specade den nya Capturen hos en handlare för ett tag sedan. Det första och mest irriterande är den adaptiva farthållaren som bara fungerar ned till 40! Varför Renault? Man kan köpa till någon dyr extrautrustning och få den att fungera hela vägen. I Talismanen var ratten delvis uppvärmd! Det är inte så behagligt när man ska snurra runt i stan en kall morgon. Varmt kallt varmt kallt. Misstänker att Captur är likadan.

Med två eller fyra hjul rullar livet lättare
RaphaelMin nya Captur

Captur har en standard farthållare som standard, den fungerar över 30 km/h sen finns även en adaptiv farthållare (Stop and go) som extra tillbehör och den går ner till 0 km/h. Det finns alltså inte olika adaptiva farthållare. Det är vanlig icke-adaptiv farthållare eller en adaptiv som gäller.

RaphaelMin nya Captur

Den adaptiva farthållaren är tillgänglig i Crusing-paketet ihop med en döda vinkel-varnare för 5 000 kr ovanpå Intense-nivån på bilen. Den finns även i ett Driver-assistans paket för 6 000 kr som innehåller mer styrhjälp på motorväg, men det är fortfarande samma adaptiva farthållare.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.