Vi Bilägares forum

Windows Phone 8 (Lumia 735 med 8.1) - En riktigt trevlig bekantskap

Windows Phone 8 (Lumia 735 med 8.1) - En riktigt trevlig bekantskap

Android vs iPhone, iPhone vs Android......det eviga kriget.

Fick en rejäl aha upplvelse häromdagen när jag valde att spendera 1600 kronor på en Nokia Lumia 735, en 4G nalle med OLED skärm på 4,7 tum.
Detta är verkligen en telefon som är värd att kallas business telefon.
För Er som kör MS office och kanske även kör OneDrive och hittat guldkornet OneNote så är detta det ultimata verktyget.
Att kunna använda den som Presenter (för att kontrollera Powerpoint) scanna visitkort och putta in i OneNote anteckningarna och ha alla dokument med sig på resan utan att behöva plocka upp datorn är riktigt smididgt.

Och allt detta för 1600 kronor.

VIsst, jag har fortfarnde min Iphone kvar då bristen på appar fortfarande finns, men måste säga att jag blev riktigt positivt överaskad.

Så, för Er som inte prövat och är nyfikna på något nytt, varför inte pröva Windows Phone 8.1.

Uppdaterat: 2015-09-16 14:58
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Kommentarer

Skulle vilja säga att det mesta av det man verkligen behöver finns även i Win Phone. Men visst finns det främst svenska appar som man skulle kunna önska sig - t ex Swedbanks bankapp (ja, jag vet att den finns en 3:e parts app) och Comviqs app (Mitt Comviq) för den som använder den operatören. Och säkert även en och annan till app men hur många behöver t ex 102 st ficklampsappar...:) Hustrun har tagit över min "gamla" Lumia 925 (f d jobbmobil) och hon tycks trivas med den och den fungerar lika bra som när jag använde den som jobbmobil. Skall bli kul att se när Win 10 dyker upp för den luren.

Uppdaterat: 2016-02-21 00:26
Reverend Benny skrev:

@Rikard.
Har läst lite trådar om just 920 att den kan råka ut det du beskriver, och det fanns inga solklara lösningar.
En del sa att man kan köra en hård restart (volymknapp ner och powerknappen i 10 sekunder) så kommer den igång de gånger den inte reagerar, och andra har pratat om taskiga laddare och kontakter. Dagens batterier är ju rätt avancerade saker, men känns ändå konstigt att det funkar med laddaren hemma och inte på jobbet.
Vissa har pekat på FW problem men det känns som ett långskott då mobilen är några år och mig veterligen har det inte kommit någon update till 920 på ett bra tag.
HW mässigt är ju fortfarande 920 helt ok, så går det att byta batteri så gör det. Har dock för mig att det var inbyggt i just den modellen.
Eller så kan man ju hoppas på att Win10Mobile löser problemen, skulle inte satsa pengar på det men det är ju en bra ursökt för att testa ;-)

Batteriet går att byta, inte helt enkelt, men det finns guider på Youtube.

Angående appar så är det inget särskilt jag saknar, min bank funkar utmärkt på den vanliga sidan mm.
Men jag saknar nått så man ser vem som ringer på iPhonen, jag frågade på nått forum tidigare villken app som var bäst, men fick svaret att det inte finns till iOS.
På Lumian använder jag Truecaller, den är grym och man slipper svara när nasare ringer.

Uppdaterat: 2016-02-21 14:39

Vissa banker har officiellt gått ut och sagt att dom inte kommer släppa appar will WIndows 8.1, en bank som gjort detta är t.ex. Nordea.
Samtidigt så har dom ju inte sagt Win10mobile så det finns väl ett hopp att dom kommer ändra sig. Hela universal app tänket bör ju göra saker lättare för utvecklare.
Appar är viktigt, speciellt om man ska nå vissa typer av kunder. En "must have" app för att nå ut till många är t.ex. SnapChat. Där har MS en bit kvar att faktiskt övertyga att Win10Mob är en plattform dom bör satsa på.

Att det finns en 3;e partsprogramvara för t.ex. Swedbank är bara beklämmande, mest för Swedbank då dom själva inte kunnat fixa fram något.
Skulle dock inte rekommendera någon att köra en 3;e partsprogramvara för banken om det inte är så att banken är med och sponsrar eller går rekommenderar appen.

Som jag skrev tidigare så la jag på Win10Mobile preview (beta) på min Lumia 735 i förra veckan och initiallt var jag inte speciellt imponerad. Men måste säga att ju mer jag lekt med mobilen ju mer uppskattar jag de små förändringar som gjorts. GUI-mässigt känns det mer som en polerad variant av Win 8.1 mobile men de nya apparna och store känns bättre än tidigare.
Positivt också är att batteritiden inte blivit sämre och saker flyter på som tidigare, har dock valt att inte slå på kryptering.

Lumia 550 och 950 släpptes ju för några månader sedan, och nu är Lumia 650 på väg ut. 650 kommer landa på ca 2000.
Är man inte ute efter en superkamera eller att koppla upp nallen till extern skärm osv så känns Lumia 650 som ett bra val faktiskt.

Uppdaterat: 2016-02-22 09:29
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Swedbank kommer väl lämna "app-träsket" så småningom när de släpper sina nya webbaserade internetbank. Den verkar förövrigt väldigt genomarbetad. Nu är jag inte kund hos dem, så ingen nytta utav det, men jag anser att utvecklandet av plattformsoberoende lösningar kan vara räddningen för Windows Mobile.

Jag är nöjd med min 950 så här långt, den enda app jag saknar är till min (nuvarande) bank.

Uppdaterat: 2016-02-22 10:19
Power to the people

Idag är det go-live, Windows 10 Mobile åt alla, ;-)
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/03/17/upgrading-existing-windows-phone-8-1-devices-to-windows-10-mobile/

Uppdaterat: 2016-03-17 19:43
Power to the people

Såhär nästan 6 månader efter Windows 10 Mobile installerades så måste jag säga att systemet blir bättre och bättre för varje release.
Inte för att det var dåligt när det släpptes men ändå.

Kör det på en Lumia 735 och jämfört med min iPhone så måste jag säga att battertiden på min MS nalle är smått fenomenal.
Visst skiljer det stort i hur mkt jag använder telefonerna, och skärmen en av komponenterna som suger mest ström, men är ändå imponerad över att kunna plocka upp telefonen efter 5 dagar och se att det är 25% batteri kvar i telefonen.
De program jag kör mest är uteslutande Outlook och där har MS lyckats bra sett ur ett gränssnittsperspektiv.

HP är på väg ut med lite nya nallar, dock inga budget lurar som MS har, men ändå kul med lite ny hårdvara.

Så för Er som gillar MS lurar och vill stanna kvar i det ekosystemet, Windows 10 Mobile är en bra uppgradering från WP8.
Lumia 650 som är en budgetlur men som inte känns som det eller upplevs som det hittar man under 2000 hos de flesta som säljer WP.

Uppdaterat: 2016-08-16 10:08
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Satt här om dagen och tänkte klicka på "KÖP" på en 950, MS har sänkt priset till 3.600:-

Min 920 börjar bli seg, och batteriet håller inte en dag. Men det blev inget köp då, jag vill se den live först, ett stort problem är att den måste gå ner i fickan på arbetsbyxorna, mina brallor är fulla med prylar, och var sak har sin plats, det finns ingen annan ficka att ha telefonen i. Jag jobbar ofta i frysrum, det är inga som helst problem för 920ian, iPhonen lämnar jag utanför, den pallar max 10 min i en frys, sen dör den, så även där finns en fundering om en 950 är lika bra på den punkten, och om skärmen liksom 920 funkar med handskar på ?? Men framförallt, är den lika hållbar ??

Uppdaterat: 2016-08-16 10:45

Även jag går i tankarna att byta min 1020 mot en 950. Har nyligen bytt batteri då trotjänaren snart inte orkade mer än ca 10 timmar med sparsam användning. Och så har jag märkt att den blivit lite seg i takt med att minnesutrymmet sakta äts upp, har försökt hålla 6-7 Gb ledigt men har inte hunnit städa bland alla bilder och videor efter sommaren. Nu ligger jag på 4,5 Gb och det märks. För övrigt har den funkat mycket bra och jag är helnöjd men man vill ju förnya sig ibland. Frågan är bara om man ska välja 950 eller 950 XL...?

Uppdaterat: 2016-08-16 10:58
Reverend Benny skrev:

Såhär nästan 6 månader efter Windows 10 Mobile installerades så måste jag säga att systemet blir bättre och bättre för varje release. Inte för att det var dåligt när det släpptes men ändå.

Jag kan bara hålla med dig Benny. Stabilitet, batteriprestanda och bättre appar på ingång. Extra kul när HP väljer att satsa ordentligt, dock på en business-lur av rang.

L West skrev:

Frågan är bara om man ska välja 950 eller 950 XL...?

950 vs. 950 XL, är bara en fråga om detaljerna (något skarpare processor, FM-radio hos XL) och skärmstorleken.
Jag har en 950, och den passar mig som handen i handsken, men alla har ju olika preferenser rörande storlek. Prisbilden är ju en annan idag på båda modellerna än när de lanserades...

Uppdaterat: 2016-08-16 11:44
Power to the people

Jo jag har läst lite olika recensioner av 950, först var jag stenhårt inne på XL men den är tydligen lite vekare byggd och kan kännas "billig" men med t.ex. ett MOZO bakstycke blir den tydligen helt annorlunda. Batteritiden ungefär samma på båda. Sen kollade jag på hur lätt man kan använda dom med en hand bara och då föll jag tillbaka på den mindre. Testade hur svärmors 640 XL passade i min bakficka och tänkte: Nog ryms den! Så nu står jag och velar fram och tillbaka...

Uppdaterat: 2016-08-16 12:09
L West skrev:

Jo jag har läst lite olika recensioner av 950, först var jag stenhårt inne på XL men den är tydligen lite vekare byggd och kan kännas "billig" men med t.ex. ett MOZO bakstycke blir den tydligen helt annorlunda. Batteritiden ungefär samma på båda. Sen kollade jag på hur lätt man kan använda dom med en hand bara och då föll jag tillbaka på den mindre. Testade hur svärmors 640 XL passade i min bakficka och tänkte: Nog ryms den! Så nu står jag och velar fram och tillbaka...

MOZO-skalen gör väldigt mycket för hur telefonen känns i handen, jag har skaffat ett svart med silverkanter och det känns genast mycket mer "premium". Hade tidigare en 640 XL faktiskt, och den var för stor för min del... men 950 XL ska ju vara något "mindre" trots samma skärmstorlek.

Lumia 950 säljs för 2990:- på CDON och 3490:- på Netonnet just nu.. Riktigt prisvärt för specifikationerna!
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3350381

Uppdaterat: 2016-08-16 13:06
Power to the people
Antifeministen skrev:

Windows for Phones håller på att självdö - detta främst för att det suger när ett OS utvecklas för en mängd olika plattformar (Win 10 för PC är av samma anledning lika dåligt) och så är ju utbudet av appar jämfört med till Android minimalt.

Det är en korrekt observation att det finns få svenska appar till Windows-telefoner. Men min upplevelse är att det är ett fenomenalt, lättjobbat system som funkar väldigt bra på mobil plattform.
Eftersom marknaden mättad finns det knappast någon plats att växa som det ser ut idag, men inget vet riktigt vad framtiden har för sig.

Uppdaterat: 2016-08-16 13:20
Power to the people

Nu har ja visserligen gått tillbaka till Android men hustrun kör fortfarande en Windows-telefon (Lumia 925) och hittills har den fungerat OK. Det är verkligen få appar jag saknar men visst finns det nån. Dock har man ju inget större behov av t ex 100 olika "notepads" eller liknande så man blir lite lurad av utbudet - och det beror nog främst på brist av egen erfarenhet. Men visst kan man fråga sig hur framtiden kommer att se ut med så liten marknadsandel.

Uppdaterat: 2016-08-16 13:53

Märklig tavla av Microsoft att missa racet med smarta mobiler och plattor.
Dom höll väl på att missa internet också en gång i tiden.

Uppdaterat: 2016-08-16 14:40

Jag lyckades mosa glaset på min 930, ok lite glasklister får det att hålla ihop tills vidare.
Allt funkar som vanligt men det ser tråkigt ut och det skrapar lite när man drar över glaset,
Ett nytt glas kostar 2500:-!

Uppdaterat: 2016-08-16 15:24
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Jag lyckades mosa glaset på min 930, ok lite glasklister får det att hålla ihop tills vidare.
Allt funkar som vanligt men det ser tråkigt ut och det skrapar lite när man drar över glaset,
Ett nytt glas kostar 2500:-!

Eller ta risken med ett litet GDS-jobb. :-)
http://www.ebay.com/itm/Outer-Screen-Lens-Front-Glass-Replacement-Part-for-Nokia-Lumia-930-Black-Tools-/281490797593

Uppdaterat: 2016-08-16 15:26
Power to the people

Finns ju videor på Youtube hur man byter glaset. Ser inte så svårt ut men jisses så pilligt! :)

Uppdaterat: 2016-08-16 16:39

Tack Grosser, jag ska testa, jag är väldigt nöjd med den här och har svårt att tänka mig gå tillbaka till Android.

Uppdaterat: 2016-08-16 20:21
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

En billigare variant är att köpa ett skärmskydd som är något tjockare och dra på, då slipper du skrapet.
Och håll utkik på bra deals på Lumia 950, den kostar ju lika mkt som ett glas..

Till er som funderar på 950 så tänk på att det USB 3.1 Type C, dvs den nya USB kontakten som INTE är bakåtkompatibel. Den kommer sannolikt vara standard på alla icke Apple mobiler om ett år men bara så ni vet.
Och att köpa billiga piratladdare eller kablar till USB Type C är lite av en chansning idag.

De billigare lumia 550 och 650 är USB 2 med Mikro USB.

Uppdaterat: 2016-08-16 21:15
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nu finns Anniversary Update tillgängligt för Windows 10 Mobile att ladda ner. Skynda uppdatera! ;)

Uppdaterat: 2016-08-16 21:39
Power to the people

:-)

Uppdaterat: 2016-08-16 21:50
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Tack Grosser, jag ska testa, jag är väldigt nöjd med den här och har svårt att tänka mig gå tillbaka till Android.

Det var inget. Gamla Nokia-telefoner är väl värda att bevaras, sådana telefoner görs inte.. eh.. längre. ;)

Uppdaterat: 2016-08-16 21:51
Power to the people
Reverend Benny skrev:

En billigare variant är att köpa ett skärmskydd som är något tjockare och dra på, då slipper du skrapet.
Och håll utkik på bra deals på Lumia 950, den kostar ju lika mkt som ett glas..
Till er som funderar på 950 så tänk på att det USB 3.1 Type C, dvs den nya USB kontakten som INTE är bakåtkompatibel. Den kommer sannolikt vara standard på alla icke Apple mobiler om ett år men bara så ni vet.
Och att köpa billiga piratladdare eller kablar till USB Type C är lite av en chansning idag.
De billigare lumia 550 och 650 är USB 2 med Mikro USB.

Tack, det var bra att veta.
Nu när man samlat på sig en lagom mängd kablar o laddare så det hänger en minst i varje rum och bil, så får man börja om =(

Uppdaterat: 2016-08-16 22:28

Det finns en del smarta lösningar, och nedan länk ska absolut bara ses som ett exempel på en lösning, INTE en rekommendation.

http://www.mficharger.com/product-item/aluminum-micro-usb-usb-c-adapter-keychain/

Bästa är kanske att invänta ett test på denna eller liknande produkter innan man köper, men det kanske är en lösning tills USB-C blivit lite mer etablerad.
Men med tanke på att senaste Macbook;en, Nexus och många andra enheter har USB-C så tror jag det kommer gå relativt fort.

Gjorde lite jämförelser mellan Lumia 650 och 930 och det är imponerande vad 930 har i hårdvaruväg och med tanke på ålder. Den håller riktigt bra än idag. Bara 950 som verkar matcha 930.
Man kommer ju en bra bit med 650;n men har man krav på kamera osv så är ju 930 bra mkt bättre.

Uppdaterat: 2016-08-16 22:45
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Grosser skrev:

Nu finns Anniversary Update tillgängligt för Windows 10 Mobile att ladda ner. Skynda uppdatera! ;)

Åhå, spännande. Får ta och läsa på lite vad detta innehåller.

Uppdaterat: 2016-08-16 22:45
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Tack för tipset på USB-adaptern! Tänkte väl att det måste nog finnas en adapter till detta också. :)

Uppdaterat: 2016-08-17 06:15

Ja jag har krav på kameran, missnöjd med 920 på den punkten, inte i klass med gamla N8an.

Uppdaterat: 2016-08-17 07:05

En del Lumia-lurar har ju haft gott rykte på kamerasidan men glöm inte att utvecklingen går snabbt så numera finns det många Android-lurar som nog slår dessa lurars kamera på fingrarna.
Ett till exempel på USB-adapter - http://www.banggood.com/Original-Huawei-USB-Type-C-to-Micro-USB-Adapter-For-Huawei-P9-Nexus-5X-6P-HTC-Xiaomi-Elite-X3-p-1058816.html?utm_design=39&utm_source=cheetahmail&utm_medium=mail_mailad250_all&utm_campaign=newsletter&utm_content=Misue

Uppdaterat: 2016-08-17 08:52

Ja fruns Samsung tar bättre bilder än min Lumia, men som kamera är den värdelös då den saknar avtryckarknapp, och tar själva bilden när man minst anar, det man plötsligt vill fota har dunstat innan kameran vaknar.

Uppdaterat: 2016-08-17 10:31
Pi skrev:

En del Lumia-lurar har ju haft gott rykte på kamerasidan men glöm inte att utvecklingen går snabbt så numera finns det många Android-lurar som nog slår dessa lurars kamera på fingrarna.
Ett till exempel på USB-adapter - http://www.banggood.com/Original-Huawei-USB-Type-C-to-Micro-USB-Adapter-For-Huawei-P9-Nexus-5X-6P-HTC-Xiaomi-Elite-X3-p-1058816.html?utm_design=39&utm_source=cheetahmail&utm_medium=mail_mailad250_all&utm_campaign=newsletter&utm_content=Misue

Ett väldigt bra exempel faktiskt, orginal Huawei för det priset är nästan för att bra för att vara sant. Men kan ju också vara så att det säljs till självkostnadspris för att kunder ska våga köpa en ny lur med USB-C.

Insåg idag att jag kört anniversary update ett tag, anledningen är att jag fortfarande är med och får preview släpp till telefonen.
Idag kom dock en annan uppdatering som heter xxxxxxxx.82, det är ett paket med fixar som antagligen rättar till buggar som hittats i den stora uppdateringen som släpptes publikt häromdagen.
Så för Er som inte vill uppdatera än, håll Er i en vecka så har ni även ett paket med buggfixar.

Har dock inte upptäckt några buggar (visste ju inte ens att jag körde anniversary update) utan tycker mest det ser ut som saker putsats och att telefonen känns fräschare än på länge.
Kanske ska tillägga att jag endast kör officepaketet, lite surf och ringer med nallen i jobbet. Så är ingen storanvändare av 3;e parts appar eller liknande.

Hoppas att MS hänger kvar vid detta och inte tummar på kvalitet, alltid kul att ha alternativ om Android eller iOS känns trist. Och med tanke på att det säljs en miljard smartlurar per år så är 1-2 % av marknaden ändå en hel del telefoner.
Tycker dock dom kunde låtit Nokia fortsätta utveckla lurar, är det något MS suger på (om man bortser från xbox) så är det hårdvara. Vi kör en del Surface Pro 3 och 4 på jobbet och även om formatet och designen är trevligt så dras dessa enheter med buggar och dåliga drivrutiner.

Uppdaterat: 2016-08-17 11:20
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det blev ingen rep. av min 930, den får bli pensionär.
Nu är det 950 med plånboksfodral för att dämpa stöten när den blir tappad.
Men en app jag saknar är HERE+, vad har ni för navigationsappar att föreslå som ersättning?

Uppdaterat: 2016-09-28 09:29
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Även jag pensionerade min 1020 (fortfarande helt fungerande) och slog till på en 950XL. Jag hade fördomar om storleken och ett vekt skal men det kom på skam. Tycker inte alls att den är för stor mera och inte heller "knarrar" originalskalet. Kameran är i stort sett jämförbar med den gamla. Batteritiden ungefär fördubblad. Beställde USB-C adapter och QI-laddare från Kina. Praktiskt att kunna ansluta USB-minnen. Har också testat med standard USB-mus och -tangentbord, det funkade! Plånboksfodral förstås. Men också jag saknar HERE+ även om jag sällan använder telefonen som navigator. På min gamla använde jag ofta Sygic och hade köpt Premium. Premiumlicensen "blev kvar" på gamla telefonen tyvärr. gMaps är ju också mycket bra.

Uppdaterat: 2016-09-28 11:51

Grymt gubbar! :-) Numera är Lumia-lurarna grymt prisvärda.

Några tillgängliga navigationsappar är t.ex. Windows Kartor, MapFactor, gMaps, Copilot och Waze.

Uppdaterat: 2016-09-28 16:31
Power to the people

Jag kör tyvärr inte så mkt navigation på Windowsnallen, min är mer arbetshäst på jobbet.
Kul att höra att MS fått ordning på 950 lurarna nu också, tror det var en liten stressad release av Win10Mobile som gjorde det.

Kul att det fortfarande finns ett 3;e smartphone OS där ute, lite underdog kanske men det blir bättre och bättre för varje release.
Fick en preview release senast idag och det småpoleras här och där och hastigheten är lika bra.

Får hoppas att MS fortsätter satsa (som det verkar som dom gör) och framförallt inte blir ett nytt google där man måste dela med sig av allt från skostorlek till position för att få köra en app.

Uppdaterat: 2016-09-28 17:33
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Min 1020 börjar kännas lite gammal och internet kraschar ibland, så jag funderar på att köpa ny lur. Har faktiskt övervägt köpa android och Samsung istället, främst pga. att det fortfarande saknas vissa appar till Windows... Vore även kul testa något (för mig) nytt. "Provkörde" en bekants Samsung J5 och tyckte den kändes trevlig och modernare än 1020n, men hade segare uppkopplingstid mot internet... Tillfällighet? Samtidigt gillar jag kameran i 1020, med avtryckarknapp och det kanske jag kommer att sakna hos Samsung... Gillar det L West skrev om ungefär fördubblad batteritid i 950XL! Kanske måste kolla in en nyare Windows-lur innan jag bestämmer mig. ;-)

Uppdaterat: 2016-09-28 18:05

Tyvärr så är väl Win Phone ännu mindre på marknaden nu än då denna tråd skapades så i mina ögon ser inte framtiden speciellt bra ut. Numera kör jag och hustrun Android även om min f d 925:a fortfarande fungerar bra och hustrun varit nöjd - det som saknades var tyvärr vissa applikationer så därför blev det Android istället. Fortfarande kan jag nog tycka att Win Phone är lite enklare att använda än Android för de som inte är så hemma på avancerade lurar. För den som "vågar" så finns det många Android-lurar att köpa direkt från Kina med för de flesta tillräckliga prestanda och till högst överkomligt pris - se bara till att den har rätt frekvensband så att den fungerar med den operatör ni har. Inte minst gäller det 4G-näten.
Slutligen - fungerar inte "Windows Kartor" - https://www.microsoft.com/sv-se/store/p/windows-kartor/9wzdncrdtbvb , saabnisse ?

Uppdaterat: 2016-09-28 18:19

Pi, Windows kartor ligger ju som standardapp i 950, men det är en dålig ersättning för HERE+. Jag vill ha något bättre.

Uppdaterat: 2016-09-28 19:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
c k skrev:

Vad du än köper Rutger så köp inte Samsung. En arbetskamrat köpte den nyaste samsung s7 galaxi edge för en knapp månad sedan och han säger att bla batteritiden är kass liksom kameran etc. Han tömmer batteriet på drygt två timmar! Min bror använder numera Lumia telefon och är väldigt nöjd med den. Själv har jag köpt en svart IPhone 7 som jag gillar skarpt. Den är snabb, har många lättanvända appar, fin kamera och har riktigt bra batteritid.

Oj då, det lät ju inget vidare. S7 är ju ändå nyaste luren, väl (?) och så dyr lur hade jag inte tänkt köpa. Batteritid och kameran är två saker jag gärna vill ska vara bra och framförallt inte sämre än i min 1020. Tack för varningen! Ja, jag måste undersöka detta grundligt och "klämma och känna" på dom olika alternativen innan jag tar ett beslut. Jag har ju trots allt trivts bra med min 1020, men avsaknaden av vissa appar, som aldrig verkar komma..., gjorde att jag började fundera i android-banor...

Samtidigt var det väl S7 som återkallades pga. att batterierna överhettades och vissa tagit eld.... Kanske därför det är dålig batteritid, ifall man varit tvungen minska ner batteriets kapacitet för att lösa problemet?

Uppdaterat: 2016-09-28 19:49

En bra sak med iphone är att man får uppdateringar så länge.

Å andra sidan är iphone mer låst, strul om man har mp3 t.ex.

Uppdaterat: 2016-09-28 19:52

Kameran på 950/950XL är nog i klass med 1020 och åtminstone för mig blev batteritiden sgs fördubblad. Ytterligare plus för enkelt batteribyte, SD-kortplats, USB-C 3.1 OTG och QI-laddning. En ytterst kompetent och trevlig telefon!

Uppdaterat: 2016-09-28 20:27

Jag gillar inte ifån, jämfört med lumia har den inte alls lika bra mottagning när man är i busken, dassig kamera, svagt batteri och allt verkar kosta extra.
Är man inte spelnörd myllrar det av bättre lurar, men formatet är trevligt för fickan.
Men jag trivs bättre med Lumia, synd att jag pajade min 930, den hade vad jag behövde, Vi får se när jag plockat bort en del fåniga medlevererade appar och fått dit några behövliga på 950 om jag blir nöjd med den också.
Batteriet verkar hålla längre än på 930.

Uppdaterat: 2016-09-28 20:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Finns inte HERE som app ?? Är det helt nerlagt ??
Ytterligare en anledning att hålla liv i min 920, den fyller 4 om en månad.

Uppdaterat: 2016-09-28 22:11
Rikard skrev:

Finns inte HERE som app ?? Är det helt nerlagt ??
Ytterligare en anledning att hålla liv i min 920, den fyller 4 om en månad.

Tyvärr så släppte HERE Windows-plattformen - MS hävdar att samma funktionalitet finns i Windows Kartor. Det är jag ju lite tveksamt till dock...

Uppdaterat: 2016-09-28 22:24
Power to the people

Jag aldrig provat navigera med kartan, ska testa i morgon och jämföra hur det funkar.

Uppdaterat: 2016-09-28 22:50
Rikard skrev:

Jag aldrig provat navigera med kartan, ska testa i morgon och jämföra hur det funkar.

Jag provade, tycker den är kass. Grått med grå kontrast om man inte växlar till satellitläge, nej jag saknar HERE.
Men Microsoft ägde aldrig HERE, det var Nokia och den ingick inte i köpet. Nu är den såld till BMW, MB och VAG.

Uppdaterat: 2016-09-29 12:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Igår la skärmen ner på min 920, den lös, knapparna på sidan funkade, dvs kamera, volym mm, det kom nya aviseringar, den ringde dock utan ljud. Det gick inte att döda den.
Fick ligga under natten så batteriet självdog, sen var den på igen och funkar som den ska!!

Uppdaterat: 2016-10-24 07:42

@Rikard
Har du uppgraderat till WIndows phone 10 på din enhet?
Vet att det kom ett gäng uppdateringar igår så jag fick starta om. Nu får jag iofs dessa patchar något tidigare än än normalt då jag testar dom innan dom släpps ut till.
Det funkade inte att köra en norsk omstart, dvs hålla inne avstängningsknappen och volym ner i 10-15 sekunder?

Uppdaterat: 2016-10-24 08:21
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag har läst att uppdatering till 10:an på Lumia XX20 (och 925?) är ett vågspel, för en del funkar det bra men för andra blir det sämre, t.ex. trögare telefon och dålig batteritid. Telefoner med 512 MB ram rekommenderas inte att uppdatera även om det kan lyckas. Efter noggrannt övervägande valde jag att inte försöka med min gamla 1020, den fick stanna kvar på 8.1.

Uppdaterat: 2016-10-24 09:46

Grosser, att ms hävdar att deras kartor är lika bra har kanske inte med att here släppte plattformen för windows.....
Jag tror det är så att man som många andra apputvecklare helt enkelt inte anser det värt besväret att satsa på windows.
För google maps slår windows kartor i alla avseenden, ändå finns det mängder av såna program, inte bara here......

Uppdaterat: 2016-10-24 10:53
duccedriver skrev:

Grosser, att ms hävdar att deras kartor är lika bra har kanske inte med att here släppte plattformen för windows.....
Jag tror det är så att man som många andra apputvecklare helt enkelt inte anser det värt besväret att satsa på windows.
För google maps slår windows kartor i alla avseenden, ändå finns det mängder av såna program, inte bara here......

Det är helt sant, Ducce, att apputveckling till Windows är iskallt just nu. Det är bara att konstatera att så är fallet tyvärr. :-)
Något positivt är i alla fall att MS ligger längst fram i ledet med cross-plattform-teknik - alla appar utan större ansträngning hos programmerarna fungerar på desktop, tablet eller mobil. Det är dit Google sakna försöker nå och Apple knappt påbörjat resan ännu.

Uppdaterat: 2016-10-24 11:14
Power to the people