Vi Bilägares forum

Avstängda forummedlemmar

Avstängda forummedlemmar

Om jag och andra moderatorer beslutar oss för att stänga av en medlem så finns det oftast inget bra ställe att skriva detta på. Det kan ju vara bra för medlemmen att veta varför (även om de flesta nog vet)

Idag har jag inaktiverat en medlem.

Jag har fått meddelanden om att det är trollvarning på denna, samt att det skrivits om att personen i fråga kan vara ett troll så idag har jag suttit och gått igenom samtliga av denna nyligen registrerade medlems inlägg och kommit fram till att det är just vad hen är, ett troll.

Majoriteten av inläggen, om inte alla, är provocerande och nervärderande mot vad hen kallar för "mindre värda människor"
Detta är inte acceptabelt någonstans så därför har jag nu inaktiverat Aristokrats. medlemskap.

Jag kommer att fortsätta skriva i denna tråden om/när jag tar beslutet att stänga av fler.
Kommer även att låta denna tråd vara öppen för kommentarer men stänger den direkt om den ballar ur.

Uppdaterat: 2017-11-23 09:55

Kommentarer

En motiverad avstängning tycker jag då jag själv reflekterat över dennes inlägg. Oftast mest för att provocera.

2017-11-23 10:23
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Håller med er moderatorer om bedömningen av just den skribenten.

2017-11-23 10:50

Man kan fundera på om denne Aristokrat är en tidigare avstängd medlem som återkommit under nytt nic.

2017-11-23 11:18

Bra att ni moderatorer har koll och jobbar för en lite trevligare miljö här på forumet, bra jobbat.

2017-11-23 11:19
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det är definitivt en medlem som tidigare blivit avstängd ett flertal gånger och denna person vill alltid ge sken av att tillhöra adeln av någon anledning.

2017-11-23 12:31
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Haha, ett troll med en varumärkesstrategi. ;-)

2017-11-23 12:58

Hm så det är vem man är och inte vad man gör som räknas?
När en "vanlig" vräker ur sig grova nedsättande förolämpningar och helt onödiga personangrepp resulterar det vanligen inte i avstängning.
För att det är en "gammal goding i kompisgänget" som roar sig lite bara?
Ha...

2017-11-23 13:19

Vi tillåter inte kompispersonangrepp men det är inte alltid vi läser allt och kan komma på alla inlägg som bryter mot reglerna därför är det bra om dessa inlägg anmäls.

Men det händer ju också att en del gör inlägg som provocerar och sedan när man får mothugg så skriker man "personangrepp" Om man är provocerande så får man räkna med mothugg, så är det. Blir det för grovt så modererar vi.

Uppdaterat: 2017-11-23 13:32
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Som vanlig dödlig användare är jag tacksam för moderatorernas arbete och rapporterar inlägg som jag finner olämpliga av en eller annan anledning. På forum där jag själv modererat har det förekommit en del "okynnesanmälningar", men det försöker jag hålla mig ifrån då det bara ställer mig själv i dålig dager. Om användare rapporterar mina inlägg hoppas jag att moderatorerna påpekar för mig vad som anses fel.
Även om jag anser mig vara saklig kan andra uppfatta det annorlunda.

2017-11-23 13:49

Provokationer kan upplevas så olika och vår smärttröskel är så olika med så det kan vara svårt ibland att se vad någon anser vara personangrepp/provocerande när det är av den lättare sorten. Grova personangrepp är inga problem med att upptäcka.

2017-11-23 14:02
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Men det måste ändå konstateras att uno var betydligt lugnare under sitt senaste nick.
T.ex förekom inga bilder på beniga damer!
Men då hade han ju avslöjat sig direkt.

2017-11-23 18:48
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Läser nästan dagligen inlägg vars enda syfte måste vara provokation. Första inlägg här exempelvis; http://www.vibilagare.se/nyheter/volkswagen-satsar-miljarder-pa-skifte-till-el#comments . Det trollet har fått härja fritt i åratal och gör sidan som sådan ganska ointressant att följa.

2017-11-23 21:16

Samtidigt blir det lite konstigt i "trådarna" , när "troll" som blir avstängda och de inlägg de gjort raderas. Se tråden om "Fler män bältar sig" . Den tråden är ju mer eller mindre obegriplig , när alla Aristokrats inlägg togs bort. Med det sagt tycker jag det var rätt att stänga av den medlemmen, men han lär återkomma.

2017-11-24 06:22
Lås inga trådar.

Att tjata tjata tjata om samma i varje tråd kan jag lättare stå ut med än direkta provokationer tydligen i syfte att reta upp folk. Men man behöver inte nappa på alla osakliga inlägg och kommentera. Ett troll är ett troll och kommer så att förbli så moderera gärna trollen ännu hårdare.

2017-11-24 06:26

Tack

2017-11-24 06:29
Elbilen kommer att rädda muskelbilen. 100% skåning

Skulle vi stänga av folk som tjatar sitt mantra så skulle vi få stänga av en hel del alla håller på sitt.

2017-11-24 07:27
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tack för den Hackenbush, håller helt med. Shogun får ta mycket kritik här på forumet, och visst förstår jag att han upplevs tjatig men han är inget troll - bara en "övertygad". Många av hans kritiker verkar inte märka att de är i stort sett likadana, bara en nivå mindre tjatiga kanske. Låt folk skriva vad de tycker de vill skriva och haka inte upp er på de inlägg som känns irriterande utan fokusera på de inlägg som faktiskt innehåller intressanta synvinklar eller intressant information! Sen är det helt rätt att ta bort riktiga troll.

Uppdaterat: 2017-11-24 08:30

Visst kan vissa personers ständiga negativa inställning eller ständigt hyllande av favoritmärket uppfattas provocerande, men samtidigt är det ju inget angrepp på enskild person.

Det handlar ju om smak och tycke om produkter, inte personer.

2017-11-24 08:34
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Apropå obegripliga trådar efter det att någon blivit avstängd, eller för den delen modererad.
En ganska enkel åtgärd som ViB (utvecklarna) kan göra är att ändra så att användare och kommentarer inte tas bort ur databasen utan i stället bara låser kontot och ändrar namn till "Användare borttagen" eller liknande. Samma sak med enskilda kommentarer.
Då ligger posterna kvar och det blir med tydligt vad som hänt.

Dessutom blir det svårare för den avstängde att skapa ett nytt konto eftersom e-postadressen är (kan göras) upptagen.

Uppdaterat: 2017-11-24 09:57

För att kommentarer skall ligga kvar så måste också kontot finnas kvar eftersom det är kopplat till användaren. Skall kommentarer finnas kvar så blir det att endast inaktivera kontot men att låta kontot finnas kvar. Det är lite det Swemba efterlyser om jag förstår honom rätt.

2017-11-24 10:00
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Förstå VolvoXC90 att om en användare raderas så raderas inläggen med automatiskt.
Vid moderering utan att användare raderas så finner vi ingen anledning till att rent korkade inlägg med avsikt att provocera eller förlöjliga andra användare eller bilmodeller skall få finnas kvar. Det tillför inget till debatten.

2017-11-24 10:18
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Skall kommentarer finnas kvar så blir det att endast inaktivera kontot men att låta kontot finnas kvar. Det är lite det Swemba efterlyser om jag förstår honom rätt.

Precis, kontot ligger kvar i databasen, men det är låst och har bytt namn till "Borttagen användare". Samma sak med kommentarererna - de ligger kvar men innehållet är ändrat.

2017-11-24 10:40

Borde vara möjligt Swemba

2017-11-24 10:58
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Att skriva raljerande (skoja och skämta) och tjata mantra är tillåtet, men det är inte tillåtet med rena personangrepp eller att hålla sig helt utanför ämnet, uttrycka sig på ett stötande sätt.
Att skämta och vara lite ironisk eller så är inget vi har något emot.

2017-11-24 11:03
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det är extremt sällan som jag raderar samtliga inlägg som en användare gjort men när jag gick igenom Aristokrats inlägg så insåg jag att majoriteten av dom var nonsens och bara inlagda för att skapa bråk. Jag inaktiverade användaren, vilket innebär att alla inlägg ligger kvar men tog ett medvetet beslut att radera samtliga av trollets inlägg. Om ni anser att trollinlägg skall vara kvar för att inte förstöra trådar så är jag ledsen om jag gör er besvikna men detta kommer jag att fortsätta med.
Volvo XC90. På din beskrivning så verkar inte inte nöjd med varken redaktion eller forum-moderatorer. Varför är du då kvar?
Om du har klagomål så rekomenderar jag dig att maila redaktionen.
Jag kommer att fortsätta i samma spår. radera, redigera inlägg som jag anser bryter mot reglerna samt stänga av användare som inte sköter sig.

2017-11-24 12:49

Ett eller två inlägg som inte följer god sed kanske inte har nån betydelse men när sgs samtliga inlägg från en användare går ut på att jävlas och provocera så är det inte mycket att fundera på.

2017-11-24 13:22

Vi har en del troll som hela tiden dyker upp som nya användare och så länge de sköter sig är det ok men de klarar sällan av att sköta sig någon längre tid utan börjar provocera ganska snart. En del av dessa användare genomskådar vi ganska snabbt då de agerar precis som de gjort förut. Vi kommer aldrig att låta sådana användare vara kvar. När det gäller beundran så har vi det gentemot de som sakligt och intressant gör inlägg som kan vara alla till gagn vilket är vitsen med denna hemsidan. Vill man läsa trams och tjafs så kan man leta upp någon ungdomssida där allt är tillåtet.

2017-11-24 13:30
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Vi har en del troll som hela tiden dyker upp som nya användare och så länge de sköter sig är det ok

Så allmän amnesti är alltså utlyst?

2017-11-24 15:35
VolvoXC90 skrev:

Klarar man inte av att få klagomål, utan att anse att de som vill ha förbättringar borde försvinna, så har man inte en särdeles bra roll som Moderator.

Överhuvudtaget tror jag att en positiv attityd och förslag direkt till ViB har bättre chans än att tjura, irritera sig och till råga på allt öppet betygsätta sina medforumister. Då gör man det extremt svårt för sig när det gäller att få gehör.

2017-11-24 15:45
Stoor skrev:

Jag tycker att alla direkta och indirekta ”troll” omedelbart ska tas bort och publiceras här med såväl nicknamn som mailadresser. Likaså borde den / de som för en meningslös ”en-märkes-tjatare-propaganda-in-absurdum-agenda” också uteslutas på detta forum på samma sätt som hen uteslöts från TeknikensVärld härom året.

Stoor och jag har nog troligen skilda meningar över vilka som för en meningslös ”en-märkes-tjatare-propaganda-in-absurdum-agenda”
Den har hur som helst tagit sig ett absurt stort utrymme och är numera för mig helt förutsägbar och förstör i mitt tycke så pass att jag ibland faktiskt kan roa mig med att ge vad som söks och att de kommer så lätt.

2017-11-24 18:31
VolvoXC90 skrev:

Bra. Då vet jag och kan hädanefter låta eran inbördes beundran fortsätta med det ni gör.
Finns tack och lov andra bilsidor, som inte är lika fega och kontrollerande. Högt i tak är bra, men det ska isf gälla för exakt alla användare. Det är en tydlig del av gamla rävar, som kommer undan med sitt, just bara för att de funnits länge. Det är en feghet, att som Moderator, inte våga ta tag i det hela mot andra än nya användare.
Och sedan att som Moderator komma dragandes med "om du nu inte är nöjd, varför är du kvar", alltså kom igen. Klarar man inte av att få klagomål, utan att anse att de som vill ha förbättringar borde försvinna, så har man inte en särdeles bra roll som Moderator.

Där håller jag med till fullo.

2017-11-24 18:48
Lås inga trådar.

Nej, de är säkert oskyldiga, men det går nog att spåra nicken till östgötatrakten!

2017-11-24 20:25
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ja, uno du åker ut ännu en gång.

2017-11-24 20:29
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Efter gårdagens borttagning av det Aristokratiska kontot, vilket jag tyckta var bra, så kom som ett brev på posten 2 st e-mail ifrån ViB där jag skulle ha begärt lösenords-byte. M a o samma reaktioner som tidigare när man kritiserat Uno.

2017-11-24 20:32

Jahapp - då var det dags för 2 nya e-mail ifrån ViB. Uno var snabb denna gång måste man säga - typ 1--2 minuter efter mitt förra inlägga i denna tråd. Oerhört tramsigt och även en Motala-bo borde ju förstå att den som får dessa mail bara ignorerar dom.

Uppdaterat: 2017-11-24 20:37

Du låter faktiskt ännu infantilare än en 13-åring, uno. Förstår inte alls vad du får ut av detta. Bättre att du skriver på Flashback bland dina gelikar.

2017-11-24 20:42

Häpnadsväckande.
Funktionen för nya konton är avstängd för tillfället och likväl kan Uno skapa nya. Eller är han så förutseende att han skapar en hel flock varje fredag morgon. Kan det vara så? Ska det vara så?

2017-11-24 20:44
En röd plåttunna 🛢

Om man får jämföra så tycker t.o.m. jag att Uno (Stina Carlsson) är ganska harmlös, trots sitt adliga påbrå, emot Spirou,leifer och Stora Stigen. Fast Uno (Sverkers Tunna) kanske är den som är mest oförarglig och tillhör intelligensreserven.
Det du Leif, nu fick du återigen beröm av mig.

2017-11-24 20:46
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

...och som vanligt har man inte heller behörighet att kolla uno's olika nicks profiler.

2017-11-24 20:54

Pi, det beror på att så fort ett konto inaktiverats går den spärren in.
Jag har inaktiverat uno två gånger i kväll!

2017-11-24 21:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Uno kan vara rätt fyndig, eller rättare sagt kunde...

Numer är han bara tragiskt...

Antagligen orkar denne person inte engagera sig längre utan raljerar mest för att få en motreaktion.

Tydliga tecken på ett troll som är döende, så, kolavippa i frid, hoppas du är nöjd med ditt livsverk, du är saknad av ingen... :-)

Uppdaterat: 2017-11-24 21:41

Samtalen och åsikterna här lämnar mycket att önska, det är alldeles för mycket subjektiva tolkningar, åsikter och tyckanden hit och dit.

Slutresultatet blir en grå dimma där specifika personer som uteslutande har som syfte, avsikt och målsättning att attackera utpekade mål som denna person avskyr med hjälp av lögner, förolämpningar och onda ord uteslutande därför att denna person hatar sin måltavla och vill få utlopp för sitt hat och använder vi bilägare som arena för att tillfredsställa sitt behov, tillåts bedriva denna ondskefulla verksamhet utan åtgärder.

Detta tillåts därför att reglerna bygger på subjektivitet och tolkningar utgående från den personliga åsikten hos den som gör den subjektiva tolkningen och det visar sig att den som har denna subjektiva makt tycks föra resonemanget att ondskefulla handlingar är tillåtna om den som utför dem känner sig provocerad av valfri orsak.

T.ex sanningen, det är allmänt bekant sedan mordet på Sokrates att sanningen är mer provocerande än lögnen.
Så när någon blir provocerad av sanningen och blir elak sanktionerar vi bilägare denna destruktiva verksamhet genom att ha luddiga regler som kan tolkas subjektivt.

Fullständigt förkastligt, regler skall inte kunna tolkas, de skall var stenhårda och kristallklara och lämna intet utrymme för kryphål, undanflykter och ursäkter.

Hela det juridiska lagsystemet i samhället är en rörig smet därför att alla lagar är öppna för tolkning vilket innebär att ett stort antal skyldiga brottslingar undgår repressalier.
Fullständigt oacceptabelt.

2017-11-24 23:44
N-iklas skrev:

Hela det juridiska lagsystemet i samhället är en rörig smet därför att alla lagar är öppna för tolkning vilket innebär att ett stort antal skyldiga brottslingar undgår repressalier.
Fullständigt oacceptabelt.

Ja, vad ska vi egentligen ha advokater till? De borde ju inte finnas, med din tolkning. = )

Uppdaterat: 2017-11-25 01:09
"När förändringens vind blåser bygger en del vindskydd medan andra bygger väderkvarnar eller hissar segel."

Sanningen (;-)) är att det inte finns någon objektiv sanning (utanför matematiken). Det är till stora delar subjektiva inslag som kommer till uttryck både här i trådarna som ute i samhället.

Att utforma ett regelverk baserat på 100% objektivitet är därför inte möjligt.

MVH AL

2017-11-25 11:03
Scio me nihil scire.
A.L skrev:

Sanningen (;-)) är att det inte finns någon objektiv sanning (utanför matematiken).

Man kan sätta upp hypoteser inom områden där matematiska samband saknas och ändå uppnå en relativ sanning med mycket hög sannolikhet. Om man studerar ett testobjekt och i 998 av 1000 prov får exakt samma utfall så har man hittat sanningen om det än bör uttryckas med möjligheten att det kan vara fel i själva testet.

2017-11-25 11:20

Resultatet från hypotesprövning är inga matematiska bevis. Det är ett sannolikt utfall, d.v.s ett samband med en viss styrka.

För övrigt kommer man aldrig nå ett exakt identiskt mätvärde i 998 av 1000 fall. Det kommer att variera (s.k varians). I vilken omfattning beror precis som Pinjong skriver på mätteknik och exakthet hos störfaktorerna.

MVH AL

2017-11-25 11:36
Scio me nihil scire.
N-iklas skrev:

Samtalen och åsikterna här lämnar mycket att önska, det är alldeles för mycket subjektiva tolkningar, åsikter och tyckanden hit och dit.

Är det inte detta som utmärker ett bilägande, att man fastnar för ett speciellt märke som man sedan försvarar i vått och torrt?

Det finns inga absoluta sanningar i detta utan just bara tolkningar, tyckanden och åsikter.

Ta bort dessa tre hörnstenar så har du inget att skriva om på denna sida t.ex.

För vad som är en sanning för dig behöver inte vara en sanning för mig... :-)

2017-11-25 11:44

Sanning eller relativ sanning spelar inte alltid så stor roll för mig som moderator.
Beter man sig som en skitstövel, enligt min uppfattning, åker man ut!

2017-11-25 14:52
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
Prestigelös skrev:

N-iklas wrote:Samtalen och åsikterna här lämnar mycket att önska, det är alldeles för mycket subjektiva tolkningar, åsikter och tyckanden hit och dit.
Är det inte detta som utmärker ett bilägande, att man fastnar för ett speciellt märke som man sedan försvarar i vått och torrt?
Det finns inga absoluta sanningar i detta utan just bara tolkningar, tyckanden och åsikter.
Ta bort dessa tre hörnstenar så har du inget att skriva om på denna sida t.ex.
För vad som är en sanning för dig behöver inte vara en sanning för mig... :-)

Håller med!!!

2017-11-25 16:29
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!