Avstängda forummedlemmar

515 inlägg 0 nya
Avstängda forummedlemmar

Om jag och andra moderatorer beslutar oss för att stänga av en medlem så finns det oftast inget bra ställe att skriva detta på. Det kan ju vara bra för medlemmen att veta varför (även om de flesta nog vet)

Idag har jag inaktiverat en medlem.

Jag har fått meddelanden om att det är trollvarning på denna, samt att det skrivits om att personen i fråga kan vara ett troll så idag har jag suttit och gått igenom samtliga av denna nyligen registrerade medlems inlägg och kommit fram till att det är just vad hen är, ett troll.

Majoriteten av inläggen, om inte alla, är provocerande och nervärderande mot vad hen kallar för "mindre värda människor"
Detta är inte acceptabelt någonstans så därför har jag nu inaktiverat Aristokrats. medlemskap.

Jag kommer att fortsätta skriva i denna tråden om/när jag tar beslutet att stänga av fler.
Kommer även att låta denna tråd vara öppen för kommentarer men stänger den direkt om den ballar ur.

En motiverad avstängning tycker jag då jag själv reflekterat över dennes inlägg. Oftast mest för att provocera.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Håller med er moderatorer om bedömningen av just den skribenten.

Man kan fundera på om denne Aristokrat är en tidigare avstängd medlem som återkommit under nytt nic.

Bra att ni moderatorer har koll och jobbar för en lite trevligare miljö här på forumet, bra jobbat.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det är definitivt en medlem som tidigare blivit avstängd ett flertal gånger och denna person vill alltid ge sken av att tillhöra adeln av någon anledning.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Haha, ett troll med en varumärkesstrategi. ;-)

6.15

Hm så det är vem man är och inte vad man gör som räknas?
När en "vanlig" vräker ur sig grova nedsättande förolämpningar och helt onödiga personangrepp resulterar det vanligen inte i avstängning.
För att det är en "gammal goding i kompisgänget" som roar sig lite bara?
Ha...

Vi tillåter inte kompispersonangrepp men det är inte alltid vi läser allt och kan komma på alla inlägg som bryter mot reglerna därför är det bra om dessa inlägg anmäls.

Men det händer ju också att en del gör inlägg som provocerar och sedan när man får mothugg så skriker man "personangrepp" Om man är provocerande så får man räkna med mothugg, så är det. Blir det för grovt så modererar vi.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Som vanlig dödlig användare är jag tacksam för moderatorernas arbete och rapporterar inlägg som jag finner olämpliga av en eller annan anledning. På forum där jag själv modererat har det förekommit en del "okynnesanmälningar", men det försöker jag hålla mig ifrån då det bara ställer mig själv i dålig dager. Om användare rapporterar mina inlägg hoppas jag att moderatorerna påpekar för mig vad som anses fel.
Även om jag anser mig vara saklig kan andra uppfatta det annorlunda.

Provokationer kan upplevas så olika och vår smärttröskel är så olika med så det kan vara svårt ibland att se vad någon anser vara personangrepp/provocerande när det är av den lättare sorten. Grova personangrepp är inga problem med att upptäcka.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Men det måste ändå konstateras att uno var betydligt lugnare under sitt senaste nick.
T.ex förekom inga bilder på beniga damer!
Men då hade han ju avslöjat sig direkt.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Läser nästan dagligen inlägg vars enda syfte måste vara provokation. Första inlägg här exempelvis; http://www.vibilagare.se/nyheter/volkswagen-satsar-miljarder-pa-skifte-till-el#comments . Det trollet har fått härja fritt i åratal och gör sidan som sådan ganska ointressant att följa.

Ja det känns faktiskt lite poänglöst, när ni inte har tillräckligt högt i tak här på forumet, så det går att säga till folk.

Det som är jobbigt, är när var och varannan tråd driver iväg 40 mil från ämnet, för att folk har så lite att göra, att de måste skriva om helt poänglösa saker i varje tråd och artikel.

Styggavargen och hans oliiiiidligt irriterande inlägg om hur illa det är med suvar och deras vikt och bensinförbrukning. Det dras minsann upp i varenda tråd och artikel, oavsett vad ämnet är egentligen.

Sånt bör ni moderera betydligt hellre, än ett uppenbart troll, som man kan ignorera.

Samtidigt blir det lite konstigt i "trådarna" , när "troll" som blir avstängda och de inlägg de gjort raderas. Se tråden om "Fler män bältar sig" . Den tråden är ju mer eller mindre obegriplig , när alla Aristokrats inlägg togs bort. Med det sagt tycker jag det var rätt att stänga av den medlemmen, men han lär återkomma.

Lås inga trådar.

Att tjata tjata tjata om samma i varje tråd kan jag lättare stå ut med än direkta provokationer tydligen i syfte att reta upp folk. Men man behöver inte nappa på alla osakliga inlägg och kommentera. Ett troll är ett troll och kommer så att förbli så moderera gärna trollen ännu hårdare.

Tack

Elbilen kommer att rädda muskelbilen. 100% skåning

Skulle vi stänga av folk som tjatar sitt mantra så skulle vi få stänga av en hel del alla håller på sitt.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tack för den Hackenbush, håller helt med. Shogun får ta mycket kritik här på forumet, och visst förstår jag att han upplevs tjatig men han är inget troll - bara en "övertygad". Många av hans kritiker verkar inte märka att de är i stort sett likadana, bara en nivå mindre tjatiga kanske. Låt folk skriva vad de tycker de vill skriva och haka inte upp er på de inlägg som känns irriterande utan fokusera på de inlägg som faktiskt innehåller intressanta synvinklar eller intressant information! Sen är det helt rätt att ta bort riktiga troll.

Visst kan vissa personers ständiga negativa inställning eller ständigt hyllande av favoritmärket uppfattas provocerande, men samtidigt är det ju inget angrepp på enskild person.

Det handlar ju om smak och tycke om produkter, inte personer.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Precis.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.