Älska eller hata Toyota!

709 inlägg 0 nya
Älska eller hata Toyota!

En tråd om Toyotas fördelar och nackdelar. GO NUTS!!

Bättre att köpa en VW och betala över 11000kr i skatt per år, vill man ha en sådan bil.........? Då måste man vara fanatiker.....antar jag. Vad är en sådan bil värd idag på marknaden och vad får man i inbyte, är den säljbar? Detta måste vara en rolig bil.....både att äga och köra.....men inte ens rolig att se på ;o)

En Prius kostar 320kr i skatt efter 5års skattebefrielse, vad få man för en sådan idag? Och den är rolig att se på ;o) Frågan är vad som är bästa köp..........för den utan mycket pengar......en bil med 11000kr i skatt eller en med 320kr........vem gjorde bästa affären rent ekonomiskt och förnuftigt, och vem kan vara rolig att köra och äga i längden ? ;o)

Det är uppenbart att många missat att köra "roliga" Toyota modeller, antagligen för att man har förutfattade meningar och/eller är fanatiker för ett enda märke.

Fördelar med Toyota, mer ekonomisk i längden än det mesta på marknaden. Och flera modeller som är väldigt roliga att köra genom historien, om man gör sig besväret med att provköra.......;o)

Kan man prata, eller för all del skriva, om Prius och glädjen av att köra "roliga" Toyota i samma inlägg och samtidigt vara trovärdig?

Nå, jag pyntar hellre 11.000:- per år i skatt för en VW Phaeton om alternativet är en Prius för 320:- per år. Leifer betalade väl ungefär samma pengar för sin Prius som Gäsp gjorde för sim VW. Jag tror att Gäsp har det rätt mycket trevligare i sin VW.

Jag har provsuttit mången Toyota och provkört en del, men märket lämnar mig.... tomhet. Att köra en sådan vagn är väl att likna vid att se färg torka: kostar inte så mycket, men är oerhört understimulerande.

Gäsp; jag tror Shogun är lite avis på din fina VW;-)

Jag tror att Martin Winterkorn är avis på Toyota, och har lite komplex för att man är mindre och inte gör lika mycket i vinst.........och att man inte har gjort lika många roliga bilar genom historien........både att köra och äga.

En bil på 11000kr i skatt skulle jag inte ens titta åt, totalt ointressant!

Men att köra VW oavsett modell så skrattar man hela tiden........för att inte ha tråkigt.......;o) Tysk humor är ju känd runt om i världen......

70000mil på en prius utan att bytt växellåda 4gr som en passat skulle gjort om dom nu går 70000mil;)

silvergranen wrote:
70000mil på en prius utan att bytt växellåda 4gr som en passat skulle gjort om dom nu går 70000mil;)

Har du läst den någonstans, egna erfarenheter eller hittar du bara på som vanligt?

Jag varken älskar eller hatar Toyota, det är ett märke för mig som signalerar en alldaglighet. Säkert god funktion i många avseenden, men ospännande och tråkig. Ibland yviga designexcesser som är disharmoni. Och en hel del USA-inspiration. När det gäller japanska tillverkare så tycker jag Nissan är Ok, deras Stanza var som en mjukare Opel Ascona, deras Bluebird fluffig plysch och 300ZX var ju en klassisk glidare med röd vinyl. Nyare årsmodeller har tyvärr varit lite tråkiga och Nissan har tappat formen, men om de kan hitta den igen och återgå till sina rötter så finns potential i märket. Hos Toyota ser jag ingenting alls. Bilen B liksom, transport.

Har varit och tittat och provkört Toyota i omgångar och även haft en del som hyrbil när man varit utomlands.
Den första Yarisen som kom ut var med rätt långt i kalkylen när jag skulle köpa bil, men det föll på några designgrepp som jag ogillade och att den var lite trist att köra.
För något år sedan var det dags för god vän att köpa småbil, och han hade siktet inställt på tripplarna redan från början.
Där var Toyota favorit just för att den var snyggast, men det blev en pegga 107 för att den var billigare, och det var svårt att motivera prisskillanden upp till Toyota Aygo.
Körde även min fars Corolla som var den sista versionen innan Auris, och måste säga att körmässigt var det en trevlig bekantskap. Inte världens mest spännande bil att titta på kanske, och den gröna digitalklockan som satt på mittkonsolen såg ut att ha rymt från 80-talet.

Får nog hålla med Raphael lite där, dom är lite alldagliga, på gott och ont. Och jag tycker dom är lite dyra när man väl börjar jämföra mot konkurenter i samma klass.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nu har Shogun referat till Martin Winterkorn CEO i en oändlig radda av inlägg (ja, det blir lite lätt upprepningar över det hela) och hans önskan att nå Toyotas kvalitetsmål. Jag har Googlat och Googlat... Nu är det dags för Shogun att presentera belägg för sitt påstående.

F.ö. så har jag läst att Toyoda kommer att begå Harakiri om VW blir större är Toyota. Tyvärr har jag ingen länk till detta..... Den försvann..

Då är vi 2 st Audi, det enda jag hittar so far är någon Conny Karlsson som tapetserat sönder ett par trådar och kommentarsfält på teknikens värld för 4 år sedan.
Får börja söka på engelska, har Martin W kläckt ur sig något sådant så lär det spridit sig över hela världen.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ok, tror jag hittat något här.
http://www.autonews.com/article/20071210/ANE03/71209056/vw-counts-on-quality-beauty

Borde stämma rent tidsmässigt, den artikeln som Shogun pratar om är från den tiden. Nämner dock inget om kvalitet men pratar om hur dom ska göra för att komma ikapp Toyota.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ännu en gång avslöjar Shogun sitt infantila hat emot VW och allt annat som inte är Toyota.

Hoppas han håller sig här så vi slipper hans trams på övriga trådar.

Avundsjukan lyser igenom! Surt sa räven.

Forna Jes.

Problemet är ju VWs, inte mitt.
11000kr i skatt 9500kr i försäkring per år..........ja, det är ju upp till var och en........och desseutom för en VW........;o) Smart val av bil......Men den blev ju tyvärr en flopp på marknaden. Jag har ingen Toyota.........att krita, vad jag vet ;o)

VWs CEO Martin Winterkorn han vet hur det ligger till han.........och vilka mål han har. En bra chef, som vet vad han vill det gillar jag. Och han har en bra förebild för sitt företag han företräder.......det var en intressant artikel att läsa, synd att ni missat den. Ni skulle ha lärt er mycket, kanske....synd att den togs bort, det kanske sas för mycket.
Och jo, där pratades mycket om kvalitet och hur man skulle nå Toyotas kvalitet, vilket innebär i min värld att man inte har Toyotas kvalitet när man ska försöka nå den och har det som ett mål.

Tja - jag har ingen galla att spy över Toyota även om det f n inte är mitt förstaval. Men vad framtiden har i sitt sköte kan man ju aldrig veta...:)

Pastor Benny.

Du är något på spåren, för du tror väl inte att jag är en som sitter och ljuger och hittar på saker, det får andra syssla med.

Citerar mig själv; "F.ö. så har jag läst att Toyoda kommer att begå Harakiri om VW blir större är Toyota. Tyvärr har jag ingen länk till detta..... Den försvann."

Shogun, du är inte trovärdig om du inte kan producera en länk till vad du påstår. Så lägg nu ner ditt rabblande om "Martin Winterkor CEO på VW". Alternativt - en länk till det du påstår.

Dom är bra.

Men jag skulle inte vilja ha en om jag så fick betalt. Tråkiga och trista.

Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Nja, ljuger och ljuger, tror mer det handlar om en gammal artikel där man blandat ihop begreppen kvantitet och kvalitet. Och är det så, så sitter du ju inte och ljuger utan då är det ju en galet översatt artikel som helt plötsligt blivit en sanning.

De spår jag hittar av artikeln visar att den är ca 8 år gammal, kan det stämma?
I de artiklar jag hittar från samma tid så pratas det bland annat att Toyota har en effektivare tillverkningsprocess och tjänar mer per bil än Volkswagen gör. Inget om kvalitet utan som jag nämnt ovan, kvantitet.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Audi A5 SB.

Du ligger efter hela tiden, jag har redan förklarat hur det ligger till med länken och även lagt in länken här på annan plats här igår, som jag lagt in här på forumet 2009 som jag letade upp igår. Då en som kallar sig gabbe som nick efterfrågade länken då, tyvärr har man tagit bort den på AMS. Läs tråden "Spy galla över VAG" där är den inlägg 78. Har för några år sedan frågat Pär Brandt på AMS varför den försvann. Tror du mig inte att den funnits så är det ditt problem.....men här kommer den.

[url=http://www.automotorsport.se/news/9579/vw-chefen-toyotas-kvalitet-är-vårt-mål/]http://www.automotorsport.se/news/9579/vw-chefen-toyotas-kvalitet-är-vårt-mål/[/url]

Pastor Benny.

Här handlade det om kvalitet, jag läste ju artikeln, det står ju i länken, så återigen jag fantiserar inte ihop, det får andra ägna sig åt.......

När vi ändå är inne på ämnet...
Det finns faktiskt en Toyota som jag vill ha....en GT86.
Sen är väl frågan hur mkt som är Toyota och hur mkt som är Subaru i den bilen.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.