6 månaders väntan - nya bilen har anlänt!

68 inlägg 0 nya
6 månaders väntan - nya bilen har anlänt!

Ford Fiesta ST.
Behövde bakdörrar så den gamla ST fick bytas ut. Hemskt väder att behöva hämta ut en ny bil på , dimma och regn. Hinner knappt köra sen ska vinterdäcken på. Längtar redan till våren så man kan pressa bilen lite. 200 hästar behöver få röra sig emellanåt :)Hörde att övergångsregeringen precis nu har infört 30 km/tim som högsta hastighet på samtliga vägar i Sverige som klimatåtgärd. Men grattis till den nya bilen!

6.15

Grattis!! 200 hästar i en Fiesta låter sjukt kul :)

Snygg bil. Valet kommer säkert reta många sossar ”miljöpartister” vilket är kul!
Provkörde en likadan och körglädjen är på topp!

Grattis till din fina Ford som dessutom passar väldigt bra i en kornblå Metallicklack! Kosta gärna på en lackkonservering och ett extra rostskydd så kommer den att hålla sig extra fräsch i många år.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Grattis. Bilen kom 7a i Teknikens Värds "Bankalaset", så det där blir nog riktigt kul.

Grattis och det lär bli kul till sommaren med gokart känsla antar jag.

Ser ut att vara en väldigt rolig manick du skaffat dig. Och en jäkligt snygg färg och fälgar på den nya bilen. Grattis, ny bil är alltid kul.

pinjong wrote:
Hörde att övergångsregeringen precis nu har infört 30 km/tim som högsta hastighet på samtliga vägar i Sverige som klimatåtgärd. Men grattis till den nya bilen!

Då har du nog hört helt fel. Var du nykter när du "hörde" detta? Nää troligen inte!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

christer_1 wrote:
Då har du nog hört helt fel. Var du nykter när du "hörde" detta? Nää troligen inte!

Det är den förbaskade otydliga text-tv:n. 130 km/tim står det ju.

6.15

120 km/ tim. är ju högsta tillåtna hastighet i Sverige idag. Vet att det finns politiska förslag om att höja till 130 km/ tim. på motorväg, men det verkar onödigt, då många bilister redan nu kör fortare än så.

En fartspärr på 120 km/tim. i bilar hade däremot minskat utsläppen och allvarliga olyckor en hel del.

Kul med ny bil, grattis till en himla rolig bil.

John2008 wrote:
120 km/ tim. är ju högsta tillåtna hastighet i Sverige idag. Vet att det finns politiska förslag om att höja till 130 km/ tim. på motorväg, men det verkar onödigt, då många bilister redan nu kör fortare än så.
En fartspärr på 120 km/tim. i bilar hade däremot minskat utsläppen och allvarliga olyckor en hel del.

Det finns självklart inga sådana förslag. Mina inlägg i den här tråden var bara utslag av min dåliga humor och ska inte tas seriöst. Trevlig helg!

6.15

haha på tal om miljö. Skatt på 3700 kr, tack för den miljöpartiet.

Källsortering hemma gör jag men när det gäller fordon bryr jag mig inte om miljön. Den dag alla kineser börjar tänka på miljön, kanske då kommer jag bry mig om miljön på riktigt. I nuläget hjälper det inte mycket att lilla Sverige är så på när det gäller miljö, gör inte så mycket för miljön världen runt.

Helvetet fryser till is? Kineser är inte så omedvetna som man kan tro.
https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/elbilar-och-gron-teknik-skakar-oljevarlden
https://www.nyteknik.se/fordon/kina-infor-hard-elbilskvot-2019-6874499
https://www.expressen.se/motor/bilnyheter/mangden-elbilar-kommer-tredubblas-till-2020/
http://elbilsnytt.se/anmots18-9/
http://supermiljobloggen.se/nyheter/2017/02/kina-avbryter-planerna-pa-103-nya-kolkraftverk

Power to the people

Nej Kineser är bara nästan dubbelt så kassa som oss svenskar på utsläpp.
https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Miljo/Utslapp-internationellt/Koldioxid-per-capita/
Betänker man då hur stor andel av befolkningen som bor ute på landsbygden och som har betydligt mindre utsläpp per capita än svensken så förstår man varför Peking är världens mest förorenade stad.
En kollega som var på besök i landet nämnde något om att man är väldigt förälskad i att elda med kol, både i fabriker och som uppvärmning.

Ekonomifaktas beräkning innehåller väl bara de territoriella siffrorna? Naturvårdsverket menar att man även ska ta med konsumtion t ex i form av resor till Thailand och importerat kött från Brasilien. På motsvarande sätt får man även dra av det vi tillverkar men sedan exporterar. Om jag förstått detta rätt. Då är vi inte så duktiga som vi tror men oavsett det ligger vi långt över hållbara nivåer.

https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Klimat-och-luft/Klimat/Tre-satt-att-berakna-klimatpaverkande-utslapp/Konsumtionsbaserade-utslapp-av-vaxthusgaser/

6.15

Varför inte jämföra USA ist som är ett mer likt land. Vad är genomsnittsförbrukningen på en F150 jämfört med Europas med sålda bil/bilar ??

Forden som tråden handlar om drar gissningsvis hälften av en F150 vid normal körning.

Om vi nu kanske inte ska köra in på miljöspåret, så...
Grattis till en trevlig (5-dörrars) busbil!
Bakdörrar är ju smutt att ha.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Grosser, har du varit i Peking på sistone? Vi åker dit varannan sommat, eftersom min fru är från Kina. Vi var där i Juli förra året och såg inte himlen en enda gång! Det var smog varje dag under de knappa två veckor vi var där. Visst så börjar det hända saker, men det är fortfarande lång väg att gå. Sen är jag lite inne på TS linje. Även om alla Svenskar slutar köra bil, flyga och äta kött så blir den globala effekten mycket liten. Man måste verka globalt, anser jag och få med sig alla länder. När ska amerikanerna sluta åka runt i sina bensinslukande monster?

Väldigt mycket dubbelmoral att använda argument som att vi inte skall göra något förrän Kina börjar. Mycket av vår ekonomi bygger på billig import och detta ofta från länder med lägre löner och lägre standard vilket i snudd på alltid går sida vid sida med dålig miljö. Vi kräver att priset på nya telefonen, kläder osv skall snarare ner än upp och blundar gärna lite då och då för att kunna köpa lite billigt. Samtidigt är vi snabba att kritisera Kina för att inte göra något.
Inom många områden börjar Kina bli "dyrt" för oss varför produktion flyttas till Laos, Vietnam, Bangladesh och Indien. Tro inte att deras miljö är ett dugg bättre. I vart fall inte på de 100-tal fabriker jag varit runt på.
Skodaägare har helt rätt. Att se solen i Peking, Shanghai, Guangzhou, Hangzhou osv är mycket ovanligt. Finns ett bra uttryck " a clear grey sky". Luften i Mexico City känns nästan fräsch i jämförelse.
Sen gör Kina en hel del men det räcker inte för att nå en balans med våra krav på billiga artiklar.
Jag är själv del av problemet då jag ofta jobbar i dessa länder, flyger mycket, har produkter från dessa billigare länder och har bilar (äldre hobbybilar) helt utan avgasrening.
En förändring börjar alltid på hemmaplan.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.