Suv och suvar ???

304 inlägg 0 nya
Suv och suvar ???

Jag har fått åka grannens nyinköpta begagnade 12-13 bmw x5 suv med 13000 mil på mätaren. .
Det satt nästan nya 19" vinterdäck på bilen för 27 tusen.
Jag måste säga att vilken besvikelse när man hört alla lovord om biltypen i fråga.
En sådan bil med diverse allt men inte ens bränslevärmare på en bil som man inte når upp att skrapa rutorna på.
I stort sett omöjlig att kliva in i utan att dynga ner sig byxorna och det är möjligt att den är fin att kliva in i om man är längre än 197 cm men för en normal längds person enbart besvärligt.
Skall mat kassarna lyftas in i bagaget bör man vara minst 197 cm och bagage luckan delad i nederkant så lyftet blir i axelhöjd.
Fick även köra "lyx" bilen hem efter kurvig halvdåligt plogad landsväg och inte ens där blev man imponerad och jag får för mig att många gånger faller man för lyx faktorn eller blir förblindad på nåt vis eller så är det faktorn på garage uppfarten.
Jag måste bara säga att stackars alla damer som måste köra dessa bilar till affären och handla eller skrapa rutorna.
Ja man väljer ju bil efter behov men att lägga ut så mycket pengar på en gammal bil utan garantier när man får en ny Svensson bil med bränslevärmare och allt man behöver för mindre pengar.

Efter ett antal mil i min egen bil så småler jag fortfarande hur dessa höga suv bilar kan ha typen av sportstolar så man har lika svårt att komma in som ur bilen om man inte är två meter lång och helt omöjlig att ha rena byxor mer än en resa.
Och hur är man skapt för att lasta in i bagaget med denna udda lösning som bmw har på denna bil och på det lyft höjden.
Men det står ju bmw på huven men fattar inget ändå.

Om du inte känner någon skillnad i körupplevelse och ljudnivå mellan en X5:a och en Octavia så måste Octavia vara en helt fantastisk bil. Kanske ska ta och en provköra en sån och se om den går bättre än min X3:a. Min förra Superb gick definitivt inte bättre i alla fall. Men nya Octavia kanske är ett jättekliv framåt för Skoda.

Intressant läsning! Inte för att jag behöver en men skulle kunna tänka mig en suv (låg skatt och förbrukning) i framtiden när barnen flyttat ut. Åkte (5-6 mil minst) i en Sportage (förra modellen efter liften kanske 2015) och helheten kändes positivt. Det var något som "lät" två gånger under färden. Ljudet av en skavande plastbit. Instrumentbrädan är inte hänförande direkt men går att leva med. Senaste modellen är betydigt snyggare bortsett från framlyktorna.

Men Skodaägare, du vet väl att Skoda Octavia är guds gåva till bilägarna, det absolut bästa som finns att uppbringa i fråga om komfort och körglädje, så din fundering är högst irrelevant. Kände ingen skillnad varken i komfort eller känsla när jag körde X5 40d med Bang Olufsen stereo och en Octavia 1,0t. Är bara priset som skiljer, för radion lät lika bra, väghållning och acceleration var identisk, säteskomforten likaså. Eller jag kanske misstog mig......

Samma upplevelse som skidoo1238 när det gäller att ta sig i och ur var det för mig när jag provsatt senaste versionen av XC90. Synnerligen obekväm för en under medellängd att ta sig i och inte minst ur.

Skodaägare wrote:
Om du inte känner någon skillnad i körupplevelse och ljudnivå mellan en X5:a och en Octavia så måste Octavia vara en helt fantastisk bil. Kanske ska ta och en provköra en sån och se om den går bättre än min X3:a. Min förra Superb gick definitivt inte bättre i alla fall. Men nya Octavia kanske är ett jättekliv framåt för Skoda.

Nu säger jag inte att upplevelsen är bättre men jag tror faktiskt att 9 av 10 med sunt förnuft skulle säga som jag angående det jag skrev om bilen i fråga om dom fick en provkörning och var av medellängd eller kortare
Och faktiskt så var det nog lika känsla på potthålsvägen med bilen med fet däcken som på min bil.

Instämmer. Allt blir omständigare och klumpigare med en ful SUV men miljöhatarna jublar ju...

Har suttit i många och provkört en del men hur tänker man när suvar har skålade sport säten.
Och många med bmw lägger upp 25000 - 35000 extra på stora däck och fälgar som gör att den blir stötig och låter som en Octavia.
Tror inte att det är konstigare än så.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Står bilen i garaget behöver man inte skrapa rutor och mat beställer man med hemkörning.

Är det någon som försökt bytt ett punkterat däck på en SUV?
O då har jag ändå bytt däck på en terräng lastbil i minus 22, i terräng.
Går inte..

Mycket riktigt Leo, jag bor i Lule ja.

Men står den i garaget som Mäkinen tipsar om så funkar det säkert!

Jag vet Leif L!

Det var när du fick en massa anfall mot dig att vara ett "troll" från Motala som jag förstod vilka fula fiskar det fanns på detta forum!
Och kallades för Uno.

Frugan har en Honda CRV som hon älskar, hon vill ha en likadan nästa gång. Hon har inga problem med att nå att skrapa alla rutor trots sina 1,65cm. Hon har heller aldrig klagat på att byxorna blir smutsiga eller att det är jobbigt att lyfta in treåringen i barnstolen eller när matkassarna ska in i bagaget. Men den kanske inte räknas som en suv?
Däremot avskyr hon min lilla Seat (från samma tillverkare som Skoda, VW, DKW) där man får åla sig in genom den trånga dörren och sätta sig på golvet. Tröskeln är ungefär dubbelt så bred som på hondan och i och med att man sitter på golvet så blir byxorna hopplöst smutsiga.
Flera av grannarna på gatan har Range Rover, nya XC90 och Porsche macan, har aldrig sett dom med speciellt smutsiga byxor eller klagat över insteget.

Dessa fula fiskar har detta som sitt eget akvarium.

Vet inte hur hög en CRV är men själv har jag en Golf SV som också är en något högre bil och det är nog maxhöjden för mig om man skall kunna skrapa rutorna, borsta bort snön på taket eller för den delen tvätta bilen manuellt. Är som sagt under medellängd men det finns ju många av båda könen som inte är så långa och dom bör definitivt kolla det vi nämnt innan dom köper en SUV. Så problemen är högst reella.

Finns betydligt större problem här inne på Vi bilägare, än det finns problem med att äga en SUV.

Fast nu var ju trådens ämne helt klart fokuserat på just SUV, VolvoXC90. Och passar inte ämnet så får du väl "passa" och göra nåt roligare istället...:)

På den X 5a jag körde finns inte en chans att kliva in i utan att benet tar i tröskeln när rumpan skall baxas upp över valkarna i stolen.
Nu är väl X 5an tre storlekar större än en crv.
Ja man väljer skälv men lite som skall man vara fin får man lida lite pin.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.