Trafikbrotten av cyklister

141 inlägg 0 nya
Trafikbrotten av cyklister

Ganska otroligt hur en grupp trafikanter skiter fullständigt i sånt som är självklart för i princip alla som kör motordrivna fordon med 4 hjul eller fler.
https://24malmo.se/brotten-alla-cyklister-begar-som-kan-ge-dryga-boter

1, 2, 3, 4, 8 tycker jag många bilförare är duktiga på att bryta mot. Ser minst en av dem så gott som alltid när jag är ute i trafiken.

Det gör inte jag, har inga rödljus/stopplikt när jag åker till affären. Annars om jag åker in till city så är det 1-10, heeela tiden hos cyklisterna. Med reservation med bromsarna, men dom kanske är undermåliga eftersom dom aldrig lyckas stanna vid rött eller stopplikt!

Mao. cyklister skiter fullständigt i rött ljus. Tänk om det varit lika illa bland bilisterna, hemsk tanke!
https://www.metro.se/artikel/polischef-cyklister-struntar-i-rödljusen-xr

Som aktiv Cyklist så är jag en av de första att skriva under på att allt för många som cyklar skiter i allt. Så trots att jag är cyklist så finns allt för många som förstör för så många som faktiskt sköter sig och följer regler.

*Robban

I Göteborg såg jag en polis med tjänstecykel som bötfällde ett knippe cyklister när de cyklade mot rött.

LM, det är ju perfekt! Cyklister borde uppmärksammas mer om deras tillkortakommanden!

*Robban

Mäkinen> Polis, i Gbg? Nä det tror jag inte på! Bildbevis..

L. Mäkinen wrote:
I Göteborg såg jag en polis med tjänstecykel som bötfällde ett knippe cyklister när de cyklade mot rött.

Jag kan tänka mig de bötfällda cyklisternas tjatter när de upplyser polisen om vilka brott de anser att polisen borde fokusera på istället för att trakassera stackars cyklister.

Det är väl samma sak när de plockar bilister...

FXX wrote:
Mäkinen> Polis, i Gbg? Nä det tror jag inte på! Bildbevis..
http://forumbilder.se/H7GBH/fb-img-1532027714868

Så dom finns på riktigt!

Det är ju ofarligt att bekämpa trafikbrott speciellt om man koncentrerar sig på cyklister, mopeder däremot.
Kling o Klangs prioriteringsordning kan man säga mycket om.

Grönkhmerbekämpare

Jag tyckte det var rätt prioritering av polisen att bötfälla cyklister i den korsningen. De hindrade trafikflödet och utsatte sig själva och andra för fara genom att strunta i reglerna.

L. Mäkinen wrote:
Jag tyckte det var rätt prioritering av polisen att bötfälla cyklister i den korsningen. De hindrade trafikflödet och utsatte sig själva och andra för fara genom att strunta i reglerna.

+1
Alla trafikantgrupper som struntar i gällande regler ska bötfällas.

https://www.youtube.com/watch?v=yL30-f5luwg

Jag tänker att en del cyklister har lite mer otur i trafiken än andra...

6.15

Ja detta visade väl hur det ser ut även här. Merparten av de sk tävlingscyklisterna skiter i många regler och då skiter det sig.

Bra film Pinjong!
Var bort till affärn idag och fick en sån där bockstyre-gul-ledaretröja framför mig på vägen. Han låg precis mitt i körbanan. Tänkte jag skulle tagit en bild, men ni vet vad lagen säger. Jag körde om honom, utan att spruta spolarvätska. När jag sedan körde igenom en sån där bussficka med vägbula så skulle ha förbi på min vänstersida, han var uppe med framhjulet vid mitt vänstra bakhjul, inne i den smala bussfickan! Jävla stolpskott! Hade jag inte sett honom i min vänstra backspegel och svängt lite åt vänster så hade han kört emot 20cm hållplatsstöd och åkt med trynet i gatan!

FXX japp det där känner jag igen, händer ofta.

Men FXX, om cyklisten låg mitt i körbanan och jag förutsätter att det var en körbana åt varje håll på vägen, hur kan han då vara mer i vägen än om han ligger åt höger?
Ja, man skall hålla sig till höger, även bilister faktiskt, men du kan ju inte köra om honom ändå, om inte körfältet är väldigt brett, så länge du får möte och får du inget möte, vad är problemet?
Sedan åter igen, jag stöder inte idiotiska cyklister, lika lite som jag inte stöder idiotiska bilister, finns gott om båda och ingen av dem har något i trafiken att göra.

*Robban

Ja han låg alltså mitt i min (våran, för att ingen ska bli kränkt, även om hans borde vara cykelbanan 5m till vänster) körbana/fil/vägbana/körfält/lokalgata...

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.