Hur många bilar har ni?

72 inlägg 0 nya
Hur många bilar har ni?

Då det i bland kommer propåer att allt skall gå att lösa med en bil, ett multitool så blir jag nyfiken på hur många bilar ni forumvänner har, både själv i hushållet eller "tillgängliga".

Jag har en bil till förfogande som företaget äger, en V60cc D4 2017 och som kommer att köras typ 3500-4000 mil per år.
Utöver det har vi en Citroën C4 110 HDi 2007 som frun kör och som kommer att bytas till en e-Golf i oktober, mest för att det är kul med ny teknik.
Sedan har vi en husbil, Adria Sonic Supreme 2015, 150/automatich som semesterfordon.

Vi har haft minst två bilar sedan vi träffades för 24 år sedan, stundtals tre eller fyra, lite beroende på vad som funnits som leksak eller projekt i garaget.

Hur har ni andra?

*Robban

Tja, en DKW som tjänstebil och som kommer att rulla ca 5.000 mil i 2 år. En Fabia som frun rattar (sic) och får väl rulla i 3 år till. Sen en MB SLK från -05 som sommarbil. 3 bilar således. Vi är två i hushållet.

Jag har lett projekt downsize här i hemmet i några år med blandad framgång. Men 2 bilar och två hojjar är numera 1 bil och en MC.
Resorna till jobbet sker numera med tåg och mitt blocktryck har minskat något sedan jag slipper stockholmstrafiken.
När vädret är skönt och man klarar en dag utan kostym så blir det hojjen för lite adrenalinpåslag.

Fordonsparken består numera av en Seat Leon x-perience 2016 och en brittisk sporthoj.
Står i kö till en Tesla model 3 men ser jag inget behov för en andra bil när det väl är dags så hoppar jag nog över den och köper en Passat GTE kombi eller något liknande.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Just nu min fru och jag har bara två bilar. Räknar man med alla i familjen så blir det en hög........
Med alla bilar genom åren så närmar jag mig ca 70bilar av olika fabrikat. Och mc också förstås.....

Jag / vi har en bil, Toyota Avensis årsmodell 2016 med en 122 hästars dieselmotor som snart rullat 450 mil och som köptes sprillans ny vintern 2016. Vi kör normalt bara ca 400 mil per år eftersom vi åker i princip alltid kommunalt från Upplands Väsby till Stockholm C. Bilköerna i Stockholm i kombination med biltullar gör det ekonomiskt och tidsmässigt ohållbart att bilpendla. Till detta har vi också köpt en helt ny fyrhjuling. Det blev en helt suverän Polaris Sportsman 570 EFI -17. Den förra Polarisen var en Polaris Worker från 1998 som fungerat väldigt bra i nästan 20 år och ca 4 500 timmar. Vi har Polarisen på landet till att släpa älgar mm under jakten till att köra ved och nöjesåka med.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Vi har 3 bilar, Golf SV -15, Mazda 3 -15 och Picanto -13. De 2 förstnämnda körs hyfsat mycket, typ 2000--3000 mil/år, medan Picanton rullar max 1000 mil/år. Sen en Yamaha-hoj som tyvärr körs alltför lite numera och en styrpulpet-båt som också har en Yamma i aktern och likaså används alldeles för lite.
Vi har också haft minst 2 bilar i hushållet senaste 23 åren om jag kommer ihåg rätt.

Hvor er kvaliteten bedst G olf eller Mazda ?! Pil

Har ägt Saab, Ford, Audi, Volvo och nu en Toyota.

Jeg har nu en toyota Chr hybrid frist edition og en toyota avensis 2,0 cvt aut med 158 fra 09 samt en celica 1,8 Tte 192hk fra 2002 .

jørgenn - har inte haft några problem med nån av bilarna ännu så hittills ingen skillnad. Dock föredrar jag själv Golfen bl a p g a för mig bättre insteg och sitthöjd samt mera lättavläst instrumentering - samt inte minst att Golfen har adaptiv farthållare. Mazda verkar ha lyckats med att få en motor med större cylindervolym att ändå vara snål att köra - om man anstränger sig själv som förare i alla fall. Sen är ju Mazdan fräckare i utseendet och inte minst i den metallic-röda färg som vår Mazda har. Sen kanske man kan vara lite kritisk i hur man utnyttjat utrymmet - bilen är rätt lång för bilklassen men är mycket trängre än vår Golf inombords. Men båda har som sagt fungerat bra hittills vilket dom väl också borde ha gjort. Sen är Golfen klart tystare inombords men det kan ju lösas via aktiv användning av multimedia-systemet i Mazdan...:)

Vidstige - nu var väl frågan närmast vilka/hur många fordon som vi har i hushållet just nu - eller missuppfattade jag den ? Tanken bakom frågan var ju om de flesta har bara en bil eller flera bilar där nån av dessa t ex skulle kunna ersättas av en elbil. I vårt fall skulle Picanton absolut kunna ersättas - men prisskillnaden känns lite för stor för att det skall vara realistiskt. Golfen skulle i stort sett kunna ersättas när man ser till körmönstret dock är den dragbil till släp rätt ofta vilket skulle kunna vara ett problem beroende på hur mycket aktuell elbil får dra viktmässigt. T ex skulle inte en Auris HSD fungera för att ta ett exempel på en bil med låg tillåten dragvikt. Mazdan - tveksamt med tanke på att den rätt ofta har lite längre dagsetapper och inte bara inom "bebyggt" område med laddstationer.

Pi, ok, har en Toyota Prius som drar 0,5 liter per mil i stadskörning (inte mer utanför staden heller). Kör ca 100 mil i månaden och tankar ungefär 2 gånger per månad. Kostnad för bränsle ca 50 x 14 = 700 kr per månad. Bränslekostnaden är alltså inget problem och saknar inte elbil direkt. Dock kan jag tänka mig en vätgasbil typ Miari, är ju rätt lik Prius också även om räckvidden på en tank då skulle försämras samtidigt som bränslekostnaden skulle gå upp.

Två bilar och en EU-scooter i hushållet.

Vi hade tills nyligen en ren grisbil inom släkten som vi drog släpet med men att den bilen har gått till skroten och jag funderar på att skaffa in en ersättare en "häck" att bara att dunka i saker utan att behöva bry sig för jag är lite sådan att jag kan inte frakta bråte i min egen bil och vill inte dra ett släp heller med finbilen trots att den har dragkrok.

Två personbilar, en lastbil, en motorcykel, en moped och en trehjulig cykel. En person i hushållet och jag har 50 meter till busshållplatsen.
Visst skulle något kunna bytas mot något eldrivet.

Full gas - sparar tid.

Ni som inte skriver vilka bilmodeller ni äger - är det hemligt eller...:) Alltid kul att veta vad ni åker med och de flesta här är ju helt öppna med vilka bilar man kör omkring med.

Just nu har vi bara två bilar i hushållet. En XC70 D4AWD-16 och en Mercedes C-klass kombi-16. Båda har automat och dieselmotor och är förmånsbilar.

Sedan står jag även som ägare till en Saab 9-5 Aero sportscombi -02 som dock snart skall säljas. Men den är nästan aldrig hemma.

MVH AL

Ett slagträ med boll kostar totalt 1 dollar och 10 cent. Slagträt kostar 1 dollar mer än bollen. Hur mycket kostar bollen?

FH12 -11, Audi Q7 tdi -10 och så min feta Badmobil tdi -06 förstås .. den är hemlig.

Full gas - sparar tid.

En octavia 17 trepip ligger på 0,54 hitils.
En yaris 00 som ligger på 0,61 på årsbasis sedan 5 -6 år.
En HD 01 1346 som drar 0,55
En café xv 750 som drar 0,6
En Seadoo 260hk
En Puch packmoped med Suzuki motor som drar.....
Hihi.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Saab 9-5 -10 Griffin och en VW- trike som behöver lite kärlek.

V70 -04 2,4 170hk manuell
Pt Cruiser -05 230hk manuell
V90 D4 -18 automat

För ovanlighetens skull äger jag bara en bil, BMW 325 -06.
Men på gårdsplanen finns 5 bilar, 2 mopeder och en traktor.
Då jag bor 50 meter från sjön finns givetvis en båt också.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.