Det hände, jag klantade mig

191 inlägg 0 nya
Det hände, jag klantade mig

Ja då kom dagen då, dagen då jag orsakade skada på min egen bil. Det har aldrig hänt förr under mitt liv och jag är riktigt förbannad på mig själv.

Det hände redan för några dagar sedan. Jag tänkte först inte dela med mig här, men tänkte sen, jag kanske inte är ensam om att ha klantat mig någon gång och orsakat skada. Kanske vi kan dela med oss i tråden?

Jag skulle som vanligt backa in på min plats i garaget. På min högra sida av bilen från där jag sitter så har jag en betongstolpe som jag ska backa så nära som möjligt för att bilen bredvid ska få plats. Har gått fint så länge jag har parkerat där, men för några dagar sedan så låg jag lite väl nära när jag backade in. Jag såg klart och tydligt att det fanns luft kvar till bilen, men vad jag inte räknade med är att chassit sticker ut mer vid hjulhuset bak än resten av bilen och det var där jag tog i.

Det var ingen kraftig skada utan lite repor, men jag misstänker att dessa repor är för djupa för att polera bort. Dessutom fick fälgen bak skada och fick fula repor. Så nu är det ett försäkringsärende på gång och jag hatar mig själv.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Lider med dig!

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Jodå, jag har "repat" min lite också.

Det hände, jag klantade mig

Hade varit kallt ett tag utan snö och sedan blivit plusgrader. Körde på en 100-väg där det händer många avåkningar så jag höll runt 80. En bit efter den olycksdrabbade sträckan så är det en bro. Den hade såklart värmts upp och blivit fuktig och sen hade fukten följt med till "fastlandet" och fryst på på den kalla vägen.
På dikessidan på brofästet var det en grop som jag lyckades träffa. Högra hjulen studsade till och sladden var ett faktum. Krasch in i broräcket, studs baklänges in i mitträcket och sedan med fronten ner i diket.
Endast förardörren och vänsterskärmen var hela. All annan plåt och plast var knölig eller trasig. Bakluckan låg i diket på andra sidan vägen. Bakrutan exploderade av mittvajern och sprutade framåt i kupén.
Allt var över på sträckan mellan två vita vägstolpar.
Ambulanskillen höll på att ramla direkt han klev ur så det var lite småhalt.
Själv fick jag inte en skråma, inte ens lite öm någonstans.

It's a very good idea to leave a sinking ship

Ja det var en rätt rejäl skada Johan. När hände det här? var det länge sedan? Hade du hel eller halvförsäkrings osv?

- Peugeot 308 SW GT -2019

Det tråkiga med min skada som är relativt liten är att det går på vagnskadeförsäkringen och där är det 4500kr självrisk. Vet inte vad detta kommer gå på, men jag lär nog inte gå back på självrisken i alla fall, men lär och andra sidan inte spara jättemycket pengar heller.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Vasr glad att du bara har 4500 kr i självrisk på Vagnskade-försäkringen. En känd bilmodell i detta fora med en snål 1-litersmotor har 7500 kr...

Synnerligen lovvärd tråd, själv höll jag på att klanta till det rejält för några dagar sedan (vilket finns beskrivet i annan tråd).

Jag har f.ö stoppat hela E20/E6 södergåendes trafikflöde genom Gbg i början av 90-talet - men det är preskriberat med råge;-)

bejje wrote:
Jag såg klart och tydligt att det fanns luft kvar till bilen, men vad jag inte räknade med är att chassit sticker ut mer vid hjulhuset bak än resten av bilen och det var där jag tog i.

Hmm, har inte Peugeot karossen som mest utstickande del som de flesta andra bilar? Inte många där chassit är bredare än karossen....;)

@bejje
Det hände förra året. Hade bytt till vinterdäck bara dagar innan.
Bilen var halvförsäkrad.

It's a very good idea to leave a sinking ship

Henrik, men grejen är ju den att bilen har sensorer runtom som liksom de flesta moderare bilar, piper och varnar när man börjar komma för nära något. Detta är jag van med, men sensorerna varnar oftast allt för tidigt. T.ex. är jag van att backa in bredvid pelaren och senorna inte bara piper utan låter med fast ton så att säga som om jag i princip krockar när fallet inte alls är så.

Därför har ja inte lagt mycket vikt vid att det piper när jag backar in, för det gör det alltid, men denna gång var jag som sagt för nära.
Har dock lärt mig en läxa att inte vara så kaxig och köra för nära. Hellre ta grannens klagande om att jag står för nära så att han inte kan ta ut cykeln mellan våra bilar.

Har för övrigt min moppe bakom bilen, så måste kunna få ut den mellan bilarna också.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Pi wrote:
Vasr glad att du bara har 4500 kr i självrisk på Vagnskade-försäkringen. En känd bilmodell i detta fora med en snål 1-litersmotor har 7500 kr...

Då skall du veta vad självrisken är på vagnskadan hos Kia. 10700 kr på Optima!

MVH AL

FORUMREGLER 1.1 Medlemskap (...) Varje person får maximalt ha en registrerad användare

A.L - å fan, jag som blev smått förskräckt av 7500 kr. Dags att skrota s k Vagnskade-garantier och gå över till helförsäkring från första dagen.

Glömde nästan bort en händelse som hände för så där 10 år sedan. Då orsakade jag mycket mer skada på bilen, men det var inte mitt fel, därav nämnde jag det inte.

Jag hade då en saab 9-3 och körde på vinterväg i norrland. Jag har alltid under alla mina år bytt däck själv när det är dags, men just detta år lät jag en däckfirma byta åt mig. Det var billigt och skulle gå fort. Just när jag skulle lämna in bilen så hade dom en praktikant där. Tänkte inte särskilt mycket på det, för de har väl handledning tänkte jag.

Jag hämtade ut bilen, körde någon vecka innan det blev vinterväglag.

Körde sedan 11 mil mellan två orter runt jul. Sedan när julen var över och jag skulle tillbaka så passerade vi ett mindre berg där det rann vatten nedför bergen och över vägen. Jag körde över denna ström av vatten och inte långt därefter så började bilen gå på som om jag körde på smör. Jag hade så gott som noll fäste på vägen och den bara gled fram och tillbaka till jag till slut slog i ett vägräcke som förhindrade bilen att åka nedför ett stup.

Kylarn gick sönder samt alla lysen fram och lite knycklig motorhuv, men bilen gick att köra.

Sedan när jag lämnade in den så konstaterade verkstaden att hjulen var påsatta i fel riktning. D.v.s istället för att hjulspåren skulle trycka ur snön ur spåren så samlade de på sig snö istället.

Det gick trots detta bra tills dess att jag körde över vatten och det blev som klister som packade in sig i hjulet spår.

Den olyckan hade med största sannorlikhet inte inträffat om inte däckfirman satt däcken åt fel håll, d.v.s fel färdriktning.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Hade parkerat på dåvarande Sollentunamässans parkeringshustak som saknade belysning, det var kolsvart ute och ösregnade. Bredvid mig stod en biltransport. Jag såg bilens sidomarkering i backspegeln, och började lägga runt när bakhjulet var förbi den. Det jag missade var flakets ramp som stack ut 1,5 meter till, och längst bak där satt en kapellkrok, kroken skar in i bakskärmen, och jag satt fast, kom varken bakåt eller framåt.

Det hände, jag klantade mig

Shit happens. Backade för tvärt runt en plastkon för några år sedan. Den fastnade förmodligen under ett av bakhjulen och tryckte in skärmen bakom hjulet. En stor buckla. Detta blir dyrt tänkte jag men varför inte trycka lite på baksidan. Boink. Hela ytan fjädrade ut förstås eftersom den bestod av plast. Lacken var dessutom helt intakt vilket för mig framstod som ett mirakel.

306 - 232

Synd att jag inte har en bild av skadan, var innan mobiltelefoner med kamera var vanligt. Men fick rejäla rivmärken på backspegel och ett hål i kofångaren förorsakat av ett närgånget lejon på Kolmårdens safaripark på den Saab 95 jag hade på slutet av 2000-talet.
Blev krångligt att förklara detta/hitta på en förklaring för att själv slippa betala självrisken då det var en förmånsbil.

Haha, vet inte vad försäkringsreglerna säger om lejon som förstör bilen, kan tänka mig att det kan vara en orsak till dagens skratt hos försäkringsbolagen :)

De hör nog om både det ena och de andra, men att lejon förstör bilen hör nog till det mer ovanliga.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Nu har det gått 2 veckor sedan det hände och nästan 2 veckor sedan jag rapporterade in ärendet till försäkringsbolaget.
I appen från Trygg Hansa som jag använde för att skicka in bilderna på skadan så stod det att allt var klart och jag bara skulle vänta på att bli kontaktad av Småland Motor, men har inte hört något alls.

Så jag ringde Trygg Hansa och någon rookie svarade och vågade inte ta några beslut eller svara på mina frågor utan att pausa mig och frågade sin chef.

Fick sedan till svar att jag själv måste kontakta Smålands Motor. Jag blev lite irriterad över det eftersom det stod klart och tydligt i deras app att jag bara behöver avvakta samtal från Smålands Motor. Ja då var väl det fel så sa han. Så jag ringde Smålands Motor som inte hittade mina bilder och ärende, men efter en stund så hittade dom det i en annan mailkorg. De byter tydligen namn nu till motorcenter eller något sådant efter att de gått ihop med någon annan firma och ska bara framöver sälja VW.

I alla fall, jag fick nu en tid trots förseningen, men först den 9e Oktober och då blir det troligen omlackering och ny fälg, självrisk 4500 kr för vagnskadeförsäkringen. Det är en slant, men bilen ska bara hel och fin.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Billig självrisk faktiskt !

menar du att andra försäkringar har högre än 4500?
Jag trodde att det skulle gå på "drulle" eftersom det i mina ögon var en drulle händelse, men nix, det gäller bara saker inuti bilen som spilld vätska eller att någon råka smälla till touchscreenen och förstöra den etc.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Jodå beje - självrisken hos t ex Skoda ligger på 7500 kr och nån nämnde ca: 10.000 kr för nån Kia-modell. Så det varierar.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.