Vi Bilägares forum

Aktier i Tesla?

Aktier i Tesla?

Jag har läst här i forumet om någon som haft aktier i Tesla och jag funderar själv på att köpa det.
Vem var det? Tesla Henrik kanske?

I alla fall. Jag öppnade ett aktiesparkonto idag i förberedande syfte och started en försäljning av fonder värt 100 000 kr, men är fortfarande osäker på om jag vågar?

Ser att Tesla aktien just nu är i en nedåtgående trend, men jag resonerar som så att "battery day" som har utlovats har väl ännu inte inträffat och jag misstänker att när det sker så kommer aktien gå upp. Sen har vi kommande lansering av Cyber truck och nya roadster ska väl komma inom ett par år.

Vill ha lite tips. Har aldrig sysslat med aktier tidigare, bara fonder och fonder har varit rätt säkra förutom under corona då mycket pengar gick förlorade innan jag insåg att jag måste sälja, men jag sålde ändå till slut trots "proffsens" motsägande, men dom hade fel och jag hade rätt tack och lov.

Att jag ens skriver här är för att det handlar om just Tesla och Tesla har med bilar att göra och jag vet att någon i forumet har eller har haft aktier där.

Törs man köpa Tesla aktier för 100 000 kr?

Har ju sett hur det har gått för dom som hade turen att köpa för ett år sedan, men efter dess har det gått nedåt, så man vet ju inte om jag kastar pengarna i sjön eller inte.

Kan ju tillägga att detta inte är pengar som jag kommer behöva på kort sikt. Har en hel del kvar i fonder om jag nu går vidare med detta, men ingen vill förlora pengar. Men jag har dock stort förtroende för Tesla. Vissa kanske skulle säga att man är en idiot nu när alla andra tillverkare kommer ut med elbilar, men jag tror inte på det. Jag tror ändå att Tesla ligger i framkant med teknologi och batteriteknik och som sagt, jag hoppas på "battery day" och att det kommer revolutionera batteritekniken i alla fall till liten del.

Vad tror ni?

Uppdaterat: 2020-07-25 22:02
- Peugeot e-208 GT 2022

Kommentarer

Jag skulle aldrig köpa Tesla för 100.000kr om jag inte kunde avvara dom pengarna.
Dom aktierna skulle du köpt för ett par år sedan. Vargflocken av kineser och européer jagar i hasorna.
Det tror jag. Men med aktier kan man aldrig veta. Vad skulle Tesla ha i ärmen att dra fram som dom inte utnyttjat? Det racet tror jag är förbi, men en investering som inte kommer tappa i värde borde det vara, men raketfarten är förbi.
Jag tror mer att råvaror och framförallt det bolag som lyckas utveckla vaccin mot Covid19 är bästa investeringen, om dom nu lyckas.
Jag har flyttat lite pengar till trygga räntefonder och köpt lite Kina fonder och förnybar energi.
Tesla skulle du köpt senast vid årsskiftet tror jag. Men ingen vet förrän efteråt och om du säljer infört tid och kvitterar ut vinsten.
Aktiers värde är oavsett bara fiktivt tills du säljer dom och får ut pengar.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Jo jag vet att man skulle ha köpt för ett år sedan och man hade då skrattat hela vägen till banken, men samma sak har sagts om andra bolag. Vissa tyckte för några år sedan att köp aApple aktier vore idiotiskt då de redan ökat så mycket i värde, men företaget bara fortsätter att öka och förbluffa.

Varför köper jag då inte aktier i Apple?
Har väl lite med att jag tror att Tesla kommer fortsätta att öka rejält. Jag kan så klart ha helt fel och så är det väl alltid med aktier att ingen kan riktigt veta framtiden, men jag tror ändå på Tesla. Mer än Apple just nu...

Uppdaterat: 2020-07-25 22:51
- Peugeot e-208 GT 2022

Ja, det var nog jag som skrev om det Bejje, jag har några Teslaktier.
Jag köpte inte när de låg som bäst till men jag hade ett fortsatt förtroende för ökning och har i dagsläget en vinst i dem, men som Guran med skriver, du har aldrig tjänat på en aktie förrän man sålt den. Men i dagsläget är min aktieportfölj värd mer än jag satt in helt klart. Vad händer med Teslas aktie då? Kommer den stiga mer? Ja, det tror jag till mer eller mindre helt säkert på, men de där stora ökningarna på flera 100% till, nej det tror jag du kan glömma. Den ligger i dagsläget på 1417 dollar, men vart uppe och vänt på över 1700. Jag tror som dig att Batteryday kommer ge nån överraskning som gör att den tar ett skutt till iaf. Läser man sen vad vissa analytiker tror så kommer den gå upp till 2800-3000 dollar. Gör den det blir jag glad, men inget jag förväntar mig.
Min slutsats till dig, håll koll på den lite,köp inte just nu utan kolla varje dag och när den ser ut att vara nere och vända, då kan du köpa några aktier. Sen hade jag absolut inte lagt alla 100 kkr på aktier från bara ett företag.

Uppdaterat: 2020-07-25 23:52
Henrik M skrev:

Min slutsats till dig, håll koll på den lite,köp inte just nu utan kolla varje dag och när den ser ut att vara nere och vända, då kan du köpa några aktier. Sen hade jag absolut inte lagt alla 100 kkr på aktier från bara ett företag.

Det är ju inte alla mina pengar, har mer i fonder, men jag vill gärna öka på min "ökning av kapitalet" mer än idag så det är därför jag kollar på aktier, men det kan ju skada mig också eftersom jag är novis, men men, vi får se.

Uppdaterat: 2020-07-25 23:58
- Peugeot e-208 GT 2022

Förstår det inte är alla dina pengar, och det finns ju fler företag som ökar bättre än fonderna. Så oavsett är mitt tips att inte lägga allt på en aktie. Jag har för tillfället 7 olika aktier i min portfölj. Från 4 olika branscher....

Uppdaterat: 2020-07-26 00:15

Sen att man är novis, det var jag med! Hade noll koll när jag öppnade mitt konto, men man lär sig. Ha tålamod bara, få inte panik när det helt plötsligt gå ner lite.....

Uppdaterat: 2020-07-26 00:16

Enskilda aktier skulle jag nog inte köpa.
Jag har försökt och köpte 100 Norwegian :)
Kostade 1100kr, nu värda knappa 300kr, kostade bara en kvällen på krogen. Men 100.000kr är ganska mycket pengar.
Så Bejje jag råder dig att inte köpa Tesla för 100.000kr
Du måste hitta det företaget som man efteråt ser på som en framgångssaga. Det gör man inte som novis, då är det bara tur.
På grund av mitt ointresse så har jag kvar mitt sparkapital i fonder som proffs förvaltar.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

För att kunna " investera" i aktier krävs kunskap och övning samt en viss personlighet eller tur. Bästa investeringen är oftast i starten av företagen.
Finns ju aktiefonder, kika på dessa. Sedan finns amerikanska fonder som har någon andel med Tesla i.
Kolla runt och läs lite på DI.se för att skapa en egen uppfattning kring aktier. I dagsläget är det väldigt osäkert. Medicinkategorin har ju stigit och kan backa när som helst sägs det. Låt pengarna vara säker under Corona. Covid-19 är långt ifrån över!

Uppdaterat: 2020-07-26 07:31

"När taxichaffisarna snackar om att köpa aktier, då är det dags att sälja." Apropå att hoppa på aktietåget för sent...

Uppdaterat: 2020-07-26 15:21

Jag kanske ska ta era råd och inte sätta in så mycket på samma aktie. Kanske börjar med 10 000.
Ni har rätt. Det är nytt för mig med aktier så jag har ingen erfarenhet.

Uppdaterat: 2020-07-26 19:27
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

Jag kanske ska ta era råd och inte sätta in så mycket på samma aktie. Kanske börjar med 10 000.
Ni har rätt. Det är nytt för mig med aktier så jag har ingen erfarenhet.

Bra där! För det är ju en av grundreglerna vad gäller fonder och aktier är att inte ha alla äggen i samma korg,d.v.s. sprid riskerna. Regel nummer 2 är att ha så låga avgifter som möjligt, typ sätta en gräns på max 1-1,5 % i avgift, helst lägre. Sedan sitta still i båten när det stormar på börsen och aldrig ha pengar på börsen om man skall använda pengarna i närtid.
" Du skrev:Vill ha lite tips. Har aldrig sysslat med aktier tidigare, bara fonder och fonder har varit rätt säkra förutom under corona då mycket pengar gick förlorade innan jag insåg att jag måste sälja, men jag sålde ändå till slut trots "proffsens" motsägande, men dom hade fel och jag hade rätt tack och lov."
Är du säker på att det var så klokt? Du sålde inte med förlust då? Lite försent kanske och nu köper du dyrt när börsen nästan hämtat hem hela börsfallet sedan årsskiftet, så när som på 2-3%. "Sitt still i båten när det stormar"
http://www.nasdaqomxnordic.com/index/historiska_kurser?languageId=3&Instrument=SE0000337842
På den här länken kan du kolla utvecklingen på Stockholmsbörsen mellan valfria datum.

Uppdaterat: 2020-07-27 09:08
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!
Henrik M skrev:

Jag köpte inte när de låg som bäst till men jag hade ett fortsatt förtroende för ökning och har i dagsläget en vinst i dem, men som Guran med skriver, du har aldrig tjänat på en aktie förrän man sålt den..

Ja fast då bortser du från utdelningen?

MVH AL

Uppdaterat: 2020-07-27 11:37
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
bejje skrev:

Jag har läst här i forumet om någon som haft aktier i Tesla och jag funderar själv på att köpa det.
Vem var det? Tesla Henrik kanske?

Jag har också haft ett par poster i Tesla, framförallt under perioden när man kunde blanka den med stor framgång och också dessförinnan (före de blev ett så omskrivet företag). Idag äger jag inget i företaget då jag bedömer potentialen som lägre än värdet (huvuddelen av alla framtida vinster etc är redan inräknade av marknaden).

bejje skrev:

I alla fall. Jag öppnade ett aktiesparkonto idag i förberedande syfte och started en försäljning av fonder värt 100 000 kr, men är fortfarande osäker på om jag vågar?

Just nu är det lite fel läge att köpa aktier. Återhämtningen är redan realiserad. Hade du däremot köpt för två månader sedan skulle du kunnat handlat nästan vad som helst - och ändå kunnat räkna hem betydande vinster. Idag skulle jag avvaktat med köp - då vi har ett W-scenario som lurar i kulisserna (eller en risk för det som du behöver prissätta i din egen kalkyl).

bejje skrev:

Vill ha lite tips. Har aldrig sysslat med aktier tidigare, bara fonder och fonder har varit rätt säkra förutom under corona då mycket pengar gick förlorade innan jag insåg att jag måste sälja, men jag sålde ändå till slut trots "proffsens" motsägande, men dom hade fel och jag hade rätt tack och lov.

Ställ dig frågorna:

1. Under hur lång tid är det tänkt att spara i aktierna?
2. Vad vill du ha för minsta avkastning på året i form av utdelning respektive värdeökning?
3. Hur stor risk (att förlora pengarna eller delar av dem) är du beredd att acceptera?
4. Hur snabb kommer du vara att agera på marknadens trender? D.v.s sitter du framför en dator på jobbet som gör att du kan agera snabbt på nya trender?
5. Läs årsredovisningar samt affärspressen och följ med i samhällsutvecklingen för att hitta nya branscher som du bedömer har potential att utvecklas. Men notera; Är det i pressen så har marknaden (värdet på aktien) oftast redan inkluderat innovationen/utvecklingen i det pris som aktien betingar.

bejje skrev:

Törs man köpa Tesla aktier för 100 000 kr?

Ja det törs man. Men du måste fundera över hur mycket du är beredd att förlora och vilka risker du vill ta med din investering. Risk kontra intäkt och risk kontra potentiell vinst alltså.

MVH AL

Uppdaterat: 2020-07-27 11:49
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
A.L skrev:

Henrik M wrote:
Jag köpte inte när de låg som bäst till men jag hade ett fortsatt förtroende för ökning och har i dagsläget en vinst i dem, men som Guran med skriver, du har aldrig tjänat på en aktie förrän man sålt den.

Ja fast då bortser du från utdelningen?
MVH AL

Nja,tänkte mer att har man otur kan ju den negativa värdeförändringen bli större än vad du fått i utdelning och då har du ju tappat pengar även om det vart utdelning. Därav min kommentar att det är först när aktien är såld du vet hur det gått.

Uppdaterat: 2020-07-27 15:06

Sen tror jag Bejje att om du vill tjäna lite mer pengar, men med större risk, då ska du satsa på de uppstickarna som är på gång in på marknaden eller är stora på andra håll än här.

Uppdaterat: 2020-07-27 15:39
Henrik M skrev:

A.L wrote:Henrik M wrote:
Jag köpte inte när de låg som bäst till men jag hade ett fortsatt förtroende för ökning och har i dagsläget en vinst i dem, men som Guran med skriver, du har aldrig tjänat på en aktie förrän man sålt den.
Ja fast då bortser du från utdelningen?
MVH AL
Nja,tänkte mer att har man otur kan ju den negativa värdeförändringen bli större än vad du fått i utdelning och då har du ju tappat pengar även om det vart utdelning. Därav min kommentar att det är först när aktien är såld du vet hur det gått.

Ja ok. Då förstår jag din kommentar.

MVH AL

MVH AL

Uppdaterat: 2020-07-27 16:32
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

A.L jag skulle inte vara glad om 50% av 100 000 försvinner, vem skulle vara det? Men det skulle inte vara någon panik. Men man placerar ju pengar för att öka värdet, så det är klart att man hoppas på ökning.

Allt som är mer än plus minus noll på ett år är bättre än inget. Men mina fonder har innan corona gett mig kanske 20% plus på ett år.

Uppdaterat: 2020-07-27 17:06
- Peugeot e-208 GT 2022

Idag har Tesla aktien i skrivande stund gått upp 4,93% så nånting har hänt.

Uppdaterat: 2020-08-03 18:47
- Peugeot e-208 GT 2022

Dom är på väg in i S&P500. Dvs nästan där, därav rycket på marknaden idag.

Uppdaterat: 2020-08-03 18:54

Jo jag läste det också men läste samtidigt om att det kommer bli utmaningar så förstod inte riktigt om det var till fördel för aktien eller inte, men uppenbarligen så var det så.

Uppdaterat: 2020-08-03 19:29
- Peugeot e-208 GT 2022

Det är till fördel men nu krävs det att bolaget fortsätter med kvartalsrapporter som dom gör, vinst och att det handlas med aktien kan man säga på enkel svenska.

Uppdaterat: 2020-08-03 20:21
bejje skrev:

Jo jag läste det också men läste samtidigt om att det kommer bli utmaningar så förstod inte riktigt om det var till fördel för aktien eller inte, men uppenbarligen så var det så.

En mycket stor del av fondsparandet i USA (större andel i Sverige) sker i s k indexfonder, eller passiva fonder. Det betyder att när alla de som sparar köper fler andelar i en indexfond som skuggar SP500, köper de också litet Tesla. Det bör betyda att priset på Tesla kommer att vara högre framöver än vad det varit om Tesla inte varit med i SP500.

Uppdaterat: 2020-08-03 20:35
ToRy skrev:

bejje wrote:Jo jag läste det också men läste samtidigt om att det kommer bli utmaningar så förstod inte riktigt om det var till fördel för aktien eller inte, men uppenbarligen så var det så.
En mycket stor del av fondsparandet i USA (större andel i Sverige) sker i s k indexfonder, eller passiva fonder. Det betyder att när alla de som sparar köper fler andelar i en indexfond som skuggar SP500, köper de också litet Tesla. Det bör betyda att priset på Tesla kommer att vara högre framöver än vad det varit om Tesla inte varit med i SP500.

Men för en novis med aktier som mig själv. Är detta bara en temporär uppgång idag p.g.a. nyheten, eller kan man tro att det fortsätter uppåt kommande dagar också?

Uppdaterat: 2020-08-03 21:50
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

ToRy wrote:bejje wrote:Jo jag läste det också men läste samtidigt om att det kommer bli utmaningar så förstod inte riktigt om det var till fördel för aktien eller inte, men uppenbarligen så var det så.
En mycket stor del av fondsparandet i USA (större andel i Sverige) sker i s k indexfonder, eller passiva fonder. Det betyder att när alla de som sparar köper fler andelar i en indexfond som skuggar SP500, köper de också litet Tesla. Det bör betyda att priset på Tesla kommer att vara högre framöver än vad det varit om Tesla inte varit med i SP500.
Men för en novis med aktier som mig själv. Är detta bara en temporär uppgång idag p.g.a. nyheten, eller kan man tro att det fortsätter uppåt kommande dagar också?

Det får du fråga en sierska om. Det enda jag kan garantera är att ingen kan garantera något.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Guran skrev:

Det får du fråga en sierska om. Det enda jag kan garantera är att ingen kan garantera något.

Nja, inte riktigt så. Vi har ju folk som lever på börsen och köper och säljer många gånger per dag och tjänar bra pengar på det.
Jag antar att dom inte bara kastar en tärning eller singlar slant utan baserar sina köp och sälj på något, så kunskapen finns väl där?

Uppdaterat: 2020-08-03 22:27
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

Guran wrote:
Det får du fråga en sierska om. Det enda jag kan garantera är att ingen kan garantera något.
Nja, inte riktigt så. Vi har ju folk som lever på börsen och köper och säljer många gånger per dag och tjänar bra pengar på det.
Jag antar att dom inte bara kastar en tärning eller singlar slant utan baserar sina köp och sälj på något, så kunskapen finns väl där?

Nej dom jobbar ju med det och analyserar företagen, men är väl som de som är duktiga på att spela på trav.
I bland vinner man i bland förlora man, men sannolikheten att man skall vinna ökar med kunskapen.
Aktiehandel överlåter jag åt sådana som kan det och spar därför bara i olika aktiefonder.
Har varken tid eller intresse i detta.
Du får satsa på att bli daytrader :)

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

"Proffsen" tjänar väl på själva handeln också i sig - alltså dom som köper och säljer åt sina kunder.

Uppdaterat: 2020-08-03 23:04

En bekant/kollega var man nu är borta var en day-trader. Han handlade och kollade dagligen, dvs alltid. Läste mycket och fick mycket info om bolagen, deras strukturer, ev köp ordrar osv.
Vad händer i Sverige, Världen. Osv.
Han gick på många minor men överlag så gick han väldigt mycket plus. Hade en del pengar att spela med. För det var så han uttryckte det att spela med. Kunde gå back över 500K en vecka för att ta igen det senare.

Hans tips var att läsa allt, spela med dom pengarna du kan gå miste om.

Uppdaterat: 2020-08-04 09:10

Igår gick Nio desto bättre. :) Igår var börsen mer givande än lönen! På pappret såklart, kan ju hinna svänga åt både ena och andra hållet innan pengarna tas ut.

Uppdaterat: 2020-08-04 11:20

Jag har ägnat mig åt swing-trading mer än ett decennium på ett halv-professionellt sätt dvs med en utarbetad strategi, money-management, egenutvecklat programstöd osv. Ett problem kan vara något som inte alla inser: den egna psykologin. Man får en kick direkt i belöningscentra när det går bra och det är ett absolut no-no.

Ska man lyckas så krävs det total känslomässig avstängning och strikt disciplin i att följa sin strategi. För mig var nedsidan i form av förluster (som alltid kommer) svåra att ta. En större förlust kändes lite som sorg som var svår att skaka av. Så har man inte "rätt" personlighet så kanske man ska avstå kick-sökning och istället bygga en genuin portfölj som avkastar mer eller mindre stabilt.

Edit: Kanske ska lägga till att jag aldrig handlade i enskilda bolagsaktier utan enbart i börsrörelser via hävstångsinstrument med optioner som underliggande.

Uppdaterat: 2020-08-04 12:15
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Jag ska försöka ett tag med aktier, men går det åt skogen så återgår jag till det som funkat bra för mig. Fonder baserade på svenska företag.

Nåja, jag har fortfarande de mesta av mina tillgångar i dessa fonder och bara en liten del i aktier just nu som ett "test", men jag misstänker att jag inte har den tid som krävs för att ta reda på all information som krävs för att lyckas bra med aktier.

Uppdaterat: 2020-08-04 20:22
- Peugeot e-208 GT 2022

bejje, låt det bli en liten del som du har råd att förlora.
Har du inte tid att jobba med aktier kan du lika gärna köpa Harry, det brukar ge samma utdelning!

Uppdaterat: 2020-08-04 20:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

bejje, låt det bli en liten del som du har råd att förlora.
Har du inte tid att jobba med aktier kan du lika gärna köpa Harry, det brukar ge samma utdelning!

Jag jobbar inom IT och sitter vid en dator hela dagarna så visst har jag tid här och där, men jag misstänker att lite tid här och där inte är tillräckligt. Att följa upp alla nyheter om kanske flera företag och se till att de också är de färskaste nyheterna har jag nog inte tid nog till, men precis som fonder så så kan man ju köpa långsiktigt och hoppas på det bästa och sen inte bry sig så mycket mer än att ha lite koll lite då och då för att undvika katastrofer.

Uppdaterat: 2020-08-04 21:38
- Peugeot e-208 GT 2022

En aktie i ett stabilt bolag blir ju sällan helt värdelös även om det förstås finns exempel även på det. Däremot kan kursen fluktuera kraftigt förutsatt att det finns en stor omsättning i aktien. Det första man kan fråga sig är var man vill ha sina sina affärer. Brukar bli Avanza eller Nordnet.

Själv har jag valt Avanza för att det är enkelt att hitta värdefull info om ett visst bolag, om aktien och förstås olika nyckeltal. Man kan även göra egna inställningar. Det är enkelt att ändra courtage-nivå om man t ex vill göra en större/mindre affär. Även enkelt att skapa olika typer av konton; ISK, KF eller traditionell depå.

Sedan får man prenumerera på olika nyhetsbrev och besöka de vanliga sajterna som ger köp- och säljrekar: DI, Privata affärer, Affärsvärlden m fl.

Uppdaterat: 2020-08-04 21:38
Mycket vatten har runnit under hjulen...

pinjong, för mig blev det Nordnet eftersom det var den enda jag kände til och som dykt upp när jag googlat på olika aktier tidigare.

Tycker den är lätthanterlig och överskådlig, men jag har ju inget att jämföra med, men men, tycker dom funkar bra.

Uppdaterat: 2020-08-04 21:41
- Peugeot e-208 GT 2022

Nordnet är säkert minst lika bra. Deras forum (Shareville) tror jag är aningen bättre än Avanzas variant. Sedan får man förstås ta ett aktieforum med en lika stor nypa salt som ett bilforum. ;-)

Uppdaterat: 2020-08-04 21:53
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Köpte bara ett litet belopp, för 2,5 vecka sedan, aktien gick per igår upp 27,5% sedan köp.
Idag köpte jag desto mer, ca 10 000 dollar i aktien, och rusningen fortsätter med ca 4% sedan jag köpte mer idag.

Uppdaterat: 2020-08-21 20:22
- Peugeot e-208 GT 2022

Bejje: Jag har med gjort en bra peng där nu, men glöm inte att det är först när du säljer du vet hur det gått.....
och köpa för 10.000 dollar idag när den redan rusat så? Det hade jag nog inte gjort om jag ska vara ärlig.....

Jag har spridit mitt hos 2 andra elbilstillverkare med, som kan ha potential göra en bra resa med sen......

Uppdaterat: 2020-08-21 20:25

Om man tror väldigt mycket på ett visst bolag ska man köpa ett hävstångsinstrument. Mindre pengar in, högre risk men även högre vinst om allt går rätt.

Dock aldrig lån utan snarare pengar man är beredd att förlora.

Uppdaterat: 2020-08-21 20:36
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Jag skulle aldrig låna pengar till aktier. De pengar jag använder är pengar jag haft i fonder. Som jag tror kommer öka snabbare i bland annat Tesla.

Henrik, Jag var först skeptisk precis som du säger med tanke på hur mycket aktien redan gått upp, men sen har jag sett mängder med youtube videos där bedömare som förstår sig på Tesla förklarat varför det mest troligt kommer öka mycket mer framöver. Inte bedömare från ett håll utan många håll och de har så pass bra argument att jag väljer att lita på det.

Finns mycket i planerna framöver som kan få aktien att öka ännu mer.

Men sen har vi ju splitten snart, så värde per aktie går ju ner en femtedel. Ska bli intressant att se vad som händer efter det, om något.

Uppdaterat: 2020-08-22 21:24
- Peugeot e-208 GT 2022
Henrik M skrev:

Bejje: Jag har med gjort en bra peng där nu, men glöm inte att det är först när du säljer du vet hur det gått.....
och köpa för 10.000 dollar idag när den redan rusat så? Det hade jag nog inte gjort om jag ska vara ärlig.....
Jag har spridit mitt hos 2 andra elbilstillverkare med, som kan ha potential göra en bra resa med sen......

Tänker du på Nio? Jag funderade ett tag på att köpa aktier där, men kändes inte rätt. Kändes säkrare att sätta pengarna i Tesla, men har även två andra aktier som jag tror på.

Uppdaterat: 2020-08-22 21:27
- Peugeot e-208 GT 2022

Ja, Nio är den ena. Stigit över 12% sen jag köpte och jag tror de kan stiga rejält när de väl kommer lite större på Europamarknaden med.

Uppdaterat: 2020-08-23 16:47

Förnuftigt att bara köpt två aktier till Bejje. Då kan inte förlusten bli så stor i alla fall, även om dom går i konkurs :)

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Guran, nej jag köpte faktiskt 5st till i fredags.

Uppdaterat: 2020-08-24 09:53
- Peugeot e-208 GT 2022

Nio upp 40% sen jag köpte nu Bejje, bättre stegring än Tesla sista tiden.....40% på 2 månader är helt ok ränta på insatt kapital! Synd inte hela portföljen haft samma utveckling bara. :)

Uppdaterat: 2020-08-25 22:56

Jag funderade också på att köpa Nio, men jag var lite för feg för det. Nu är det nog försent, men Tesla fortsätter uppåt idag så jag klagar inte. Även Apple och Nvidia går upp idag som jag också har aktier i.

På den svenska sidan fick jag tips om SpectrumOne AB som gått upp 5,83% just nu idag.

Uppdaterat: 2020-08-26 18:39
- Peugeot e-208 GT 2022

Nio är upp 52% nu sen jag köpte dem för en månad sen typ. Så helt ok, jag tror personligen de kommer öka mer framåt procentuellt än Tesla kommer fortsätta göra från sin nu redan väl tilltagna nivå.

Spectrum är du med sen på, de har redan gjort sin största ökning på ett tag tror jag men som långsiktigt helt klart.

Li Auto har med gått bra sista månaden, 14 % upp sen jag handlade.

Uppdaterat: 2020-08-26 22:29

Gjorde 15% idag på Li auto.

Uppdaterat: 2020-08-26 22:43

Junkers: Grattis, tror den kan bli riktigt bra framåt, de är väl med på väg häråt.

Uppdaterat: 2020-08-26 23:31

Kanske. Ska försöka få några xpeng också.

Uppdaterat: 2020-08-27 16:59