Vi Bilägares forum

En ny chansning.

En ny chansning.

För 3 år sen behövde vi en bil med mera plats för en mindre peng. Marknaden synades av och vi fastnade för ett exemplar av skitbilen Mitsubishi Space wagon med GDI motor, just denna vagn var fullservad och hade gått 19.000 felfria mil, nu har den gått 3.500 felfria mil till, så den chansningen var inte så tokig ändå.

Men familjen (barnbarn) växer så vi behöver mer plats, Spacen var bara 6 sitsig och med alla stolar på plats var det inget utryme kvar för tex en barnvagn, dessutom är den inte särskillt kul att åka i, min fru bryr sig inte om den saken, men jag själv vill gärna att en längre resa ska vara komfortabel, köpte mig en BMW 530 för den sakens skull, men frun hatade den farkosten, så nu har vi letat nått mellanting.

Så igår kom vi hem med en ny chansning, en Chrysler Voyager -03 3,3 liters V6a och automat, och alla som vet nått om bilar vet att växelådan i dom inte ens håller till lunch ;)
Även denna gång har vi hittat en bil som nån brytt sig om, den är dokumenterat servad var 1200 mil, rostskyddsbehandlad och lackbehandlad var 3e år med uppföljning varje år.
Nu när vi köpte den hade ägaren kostat på nya däck, ny vindruta, besiktning och service, bara det hade kostat hälften av vad vi gav för bilen.
Förutom detta är bilen utrustad med allt som fanns att köpa och lite till, man hittar nya finesser hela tiden, och konstigt nog funkar allt fast bilen är 11 år gamal och har gått 20.500 mil.
Jag prutade 5000:- för att strålkastarna såg riktigt risiga ut, plasten i glaset var gulaktigt och krakilerat, men efter 10 min med polermaskin och autosol är dom som nya :)

Och så var det växelåda då........ jo den är renoverad vid 16.000 mil, så jag hoppas den håller en liten stund.

Uppdaterat: 2013-07-12 01:03

Kommentarer

Du får vara tacksam Rikard att detta inte hände i trafiken - då hade det med all sannolikhet slutat avsevärt allvarligare.

Uppdaterat: 2016-09-11 09:43

Jag var påväg att hämta och köra hem min livrädda morsa, hade det hänt utmed vägen skulle hon svimmat el dött.

Ska ut och kolla nu vad som hänt.

Uppdaterat: 2016-09-11 09:49

Båda bakre rören hade brustit vid en klammer.

Uppdaterat: 2016-09-11 13:02

Inte konstigt med diagonala korsade kretsar, ett bakhjul och bägge fram/krets.....

Uppdaterat: 2016-09-11 13:06

Jag fick rycka ut i går kväll.
Frun hade varit i älmhult, körde hem strax före åtta, tolv mil att köra.
Ringde 20.1 5, det lyser skitdåligt och rasslar här inne....
Jaha, ljusrelät.....
Låt den stå och starta om en kvart, kanske bara har blivit varmt.
Nädå, den funkade inte efter en kvart.....
Jag i bilen, tog 50 minuter till ballingslöv, för att se parkeringsljus, ok, låt skiten stå vi hämtar den sen....
Då tändes ena lampan bara sådär, sen den andra, för att slockna igen...
Då slutade relät smattra, anslutningen till lampan var lite smält, kan det vara kortis i en h4?
Tog av kontakten, sen fick hon köra hem bakom mig, med ett halvljus.
Får kolla imorgon......

Uppdaterat: 2016-09-11 13:15

Fattar inte hur ni orkar hålla på att harva med gamla bilar.
Kanske att händighet och mek-kunnande kan bli lite av en förbannelse i sammanhanget.

Uppdaterat: 2016-09-11 14:16

När man betänker att min halvfarfar fick betala 7000:- för att byta 2 rör på sin skoda, känns det ganska bra att ligga en timme under bilen och veta vad man sparat.
Att bilen är betald sän länge och man kan köra den till skroten utan förlust känns oxå skönt.
Att lägga tusentals kronor per månad som jag använder en gång per helg är inte min grej.

Uppdaterat: 2016-09-11 14:39

Säger som rikard, vill inte betala för nåt som känns onödigt.
Om man betänker att jag lägger kanske 50 timmar/år på sånt, och sparar 10000-tals kronor jfr nyare bilar, så blir timlönen rätt skaplig...
Svårt att jobba in dom pengarna på samma tid.

Uppdaterat: 2016-09-11 15:40
von-Klotenhjelm skrev:

Rätt kul och se folk som renoverar bilen på Biltemas parkering, på tal om att ligga under bilen alltså,,,,

Var just på Biltema och köpte en rulle rör, det var ingen större verksamhet på planen förutom ett batteribyte mitt utanför dörren. Bekanta, bekantas bekanta, mormor, morfar och övrig släkt var oxå där med sina bilar, så man fick gå slalom för att komma in i butiken.

Uppdaterat: 2016-09-11 16:49

Det var kontakterna bak på h4-lamporna som glappat, och noname-lampan på höger sida som gått sönder, den var heltrasig inuti glaskroppen, aldrig sett nåt liknande, massor av lösa delar.....
Nu lyser det igen i reservbilen.

Uppdaterat: 2016-09-12 19:12

MB Vito hade samma problem, kontakterna var klena i stiften, alltså metallen var tunn och den fjädrande kraften avtog, den dåliga kontakten gjorde sokeln varm så plasten smälte.
Fick dom första bytta gratis vid service, när dom brann för andra gången köpte jag nya på Biltema, riktiga kvalitets prylar jämfört med orginalen.

Uppdaterat: 2016-09-12 21:52

Nu var ju inte detta nåt tyskt skrot, utan en endast 18 år gammal japansk premium-lightkärra, mazda 323....
Så det som inte borde kunna hända, hände....
Glödlampan var förvisso kinatillverkad, så det kan ligga där.
Den kostsamma reparationen slutade på 0 kronor.....
Glödlampor har jag liggande sen jag hade lastbil och pickup i firman, nu nerlagd.
Kontakterna klippte jag av på en gammal skrothög hos sonen, och skarvade på.....

Uppdaterat: 2016-09-12 23:21

Nu åker jag hemåt med ny växelåda i Traficen, det var försäkringbolaget som fick betala det mesta, självisken var 9000:-
Service gjordes samtidigt, den andra sen bilen var ny för 3,5 år sen, den gick på 8000:-

Uppdaterat: 2016-09-14 14:49

Blev sugen på att byta bil bara för att det är kul, men min Volvo V40 T4 fick just med beröm godkänt hos besiktningen, så den får gå ett tag till, kanske köper en dunk olja istället och byter i växellådan som jag pratat om sen jag köpte bilen för 3 år sen.

Uppdaterat: 2016-09-30 11:10

Grattis!
Besiktade min GLE häromdagen, den gled också igenom med blankt papper, och hoppade med minsta möjliga marginal över sitt tillverkningsdatum så nästa besiktning ska ske senast september 2018 (1987 års modell)

Även släpet gick igenom samtidigt, dom är alltid två till ekipage då, men t.om dom tyckte nog det var overkill med två man på en 740 och ett obromsat 750-släp... Kostnad btw, besikta bil och släp med förbetalning 795 kr, ett kap... Dock, det fanns tid samma dag och det var bara två timmar bort... Innan privatiseringen kunde det vara en månads väntetid på besiktningstid...

Uppdaterat: 2016-10-02 11:26
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Lason1 skrev:

Innan privatiseringen kunde det vara en månads väntetid på besiktningstid...

Ja, Kalmar var ju ett U-land när det gällde besiktningstider förut. 6 veckors väntetid var det minst, särskilt på våren.
Nu är det inga problem alls, och man kan åka in på en lördag, kalas!

Däremot retar det mig att skåpbilen är så mycket dyrare att testa än motsvarande personbilsvariant. Det är ju färre kontrollpunkter och den körs på samma bana.
Jag struntar i att testa Jaguaren nu, den ska ändå snart ställas av. Det räcker ju faktiskt att testa varannat år, om jag använder de 5 månaderna.

Uppdaterat: 2016-10-02 14:40
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

När jag köpte min Astra gick det inte att låsa bakluckan, men jag tyckte inte det gjorde något. Desto mer irriterande är det att den nu inte går att låsa upp. Lite fånigt att ha en kombi som inte går att lasta.

Uppdaterat: 2016-10-02 18:57

Hjälper en vän att byta koppling på en nyare Hyundai, jag har skruvat mycket äldre Hyundaier, och dom är byggda enligt den Asiatiska skolan, man plockar fram 10 12 14 17 och en stjärnmejsel, så kan man stycka hela bilen i molekyler, dock har tidigare modeller haft mycket dålig ytbehandling på skruvar mm, inte kul.

Jag plockade iaf fram det jag trodde behövdes innan jag ens öppnat huven, min gissning besannades, och 12 minuter senare hade jag lossat allt som går att komma åt i motorrummet, batteri, batterihylla, luftburk, alla kablar, växelvajrar, kopplingscylinder, dom skruvar som håller lådan mot motorn och startmotorn.
Sen hissade jag upp fronten och ställde under pallbockar, rev av hjulen på båda sidorna, lossade styrled, bromsslangsfäste, ABS givarkabelfäste, fjäderbenet mot spindeln, kronmuttern till drivaxeln, och knyckte bort axlarna från lådan, då hade klockan hoppat 11 min till, och frun ropade att det var dags att äta.
Efter maten fick jag lägga en kvart på att bygga nått att hänga motorn i då man korkat nog inte satt motorfästet i motorn, utan i lådan. Slog en flukt på klockan igen när jag gav mig in under bilen, och 9 min senare ligger lådan på golvet bredvid.

Jag har inget till övers för Hyundai som bilar annars, men satan vad jag älskar bilar man kan meka med utan att bli sinnessjuk.

Uppdaterat: 2016-10-18 22:28
Shogun skrev:

Som jämfört med vilka märken då som du blir sinnessjuk utav?
Japaner är inte dumma när de konstruerar allt är mycket noga uttänk att det kanske endag måste repareras också, fast det är japanskt......
Undrar om man kan läsa ut sådana här frågor också ur olika märkens bokslut AL.......?

Sist jag tittade var Hyundai koreaner.
Om jag inte missminner mig undviker Rikard bilar på F; Fiat Ford och Franska bilar.

Efter att jag haft några franska och italienska bilar har jag konstaterat att de inte sysslar med industrispionage. De har helt egna lösningar på allt.

Uppdaterat: 2016-10-19 08:24

Ja korea/japanbilar är otroligt enkelt att skruva med, gammaldags men bra!

Uppdaterat: 2016-10-19 09:38
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

När det flyter så är det kul att skruva.
Problemet är att det är det enda som är kul med dom, alltså går dom sönder för sällan.......

Uppdaterat: 2016-10-19 10:19
L. Mäkinen skrev:

Shogun wrote:Som jämfört med vilka märken då som du blir sinnessjuk utav?
Japaner är inte dumma när de konstruerar allt är mycket noga uttänk att det kanske endag måste repareras också, fast det är japanskt......
Undrar om man kan läsa ut sådana här frågor också ur olika märkens bokslut AL.......?
Sist jag tittade var Hyundai koreaner.
Om jag inte missminner mig undviker Rikard bilar på F; Fiat Ford och Franska bilar.
Efter att jag haft några franska och italienska bilar har jag konstaterat att de inte sysslar med industrispionage. De har helt egna lösningar på allt.

Bra minne du har, men du glömde en bil med Tyskt F, Volkswagen, din kollegas Passat fick mig att tröttna helt på det märket.

Jag har lyckats styra en del av mina bekantas bilval med F:et, en vanlig fras är följande.
"Jag ska köpa ny bil, dom sa på jobbet att Golf är en bra bil" Ja dom är trevliga, men det finns ett problem, behöver du hjälp med bilen får du åka till nån annan mek, för här kommer dom inte in.

Huyndaien är klar, bara lite skruvar som ska dras åt, men frun gick till sängs tidigt, och jag ville inte väcka henne med muttermaskinen.
Stod Valeo på den nya kopplingen, och Made in Korea !! den var misstänkt likt orginalkopplingen, 700:- ink frakt från Tyskland komplett med tryckplatta och urtrampningslager.

Uppdaterat: 2016-10-19 23:46
Rikard skrev:

Bra minne du har, men du glömde en bil med Tyskt F, Volkswagen, din kollegas Passat fick mig att tröttna helt på det märket.

Den Passaten var inget topp-exemplar. Den gav några timmars pyssel åt dig och jag tror inte det var slut där.
Han var betydligt mer nöjd med sin Renault Megane.

Uppdaterat: 2016-10-20 07:58

Jag tar Rikards linje, jag skruvar helst inte vw jag heller. Fyra F regeln var inte dum, var det Fiat, Ford, fransk och (f)Volkswagen?

Uppdaterat: 2016-10-20 14:10
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Jag är ingen hejare på Tyska men en bekant hade besök från Tyskland av en kille som hette Volger, villket vi svenska uttalade just som det står, men han påpekade att enkel V uttalades F på Tyska, och att han hette Folker, varför G:et i namnet uttalades K forskade jag aldrig i.

Uppdaterat: 2016-10-20 15:53

Hade han verkligen g i namnet?, för volker är rätt vanligt i tyskland, och uttalas med f, precis som alla andra ord på v, v skrivs w som i folksvagen......
Inne i ett ord skrivs f som f.....
Är sådär på tyska, mest självlärd iofs men har "språköra" och en tysk morsa och har jobbat 17 år med folksvagen och det språkligt enklare audi.....
Men vadå, så hemska är dom väl ändå inte?
Jag tycker dom är konsekventa, på sitt eget sätt, gäller bara att förstå herr doktor ingenjörens tänk.......

Uppdaterat: 2016-10-20 19:14

Finns mycket jag skulle vilja prata med herr doktorn om, tex att man alltid fäster ett avgasrörets fläns mot grenröret med grov fingängad pinnskruv och tunnväggig kragmutter. Muttrarna ska vara åtkomliga med hylsa.
När muttern är åtdragen ska inte pinnskruven sticka utanför muttern.

Uppdaterat: 2016-10-20 20:46

Jo, en och annan konstruktion lämnar övrigt att önska.....
När det gäller att byta avgas är nog citroen xsara den bästa bil jag rört vid, främre rör och kat i en enhet, nerskruvad på minuter och svetsad.
Volvo v40 2,0 01 utan tvekan sämst, främre rör, kat och flexrör i en enhet, 1,5 m lång, och hur länge håller flexrör....
Dessutom finns inte så små flexrör universal, 2 st under grenröret....
Vilken jävla ombyggnation för att rädda det, dom är så känsliga att det billigaste på skroten kostade 4000, ny på volvo 11500......

Uppdaterat: 2016-10-20 21:43
duccedriver skrev:

Jo, en och annan konstruktion lämnar övrigt att önska.....
När det gäller att byta avgas är nog citroen xsara den bästa bil jag rört vid, främre rör och kat i en enhet, nerskruvad på minuter och svetsad.
Volvo v40 2,0 01 utan tvekan sämst, främre rör, kat och flexrör i en enhet, 1,5 m lång, och hur länge håller flexrör....
Dessutom finns inte så små flexrör universal, 2 st under grenröret....
Vilken jävla ombyggnation för att rädda det, dom är så känsliga att det billigaste på skroten kostade 4000, ny på volvo 11500......

Det löser man genom att köpa turbomodellerna, som saknar fläta.

Uppdaterat: 2016-10-21 17:09

Jo jag vet rikard, men nu var det ju en 2,0 jag fick nästan gratis.....
Tror en turbo hade varit trevligare på fler sätt, men jag bytte till en passat med turbo istället, ännu bättre.....

Uppdaterat: 2016-11-13 14:07

Idag fick jag chansen att göra världen lite vackrare. Det var nämligen dags för sista resan för min Opel. Egentligen borde jag ha kört igår eftersom jag inte hade orkat byta till vinterhjul på den och till idag kom det lite snö. Ett försiktigt handlag gjorde att jag tog mig dit jag skulle utan större incidenter.
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2016-12-10 20:26

Lite OT, men på 70 talet var jag och min far på Volvo lastvagnar i Sollentuna och hämtade ut en ny lastbil, en sån som står till höger på Mäkinens bild, även lackad i samma färgsättning, jag reagerade när jag såg bilden och tänkte "Finns den bilen kvar ??"
Men jag ser att bilen på bild har dubbelhyttt, det hade inte farsan.

Uppdaterat: 2016-12-11 10:00

En skrotad opel är en bra opel....

Uppdaterat: 2016-12-11 17:30

Mäkinen;
Varför blev du tvungen att skrota Opeln? Har ju inte ens rost av bilden att döma. Opel Astra G har jag ägt och den är i min brors ägo nu och det är ganska mycket fel på den. Han har exempelvis bytt båda styrlederna på vardera sida och många andra saker börjar ge upp. Lampan för ABS tändes från och till även lampan för motorstyrningen. Trots att den endast rullat 5800 mil och stått mest i garage. Samt endast sommarkörd. Byggd i Italien (Turin) Opel Astra Bertone Coupé 2,0T.

Uppdaterat: 2016-12-12 13:30
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Airbaglampan lyste och det var dags för besiktning före årsskiftet. Rosten var det väldigt sparsamt med. Mest irriterande var dock att bakluckan hade gått i baklås och den användes främst för att frakta saker med. Det mesta fick förstås åka på släp efter bilen, men det kunde vara praktiskt att lasta även inne i bilen.
Motorn i den var inte den friskaste heller utan rök en hel del och kunde få för sig att släcka en cylinder ibland trots att den bara hade gått 29 000 mil.

Uppdaterat: 2016-12-12 14:57

Vilken av Opels motorer om man får fråga? 29.000 mil knappt inkörd.

Turbomotorn i Opel Astra 2.0T Coupe är visserligen en pärla trots att man måste byta kamrem så ofta som var 5:e år eller 4000 mil har jag för mig? Har öppen dump ventil som pyser skönt vid varje växling. Motorn är chippad steg 1 från 190 hk till cirka 225 hk och går riktigt bra.

Uppdaterat: 2016-12-12 17:40
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Ska vi gissa på den vanligaste, 1,6 liters motorn bensinare?
Jag hade 1,8 liters motorn bensinare, lite ovanlig. Kamremsbyte efter 6000 mil. Jag och sonen hade den tills 19000 mil och den går fortfarande på en bilfirma i Jönköping som firmabil. Den bara går och går men rosten är elak.

Uppdaterat: 2016-12-12 18:09
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Bensin är självklart och helt riktigt var det en 1,6. Gissningsvis hade det snålats med service genom åren.

Uppdaterat: 2016-12-12 21:16

Tydligen är det spännrullarna som är dåliga på 2.0T motorn och därav det täta kamremsbytet. Fast när bilen köptes ny 2001 så var det enligt Opel bara de som var monterade från fabrik som var dåliga, fast efter att ha kollat med Opel Sverige så ska det tydligen alltid bytas med så täta intervaller. Kan ju tyckas mycket märkligt på en motor som kom 1988 men har uppdaterats under åren och funnits med högtrycksturbo och sedermera lågtrycksturbo.

Fast nu blir det inga fler kamremsbyten utan det är bära eller brista principen som gäller. Håller det så håller det, annars blir det bilskroten. Bilen är ju inte värd mer än 20 tusen kronor. Ganska ovanlig modell faktiskt.En sak som är riktigt dåligt på modellen är att man inte kan stänga av ESP, det finns ingen knapp. Alltså bör inte köras på vintern om man råka köra fast i snön, går inte att gunga sig loss.

AC kompressorn gick sönder för något år sedan fast den inte har använts speciellt mycket, innan dess så påfylldes AC medium då det inte kylde längre, trycktestades även och den var tät. CD-växlaren från Phillips gav upp efter några år bara efter att bilen köptes. Därtill så tänds ABS-lampan och motorstyrnings lampan från och till. Ingen vidare kvalité alltså.

Bara hoppas att Opel bättrat sig fast det vet man aldrig oavsett vad Niklas hävdar.

Uppdaterat: 2016-12-13 10:15
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Mats, Opels kvalitet är inte sämre än VWs. Sen må vara att båda är lite för dåliga för att det ska vara ok, det kan jag också tycka. Försvarar man Opel framstår man som en kuf här, försvara man VW så är det tydligen som det ska och istället ska man gå på kritikern (som då ska anses vara en kuf).

Uppdaterat: 2016-12-13 10:23

Det vanligaste felet på AC är nog att den inte har använts och kylmediet läckt ut. Resten av mekaniken mår också bra av att motioneras.
Jag mötte en Astra Coupé igår i nån slags urinfärgad metallic. Den tog sig fram åtminstone på plogad väg.

Uppdaterat: 2016-12-13 10:43

Befinner mig på en stor biltestanläggning i Lappland, var jag är och vad jag gör får jag inte säga. Fick skriva på ett 5 årigt sekretess avtal innan jag fick tillträde.
Men angående Oplar zå stod en livs levande Rekord runt årsmodell 80 utanför lanthandeln, var inte igår man såg en sån senast.

Uppdaterat: 2016-12-13 10:59

Vidstige - är det av egen erfarenhet du anser att VW och Opel tydligen är dåliga båda två ? Vi och våra närstående har haft ett flertal både Oplar och VW och av dessa bilar så har helt klart VW-bilarna varit de som förorsakat minst problem. Det innebär inte att dagens Opel-bilar är sämre men dina utsagor om andra märken är nog till stor del baserade på skriverier och inte på nån som helst form av eget ägande. Visst - vi kan ha haft mera tur med VW-bilarna än med Oplarna men trots allt så är ofta de egna erfarenheterna viktiga. Man köper liksom inte en bil till av samma märke om den föregående varit dålig och kostat massor av pengar och energi. Oavsett att flera här tydligen tror att man är så insnöad på själva märket att man struntar i vad man råkat ut för och ändå av ren dumhet och märkesfanatism fortsätter köpa samma märke...

Uppdaterat: 2016-12-13 11:34
Hubbabubbabubben skrev:

Vag har aldrig haft bra kvalité, möjlig upplevd i interiör och knappar. Men inte i funktion och komponenter.

Sanningssägaren har sagt sitt - tydligen ytterligare en utan egen erfarenhet...
En mycket funktionell förarmiljö är nämligen nåt jag uppskattar på min nuvarande VW...

Uppdaterat: 2016-12-13 11:42

Pi, jag skrev inte dålig kvalitet, jag skrev att det kunde vara bättre. Som vanligt får man väga in en helhetsbild och kan ju finnas många orsaker att välja ett visst märke eller modell. En sak garanterat är vana, man köpa lätt gärna samma märke som man köpt tidigare. Självklart vill ingen se sig själv som märkesfanatiker oavsett om man köpt samma märke mer eller mindre hela livet. Ett annat skäl kan vara andrahandsvärde och då kanske man vill undvika en del osäkra märken och modeller.

Uppdaterat: 2016-12-13 12:36
L. Mäkinen skrev:

Det vanligaste felet på AC är nog att den inte har använts och kylmediet läckt ut. Resten av mekaniken mår också bra av att motioneras.
Jag mötte en Astra Coupé igår i nån slags urinfärgad metallic. Den tog sig fram åtminstone på plogad väg.

Gul/Brons metallic var nog den vanligaste färgen på Opel Astra Coupé av någon anledning? Den går utmärkt att köra på vintern. Jag skrev bara om man skulle fastna så blir det svårt eftersom ESP/Antispinn stryper spinnfunktionen och den går inte att stänga av. Fast å andra sidan har jag aldrig behövt stänga av funktionen på min Audi A4 fast det finns en knapp.

AC:n kylde dåligt redan från början faktiskt, men det är som du skriver att den måste användas för att inte gå sönder (kompressorn).

Angående färger så är Europablå metallic turbo specifik i Sverige, den färgen gick bara att få med turbomotorn på Astra Coupé, Ska bli intressant att se hur länge till den bilen håller? Den står mest i brorsans garage då han kör VW Golf GTI. Han försökte sälja Opeln ett tag men fick för dåligt betalt så nu får den leva fram tills den inte är värd att reparera längre.

Uppdaterat: 2016-12-13 12:50
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Europablå är väl samma som fanns på Speedster också?
Min Speedster var silver som de flesta och det är en av få bilar jag haft som jag kan sakna. Det hade inte gått att köra dit där jag bor nu med den utan att tappa främre nummerplåten. *suck*

Uppdaterat: 2016-12-13 13:23

Vidstige - jag har nog ägt betydligt flera märken än vad du hunnit med såvitt jag sett så frågan är vem som är märkesfanatiker...

Uppdaterat: 2016-12-13 19:40

Pi, vidstige har läst många biltidningar, den kunskapen kan du inte övertrumfa.....
Flera gånger har vi fått veta att praktisk erfarenhet är väldigt överskattat......

Uppdaterat: 2016-12-14 11:32

Ducce - visst kan du ha rätt men jag har å andra sidan också läst biltidningar under snart 60 års tid (sen jag blev läskunnig) så även jag ligger nog bra till i det racet...:)

Uppdaterat: 2016-12-14 11:39