Vi Bilägares forum

Windows Phone 8 (Lumia 735 med 8.1) - En riktigt trevlig bekantskap

Windows Phone 8 (Lumia 735 med 8.1) - En riktigt trevlig bekantskap

Android vs iPhone, iPhone vs Android......det eviga kriget.

Fick en rejäl aha upplvelse häromdagen när jag valde att spendera 1600 kronor på en Nokia Lumia 735, en 4G nalle med OLED skärm på 4,7 tum.
Detta är verkligen en telefon som är värd att kallas business telefon.
För Er som kör MS office och kanske även kör OneDrive och hittat guldkornet OneNote så är detta det ultimata verktyget.
Att kunna använda den som Presenter (för att kontrollera Powerpoint) scanna visitkort och putta in i OneNote anteckningarna och ha alla dokument med sig på resan utan att behöva plocka upp datorn är riktigt smididgt.

Och allt detta för 1600 kronor.

VIsst, jag har fortfarnde min Iphone kvar då bristen på appar fortfarande finns, men måste säga att jag blev riktigt positivt överaskad.

Så, för Er som inte prövat och är nyfikna på något nytt, varför inte pröva Windows Phone 8.1.

Uppdaterat: 2015-09-16 14:58
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Kommentarer

@Lason.
Då kommer du bli superglad över att IE kommer gå i pension iochmed Windows 10 och Windows Phone 10 :-)
MS har kört något som heter Project Spartan som är en ersättare till IE, och nu när den finns att testa har den också fått ett officiellt namn och heter EDGE.
Sen verkar det som att det är stort fokus på att hjälpa utvecklare att kunna konvertera appar snabbare från iOS och Android. Är ingen utvecklare själv och har svårt att bedömma hur bra dom gjort detta, men det låter ju iallafall bra.

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.632703/ljuset-gar-upp-for-mobil-windows

När det gäller FB så har jag inte provkört det i IE eller app på WP, läser man på vad appen och FB har tillgång i din telefon (i varierande grad beroende på system) så kände jag mig inte så sugen att använda FB överhuvudtaget.

Visste inte att MS ägde så stor del av FB, blir till att googla lite på det ämnet känner jag.

Uppdaterat: 2015-06-29 15:54
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Läste 2 intressanta nyheter om kommande Windows Phone 10 som kommer ut i år.

1. Det första var att dom släppt Windows Bridge som gör det superlätt att flytta "appar" till Windows plattformen från Android och iOS, och just från konvertering från Android verkar vara löjligt lätt där man i princip kan köra Android appar direkt från Windows telefonen. Sannolikt inget MS kommer tillåta men ändå intressant att se och läsa om och kommer sannolikt påverka app utbudet i positiv riktning på MS plattformen.

2. MS har släppt info om vilka nallar som är först ut att kunna uppgradera till Windows Phone 10 gratis, sannolikt kommer fler och ett krav verkar vara att telefonen har minst 512 MB minne.
"Microsoft has revealed the first smartphones it’ll update to Windows 10. The list appeared on the official Windows 10 Mobile preview page, stating the Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640XL, Lumia 735, Lumia 830, and Lumia 930 will “receive a free upgrade when available.”

Uppdaterat: 2015-08-11 15:19
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag använder appen "Hälsa och träning" mest för att den finns och för att den har en jävligt bra stegräknare (Snittar f.ö ca 16000 steg/ dag på jobbet) men numer när den öppnad för man meddelandet:

"Appen MSN Hälsa & träning kommer inte finnas tillgänglig efter efter 2015-11-01.

Om du har personliga data lagrade i Kost-, Konditions-, GPS- eller Steg-dagböckerna kommer du inte kunna se eller få tillgång till dina data efter 2015-11-01. Om du vill ladda ner dina data före 2015-11-01 klickar du på knappen OK nedan"

Men hur jag än söker hittar jag ingen förklaring på varför man ska ta bort en så pass lyckad app (f.ö en av de få som fungerar lika bra eller bättre på WP än Android). Någon som vet kanske?

Har hänt upprepade gånger nu att ljudet dör på telefon. Allt fungerar som vanligt bara att den blir helt ljudlös i alla aviseringar, ringsignaler m.m. Har svårt att tro att det är hårdvaran då den fungerar efter omstart. Har dock inte hänt på semestern, när det inte ringer så mycket, utan bara på jobbet när det ringer hela tiden.

Uppdaterat: 2015-08-11 21:27
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

@Lason1

Skumt meddelande rörande appen Hälsa och Träning, har själv en Lumia 735 som har stegräknare (och håller med, den är bra) och har inte fått något sådant meddelande.
Undrar om dom kommer ersätta den med något nytt i 10;an mån tro?
Känns ju skumt att dom väljer att lägga ner den sådär bara.

Ett rejält långskott när det gäller felsökning på problemet med att ljudet dör. Har du hållit dig borta från Wifi på semestern? Och vet du om din nalle manageras av ditt bolag när du är på jobbnätet? Kör då några BT enheter på jobbet som du inte kör på semestern (HF osv)?

Uppdaterat: 2015-08-11 22:17
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ja det meddelandet är skumt, och ännu skummare att inte du får upp samma...

Nä växeln är en applikation bara som vidarekopplar det fasta numret till våra privata mobiler. Gör inget mer än så. Har varit ansluten till Wifi när det funnits tillgängligt hela semestern, dock inte på jobbet för där finns inget.

enda BT-Enheten jag kör är intercomen på hojen kopplad som handsfree till telefonen.

Uppdaterat: 2015-08-12 20:39
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Finns en nyhet om att MS kommer lägga ner bl.a. Hälsa och Träning och några appar till.
http://wmpoweruser.com/microsoft-is-killing-msn-food-drink-health-fitness-and-travel-apps/

Du kan nog använda "Fitbit"-appen istället. Stegräknaren ska tydligen fungera utan MS Band också.

Om ni av en händelse har Facebook kan ni gå med i gruppen "Vi som gillar Windows Phone" för lite mer insider-info.

Uppdaterat: 2015-08-12 20:58
Power to the people

Jag kör båda systemen och båda systemen har ju sina fördelar resp. nackdelar.

Lackade ur lite på Apple och iOS efter dom släppt lite halvfärdiga grejer när det gällde första release av iOS7 och 8, nu har dom visserligen fått till det och med 8.3 så är jag nöjd numera (och 9 känns väldigt lovande redan från start enligt några betatestare på jobbet).
Men det känns lite som att kvalitetsnazisten Jobs höll tillbaka funktioner och prioriterade en bra upplevelse och/eller ett stabilt system.
Sen tycker jag även Apple börjat slänga med lite väl mkt program som jag inte använder så man varit tvungen att skapa sig en mapp som heter "shite" där man lägger allt man inte använder.
Apple är iofs ljusår från t.ex. bloatware experter som Samsung har blivit de senaste året, så jag överlever nog ett tag till.
MS Windows Mobile är relativt rent och inte så nedsmetat med bloatware (även om det ryktas att saker kommer förinstallerat framöver, har redan sett spår av det på Windows 10 där CandyCrush låg med från start).
Förstår dock att folk inte har tid att laborera med varenda system som finns därute och håller sig till det man är van vid, lite därför jag skapade tråden för att jag själv blev positivt överraskad och ville dela med mig lite.

Uppdaterat: 2015-08-16 19:22
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Kanske jag som är korkad, men jga får inte till det med iProdukterna.
Varför är det sämre läsbarhet på min iPad mini än min Lumia 920 ??
Jag har testat alla tänkbara hjälpmedel i inställningar utan att få text större el fetare, grå text på vit botten är ju sämsta tänkbara.
" Gör texten större på komplatibla appar" Varför inte på vanliga websidor ??
Varför har den 1 sekunds betänketid på alla manövrar ??

Uppdaterat: 2015-09-14 22:14

Om det är IPad mini 1 (den första generationen) så har den relativt dålig upplösning. Det var inte förrän version 2 kom ut som det blev retina klass på skärmen.
Även om upplösningen är lite sämre på "ettan" så tycker jag den fungerar bra till läsning och som läsplatta. Det finns dock några ställen i systemet där det märks att Apple glömt bort de äldre enheterna och texten blir lite suddig.
Om du har kört på någon av de senare versionerna av iOS så har du fått lite mer kosmetika och roliga funktioner, men tyvärr på bekostnad av prestanda. Den gamla "ettan" är rätt seg för tunga webbsidor.
Det finns dock några saker du kan göra.
1. Rensa internet cache och slå av saker som continuity osv.
2. gå in på hjälpmedel och aktivera "minska rörelse" det tar bort en del kosmetiska grejer som suger prestanda.
3. Rensa enheten på saker du inte använder.

Ios9 släpps nu i veckan och det ryktas att det eventuellt snabbar upp saker, men den som lever får se. Hade nog väntat med att installera på det tills det kommer en 9.1.

Uppdaterat: 2015-09-14 22:26
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Har någon prövat att installera Technical Preview av Windows 10 Mobile ännu?
Funderar starkt på att pröva nu när de har uppnått hygglig stabilitet..

Uppdaterat: 2015-09-15 08:21
Power to the people

Har inte gjort detta ännu, mest för att jag kör nallen som primär nalle i jobbet.
Börjar nog närma sig släpp av 10 mobile nu, dom kör event i början på oktober och frågan är om inte 10 mobil kommer visas i färdig version då.

Uppdaterat: 2015-09-15 13:21
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Efter att för en gångs skull ha frångått min princip att inte uppdatera alltför fort (i detta fall Windows 10) kommer jag nog att vänta lite. Som befarat blev det lite problem med dom av mina datorer som kunde uppdateras men inga större ändå. Windows 10:an blir nog bra vad det lider. Samma gäller säkert mobilversionen så jag kommer nog att uppdatera men har inte så bråttom...

Uppdaterat: 2015-09-15 15:50

Det gäller nog det mesta, android, iOS och WP. Visst är det kul med betatest osv men är det något man lärt sig den hårda vägen så är det att vara en early adopter sällan lönar sig. Och det gäller ju bilar också för den delen.
Har sett lite presentationer om WP10 och det jag tycker är spännande är just att det sannolikt kommer komma fler appar till telefonen, och då kanske samtidigt som det släpps till andra enheter.
En grej jag ogillar med vanliga Windows 10 på tablets är att dom flyttat upp webadress raden till överkant istället för som tidigare underkant. Hoppas dom rättar till detta och väljer att behålla det i nederkant på WP10, det gör navigeringen lite enklare.

Uppdaterat: 2015-09-15 17:11
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Hämtat ut mobilen för fjärde gången nyligen.

Samma fel tre gånger, trasig högtalare. Går ca 100 - 150 samtalstimmar mellan gångerna.

Första gången var det touchskärmen...

Uppdaterat: 2015-09-15 19:38
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

@Lason1
Trist att höra om dina erfarenheter.
Får du en ny telefon eller lagar dom den gamla varje gång? Vilken modell är det som du har?

Uppdaterat: 2015-09-15 23:17
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

@Lason1:
Tredje gången gillt borde dom ge dig en helt ny enhet istället...

Uppdaterat: 2015-09-16 07:42
Power to the people

Windows 8 var väl ingen succe direkt vilket antalet uppgraderingar till Windows 10 visar på.
Däremot så rättades mkt till i 8.1, och som tablet OS så funkar det riktigt bra.
Tror MS var lite för tidiga i kombination med att vi människor ibland vill ha saker som vi är vana vid. Att ta bort en startknapp som funnits sedan 1995 är lite att be om bekymmer.
Men......nu var det ju Windows Phone 8 och 10 vi pratade om :-)

Uppdaterat: 2015-09-16 12:20
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Det ser ut att bli lansering av Windows 10 Mobile och nya high-end Lumialurar den 6 oktober vid ett event i New York.

Uppdaterat: 2015-09-16 14:19
Power to the people

Ångrar lite att jag uppgraderade min Asus hybrid från 8.1 till 10, bl.a slutade kameran fungera. Jag tycker att Asus överlag är långsamma med uppdateringar av drivrutiner. Nå det löser sig så småningom. Ska nog hur som helst bli kul att känna på Win 10 Mobile, en massa nya funktioner utlovas...

Uppdaterat: 2015-09-16 15:48

@grosser
Stämmer bra, rykten säger att vi även kommer få se surface pro 4. Kör en pro 3 i jobbet just nu och ska bli spännande och se vad 4;an kommer ha.
@ L West
Uppgraderade min hemma tablet till 10;an och just kameran var något jag läst kunde bråka även på Acer, men det funkade för mig.
Mitt tips är att kolla forum för din Asus bruk, med lite trixande brukar man få det att fungera.
Du har ju även en månad på dig att ångra dig och backa tillbaka till 8;an.

Själv så är jag kluven inför 10;an. Vissa saker är bra medan några saker blivit sämre. Edge läsaren känns inte helt färdig än och jag saknar gester för att kunna backa sidor osv. Däremot så håller mina batterier längre, och det uppskattas såklart.

Uppdaterat: 2015-09-16 22:52
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Vet inte om övervakning är rätt ord för det MS gör, skulle snarare kalla det insamling av information. Samma gäller ju Google som säkerligen är ännu bättre på detta. Syftet med detta är nog inte så mkt att övervaka dig (även om de flesta moderna OS inkl Win7 har kompontneter som gör detta) utan mer att samla information om dig som person.
Har hört många vänner som skrikit högt om att Windows 10 suger och dess "övervakning" men helt glömmer bort att dom sitter på en Androidnalle från Samsung späckad med 3;e partsprogram som "ringer hem" och hänger på FB och Instagram hela dagarna.
Sen går det att stänga av rätt mkt utav infoinsamlandet i Windows 10, väljer man Custom vid installation så kan man stänga av det mesta.

Att den mobila plattformen och stationära OS;et närmar sig varandra är nog bara en naturlig utveckling. Om några år är nog gränserna mellan mobil,surfplatta, tv och den klassiska hemdatorn utsuddade.

Uppdaterat: 2015-09-17 08:09
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jo idag så är det absolut stor skillnad, men tror mkt av det handlar hur vi är vana vid att arbeta.
Tror inte tangentbordet kommer ersättas av något virtuellt sådant imorgon, men ser man längre fram så tror jag att surfplattor och tangentbord, för de som skriver mkt, är så vi kommer arbeta.
Röststyrning har ju börjat komma på allvar och kan nog ersätta tangentbordet i viss utsträckning.

Men det finns några områden idag där tangentbord och mus är oslagbart....spel på PC är ett bra exempel på detta.

Uppdaterat: 2015-09-17 09:36
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Även om vi nu fjärmat oss lite från det ursprungliga ämnet i tråden så kan vi nog ändå konstatera att touch-skärmar (och därmed anpassade OS) kommer att bli allt vanligare även på bärbara PC-burkar även om man initialt kanske inte kommer att skriva på skärmen via virtuella tangentbord utan göra andra operationer som kanske numera känns naturligare via "touch" än via tangentbordet. Så att anpassa PC-OS till touch-tekniken är nog oundvikligt - och det konstaterar även en gammal fossil som undertecknad som jobbat med datorer sen tidigt 70-tal.

Uppdaterat: 2015-09-17 10:26

Jag anser att Windows 10 har lyckats åtgärda det "gapet" som uppstod i W8 mellan den traditionella skrivbordsmiljön och pekskärmsgränssnittet. Detta främst genom att låta användaren själv välja mellan skrivbordsläge eller tabletläge.
Att MS lanserar EN adaptiv plattform som klarar alla typer av enheter ser jag enbart som positivt.

Uppdaterat: 2015-09-17 12:52
Power to the people

Tror att deras adaptiva plattform ligger rätt bra i tiden nu också då CPU;er på mobilsidan faktiskt börjar bli riktigt kraftfulla. Dagens mobiler har nästan lika mkt minne som min PC på jobbet.
När det gäller touch som Pi nämner så tror jag att det fått en väldig massa människor som normalt inte använt en dator innan att börja göra detta. Att se 70+ klubben som kanske aldrig använt en dator sitta med en tablet är minst sagt revolutionerande.

Sen får jag hålla med Antifeministen, även om det nästan är oundviktligt (som senaste windows 7 patcharna visar) så ogillar jag att all form av datainsamling om mig som person är påslaget per default i Windows 10. Hade hoppats att MS valt en annan väg.
Samtidigt så finns valet att stänga av dessa saker, det är mer än vad Google och Apple erbjuder.

Uppdaterat: 2015-09-17 13:00
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Windows i bilen:
https://www.youtube.com/watch?v=B0AuletNl_8

(tråden räddad!)

Uppdaterat: 2015-09-17 18:37
Power to the people

Leifer - tja, mobilen används ju rätt ofta i bilen...

Uppdaterat: 2015-09-17 18:38

Om inte så har ju namnet på saken "mobil" en del med bil att göra.
Men cred till Grosser som räddade tråden med ett intressant klipp desutom. ;-)

Fick använding för en av de smartare apparna idag igen, Office Lens, superbra för att skanna visitkort för folk som lever kvar på 80 talet och envisas med att dela ut dessa.

Uppdaterat: 2015-09-18 10:07
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Mina förutfattade meningar om att det saknas appar för Windows Mobile visar sig vara fel nästan varje gång (numera).
För skojs skull så tänkte jag att kolla om en av mina favoritappar på iOS fanns för Windows Mobile idag och det visade sig finnas både som tabletapp och mobilapp.
Så nu kan jag köra Storytel (ljudbok) även på Windowsplattformen.
För Er som inte testat Storytel och gillar ljudböcker (och även e-böcker) så rekommenderas det varmt.

Uppdaterat: 2015-09-20 14:30
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ikväll slog jag till och uppdaterade till Windows 10! Utseendet är finslipat och klart förbättrat mot WP. Kan lugna er med att adressfältet i Edge ligger kvar längst ner på skärmen. :)

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-09-23 20:20
Power to the people

Tack för den uppdateringen Grosser, och riktigt kul att höra att dom ändrat sig och behåller fältet i nederkant, det är sjukt mkt smidigare.
Hur är prestandan jämfört med WP8.1 och vilken nalle kör du?
Skulle inte förvåna mig om den version du nu kör (förutsätter att du kört på senaste) är GM eller så nära på man kan komma GM innan släpp i nästa månad.

Uppdaterat: 2015-09-23 20:49
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Härlig om 10an funkar bra, man får ta sig en funderare om man törs uppdatera.
Jag har tidigare haft Storytel på WP, men det funkade mindre bra, jag slog igång första boken på en liten tur till stan, efter en kvart kom ett sms från Telia som sa att min data var slut, tänkte inte så mycket på det och köpte en GB till, efter ytligare en kvart kom ett nytt sms med samma meddelande,.
Jag hade laddat boken för offlinelyssning, och även om jag inte gjort det sa dom att bokläsning skulle dra 20 MB per timme, inte 4 GB .
Efter många turer fick jag pengarna tillbaka och ersättning för datatrafiken, och abbonemanget struket. Senare tog Storytel bort app för WP, så vi hoppas att den nya appen funkar bättre. Jag har Storytel på min jobb iPhone , det är typ det enda jag använder den till, dock inte problemfritt, iPhone och Renault går inte riktigt ihop via BT, jag måste notera var boken är varje gång jag slutar lyssna, för boken hoppar igång när man minst anar det, dock inte när den ska gå igång ( när man startar bilen) då går den i 3 sekunder.
Men annars är Storytel grymt, och sen jag fick fiber hemma tar det 20 sek att ladda ner en fet bok !!

Uppdaterat: 2015-09-23 22:13

Jag kör, som tidigare nämnt i tråden, en Lumia 640 XL vilket innebär en 5,7-tums phablet. Stor är den (väldigt stor skulle en del ha sagt) och jag vänjer mig fortfarande vid storleken. Nå ja, lite mer om mina första upplevelser av Windows 10 Mobile:

** Mycket bättre anpassat för stora skärmar, vilket borde betyda en bättre DPI-skalning än tidigare WP-versioner.
Hemskärmen har nu plats för 2/4/8 tiles i bredd (mot tidigare 1½, 3, 6 tiles), alltså ännu bättre möjligheter att anpassa startskärmen efter eget tycke och smak. I Edge blir skalningen bättre med och hemsidor som tidigare såg lite klumpiga/lågupplösta ut ex. Youtube och Facebook ser genast mycket bättre ut. Det känns nästan som att jag har fått 1080P-upplösning på en 720P-skärm. Grymt nöjd!
** Alla appar verkar fungera som vanligt, förutom VLC. Kraschar/stängs ner när man ska börja spela upp ett videoklipp i MKV-format etc.
** Bättre ordning i Inställnings-menyn, ser ut som i vanliga Windows 10 ungefär. Nu är det även ikoner framför respektive alternativ.
** Store (appbutiken) har nytt och förbättrat utseende. Lättare att hitta rätt appar och vilka appar man installerat tidigare och som behöver uppdateras.
** Prestandamässigt upplever jag inte någon dramatisk skillnad. 640-serien är inga highend-lurar utan mer budgetorienterade, därför upplevs ingen wow-effekt direkt. Ibland upplevs det som att det tar en halvsekund extra att gå tillbaka till hemskärmen från vissa appar - det hade jag inte samma känsla av i WP. Dock är vi ju fortfarande i utvecklingsstadiet någon vecka till.. ;-)
** Nya separata Office-appar (Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook...) gör också livet lite lättare och mer bekant som den vanliga datormiljön.

F.ö. kan jag inte påstå att jag saknar särskilt många appar. Men jag har även en Samsung-lur på jobbet som täcker in bortfallet av appar på W10. Förhoppningsvis kommer det släppas betydligt fler "konverterade" appar till W10 som eliminerar bristen på kvalitativa appar.

Uppdaterat: 2015-09-24 13:25
Power to the people

Tack för infon Grosser, tröskeln för att uppdatera blir hela tiden lägre för mig... :)

Uppdaterat: 2015-09-24 17:10

Dags för MS event ikväll
http://www.Microsoft.com/october2015event

Nya Lumianallar, Surface Pro 4 samt Windows 10 för mobila enheter och kanske någon uppdatering till MS Band är saker det spekuleras om ska släppas.
Frågan är om det inte är dags för ett släpp nu av Windows 10 för telefoner också :-)

edit:
Eventet startar 16:00 svensk tid.

Uppdaterat: 2015-10-06 14:58
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Installerade 10 på datorn igår, noterar ett sämre verktygsfält mer likt iOS med tunna svårtydda figurer som man måste klicka på för att få upp dom, tidigare räckte det att föra markören över ikonen så öppnades den. Det klockrena kugghjulet har ersatts med 3 prickar, stjärnan för favoriter är inte favoriter längre, utan "Lägg till i favoriter"
Favoritstjärnan får man upp först när man klickat på prickarna.
Man får inte upp nån lista på senaste när man klickar på adressfältet.
Bara sämre funktion och en massa onödigt klickande.
Det är just det jag brukar framhålla när folk vill visa hur bra deras iOS/Android telefoner är, just hur simpelt WP är med minimalt antal klickande för att komma hit el dit.

Nu är det fullt möjlig att jag gör fel, rätta mig gärna i så fall.

Uppdaterat: 2015-10-06 20:19

Problem, kommer inte åt min jobbmail sen jag la in 10an.

Funkar webmail.hosting-it.dk för nån annan ??

Jag får bara upp att sidan inte kan nås.

Uppdaterat: 2015-10-06 21:25

@Rikard: Nej, kommer inte åt den webbplatsen.

Bild borttagen.

Prövar i tre webbläsare för säkerhets skull...! ;)

Uppdaterat: 2015-10-06 22:04
Power to the people

Tack grosser, men jag har nästan löst problemet, det ska vara https, vilket internet Explorer tidigare har lagt till själv.

Problemet nu är att få IE som standardwebläsare, i internetalternativ kan man klicka på en rad "Välj IE som standardläsare" då får man upp en lista på saker man vill använda som standard, men IE finns inte med i den listan.
Nu får jag öppna en sida i Edge, klicka på prickarna, klicka på" Öppna med IE"

Nån som har en ide hur jag IE isf Edge ??

Uppdaterat: 2015-10-06 22:49

Rikard, kolla om du kan ha någon nytta av det här: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.633076/windows-10-guide/sida/4/windows10-guide-installningar

Uppdaterat: 2015-10-07 08:49
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Enda problemet för mig har varit grafikdrivrutinen, amd har skitit i att ta fram nya till äldre inbyggda ati- kretsar för w10.
Dock uppgraderades datorn, den gamla generiska drivrutinen funkar, men jag får inte 1080p, utan får hålla tillgodo med 1366x768 vilket funkar på tv:n den är kopplad till, annars är w10 riktigt bra som mediaspelare med tydligt gränssnitt, w7 kunde vara lite plottrigt i 1080p på en tv.
Jag vill inte släppa min htpc, har provat fina android mediaspelare, men windows är oslagbart användbart......
Den andra datorn gick inte att uppdatera, grafikdrivrutin var utgången....
Får bli 1 nytt grafikkort, 1 uppgraderingssats, datorn är gammal ändå, installera w7 och sen uppgradera kontorsdatorn......

Uppdaterat: 2015-10-07 10:25

@Rikard
Mkt handlar om att det ska finnas stöd för Edge på "mottagarsidan" dvs systemen som hostar din jobbmail ska ha stöd för det.
Sen har Edge en bit kvar det märker jag på min Tablet där jag nu kör Windows 10.
IE är inte på några sätt en superb webbläsare men den är standard och många system kräver just IE för att fungera korrekt, speciellt affärssystem.

@Duccedriver.
Kolla om du inte kan få W8 drivare att fungera på W10 när det gäller grafikkortet.

Uppdaterat: 2015-10-07 10:37
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Konstigt... Jag hålls inte inloggad om jag går till sista sidan kommentarer... Nåja, kommenterar på näst sista sidan då:

Jag har ännu inte riktigt kommit underfund med Edge men det kommer väl. Växlar ibland till IE på mina datorer/plattor/hybrider även om jag ännu inte stött på att Edge inte skulle funkat på nån sida där jag brukar surfa. För övrigt tycker jag 10:an är överlag mycket snabb även på klenare datorer.

Uppdaterat: 2015-10-07 14:11

Uppdaterade en av Windows-plattorna idag och hittills ser allt bra ut. Det största problemet när man uppdaterar dessa är väl att diskutrymmet är väldigt begränsat så en del rensningsarbete behövdes först.

Uppdaterat: 2015-10-07 14:30

Du är inloggad men du behöver göra en refresh då du står på sista sidan kommentarer. Har det problemet på min 8;a och i alla läsare förutom IE.
Det jag saknar på Edge och Win10 i tabletmode är att man inte kan köra swipe rfån sidan för att bläddra tillbaka på sidorna, samt att Edge numera har adressfältet i överkant. Sen så suger Edge på att hantera Popups då det ej går att stänga alla reklamfönster som dyker upp.
Men men, inget som inte kan bli förbättras i nästa version :-)

Som du säger L West, 10;an snurrar på riktigt bra på datorer med klenare CPU, min Acerplatta med AtomCPU känns lika snabb med 10;an som med 8;an.
Skulle jag blåsa om den helt och installera 10;an så gissar jag på att den skulle upplevts som snabbare.

Uppdaterat: 2015-10-07 14:34
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Bra tips pastorn, ska testa med det, den generiska driver som funkar nu är microsofts egen, som ligger i systemet, signerad 2008.....
Win7 drivern på moderkortets skiva funkar dock inte, men kanske w8....
Min htpc har en dualcore amd, tror den är så gammal att jag först installerade vista på den, och den blev riktigt pigg med w10.
Det jag tyckte var kul, är att min piratversion w7 ultimate blev en äkta w10 pro, tydligen släpptes den igenom som äkta, har tagit bort fulhacket efter installationen, och den uppträder fortfarande efter nån månad som legitim.....
Så nu är jag också en hederlig datorägare.......

Uppdaterat: 2015-10-07 19:08

Samma här, min trötta Compaq 6720s från typ 2008? som funkat hyfsat bra med pirat-W7 Ultimate blev tom snabbare med W10! Då snackar vi Celeron 550 2,0 Ghz med 3 Gb minne (slängde i 1 Gb som jag hade extra). Funkar skitbra men fläkten stör väldigt mycket. Hade först en 128 Gb SSD-disk men behövde den till nåt annat så jag klonade den till en Samsung 160 Gb mekanisk. Nu har man en "legitim" laptop med W10 Pro att leka med...

Uppdaterat: 2015-10-07 20:13

Köpte ny telefon i förrgår, varför finns det olika SIM-storlekar?

Var verkligen standardsim så stora? Dom fick ju plats i telefonerna runt 2002 när de va som minst ...

https://operationcaffeination.files.wordpress.com/2011/12/micromania31.jpg
(Varför går det inte bädda in bilder med BBCode?)

Aja, fick byta till micro sim förra året, nu blev det nano-sim... tur korten är gratis.

Denna gången fick WP vara, köpte en Sony Xperia Z3 Compact istället, nu uppdaterad till Andriod 5.1. Var en stor skillnad på en 4000-kronors och en 1200-kronors telefon i prestanda...

Uppdaterat: 2015-10-07 20:58
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Man får vad man betalar för.....

Uppdaterat: 2015-10-07 20:58

Helt klart, dock med ökar prislapp ökar kraven på livslängden också...

Stod mellan denna och Lumia 830, men då försäljaren (Som för en gångs skull faktiskt tog (som det verkade) önskemålen på allvar) inte kunde svara på om hårdvaran var av bättre kvalité blev det en Sony, för just hårdvaran är det enda jag aldrig haft några problem med på de, och på vänners inrådan blev det en dyrare modell för "Man märker skillnad"...
Att den är vattentät är bra med mitt jobb så man kan spola av den om den skulle bli smutsig så den håller sig fräsch.

Nu ska jag inte förpesta tråden mer med annat än WP..

Uppdaterat: 2015-10-07 21:11
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?