Vi Bilägares forum

Lexus nya elbil UX300e

Lexus nya elbil UX300e

Verkar få skaplig garanti på batteriet.

https://m3.idg.se/2.1022/1.734422/lexus-nya-elbil-far-batterigaranti--pa-100-000-mil

Uppdaterat: 2020-05-09 20:34

Kommentarer

Synd att den går så kort och har långsam laddning bara.

Uppdaterat: 2020-05-09 22:32

Synd att det är en tråkig trång suv

Uppdaterat: 2020-05-10 07:52

Synd att det troligen kommer finnas många köpare och lyckliga ägare av denna bil som kommer vara fullt nöjda med bilens räckvidd. Eller snarare ett konstaterande att det med största sannolikhet kommer bli så.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Naturligtvis alldeles utmärkt att man har så lång garanti på batterierna, det borde väl lugna de som varit så rädda för att batterierna tar slut på elbilar.
Men varför måste man ha kvar den otäcka grillen, behöver batterierna så mycket kylluft?

Uppdaterat: 2020-05-10 09:51
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nåja - man begränsar ju trots allt garantin till 10 år så den reella skillnaden jfr övriga tillverkare är väl snarare 2 års längre garantitid för jag har svårt att tro att den bilmodellen kommer att vara populär som taxi för det är väl nästan den enda kategori som kan ha nytta av 100.000 mil under 10 år. Men dom byter säkert också ut bilen innan dessa gränser nåtts.
Men om det innebär att övriga också höjer gränsen från 8 år till 10 år så skulle det ju vara positivt.
Dock låter luftkylt batteri lite tveksamt i sammanhanget.

Uppdaterat: 2020-05-10 10:16

På vilket vis skulle ett luftkylt batteri vara tveksamt Pi?
Vätskekyld verkar vara väldigt dyrt på vissa modeller, skulle inte kylvätskan i batteriet bytas med jämna intervall till en osedvanligt hög kostnad på Kias laddhybrider?

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Nu är jag visserligen inne på Pis specialområde, men jag tror också att det är svårt att få en effektiv luftkylning, det har ju visat sig på luftkylda förbränningsmotorer att det är svårt att få en jämn effektiv kylning och ju mer man ökar effekten ju svårare är det att undvika lokal överhettning.
Men batterier är inte mitt område så jag vet inte.

När det gäller kylvätskan hos Kia är det ju en ren affär, det gäller att betala garantin på så många sätt som möjligt.
Det går ju utmärkt att ta vanlig propylenglykol för 20:-/liter, tillsätta vatten, lite metylenblått och ett spårämne och begära 200:-/liter.
Sedan är det bara att bestämma att just denna original kylvätska ska användas för att garantin ska gälla.

Uppdaterat: 2020-05-10 10:43
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kolla hur luftkylt batteripaket fungerat hittills Guran - t ex på Leaf. Dessutom har vi väldigt få luftkylda förbränningsmotorer och det har nog sin orsak... Det är inte mindre kritiskt att hålla temperaturen på en jämn och riktig nivå på batterier kontra i en förbränningsmotor.
Dessutom - med förhållandevis kort räckvidd så kommer laddtillfällena oftare de gånger man kör lite längre och då vill man gärna kunna ladda direkt och med hög laddeffekt även när det är varmt ute under sommaren och inte råka ut för sånt som drabbat Leaf.
Men vi får väl se - kanske har man funnit ett nytt genialiskt sätt att kyla med luft och utan att det fått speciellt stor påverkan på batteripaketets ytterdimensioner. Framtiden kommer så småningom att ge oss svaret.

Uppdaterat: 2020-05-10 10:54

Absolut så har Nissan haft vissa problem med Leaf, men nu är detta en Toyota/Lexus.
Du kan läsa lite mer om bilen här, en reell test av en förseriebil.
https://www.elbil24.no/tester/toyota-konsernets-forste-elbil-testet/72375707

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Kylning av batterierna verkar viktigt vid belastning ja men därtill kommer behovet av uppvärmning. Så man kanske snarare ska tala om temperaturreglering?

//batteriamatör

Uppdaterat: 2020-05-10 11:31
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Man ser ju ganska tydligt på riktiga tester som görs att för att uppnå maximal effekt vid snabbladdning så behöver batterierna ha "lagom" temp, inte för kalla och inte för varma för då går det inte att "kräma på"
Ser även att bilar med luftkylda batterier inte klarar av hög laddeffekt vid upprepade snabbladdningar utan laddeffekten sjunker, så det gör långtur tar längre tid. Nu är det i vissa fall extrema tester som 100-mils tester men det påvisar ju ändå nyttan av väl temperaturkontrollerade batterier.

Uppdaterat: 2020-05-10 11:37
*Robban

Intressant med detta fokus på enorm räckvidd och jättesnabb laddning.
Har man dessa behov så köper man en bil som är anpassad för detta, t.ex en Tesla eller varför inte en bil med dieselmotor.
Trotts att jag kör ca.3000 mil per år så är det ytterst sällan jag gör dagsturer som är över 25mil.
Finns bara laddmöjligheter över natten så skulle jag klara mig fint med en elbil med 30 mils räckvidd.
Och dom börjar bli mer och mer vanliga nu.
I Norge, där man är van vid att köra elbil, är årets mest sålda elbil Audi E-tron 50. Den har en likande räckvidd, 33mil, som UX 300.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

pinjong - håller absolut med om att det är bättre att använda ordet temperaturreglering för det innefattar ju både kylning och uppvärmning som båda kan vara aktuella med dessa drivbatterier.
Guran - sen snackar vi inte alltid jättesnabb laddning men när man ser vilka problem Leaf brottas med vid långkörningar sommartid så måste man bli lite tveksamt inställd till "lufttemperering" - och det var just lite tveksam som jag skrev i mitt första inlägg i denna tråd.

Uppdaterat: 2020-05-10 12:27

Audi etron är väl en av de bästa när det gäller att ladda snabbt så där är det inget problem att köra långt.

Jag ser inte några kriterier för vad Lexus anser är ok i degradering av batteriet. Många mil är bara en del av kakan.

Uppdaterat: 2020-05-10 12:37
L. Mäkinen skrev:

Audi etron är väl en av de bästa när det gäller att ladda snabbt så där är det inget problem att köra långt.
Jag ser inte några kriterier för vad Lexus anser är ok i degradering av batteriet. Många mil är bara en del av kakan.

De vil nemlig tilby en industriledende garanti på 10 år (eller 1.000.000 km) relatert til «funksjonelle feil på elbilbatteriet og garanterer minst 70 prosent kapasitet».
Enda abret är att du måste till en Lexusverkstad för hälsocheck av batteriet, gör du inte det så är det åtta år och 16.000 mil garantin gäller.
Som alltid är det bättre att söka på norska sidor då det gäller elbilar. Där får du alltid mer och mer korrekt information tidigare.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Laddhybriden RAV4 verkar ju få vätskekylning så det är ganska konstigt med luftkylning men det förklarar den långsamma laddningen på denna föråldrade elbil.

Uppdaterat: 2020-05-10 13:59

För att relatera till egen erfarenhet av min IONIQ Electric med aktivt luftkylt batteri så funkar det riktigt bra. Laddeffekt upp till 70 kW/175A (2C) vid rätt laddstation.

Lexusen är ju intressant, men tekniken är som sagt inte i framkant. Väl beprövad skulle man kunna säga i sammanhanget.

Uppdaterat: 2020-05-10 14:49
Power to the people

Tråden handlar om Lexus elbil, jag låter den vara i någon timme till, men blir det mer trams kommer den att redigeras eller låsas!

Uppdaterat: 2020-05-11 19:09
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

De verkar ha gjort den sämre än nödvändigt bara för att slippa sälja så många. Har förmodligen begränsad produktionskapacitet, men måste fixa en elbil för att inte få böter i Europa.

Uppdaterat: 2020-05-14 02:15

Det hjälper inte mot böter om man inte säljer ett antal.

Uppdaterat: 2020-05-14 07:17

Toyotakoncernen är väl den enda tillverkare som kan klara sig utan böter i Europa.
Så inte är det beroende på det, utan en stigande efterfrågan. Ovasett vad vi tycker här om omodern elbil så skulle jag tro att den kommer sälja bra, inte alla som bryr sig om att den inte kan raketladda eller har 50 mils räckvidd. För primära syftet att åka till och från jobbet och fara runt i närområdena så kommer den fungera ypperligt, även längre turer lär klaras galant.
Jag tror faktiskt att de som fått lite erfarenheter av elbilsägande inte alls ör så fixerade vid körlängd och att en extra laddning skall gå blixtrande snabbt. Och man behöver inte basera tiden för snabbladdning på att batteriet skall fyllas helt, kanske räcker gott med 50% för det behov man har.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Guran: De som har lite erfarenhet av elbilsägande har som du är inne på inte samma räckviddsångest som de som inte kör elbil, däremot är det just rejäl laddhastighet som man säger i stort på forum och på elbilsträffar som kompenserar för kortare räckvidd. T.ex. hade aldrig e-tron sålt som den gör till folk som har bilen som arbetsplats om den inte haft den fina laddhastigheten den har.
Ska en elbil fungera för ambulerande människor med så måste den ha rejäl räckvidd eller bra laddhastighet, eller som Tesla, båda delar. Sen självklart för de som till 90% bara pendlar korta sträckor och kör till affären klarar de sig såklart utmärkt med en bil som denna Lexus eller övriga bilar med liknande förra generationens siffror om de tycker bilens egenskaper i övrigt passar dem. Bara de har med i beräkningen att de få långresor de gör får planeras med laddning vid matpaus eller så. Men utan tvekan är det så att kör man mycket och ofta dagsetapper utöver vad räckvidden vid 80-90% laddning är, då kommer man bli ordentligt frustrerad på en bil som denna. Men då finns det ju som tidigare nämnt bättre bilar för ens ändamål.

Uppdaterat: 2020-05-14 08:26

Det är ju det jag skriver Henrik. Lexusen är ingen bil för dagliga långkörningar. Men helt säkert en komfortabel kamrat som har fullt tillräcklig prestanda för de absolut flesta bilägare.
Då finns det andra bättre bilar.
Det blir oftast så animerade diskussioner rörande elbilar, och framförallt så vet de som aldrig ägt en elbil allra bäst.
Du köper oftast inte en Hyudai I20 om du skall ha den som daglig arbetsplats.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Guran: Utan tvekan är det säkert den komfortablaste av de elbilarna med motsvarande siffror! Det betvivlar jag inte alls. Jag har inget som helst emot Toyotas strategi med denna bilen, det som stör mig är alla Toyotapåhejare som hela tiden hävdar att Toyota är bäst och ligger minst lika långt fram som alla andra och inte har nåt att lära av de som ligger före, (även om nu ingen gör det enligt dem), och som inte kan erkänna att Toyota faktiskt ligger en bra bit efter just nu inom detta området när man ser till vad de har på marknaden snart......

Men ja, den är lite kul att det är de som inte kör elbil som vet bäst hur illa det fungerar med elbil.....att man har sån räckviddsångest och att långresorna tar timtals mer och att man måste leta fåtal laddare och köa för dem och när de användas är det smutsiga styva kablar som ska hanteras m.m.....

Sen det sista du skrev är ju med otroligt sant, men även där finns det ju en del här som anser att tjänstebilsåkarna plockar ut onödigt stora bilar och att de gott och väl kunde klara sig med en C-klassare då de vet ju allt att de har bara en väska med sig och de flesta inte ens behöver bil i jobbet...så det så. ;)

Uppdaterat: 2020-05-14 12:59

Chademo borde inte vara tillåtet att sälja i EU.

Uppdaterat: 2020-05-17 16:53
Pi skrev:

Det enda jag "förstår" när du nämner VW är att du hyser ett oerhört agg mot det märket och av allt att döma inte heller har speciellt mycket egen erfarenhet att luta dig mot.
F ö äger jag ingen VW kommentaren är ganska poänglös.

Det är bara att konstatera att Shogun har en sjuk aversion mot VW - skälet är oklart, men möjligen har han pratat med en "Toyotamekaniker" och fått info den vägen. Jag har f.ö. heller ingen VW.

Uppdaterat: 2020-05-17 18:13
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Shogun skrev:

Huvudsaken är att Pi förstår inlägget om VW.....vilket han gjorde.

Det enda jag "förstår" när du nämner VW är att du hyser ett oerhört agg mot det märket och av allt att döma inte heller har speciellt mycket egen erfarenhet att luta dig mot.
F ö äger jag ingen VW så kommentaren är ganska poänglös.

Uppdaterat: 2020-05-17 19:40

Har väl inte undgått någon att VW fuskat eller att de har sina missnöjda kunder, snarare tvärtom, inget annat bilmärke har sablats ner offentligt så mycket som VW.

Men trots detta så har de också väldigt många nöjda kunder, undrar om inte det är där det skaver för vissa.

För har man fuskat och har en viss andel missnöjda ägare så har man tydligen per automatik diskvalificerat sig som tillverkare och bör avlägsnas från marknaden utan någon ytterligare chans.

Men detta borde då logistik sett gälla för alla bilmärken som någon gång genom historien har gjort bort sig och har haft mindre nöjda ägare.

Om inte så var fallet skulle ingen t.ex. köra japanskt idag då de på 70 och 80-talen rostade sönder efter första regnskuren med många missnöjda ägare som följd, men det är de förlåtna för idag, ingen arvsynd här inte.

Förlåta, förbättra och gå vidare är honörsorden, om det inte gäller ett visst tyskt märke förstås, då är honörsorden fördöma, förbanna och älta vidare.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:26

+100, Prestigelös !

Uppdaterat: 2020-05-17 22:35
Prestigelös skrev:

Har väl inte undgått någon att VW fuskat eller att de har sina missnöjda kunder, snarare tvärtom, inget annat bilmärke har sablats ner offentligt så mycket som VW.
Men trots detta så har de också väldigt många nöjda kunder, undrar om inte det är där det skaver för vissa.
För har man fuskat och har en viss andel missnöjda ägare så har man tydligen per automatik diskvalificerat sig som tillverkare och bör avlägsnas från marknaden utan någon ytterligare chans.
Men detta borde då logistik sett gälla för alla bilmärken som någon gång genom historien har gjort bort sig och har haft mindre nöjda ägare.
Om inte så var fallet skulle ingen t.ex. köra japanskt idag då de på 70 och 80-talen rostade sönder efter första regnskuren med många missnöjda ägare som följd, men det är de förlåtna för idag, ingen arvsynd här inte.
Förlåta, förbättra och gå vidare är honörsorden, om det inte gäller ett visst tyskt märke förstås, då är honörsorden fördöma, förbanna och älta vidare.

+100

Uppdaterat: 2020-05-18 08:19
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Kan vi diskutera Lexus här?

Uppdaterat: 2020-05-18 08:32

" Något är det som inte stämmer som jag ser det.
Lexus vore i topp med nöjda ägare i Autoindex om märket sålde tillräckligt med bilar. "

Ja du Shogun, där har du säkert rätt, men varför säljer de inte tillräckligt med bilar då?
Kan det vara så konstigt att det finns bilköpare som hellre köper andra märken?

Uppdaterat: 2020-05-18 11:03
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Att jag inte valt Lexus är för att de kostat för mycket för det de erbjuder. På senare år har de inte haft laddbara bilar vilket gör att de diskvalificerar sig själva. Hade det funnits en laddbar IS med motsvarande pris som en MB C-klass hade jag nog valt en sån. Nu när de kommer med sladd är det i en SUV med litet batteri och långsam möjlighet till laddning och ett anslutningsdon som är på väg att fasas ut från marknaden. Man får känslan av att de inte vill sälja bilarna alls.

Uppdaterat: 2020-05-18 11:23

Jag köper de bilar som JAG gillar och är nöjd med. Skulle dessa strula så blir det inget mera köp - enkelt ! Och min prio i egenskap av nybilsköpare är faktiskt inte att tillfredsställa den 5:e ägaren av min bil efter +10 år. Om nu VW skulle vara så dåliga som Shogun påstår (utan egna erfarenheter) så tror jag faktiskt inte att så många skulle återkomma till det märket eller för all del till andra VAG-märken. Så dumma är faktiskt inte ens köpare av VAG-bilar även om Shogun tror detta i sin lilla värld.
Att det diskuteras annat än Lexus nya elbil i denna tråd kan vi till 100 % tacka Shogun för - det var han som inte kunde hålla sig utan var tvungen att återigen rikta sin ilska mot VW/VAG. Kanske för att förskjuta fokus ifrån de brister som denna nya Lexus-elbil trots allt förefaller att ha.

Uppdaterat: 2020-05-18 11:27
L. Mäkinen skrev:

Chademo borde inte vara tillåtet att sälja i EU.

Hade helt missat detta, jag tog för givet att det blev CCS, ja lanserar de en ny elbil globalt 2020 med Chademo så kan man ju undra hur det står till med målet att på allvar konkurrera..... det är ju nästan pinsamt, vart ska de ladda för nånstans? Inte så att det kryllar av vettigt placerade Chademo utmed stråken där folk kör när de åker så långt att de inte klarar sig på hemmaladdningen.

Våra Toyota-gillare brukar va duktiga på att hitta bra ursäkter åt Toyota, vad är det för vettig bra anledning till Chademo som alla vi andra inte tänker på?

Uppdaterat: 2020-05-18 12:32
L. Mäkinen skrev:

Chademo borde inte vara tillåtet att sälja i EU.

Åh, herregud, menar du på fullt allvar att de ska lansera bilen med Chademo år 2020 i Europa?
Förvisso att det enbart är Typ 2 som är kravställt som standard för AC-laddning, men att inte använda CCS på europeiska marknaden är ju att be om en "dödsdom".

Uppdaterat: 2020-05-18 14:21
Power to the people
Grosser skrev:

L. Mäkinen wrote: Chademo borde inte vara tillåtet att sälja i EU. Åh, herregud, menar du på fullt allvar att de ska lansera bilen med Chademo år 2020 i Europa?
Förvisso att det enbart är Typ 2 som är kravställt som standard för AC-laddning, men att inte använda CCS på europeiska marknaden är ju att be om en "dödsdom".

Rekommenderar att lösa på lite innan dödsdomar utdelas
UX har två laddluckor, en på vänster sida med Chamedo och en på höger med Typ2. Visst är det smart.
https://www.elbil24.no/tester/toyota-konsernets-forste-elbil-testet/72375707
Men vad gör det, den är ju redan dödsdömd av den samlade hjärntrusten :)

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Nåja, kanske ett hårt uttalande av mig Guran. Men det är en dealbreaker, Chademo byggs inte ut i samma omfattning som CCS.

Uppdaterat: 2020-05-18 14:48
Power to the people
Grosser skrev:

Nåja, kanske ett hårt uttalande av mig Guran. Men det är en dealbreaker, Chademo byggs inte ut i samma omfattning som CCS.

Men nu är väl den här bilen framtaget för världsmarknaden och inte bara Europa.
Men medge att lösningen med två laddluckor är smart.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Guran skrev:

Grosser wrote:Nåja, kanske ett hårt uttalande av mig Guran. Men det är en dealbreaker, Chademo byggs inte ut i samma omfattning som CCS.
Men nu är väl den här bilen framtaget för världsmarknaden och inte bara Europa.
Men medge att lösningen med två laddluckor är smart.

Så gör även Audi och Porsche med en laddkontakt på vardera sida. Det är ju två olika kontaktdon dessutom, så vad är fördelen egentligen Guran?

Uppdaterat: 2020-05-18 15:12
Power to the people
Grosser skrev:

Guran wrote:Grosser wrote:Nåja, kanske ett hårt uttalande av mig Guran. Men det är en dealbreaker, Chademo byggs inte ut i samma omfattning som CCS.
Men nu är väl den här bilen framtaget för världsmarknaden och inte bara Europa.
Men medge att lösningen med två laddluckor är smart. Så gör även Audi och Porsche med en laddkontakt på vardera sida. Det är ju två olika kontaktdon dessutom, så vad är fördelen egentligen Guran?

Jag vet inte, äger ingen elbil. Men då det dödsdömda uttaget sitter på vänster sida så verkar man ha tänkt att det används i länder där man ännu inte dömt ut och kanske kör på vänster sida. Så som tanklocket på japanska bilar
Nej jag vet inte, bara lite kul att en bil döms ut pga. något som tydligen inte saknades.
Som jag skrivit tidigare, vill man ha lite mer uppdaterad info om kommande elbilar så är norska sidor alltid långt före svenska diton.

Förövrigt var jag ute och provkörde Ioniq Electric i fredags. En trevlig bekantskap, relativt tyst, snål på ström (trots att jag gasade rejält i sportläge 1,6kWH) och fullt tillräckligt stark för normalt brukande.
Märkte inget av att den skulle vara dödsdömd pga den lägra snabbladdningshastigheten.
Drygt 26 mil när jag åkte och i stort sett lika mycket när jag kom tillbaka efter några mils inspirerad körning.
Och för att inte tala om priset, 435kkr innan bonus för en fullutrustad Premium+.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27

Att Chademo är på utdöende är nog alla överens om sett ur ett globalt perspektiv, men om man nu ska envisas med att ha det kvar så självklart bra med ett till alternativ, vilket för övrigt även Nissan Leaf har, men varför då ha Type 2 på det andra och inte CCS som är det som byggs idag? Man erbjuder som alternativ till det utdöende något som knappt ingen längre bygger med? Varför kan man fråga sig......men ja, bättre än bara Chademo utan tvekan.

Uppdaterat: 2020-05-18 15:35

Ioniq är trevlig, enda plumpen med nya modellen är just snabbladdningshastigheten. Särskilt mot bakgrunden att första generationen laddar med upp till 70 kW (2C-laddning) mot nya modellen som laddar max 40-45 kW. Så jag skulle självt inte byta upp mig p g a av detta - trots att den nya erbjuder app-uppkoppling och förfinad interiör. Den ensamma laddluckan med CCS-kontakt sitter vänster bak vilket jag är väldigt glad för.
Men jag väntar i alla fall på kommande generationer med 800V-drivlina. :-P

Uppdaterat: 2020-05-18 15:39
Power to the people
Guran skrev:

Förövrigt var jag ute och provkörde Ioniq Electric i fredags. En trevlig bekantskap, relativt tyst, snål på ström (trots att jag gasade rejält i sportläge 1,6kWH) och fullt tillräckligt stark för normalt brukande.
Märkte inget av att den skulle vara dödsdömd pga den lägra snabbladdningshastigheten.
Drygt 26 mil när jag åkte och i stort sett lika mycket när jag kom tillbaka efter några mils inspirerad körning.
Och för att inte tala om priset, 435kkr innan bonus för en fullutrustad Premium+.

Ioniq är utan tvekan en bil som är lite underskattad, en riktigt trevlig bil så håller helt med dig där Guran. Och enligt mig ser den hyfsad ut med både in och utvändigt. För de som inte arbetar från bilen så tror jag den på allvar skulle kunna fungera som förstabil för otroligt många! Nej laddhastigheten som isolerad egenskap är absolut inget som dömer ut en bil, det är när dålig laddhastighet kombineras med flertalet andra saker som inte är i paritet med detta som det faller. Men i prisklassen och storleken på Ioniq så är det inget större fel.

Uppdaterat: 2020-05-18 15:39
Shogun skrev:

Vad är det som är så hemligt med att tala om vilket märke man har?

Han kanske har lånat Robbans halster.

Uppdaterat: 2020-05-18 16:12
Mycket vatten har runnit under hjulen...
Henrik M skrev:

Guran wrote: Förövrigt var jag ute och provkörde Ioniq Electric i fredags. En trevlig bekantskap, relativt tyst, snål på ström (trots att jag gasade rejält i sportläge 1,6kWH) och fullt tillräckligt stark för normalt brukande.
Märkte inget av att den skulle vara dödsdömd pga den lägra snabbladdningshastigheten.
Drygt 26 mil när jag åkte och i stort sett lika mycket när jag kom tillbaka efter några mils inspirerad körning.
Och för att inte tala om priset, 435kkr innan bonus för en fullutrustad Premium+.
Ioniq är utan tvekan en bil som är lite underskattad, en riktigt trevlig bil så håller helt med dig där Guran. Och enligt mig ser den hyfsad ut med både in och utvändigt. För de som inte arbetar från bilen så tror jag den på allvar skulle kunna fungera som förstabil för otroligt många! Nej laddhastigheten som isolerad egenskap är absolut inget som dömer ut en bil, det är när dålig laddhastighet kombineras med flertalet andra saker som inte är i paritet med detta som det faller. Men i prisklassen och storleken på Ioniq så är det inget större fel.

Jag vill påstå att du även kan ha den bilen som din arbetsplats, naturligtvis under förutsättning att du klarar dig med räckvidden och en ev.snabbladdning under en lunch. Den var både bekväm i fjädringskomfort och behagliga säten. Men det förutsätter Premium+, annars är sätena hopplösa då det inte går att ändra vinkel på de mindre utrustade bilarna.
Även radioapparaten lät helt ok, Infinity har fixat ljudet. Enda negativa jag läst är halvtaskigt helljus, men betningen om det avser nya modellen. Och så klart dåliga bakåtsikten om man nu har det som en avgörande faktor för bilköpet.

Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Guran skrev:

Rekommenderar att lösa på lite innan dödsdomar utdelas
UX har två laddluckor, en på vänster sida med Chamedo och en på höger med Typ2. Visst är det smart.
https://www.elbil24.no/tester/toyota-konsernets-forste-elbil-testet/72375707
Men vad gör det, den är ju redan dödsdömd av den samlade hjärntrusten :)

Den kan inte snabbladdas med annat än Chademo och det innebär att när man är på resande fot får man ladda långsamt eller ha en väldefinierad karta på laddplatser. Nätet av CCS-laddare förstärks snabbt, men bara udda bilar levereras med Chademo. Vad det innebär framgent kan de flesta begripa.

Uppdaterat: 2020-05-18 16:24

Det är "på väg" stöd för högre laddhastigheter med Chademo, med det är i princip bara Nissan Leaf e+ (62 kWh) som stödjer detta. Vad jag erfar stödjer inga laddstationer i Sverige mer än 50 kW (125A) för Chademo. Det går säkert att uppgradera laddarna - men kommer bolagen att göra det?

Uppdaterat: 2020-05-18 16:34
Power to the people
Guran skrev:

Enda negativa jag läst är halvtaskigt helljus, men betningen om det avser nya modellen.

En försämring till, då gamla modellen har riktigt bra LED-halvljus.

Uppdaterat: 2020-05-18 16:34
Power to the people

Pinjong, precis vad jag tänkte! ;)

Uppdaterat: 2020-05-18 16:42