Vi Bilägares forum

Det hände, jag klantade mig

Det hände, jag klantade mig

Ja då kom dagen då, dagen då jag orsakade skada på min egen bil. Det har aldrig hänt förr under mitt liv och jag är riktigt förbannad på mig själv.

Det hände redan för några dagar sedan. Jag tänkte först inte dela med mig här, men tänkte sen, jag kanske inte är ensam om att ha klantat mig någon gång och orsakat skada. Kanske vi kan dela med oss i tråden?

Jag skulle som vanligt backa in på min plats i garaget. På min högra sida av bilen från där jag sitter så har jag en betongstolpe som jag ska backa så nära som möjligt för att bilen bredvid ska få plats. Har gått fint så länge jag har parkerat där, men för några dagar sedan så låg jag lite väl nära när jag backade in. Jag såg klart och tydligt att det fanns luft kvar till bilen, men vad jag inte räknade med är att chassit sticker ut mer vid hjulhuset bak än resten av bilen och det var där jag tog i.

Det var ingen kraftig skada utan lite repor, men jag misstänker att dessa repor är för djupa för att polera bort. Dessutom fick fälgen bak skada och fick fula repor. Så nu är det ett försäkringsärende på gång och jag hatar mig själv.

Uppdaterat: 2019-09-13 20:11
- Peugeot e-208 GT 2022

Kommentarer

Lider med dig!

Uppdaterat: 2019-09-13 20:25
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Jodå, jag har "repat" min lite också.

Bild borttagen.

Hade varit kallt ett tag utan snö och sedan blivit plusgrader. Körde på en 100-väg där det händer många avåkningar så jag höll runt 80. En bit efter den olycksdrabbade sträckan så är det en bro. Den hade såklart värmts upp och blivit fuktig och sen hade fukten följt med till "fastlandet" och fryst på på den kalla vägen.
På dikessidan på brofästet var det en grop som jag lyckades träffa. Högra hjulen studsade till och sladden var ett faktum. Krasch in i broräcket, studs baklänges in i mitträcket och sedan med fronten ner i diket.
Endast förardörren och vänsterskärmen var hela. All annan plåt och plast var knölig eller trasig. Bakluckan låg i diket på andra sidan vägen. Bakrutan exploderade av mittvajern och sprutade framåt i kupén.
Allt var över på sträckan mellan två vita vägstolpar.
Ambulanskillen höll på att ramla direkt han klev ur så det var lite småhalt.
Själv fick jag inte en skråma, inte ens lite öm någonstans.

Uppdaterat: 2019-09-13 20:45
It's a very good idea to leave a sinking ship

Ja det var en rätt rejäl skada Johan. När hände det här? var det länge sedan? Hade du hel eller halvförsäkrings osv?

Uppdaterat: 2019-09-13 20:51
- Peugeot e-208 GT 2022

Det tråkiga med min skada som är relativt liten är att det går på vagnskadeförsäkringen och där är det 4500kr självrisk. Vet inte vad detta kommer gå på, men jag lär nog inte gå back på självrisken i alla fall, men lär och andra sidan inte spara jättemycket pengar heller.

Uppdaterat: 2019-09-13 20:54
- Peugeot e-208 GT 2022

Vasr glad att du bara har 4500 kr i självrisk på Vagnskade-försäkringen. En känd bilmodell i detta fora med en snål 1-litersmotor har 7500 kr...

Uppdaterat: 2019-09-13 21:02

Synnerligen lovvärd tråd, själv höll jag på att klanta till det rejält för några dagar sedan (vilket finns beskrivet i annan tråd).

Jag har f.ö stoppat hela E20/E6 södergåendes trafikflöde genom Gbg i början av 90-talet - men det är preskriberat med råge;-)

Uppdaterat: 2019-09-13 21:04
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
bejje skrev:

Jag såg klart och tydligt att det fanns luft kvar till bilen, men vad jag inte räknade med är att chassit sticker ut mer vid hjulhuset bak än resten av bilen och det var där jag tog i.

Hmm, har inte Peugeot karossen som mest utstickande del som de flesta andra bilar? Inte många där chassit är bredare än karossen....;)

Uppdaterat: 2019-09-13 21:31

@bejje
Det hände förra året. Hade bytt till vinterdäck bara dagar innan.
Bilen var halvförsäkrad.

Uppdaterat: 2019-09-13 21:37
It's a very good idea to leave a sinking ship

Henrik, men grejen är ju den att bilen har sensorer runtom som liksom de flesta moderare bilar, piper och varnar när man börjar komma för nära något. Detta är jag van med, men sensorerna varnar oftast allt för tidigt. T.ex. är jag van att backa in bredvid pelaren och senorna inte bara piper utan låter med fast ton så att säga som om jag i princip krockar när fallet inte alls är så.

Därför har ja inte lagt mycket vikt vid att det piper när jag backar in, för det gör det alltid, men denna gång var jag som sagt för nära.
Har dock lärt mig en läxa att inte vara så kaxig och köra för nära. Hellre ta grannens klagande om att jag står för nära så att han inte kan ta ut cykeln mellan våra bilar.

Har för övrigt min moppe bakom bilen, så måste kunna få ut den mellan bilarna också.

Uppdaterat: 2019-09-13 21:40
- Peugeot e-208 GT 2022
Pi skrev:

Vasr glad att du bara har 4500 kr i självrisk på Vagnskade-försäkringen. En känd bilmodell i detta fora med en snål 1-litersmotor har 7500 kr...

Då skall du veta vad självrisken är på vagnskadan hos Kia. 10700 kr på Optima!

MVH AL

Uppdaterat: 2019-09-13 21:44
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

A.L - å fan, jag som blev smått förskräckt av 7500 kr. Dags att skrota s k Vagnskade-garantier och gå över till helförsäkring från första dagen.

Uppdaterat: 2019-09-13 21:47

Glömde nästan bort en händelse som hände för så där 10 år sedan. Då orsakade jag mycket mer skada på bilen, men det var inte mitt fel, därav nämnde jag det inte.

Jag hade då en saab 9-3 och körde på vinterväg i norrland. Jag har alltid under alla mina år bytt däck själv när det är dags, men just detta år lät jag en däckfirma byta åt mig. Det var billigt och skulle gå fort. Just när jag skulle lämna in bilen så hade dom en praktikant där. Tänkte inte särskilt mycket på det, för de har väl handledning tänkte jag.

Jag hämtade ut bilen, körde någon vecka innan det blev vinterväglag.

Körde sedan 11 mil mellan två orter runt jul. Sedan när julen var över och jag skulle tillbaka så passerade vi ett mindre berg där det rann vatten nedför bergen och över vägen. Jag körde över denna ström av vatten och inte långt därefter så började bilen gå på som om jag körde på smör. Jag hade så gott som noll fäste på vägen och den bara gled fram och tillbaka till jag till slut slog i ett vägräcke som förhindrade bilen att åka nedför ett stup.

Kylarn gick sönder samt alla lysen fram och lite knycklig motorhuv, men bilen gick att köra.

Sedan när jag lämnade in den så konstaterade verkstaden att hjulen var påsatta i fel riktning. D.v.s istället för att hjulspåren skulle trycka ur snön ur spåren så samlade de på sig snö istället.

Det gick trots detta bra tills dess att jag körde över vatten och det blev som klister som packade in sig i hjulet spår.

Den olyckan hade med största sannorlikhet inte inträffat om inte däckfirman satt däcken åt fel håll, d.v.s fel färdriktning.

Uppdaterat: 2019-09-13 21:52
- Peugeot e-208 GT 2022

Hade parkerat på dåvarande Sollentunamässans parkeringshustak som saknade belysning, det var kolsvart ute och ösregnade. Bredvid mig stod en biltransport. Jag såg bilens sidomarkering i backspegeln, och började lägga runt när bakhjulet var förbi den. Det jag missade var flakets ramp som stack ut 1,5 meter till, och längst bak där satt en kapellkrok, kroken skar in i bakskärmen, och jag satt fast, kom varken bakåt eller framåt.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2019-09-13 22:30

Shit happens. Backade för tvärt runt en plastkon för några år sedan. Den fastnade förmodligen under ett av bakhjulen och tryckte in skärmen bakom hjulet. En stor buckla. Detta blir dyrt tänkte jag men varför inte trycka lite på baksidan. Boink. Hela ytan fjädrade ut förstås eftersom den bestod av plast. Lacken var dessutom helt intakt vilket för mig framstod som ett mirakel.

Uppdaterat: 2019-09-13 22:30
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Synd att jag inte har en bild av skadan, var innan mobiltelefoner med kamera var vanligt. Men fick rejäla rivmärken på backspegel och ett hål i kofångaren förorsakat av ett närgånget lejon på Kolmårdens safaripark på den Saab 95 jag hade på slutet av 2000-talet.
Blev krångligt att förklara detta/hitta på en förklaring för att själv slippa betala självrisken då det var en förmånsbil.

Uppdaterat: 2019-09-13 23:30

Haha, vet inte vad försäkringsreglerna säger om lejon som förstör bilen, kan tänka mig att det kan vara en orsak till dagens skratt hos försäkringsbolagen :)

De hör nog om både det ena och de andra, men att lejon förstör bilen hör nog till det mer ovanliga.

Uppdaterat: 2019-09-14 19:32
- Peugeot e-208 GT 2022

Nu har det gått 2 veckor sedan det hände och nästan 2 veckor sedan jag rapporterade in ärendet till försäkringsbolaget.
I appen från Trygg Hansa som jag använde för att skicka in bilderna på skadan så stod det att allt var klart och jag bara skulle vänta på att bli kontaktad av Småland Motor, men har inte hört något alls.

Så jag ringde Trygg Hansa och någon rookie svarade och vågade inte ta några beslut eller svara på mina frågor utan att pausa mig och frågade sin chef.

Fick sedan till svar att jag själv måste kontakta Smålands Motor. Jag blev lite irriterad över det eftersom det stod klart och tydligt i deras app att jag bara behöver avvakta samtal från Smålands Motor. Ja då var väl det fel så sa han. Så jag ringde Smålands Motor som inte hittade mina bilder och ärende, men efter en stund så hittade dom det i en annan mailkorg. De byter tydligen namn nu till motorcenter eller något sådant efter att de gått ihop med någon annan firma och ska bara framöver sälja VW.

I alla fall, jag fick nu en tid trots förseningen, men först den 9e Oktober och då blir det troligen omlackering och ny fälg, självrisk 4500 kr för vagnskadeförsäkringen. Det är en slant, men bilen ska bara hel och fin.

Uppdaterat: 2019-09-23 23:09
- Peugeot e-208 GT 2022

Billig självrisk faktiskt !

Uppdaterat: 2019-09-23 23:29

menar du att andra försäkringar har högre än 4500?
Jag trodde att det skulle gå på "drulle" eftersom det i mina ögon var en drulle händelse, men nix, det gäller bara saker inuti bilen som spilld vätska eller att någon råka smälla till touchscreenen och förstöra den etc.

Uppdaterat: 2019-09-23 23:34
- Peugeot e-208 GT 2022

Jodå beje - självrisken hos t ex Skoda ligger på 7500 kr och nån nämnde ca: 10.000 kr för nån Kia-modell. Så det varierar.

Uppdaterat: 2019-09-24 07:18

Jag är lika förvånad som du bejje, visste inte och har bara förutsatt (som bekant är the mother of all fuckups) att det ligger på 4-5000tkr som försäkringar ofta gör.

Så bra att Pi och A.L delade med sig av infon, något att ha koll på vid nästa köp.

Uppdaterat: 2019-09-24 07:26
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Bild borttagen.

https://www.konsumenternas.se/forsakring/fordon/om-bilforsakringar/jamfor-bilforsakringar

1. Klicka på länken ovan
2. Välj fördjupad jämförelse
3. Välj vagnskada

Då framgår spannet i självrisker hos olika försäkringsbolag.

Uppdaterat: 2019-09-24 16:19
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Fast det vi talade om är självrisken på den s k Vagnskadegarantin som följer med nya bilar.

Uppdaterat: 2019-09-24 18:12
Pi skrev:

Fast det vi talade om är självrisken på den s k Vagnskadegarantin som följer med nya bilar.

Vad är skillnaden menar du?

Uppdaterat: 2019-09-24 19:11
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Vagnskadeförsäkring och vagnskadegaranti är liksom helt olika saker som Pi säger.

Den ena följer med bilen i tre år och den andra köper man på en äldre bil.

Uppdaterat: 2019-09-24 19:17
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Det är väl samma produkt men med olika tecknare?

Uppdaterat: 2019-09-24 19:19
Mycket vatten har runnit under hjulen...

När det gäller märkesförsäkringar verkar If stå bakom ca 8 av 10. Kanske är det samma med vagnskadeförsäkring på nya bilar. Bara en spekulation.

Uppdaterat: 2019-09-24 19:30
Mycket vatten har runnit under hjulen...
pinjong skrev:

Det är väl samma produkt men med olika tecknare?

Nej. Vagnskadan (helförsäkring) följer bilen som ny och distributören väljer bolag. Därav olika och icke valbar självrisk. Efter normalt 3 är väljer du själv bolag. Men visst kan du helförsäkra bilen som ny;-)

Uppdaterat: 2019-09-24 19:36
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Audi A5 SB skrev:

Nej. Vagnskadan (helförsäkring) följer bilen som ny och distributören väljer bolag. Därav olika och icke valbar självrisk. Efter normalt 3 är väljer du själv bolag. Men visst kan du helförsäkra bilen som ny;-)

Ja självklart väljer tecknaren (generalagenten ?) förhållandet mellan premie och självrisk. Förhoppningsvis med lite skam i kroppen när det gäller nivån på självrisken.

Uppdaterat: 2019-09-24 19:44
Mycket vatten har runnit under hjulen...

pinjong - den skammen har nog för länge sedan lämnat upphandlarna av s k Vagnskade-garanti.
Personligen skulle jag nog idag hellre välja ett lite lägre pris på bilen och att man själv tecknar vagnskade-försäkringen.

Uppdaterat: 2019-09-24 20:07
pinjong skrev:

När det gäller märkesförsäkringar verkar If stå bakom ca 8 av 10. Kanske är det samma med vagnskadeförsäkring på nya bilar. Bara en spekulation.

Ja jag har nu haft 2 st nya Peugeot och de har ju Trygg Hansa som märkesförsäkring. Verkar vara helt ok försäkring när jag läser vad det kan kosta för andra märken.

Uppdaterat: 2019-09-24 22:51
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

pinjong wrote:När det gäller märkesförsäkringar verkar If stå bakom ca 8 av 10. Kanske är det samma med vagnskadeförsäkring på nya bilar. Bara en spekulation.

.
Ja jag har nu haft 2 st nya Peugeot och de har ju Trygg Hansa som märkesförsäkring. Verkar vara helt ok försäkring när jag läser vad det kan kosta för andra märken.

Vad betalar du för trygghansa märkesförsäkringen på nya prggan?

Tycker alla jag kollat har tagit rejält betalt bara för att det är märkesförsäkring.

Uppdaterat: 2019-09-25 00:52
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Ja betalar 181 kr per månad.

Uppdaterat: 2019-09-25 01:33
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

Ja betalar 181 kr per månad.

Ja det var ju hyggligt billigt för en märkesförsäkring.
Jag betalar 1511:- per år och med märkes blev det över det dubbla och lite till.

Uppdaterat: 2019-09-25 04:30
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Tog tid, men idag fick jag äntligen lämna in bilen för reparation. Enligt försäkringsavtalet så ska man få likvärdig hyrbil som den bil man kört. Så när jag lämnade in bilen så stod en kille från Avis där och väntade.

Men blev riktigt besviken. Han kom med en Volkswagen Golf kombi med halva motorstyrkan av den bil jag kör. Trots att bilen tillverkades ungefär samtidigt som min egen Peugeot, alltså i början av året, så saknade den nyckellös start, nyckelfri öppning av dörrarna, dörrar som smäller när man stänger dom, det låter alltså som metall som smäller istället för ett mjukt dovt ljud som jag är van med.

Volkswagen trodde man ju skulle vara hyfsad kvalitet ändå med tanke på att de har högre priser än Peugeot, men det kändes mycket mer som en budgetbil.

Men inte allt var dåligt. Automatlådan, DSG eller vad den heter växlar riktigt bra, märks inte alls, inte ens när man gasar på lite. Tycker Peugeon gör det bra också, men denna var snäppet bättre. Oklart om det hjälper till att bilen är motorsvag, bara 115 hk eller om det skulle kännas lika smidigt med 200+

Men om jag skulle ha fått en likvärdig bil hade de åtminstone kunnat ge mig en Passat sportskombi kan man tycka, men jag orkar inte klaga, ska väl inte ha den allt för många dagar ändå och kommer inte köra några längre sträckor så.

Uppdaterat: 2019-10-09 19:23
- Peugeot e-208 GT 2022

Nåja - både Golf och 308 ligger ju i C-segmentet så det får du nog vara nöjd med. Har kört DSG-lådan med den piggare 150 hk-motorn och den växlar också mjukt och fint. Märkligt att dörrarna "smäller" - det har jag aldrig upplevt under senare år på mina Golfar.

Uppdaterat: 2019-10-09 19:47
Pi skrev:

Nåja - både Golf och 308 ligger ju i C-segmentet så det får du nog vara nöjd med. Har kört DSG-lådan med den piggare 150 hk-motorn och den växlar också mjukt och fint. Märkligt att dörrarna "smäller" - det har jag aldrig upplevt under senare år på mina Golfar.

Det måste väl ändå vara skillnad på 308 och 308 SW? SW är ju märkbart större och borde vara D-segmentet.
Kollar på en artikel om D-segmentet och där ligger t.ex. Passat som är samma storlek som 308 SW.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:02
- Peugeot e-208 GT 2022

Så är det ju definitivt inte.
Har du en 308SW ska du ha en Golf Sportcombi.
Passat är ju en 508SW självklart.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:08

Ljudet när man stänger dörren var bättre på min gamla Golf än i min nya mycket dyrare BMW, förmodligen en dörr som behöver justeras på lånebilen du har fått.

308 SW är en mindre bil än Passat. Inte ens 508:an är lika rymlig.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:09

Det är närmast identiska yttermått på Golf SC och 308 SW så nog har du fått en motsvarande bil sett till utrymmet. Sen att din bil har starkare motor - tja, det är sånt man får ta när det gäller hyrbilar.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:23
Apex skrev:

Ljudet när man stänger dörren var bättre på min gamla Golf än i min nya mycket dyrare BMW, förmodligen en dörr som behöver justeras på lånebilen du har fått.
308 SW är en mindre bil än Passat. Inte ens 508:an är lika rymlig.

OK, kollade upp några mått nu.

Peugeot 308 SW har 610 liter lastutrymme utan att fälla sätet.
Passat Sportcombi har 650 liter lastutrymme utan att fälla sätet.

Peugeot 308 SW Dimensioner:
Totallängd: 4,58
Totalbredd inkl. sidospeglar: 1,80
Höjd: 1,47

Samma uppgifter för Passat sportscombi kan jag inte hitta på deras sida tyvärr.

Så eftersom jag inte kan gå på annat än lastutrymme så har ju passat aningen mer, men rent generellt, vad är det som avgör gränsen mellan C-segment och D-segment? Kan inte vara mycket mellan Passat och Peugot på den biten.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:28
- Peugeot e-208 GT 2022
Pi skrev:

Det är närmast identiska yttermått på Golf SC och 308 SW så nog har du fått en motsvarande bil sett till utrymmet. Sen att din bil har starkare motor - tja, det är sånt man får ta när det gäller hyrbilar.

Det är ju inte bara det. Den verkar vara lägsta möjliga spec nivå eftersom en ny bil som den inte ens har nyckelfri start och nyckelfria dörrar.

Och ja det är tråkigt med så svag motor, men kan ändå säg att Volkswagen har gjort det bästa av situationen. För att bara vara 115 hk så är den ändå rätt pigg, speciellt i lägre varvtal konstigt nog och då talar vi ändå om en bensinbil.

Så jag kan tänka mig att 150 eller 200 hk av Golf eller Passat kan vara rätt rolig att köra om det följer samma mönster som den svaga versionen, men och andra sidan har jag kört en Peugot 2008 GT-line med 135hk (har jag för mig)och den kändes rätt pigg den också så det skalar nog inte så bra uppåt i antal hästkrafter misstänker jag.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:34
- Peugeot e-208 GT 2022

Inget att diskutera bejje - 308 ÄR en C-klassare. En Passat SC är f ö ca: 4,77 m.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:35

Pi, jag försöker inte säga emot er, jag är bara intresserad av vad som sätter gränserna mellan C och D?
Är det bara yttermått eller är det annat också och var exakt går gränsen?

Uppdaterat: 2019-10-09 20:38
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

Pi, jag försöker inte säga emot er, jag är bara intresserad av vad som sätter gränserna mellan C och D?
Är det bara yttermått eller är det annat också och var exakt går gränsen?

Ja det är jag också intresserad av. Och vad spelar det för roll? Har dom en testperson som beroende på hen inklusive bagage ryms i bilen. Eller är den en jury med domare som avgör?

Uppdaterat: 2019-10-09 20:55

Men men, oavsett, även om båda bilarna är C-klass så är resten helt olika.

Man kan inte bara bedöma en bil utifrån yttermåtten och kalla dom likvärdiga. I så fall skulle en person med en 350 hästars bil och fullspeckad med teknik och funktioner kunna få samma trista golf som jag fick om det är allt man går efter.

Kollade också på Tesla model 3, den ser ut att räknas som D-klass, har den verkligen större yttermått än en 308 SW?
Förstår mig inte alls på specifikationerna på de olika klasserna.

Uppdaterat: 2019-10-09 20:58
- Peugeot e-208 GT 2022

https://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

Uppdaterat: 2019-10-09 21:24
junkers skrev:

https://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification

Stämmer det som finns på Wikipedia och mått är allt det handlar om så är jag fundersam på om Tesla Model 3 verkligen är D segment.

Uppdaterat: 2019-10-09 21:29
- Peugeot e-208 GT 2022
bejje skrev:

Stämmer det som finns på Wikipedia och mått är allt det handlar om så är jag fundersam på om Tesla Model 3 verkligen är D segment.

Varför skulle den inte vara det Bejje?! Den är nån cm större än C-klass, exakt lika lång som 3-serien och 2 cm kortare än A4....så varför får de va D-klass men inte Model 3?

Sen att din 308 SW är på gränsen uppåt, det är många bilar som ligger på gränsen så, men utan att för den delen ta steget då det även till viss del handlar om segment. Och där är det ju 508 som står mot D-klassarna och inte 308 som är en lite enklare bil än de i klassen ovanför.

Uppdaterat: 2019-10-09 21:47

Henrik, jag vill inte trampa på några tår, jag är bara nyfiken. Jag har aldrig sett en model 3 på nära håll så kan inte uttala mig om dess storlek utan kan bara skaffa mig en uppfattning om vad jag ser i videos på youtube och på det jag ser så känns den bilen som en mindre bil än Peugeot 308 SW, alltså en kombi, men Tesla model 3 är inte kombi.

Menar du att Tesla model 3 ändå är en större bil än Peugeot 308 SW?
Är den då bättre att köpa om man ska ta med sig så mycket packning som möjligt?

Uppdaterat: 2019-10-09 22:07
- Peugeot e-208 GT 2022