Häftigaste raketbilarna genom tiderna
Del 7 av 7

BLOODHOUND SSC

Mycket vill ha mer. Trots att rekordet från 1997 står sig satsar Andy Green och Richard Noble vidare. Bloodhound SSC, med Andy Green bakom spakarna, väntas flytta ribban ytterligare med en toppfart på strax över 1 600 km/t. Under de 42 sekunder det väntas att ta till toppfarten kommer Green att utsättas för 4 g för att sedan snabbt lösa ut bromsskärmarna, vilka riskerar att göra honom medvetslös då kraften snabbt skiftar till -6 g. Karossen består av en kolfibermonocoque som är sammanbyggd med en bakdel av metall. Vikten ligger på 7,5 ton och toppeffekten på cirka 135 000 hästkrafter. För att förse de två motorerna – en jetmotor plockad från en Eurofighter Typhoon samt ett kluster av Nammo hybridraketmotorer – med bränsle har man kastat in en V8 från Jaguar som är kopplad till pumpsystemet. Satsningen finansieras delvis via crowd funding och sponsorer och ses som en viktig del i att få unga talanger att intressera sig för modern teknik och vetenskap.

Kommentarer

#1
2015-07-02 22:57

Rak 2 nådde 238 km/t inte 230.
Med en dragkraft på 5400 kg var den teoretiska toppfarten över 315 km/t om all kraft släppts direkt, istället tändes raketerna i sekvens med en elektrisk gaspedal för att förlänga körtiden, därav bara 238.
Detta var också världens andra bil med vingar, därtill justerbara under körning, den fösta var Rak 1.

Efterföljaren Rak 3 testades på järnväg, nådde 256 km/t och är historisk genom att det var första gången man använde bromsraketer som sedan kom till användning i rymden.
Rak 5 återvände till landsvägen och liknade en F1-bil med vinklad helt plan nos som var tänkt att fungera som vinge men projektet avbröts innan den var färdig när GM köpte Opel.
Tre raketdrivna flygplan byggdes.
Dessutom raketmotorcykeln Motoclub SS, över 200 km/t, världens första helförzinkade fordon.

#2
2015-07-03 06:18

De flesta har nog egentligen turbojetmotorer i stället för raketmotorer!

#4
2016-08-07 10:51

This is the appropriate blog for anyone who needs to learn about this issue. You comprehend so much its almost difficult to argue with you (not that I really would desire… HaHa). You undoubtedly set a brand new spin on a subject thats been written about for years. Excellent items, simply great! http://www.darkhacks24.com/marvel-contest-of-champions-hack/

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.