Vi Bilägares forum

Politiska inlägg

Politiska inlägg

Hur var det nu med politiska inlagor på forumet.

Innan omstruktureringen var det inte tillåtet, har den policyn ändrats månne?

 

Som det ser ut nu så fylls i stort sett varje tråd med pekpinnar om hur vi ska rösta i höst, nedsättande epitet på politiskt oliktänkande och idiotförklarande av andra på forumet som inte delar skribenters åsikt.

 

Jag förstår att i miljödebatten kan det vara svårt att inte bli politisk, men nivån här är nu så låg att man tar sig för pannan.

Trots enligt skribenters egen utsago höga utbildningar.

 

Om nu moderatorerna inte har möjlighet att gå in och rensa i ett inlägg så ta då för jösses namn bort inlägget helt istället.

Stäm i bäcken och visa vem som bestämmer, som det ser ut nu så är forumet helt ointressant då det spammas sönder med evighetslånga inlägg som endast mynnar ut i påhopp på person.

 

Tror inte att det var grundtanken med ViB:s forum. 

 

Uppdaterat: 2023-03-21 08:50

Kommentarer

Prestigelös, jag skrev det här 2022-03-21 under "Nya inlägg på forumet"
"Jag blir alltmer fundersam på ViBs forum, är det ett bilforum eller en politisk teater?
Av de tjugo aktuella ämnen som nu visas utgör hälften av mer eller mindre politiska inlägg med käbbel på regering eller opposition!
Rena bilfrågor och presentation om nya bilar och teknik får allt mindre utrymme och intresse.
Inte så underligt om forumhänget minskar!"

Det har kommit en reaktion från ViB som jag ska svara på, vi får se om det kommer att bli någon ändring.

Uppdaterat: 2022-04-02 15:57
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

+100 på ditt inlägg, Prestigelös !
Just p g a dessa ständiga klagomål på meningsmotståndare kompletterat med nedsättande epitet så känns detta forum mer och mer som Flashback istället för som ett bilforum där vi bilintresserade diskuterar bilfrågor på ett allmänt hyfsat sätt och med respekt för meningsmotståndarna. Blir det inte bättre inom en snar framtid så ser jag inte nån större orsak att hänga kvar här, tyvärr. För det finns fortfarande intressanta och kunniga skribenter men när man möts av upprepade romaner i varje inlägg ifrån några mycket få skribenter så blir man till slut rätt less på detta. Vissa skriver uppenbarligen bara för att få "rätt" och ger sig aldrig.

Uppdaterat: 2022-04-02 16:19

Troligen har redaktionen helt tappat intresset för forumet. Inte ens funktionen att lägga in bilder har ordnats, trots årslång tid för detta. Moderatorerna har inte fått tillbaka sina verktyg för att göra sitt jobb. Resultatet ser vi nu, ett omodererat forum, där några skriver sönder ämnen med krönikerlånga inlägg.

Uppdaterat: 2022-04-02 16:46

40-talisten.
Jag vill referera till vad jag skrev 15:57.
Jag återkommer.

Uppdaterat: 2022-04-02 19:55
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Prestigelös har som vanligt sunda och förnuftiga inlägg. Jag bugar mig.

Uppdaterat: 2022-04-02 20:01

Ni får väl be ViB att ändra på sitt redaktionella innehåll så att det förekommer mindre diskussioner om bränslepriser, klimat, oljetillgång samt trafikpolitiken.

Då finns det inte längre utrymme att föra sådana resonemang.

Att däremot införa censur är knappast särskilt effektivt.

Och prestigelös: väljarna avgör huruvida partierna gjort ett bra jobb eller inte. Det sker var fjärde år i Sverige och är en viktig princip hos vår representativa demokrati. Nu i höst är det således dags för väljarna att avgöra om vi skall fortsätta att strypa bort transporterna eller inte. Att påpeka det är helt legitimt.

Så glöm inte att det är vi som avgör om partierna skall få nytt förtroende eller inte.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-02 23:16
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Noterat A.L

Har du något att tillägga utöver politiken, angående nya bilmodeller t.ex.?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:26

Diskussioner om Nya bilmodeller utan politisk vinkling är mycket sällsynta vad jag har kunnat se. Varenda tråd handlar ju om förbud, förbrukning och klimatet (som är en politisk fråga). Jag kan hålla med om att det är en skillnad om man jämför med tio år sedan då intresset kring renodlad bilteknik var större och mer dominerande. Dock svårt att ändra på om folk inte är intresserade. Och märkesfanatikerna är ju numera helt borta.

Andra diskussioner som jag tidigare var mer aktiv inom och som nu tonats ned handlar och trafiksäkerhet, antalet döda och skadade, väginvesteringar, dubbdäck och trängsel och de övriga problem som vägtrafiken orsakar. Jag skrev också en hel del om bilsäkerhet, men det är många år sedan nu.

Saker ändrar sig således i takt med vilket klientel som skriver på forumet och givetvis vad som händer i världen i stort (kriget har ju blottlagt de effekter jag har varnat för i årtionden och det speglar också rapporteringen här)

Konstigare än så är det nog inte.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-03 10:06
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

"väljarna avgör huruvida partierna gjort ett bra jobb eller inte. Det sker var fjärde år i Sverige och är en viktig princip hos vår representativa demokrati. Nu i höst är det således dags för väljarna att avgöra om vi skall fortsätta att strypa bort transporterna eller inte. Att påpeka det är helt legitimt.

Så glöm inte att det är vi som avgör om partierna skall få nytt förtroende eller inte."

- Nonsens...

Uppdaterat: 2022-04-06 12:48

Skall jag tolka det som att Sverige inte har fria val var fjärde år och att vi har en representativ demokrati?

Sist jag kollade var det så, men kanske jag har missat något eller förbisett en poäng som N-iklas vill delge oss övriga i och med hans något kortfattade ställningstagande, "nonsens".

Men måhända att jag missade poängen, så jag lyssnar gärna på en alternativ tolkning.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-07 09:00
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Prestigelös skapade tråden för att ifrågasätta rådande trend på forumet med ständigt ökande politiska inlägg. Nu har AL missuppfattat trådnamnet, till att han kan ösa på med sin krönikerlånga politiska här också. Det var väl knappast TS avsikt...

Uppdaterat: 2022-04-07 09:09

Inte så lätt med läsförståelsen ser jag 40-talisten....

Som tips var det signatur N-iklas som kopierade in en text från mig i denna tråd. 40-talisten får vända sig till honom med sin klagovisa.

Eller är det som vanligt med en del att man (av olika anledningar) har problem med att bemöta i sak och istället ger sig på personen bakom skrivbordet. ?

Det är ingen bra taktik om så är fallet, så jag råder 40-talisten att överge en sådan strategi, likväl som att han behöver vända sig till ViB och be dem att sluta publicera artiklar om oljepriser, bränsleskatter, väginvesteringar, fordonsskatter, hastighetsgränser, trängselavgifter, miljözoner och dubbade vinterdäck - bara för att nämna något.

Så länge sådana saker publiceras är det också legitimt att diskutera dem. Om 40-talisten inte tycker det är roligt får han istället prata om något annat som han tycker är mer intressant.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-07 09:23
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Som AL mycket riktigt konstaterar är det närmast omöjligt att diskutera förbud, miljözoner, reduktionsplikt med därtill oskäligt höga bränslepriser, klimat(politik) kopplat till biltrafiken, energipolitik som till syvende och sist går ut över oss bilister och så vidare UTAN att också politiken måste diskuteras. Det är ju politiken som ser till att vi bilister mjölkas in i benmärgen. Bilägandet är ju synonymt med politik, som hand i handske! Ta bara sådana sjuka politiska beslut som en automatisk, årlig uppräkning av bränslepriserna (!) eller just reduktionsplikten. Eller diverse subventioner och snabbt ändrade spelregler. Om vi inte kan diskutera bilägandet OCH den till detta kopplade politiken, är det ju meningslöst att ens diskutera. Det blir till och med omöjligt för ViBilägare att ens skriva artiklar, då innehållet i artiklarna nästan alltid faller tillbaka på politiken.

Jag gissar att det är många vänsterväljare här i trådarna med tanke på hur snacket går. Men alla måste ju seriöst inse fakta: Miljöpartiets sju år i regeringsställning har skapat kaos på både längden och tvären. Det finns en anledning till varför det partiet ligger på tre procent idag. Sedan är självklart inte de tidigare Allians-partierna utan skuld till en del av det som vi ser idag, men de här senaste sju, åtta åren är särskilt smärtsamma att se i ett bilägarsammanhang - och i förlängningen också i ett bredare konsumentperspektiv, då den förda energipolitiken ger eko också på andra områden.

Uppdaterat: 2022-04-10 02:39
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Mycket insiktsfullt inlägg, tack!

Och riskerna med beroende till andra (tex anseende energi) har tyvärr visat sig sista veckorna.

Uppdaterat: 2022-04-10 09:21
Gillar kurvor och rondeller

Bilen har varit politisk ända sedan den föddes, då var det enbart det högre ståndet som hade råd. Under krigsperioderna var det särskilt få utvalda om inte ett märke som representerade (krigs)makten/diktaturen och har sedan dess fått leva med det. Än i dag kan man läsa påståenden som typ att jag aldrig skulle köpa det märket som HAN representerade, må det gälla både Volkswagen och Mercedes. Och nu i dagsläget så är bränslet högst politiskt speciellt om det kommer från ett viss land.
Så tänk på det när ni väljer bilar från odemokratiska länder.

Uppdaterat: 2022-04-10 23:43
Med två eller fyra hjul rullar livet lättare
motorcykelentusiasten skrev:

Mycket insiktsfullt inlägg, tack!
Och riskerna med beroende till andra (tex anseende energi) har tyvärr visat sig sista veckorna.

Det finns en anledning till varför det heter ViBilägare! ViBilägare är en konsumenttidning för just vi bilägare, och dess roll är att skriva om sådant som berör just oss bilägare. Det är i huvudsak två områden som inverkar på oss bilägare: Det ena är "marknaden", det andra är politiken (och myndigheterna). I vissa fall samverkar dessa två. Det är - som sagt - omöjligt att diskutera bilägandet här i trådarna utan att också diskutera det som påverkar detsamma!

Uppdaterat: 2022-04-11 01:50
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Ja så är det. Men att hålla god ton är en annan sak - helt oberoende av ämnet.
Är väl det som troligen avses med tråden. Om jag tolkar första inlägget rätt.

Uppdaterat: 2022-04-11 21:30
Gillar kurvor och rondeller
motorcykelentusiasten skrev:

Ja så är det. Men att hålla god ton är en annan sak - helt oberoende av ämnet.
Är väl det som troligen avses med tråden. Om jag tolkar första inlägget rätt.

Jo, så var kanske tanken, men Prestigelös anklagar andra för att komma med "pekpinnar" samtidigt som han själv kommer med pekpinnar mot dem - framförallt mot en person - som han anser skriver "evighetslånga inlägg". Men långa inlägg är ofta nödvändiga i konsumentfrågor som är mycket komplexa.

Men redan i första meningen skriver Prestigelös: "Hur var det nu med politiska inlagor på forumet." Och det var på det som jag kommenterade, att det är omöjligt att diskutera bilägandet utan att samtidigt diskutera politiken och marknaden som styr detsamma. Den årliga uppräkningen av bränslepriserna med två procent (BNP-indexeringen av drivmedelsskatten) är ett praktexempel på hur politiken ber om att hängas ut på konsumentforum när det kommer till den delen av bilägandet som stavas just bränslepriserna. Och det klart: Den regering som införde dårskapen också är den som välförtjänt får ta allt stryk.

Uppdaterat: 2022-04-12 14:06
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Det är en konst att framföra sina åsikter i korta inlägg och vill man få inläggen lästa så skall man nog tänka lite på den konsten.

Uppdaterat: 2022-04-12 14:57

Ja eller så vänder man sig främst till dem som orkar läsa mer än enstaviga ord och korta meningar....

I övrigt SnookerPro helt rätt i det han skriver.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-12 18:27
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
Pi skrev:

Det är en konst att framföra sina åsikter i korta inlägg och vill man få inläggen lästa så skall man nog tänka lite på den konsten.

Komplexa konsumentfrågor kräver ett visst utrymme. Är man intresserad på riktigt, läser man!

Uppdaterat: 2022-04-12 18:44
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.

Jag vidhåller att det kräver träning för att skriva kort och koncist och ändå få fram sitt budskap. Har själv varit en "långskrivare" men försöker i möjligaste mån att fatta mig kortare numera för då är också sannolikheten att man når fram till flera med sitt budskap större.

Uppdaterat: 2022-04-12 19:24

Målgruppsanpassad kommunikation Pi, en konst sig.

För egen del bryr jag mig inte så mycket om det i trådar som dessa. Jag förutsätter att de som är intresserade orkar läsa. Är man inte det kan man läsa något annat.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-12 20:45
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Är helt enig med Pi. Att någon ibland vill utveckla något i ett längre utlägg är helt okej men när samma person alltid måste mala på i ämne efter ämne och mästra så blir det till slut helt ointressant för oss andra att läsa. Ibland passar uttrycket ”Less is more” väldigt bra.

Uppdaterat: 2022-04-12 20:54

Ja och då tillhör måhända inte Corgie dem som vill diskutera bränslepriset, infrastruktursatsningar, dubbdäck eller hastighetsgränser, trafik- och fordonssäkerhet.

Det är ok med mig, det finns ju så många andra trådar att ägna sig åt.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-12 22:01
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
Pi skrev:

Jag vidhåller att det kräver träning för att skriva kort och koncist och ändå få fram sitt budskap. Har själv varit en "långskrivare" men försöker i möjligaste mån att fatta mig kortare numera för då är också sannolikheten att man når fram till flera med sitt budskap större.

Väldigt vad det ska vara svårt att förstå att längden på inläggen är avhängigt innehållet. Ju mer komplext ämnet är, desto längre inlägg ... Du skriver (nu) kort, förvisso, men det finns inget innehåll, bara löst pladder. Lätt att skriva kort då (men ingen läser med något större intresse).

Uppdaterat: 2022-04-13 00:36
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.
Corgie skrev:

Är helt enig med Pi. Att någon ibland vill utveckla något i ett längre utlägg är helt okej men när samma person alltid måste mala på i ämne efter ämne och mästra så blir det till slut helt ointressant för oss andra att läsa. Ibland passar uttrycket ”Less is more” väldigt bra.

Jag tror att du blandar ihop "mala på i ämne efter ämne" med "mästra" - de är inte nödvändigtvis synonyma. Jag tror att du tycker att AL är "jobbig" för att han kan redogöra detaljerat för sin ståndpunkt i komplexa frågor. Och för att kunna vara så detaljerad krävs det två saker: Insikt (kunskap) och "utrymme". (Om man sedan inte håller med om allt är en helt annan sak!) Och om man då själv inte är lika insatt (intresserad) kan sådana detaljerade inlägg framstå som både "malande" och "mästrande" - utan att egentligen vara något av det. Ingen tror väl att de mekanismer som styr bränslepriset (marknaden och politiken - och nu också Putin!) låter sig avhandlas i några få meningar?

Till sist ett tips: Scrolla förbi de "långa, malande och mästrande" inläggen om de är så jobbiga!

Uppdaterat: 2022-04-13 00:34
Vissa personer är födda grälsjuka. Släpp dem och gå vidare. Dessutom: Om du inte tillåter folk att inte respektera dig, kommer de snart att börja betrakta dig som konstig. DET är konstigt.
SnookerPro skrev:

Till sist ett tips: Scrolla förbi de "långa, malande och mästrande" inläggen om de är så jobbiga!

Vi är nog flera som slutat läsa dessa "långa, malande och mästrande" krönikelånga inlägg, som väl mest är till för att visa författarens egen duktighet och överlägsna intellektuella kapacitet...

Uppdaterat: 2022-04-13 08:34

Mindrevärdeskomplexen haglar som vanligt här i trådarna....

Och ja, det är en grogrund till väldigt mycket elände - inte minst för många stackars dubbelarbetande fruar som knappt vågar gå ut med skräpet utan att fråga den store vise mannen i huset om lov...

Samma sak bakom ratten....

:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 09:14
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Snacka om att projicera….

Uppdaterat: 2022-04-13 09:19

Ha ha Axa, oväntad kommentar från en person som helt tydligt lider av det jag precis beskrev.

1+1 är 2 Axa. Du behöver inte mer än att skriva ut att det är korrekt.

Att det (troligtvis av flera olika skäl) gör ont att medge sådana självklarheter är Axa:s stora bekymmer här i trådarna.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 09:40
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Återigen projicering. Tror det är lättare att få en psykologisk profil på en som skriver milslånga texter.

För övrigt var det inte jag som drog igång en tråd om vilken bil min fru ska ha.

Uppdaterat: 2022-04-13 09:50

Ja du SnookerPro - "löst pladder" kanske nån ägnar sig åt men att diskutera hur man bäst når ut med sitt budskap är inte nåt som tillhör den kategorin.

Uppdaterat: 2022-04-13 09:57

Axa: Tror nog du behöver lite teoretiska kunskaper för att klara av att göra en sådan profil min vän. :-)

Min frus kommande bil är däremot en tråd i sig. Hon har dock valt bort elfordonet just nu och kör vidare i sin bensinvariant... Att Axa sedan gör en högst egen tolkning av det (på precis samma sätt som när han inte förstår innebörden i IPCC:s data) bekräftar bara ekot mellan öronen....

Så det skickar vi till samma papperskorg som resterande missuppfattningar och förnekandet grundläggande statistisk dataanalys (som psykologiska teorier i huvudsak handlar om)...

Och 1+1 är fortfarande 2, oavsett hur ont det gör i Axa att medge det:-)

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 10:11
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
Pi skrev:

Ja du SnookerPro - "löst pladder" kanske nån ägnar sig åt men att diskutera hur man bäst når ut med sitt budskap är inte nåt som tillhör den kategorin.

Nej jag förstår vad du menar här. Men precis som Snooker är inne på handlar det om vilken nivå man vill hålla diskussionen på. Och jag skriver som jag gör eftersom jag strävar efter multidisciplinära angreppssätt och att sätta ord på sådant som man normalt sett kan beskriva med en enkel funktion.

Alltså resonera framför argumentera, även om det senare lätt kan ta överhanden i en miljö där extremism, okunnighet och kombinationen av svag självkänsla och ren dumhet är överrepresenterat (vilket tyvärr är fallet här på ViB numera - se bara den senaste skriftväxlingen i denna tråd).

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 11:47
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Säger bara suck. Någon har ingen självinsikt överhuvudtaget!
Blir inget annat för oss andra att göra som någon skrev….scrolla förbi

Uppdaterat: 2022-04-13 20:35
SnookerPro skrev:

Pi skrev:
Jag vidhåller att det kräver träning för att skriva kort och koncist och ändå få fram sitt budskap. Har själv varit en "långskrivare" men försöker i möjligaste mån att fatta mig kortare numera för då är också sannolikheten att man når fram till flera med sitt budskap större.

Väldigt vad det ska vara svårt att förstå att längden på inläggen är avhängigt innehållet. Ju mer komplext ämnet är, desto längre inlägg ... Du skriver (nu) kort, förvisso, men det finns inget innehåll, bara löst pladder. Lätt att skriva kort då (men ingen läser med något större intresse).

@SnookerPro: jag anser att Pi har rätt i det han skriver.

Uppdaterat: 2022-04-13 20:56
Gillar kurvor och rondeller
Corgie skrev:

Säger bara suck. Någon har ingen självinsikt överhuvudtaget!
Blir inget annat för oss andra att göra som någon skrev….scrolla förbi

Ja svårare än så är det inte. En del orkar inte läsa en vanlig bok, då det är för jobbigt. En del väljer istället att lyssna på ljudböcker, eller se filmatiseringen av verket ifråga. Andra är helt ointresserade av alla former av litteratur och kulturellt, akademiskt, samhällsvetenskapligt eller tekniskt utbyte. Samma sak med ledarna i tidningarna, eller analyser. En del läser det inte eftersom man inte är intresserade eller orkar att sätta sig in i det som skrivs (därav att reklamplatserna på de sidorna ofta är förhållandevis billiga). Och det är helt ok, vi är alla olika. Det är skillnad på skit och pannkakor.

Är man inte intellektuellt intresserad av ett ämne är det alltså bara att låta bli att läsa.

Vet inte varför det är ett problem för en del herrar här att vi alla är olika, antar att det (delvis) hänger ihop med det som jag påpekat här i tråden...

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 21:10
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Eller så är man intellektuellt nog för att förstå att ingen har alla svar

Uppdaterat: 2022-04-13 21:26

Eller så är man intellektuell nog att urskilja dravel och ordbajseri

Uppdaterat: 2022-04-13 21:51
Corgie skrev:

Eller så är man intellektuellt nog för att förstå att ingen har alla svar

Vilket också är anledningen till att både trådar och inläggen blir långa.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 22:50
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
Axa skrev:

Eller så är man intellektuell nog att urskilja dravel och ordbajseri

Du menar som att förstå att 1+1=2?

Det är måhända ordbajseri och dravel i din värld.

För alla andra som inte lider av eko mellan öronen är det självklart att 1+1=2. Ja till och med så elementärt att de kan göra en pudel när de är ute och cyklar.

Testa gärna. Det är inte jättesvårt...

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-13 22:53
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Precis som med musik så är det svåra att göra det enkla bra. Det räcker med tre ackord för att skapa underbar musik. Andra använder komplicerade strukturer och ljudmattor och åstadkommer bara gröt.

Väggar av text i forum brukar rendera i "TL;DR". Ett enkelt knep för att få fler att läsa är att undvika pejorativa epitet på omgivningen.
Jag har förstås insett att alla inte skriver för att bli lästa utan vissa enbart för att få känslan av högre klass än övriga. Att det beteendet får dem att framstå i dålig dager bekymrar inte narcissistiska personlighetstyper.

Uppdaterat: 2022-04-14 08:30

Det finns några enkla knep att använda när man läser svaren här.

1. Man klarar inte av att argumentera i sak inom ett ämne eller område.

2. Man klarar inte av att medge punkt 1, ibland på grund av mindervärdeskomplex och ibland på grund av något annat (därav att man skriker efter förbud mot att diskutera ämnet för tråden)

3. Man gör allt för att dölja punkt 1 och 2 utåt och lägger ut sidospår och dimridåer samt anklagelser. Likt de flesta svaga individer agerar man dessutom helst i grupp.

4. Man övergår till att diskutera person, ofta kryddat och genom att bemöta de anklagelser man dyftat ihop själv.

5. Tråden kännetecknas sedan av påhopp, personangrepp och en diskussion där den ena sidan egentligen bemöter sig själv, eftersom det är det egna anklagelserna/påhitten som man bemöter.

Om någon av er snillen ens inbillar er att det här är en ny strategi så kan jag upplysa er om att så inte är fallet. Det tillämpas idag på bred front, inte minst av den part som bedriver anfallskrig borta i öst.

Skillnaden mellan den parten och begåvningsreserven i dessa trådar är att den förstnämnda har någon form av substans mellan öronen, och dessutom känner till att så är fallet.

Sist men inte minst, extremism bemöter av tradition sakkunskap med hat, anklagelser och skenmanövrar. Och man ser alla former av kritik som ett påhopp på dem personligen. Det ligger i deras natur. Med den övervikt än radikala element som numera tagit plats här i trådarna är utvecklingen helt väntad.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-14 09:43
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
L. Mäkinen skrev:

Precis som med musik så är det svåra att göra det enkla bra. Det räcker med tre ackord för att skapa underbar musik. Andra använder komplicerade strukturer och ljudmattor och åstadkommer bara gröt.
Väggar av text i forum brukar rendera i "TL;DR". Ett enkelt knep för att få fler att läsa är att undvika pejorativa epitet på omgivningen.
Jag har förstås insett att alla inte skriver för att bli lästa utan vissa enbart för att få känslan av högre klass än övriga. Att det beteendet får dem att framstå i dålig dager bekymrar inte narcissistiska personlighetstyper.

Det enda nya här är klasskampsbegreppet. Ett intressant perspektiv som ofta brukar dyka upp efter ett tag.

I min värld är det dock svagt eftersom vi inte har den typen av motsättningar (som man ursprungligen tänkte) i Sverige (även om det som är kvar av arbetarrörelsen gjort en del under sista åren för att förstärka dem).

Så den förklaringen är inte tillräcklig, även om det nog förekommer sådana nyanser också här(inte minst genom behovet att via grupp av svaga individer attackera enskilda individer och räta in dem i gruppens åsikskorridor).

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-14 09:45
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Försöker klicka bort nya kommentarer till mailen. Med tanke på kommentarerna har jag fått större förståelse hur konflikter uppstår. Jag har inte varit här sedan forumet förändrades, men gubbarna har inte förändrats, det är ett för tråkigt bilforum det här. Tack för kaffet!

Uppdaterat: 2022-04-14 09:54
Med två eller fyra hjul rullar livet lättare

Intressant försök till att analysera och förklara forumskribenters agerande när vederbörande själv i var och varannat politiskt inlägg förminskar demokratiska processer genom att slänga ur sig begrepp som tokstolleri, extremism och fanatism.
Att vederbörande sedan använder härskartekniker för trycka fram sin egen agenda är inget som har självanalyserats.

Vidare är det fullständig brist på förståelse för andemeningen med ett bilforum, vilket synliggörs i de patetiska försök att göra det till en inavlad akademisk ankdamm för självbeundran.

Uppdaterat: 2022-04-14 10:42

Märks att det är ett helt omodererat forum nu. Väntar bara på att Uno m.fl "glädjespridare" ska dyka upp...

Uppdaterat: 2022-04-14 11:09

40-talisten
Jag kan inte annat än att hålla med.
Jag har ännu inte fått något svar från ViB.

Uppdaterat: 2022-04-14 13:37
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Axa uppfyller således samtliga av mina punkter 1-5 ovan.

MVH AL

Uppdaterat: 2022-04-14 13:47
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”