Hittat blockeringsfunktionen

17 inlägg 0 nya
Hittat blockeringsfunktionen

Jag såg att det fanns en funktion där man kunde blockera användare, denna har jag börjat använda mig av nu. Det är bara att inse att man inte orkar tjafsa och lägga energi på vissa människor helt enkelt.
Har full förståelse om nån blockerar mig också. Det är bara att acceptera att alla människor inte går ihop helt enkelt. No hard feelings, bara ett konkret konstaterande.

Ja den är faktiskt underbar, men tyvärr så citerar folk så mkt att man ändå får ta del av deras inlägg.

SAIK FOR LIFE!

Hur man kan delta i ett diskussionsforum och blockera meningsmotståndare är fullständigt obegripligt.
Hela poängen är väl att diskutera och därmed kunna bli emotsagd, inte enbart få ryggdunkar från de med samma åsikt? Hur utvecklande är det?

På något sätt är fenomenet symptomatiskt för vår samtid och genomsyrar det mesta.

+1 på Swembas inlägg !

Folk i dag är bekväma och lättstötliga av sig helt enkelt, och alla vill bara ha information som bekräftar deras egen värld. Filterbubblor kallas det. Det mest faschinerande finnas jag i att folk faktiskt läser saker även om de blir bestörta, så kallat kränkta eller vad det nu må vara. Vad jag känner till är det inget som helst lästvång någonstans på denna sida utan allt sker helt på frivillig basis.
Nu kan jag förvisso inte garantera att några inte lever i någon diktatorisk avkrok där man under hot om att få löksaft droppad i sina ögon är tvingad att ta del av samtliga inlägg på denna sida, men jag finner det föga osannolikt att det skulle vara så.

Sedan vet jag inte vad som är mest intressant i sammanhanget:
Att någon blockerar en annan person, eller att någon startar en ny tråd där denne förkunnar att man blockerar personer.
Känns också som ett tecken på samtiden där man måste visa sin makt och dessutom hur synd det är om en själv så att man får ömsinta medhåll från likasinnande.

Visst konstant raljerande angående SUV, är väldigt skönt att kunna blockera bort, bara för att slippa läsa om det om och om och om och om igen, I varenda tråd oavsett ämne och innehåll.

SAIK FOR LIFE!

Inte meningsmotståndare, snarare besserwissrar, sista-ordet-fanatiker och offtopic-kungar! Jag känner att det helt enkelt blir för mycket av den varan. Spelar ingen roll vad man än skriver. Nu har det gått så långt att jag vet att det jag skriver, typ himlen är blå, så kommer nån att skriva "nä du, när det är mulet ute så är himlen grå". Det finns uppenbarligen folk med för mycket fritid som i inlägg efter inlägg letar upp youtubefilmer och gud vet vad, enbart för att hitta något litet motargument. Tänk att behöva överbevisa andra och sig själv HELA tiden, i varenda tråd, att man (iaf. tror) att man har rätt. Man kan inte må bra med det beteendet.

Du har inte funderat på om det kan vara så att du kanske inte alltid har rätt? Och att ibland finns det dessutom varken rätt eller fel. Sedan är det dessutom som så att du måste inte läsa det som svaras på det du skriver, om det inte passar in i ditt tycke och smak. Och du måste dessutom inte svara på det som skrivs, om det nu inte råkar passa din världsbild.
Det går att ignorera - som sagt, ingen tvingar dig att läsa.
Att blockera känns lite mer som att sticka huvudet i sanden och, ja, filtrera sin omvärld då man inte klarar av att folk är olika, att det finns olika åsikter, och att man själv kanske inte alltid har rätt.

Swemba wrote:
Hur man kan delta i ett diskussionsforum och blockera meningsmotståndare är fullständigt obegripligt.
Hela poängen är väl att diskutera och därmed kunna bli emotsagd, inte enbart få ryggdunkar från de med samma åsikt? Hur utvecklande är det?
På något sätt är fenomenet symptomatiskt för vår samtid och genomsyrar det mesta.

Håller helt med dig Swemba. Fullständigt obegripligt. Men vi lever ju i en tid där vissa är så oerhört lättkränkta. Det verkar som om leifer har fått efterträdare. Så fort man blir emotsagd så blockerar man.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Ja blockeringsfunktionen är för mig en fullständigt obegriplig funktion!
Inte för att jag som moderator ju inte kan använda mig av den, jag bör ju läsa det mesta, även om jag av begripliga skäl missar en del, utan av samma skäl som redan skrivits om, retar man sig på något som man inte vill kommentera är det ju bara att strunta i det.
Men lättkränkta individer har nog alltid funnits. Var det inte Mark Twain som skrev, "Skriver man om en synål finns det alltid någon enögd som känner sig utpekad!".

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kränkt känner jag mig inte, varför skulle jag bli det? Och vad då inte kommentera om jag retar mig på något? Det spelar ju ingen roll vad man skriver så får man skit kastad.
Jag måste tyvärr säga att vibilägares forum är nog den största sandlådan jag känner till av dom forumenen jag besökt genom åren. Ändå tycker man att publiken här skulle vara lite mognare, men grumpy old men passar nog in bättre. Ryggdunkarmentaliteten verkar vara väl utbredd dessutom. Men det kanske blir så när folk inte delar intressen. Eftersom alla åker olika bilar så blir det som att försöka diskutera politik där alla har olika åsikter. Ett modellrelaterat forum är betydligt mer städat och med en trevligare jargong för där delar man intresse för samma tillverkare.

Med detta sagt så kommer mina besök här att bli avsevärt mindre frekventa. Några kommer säkert uppskatta detta av kommentarerna att döma, grattis till er!

FXX wrote:
Kränkt känner jag mig inte, varför skulle jag bli det? Och vad då inte kommentera om jag retar mig på något? Det spelar ju ingen roll vad man skriver så får man skit kastad.

Dom raderna FXX säger att du är KRÄNKT.
Du tål inte att bli motsagd och förstår inte att vi tycker olika. Vad är det egentligen för problem med det.
Om du tycker att VIB är en sandlåda som du inte klarar av att leka i, så läs inte, kommentera inte. Problem löst. Eller hur?

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Det kan ju också bero på HUR man framför sitt budskap - har man ofta t ex en aggressiv ton eller överlägsen attityd (avser inte dig FXX) i sina inlägg så får man också gärna motsvarande ton i svaren ifrån de som kanske inte riktigt håller med den aggressive skribenten i hans åsikter men det kan faktiskt också emellanåt mera bero på tonen i inlägget än själva sakfrågan. Skrivna ord är inte jämt så enkla att tolka, tyvärr. Och med slarvigt skrivna inlägg kan det bli ännu svårare att tolka vad skribenten egentligen avsåg.

Kan ju till viss mån hålla med FXX, trodde också att det skulle vara mer moget här inne, med tanke på vårt delade intresse av bilar. Men som sagt man kan bara undvika att läsa vad vissa skriver. Känner också att vissa saker sönder analyseras här. Vissa trådar som är intressanta och roliga blir alltså helt utflippade. MEN återigen kan man så klart skippa att läsa.
Man gör som man själv vill :)

Ingen kommer bli bortknappad av mig, vill jag inte vara med, går jag därifrån.

Är väl samma sak här som ute i verkliga livet, de som skriker högst tål oftast inte att man skriker tillbaka på dem.

En blockeringsknapp mot sådana högljudda individer i samhället hade varit något det... :-)

Jaja, martyrer o helgon... att blockera förtar halva nöjet.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.