Vi Bilägares forum

Extremt jobbig reklam på vib

Extremt jobbig reklam på vib

Går det att ändra reklamen på sajten? Den här himlafoto har jag knäppt bort fyra gånger redan innan jag kunde skriva detta inlägg. Det blir en fullskärmsfilm som jag inte alls vill se. Den dyker upp efter varje klick på en forumlänk.
Fixa detta tack.

2016-10-29 12:42
It's a very good idea to leave a sinking ship

Kommentarer

Använd adblocker så slipper du skiten. Googla så hittar du adblocker, JohanE.

2016-10-29 15:37
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Utan adblock så hade jag aldrig gått in på Vib:s hemsida.

2016-10-29 15:42
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Glömde skriva att det gäller mobilen. Men nu har jag precis rootat telefonen så snart åker adaway in och då är alla reklamproblem historia. :)
Enbart adaway är anledning nog att roota.

Sen är det bara den där dryga nyhetsbrev-slide up:en som är kvar.

2016-10-29 16:09
It's a very good idea to leave a sinking ship

Om du kör Android så behöver du inte roota telefonen utan du kan använda en annan browser istället nämligen Adblock Browser.

2016-10-29 16:13

Jag ser bara en javascript-banner som dessutom försvinner vid scrollning. Så ViB verkar inte vara värstingar när det gäller störande reklam. Man kan ju blockera selektivt och bjuda bra sajter (ViB kanske hör dit) på reklamintäkter. Sedan finns det riktiga fridstörare där åtminstone jag stoppat flash, cookies och element som täcker halva skärmen mm.

Edit: Jaha, mobilen. Där gör jag som Pi.

Uppdaterat: 2016-10-29 16:16

Ursäkta en okunnig men vad är "rootat" telefonen? Och vad är adaway?

2016-10-29 16:17
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Enkelt uttryckt (från en som inte rootat) är det väl att få lite mera behörighet över operativsystemet. Antar att adaway är ungefär samma som vad Adblock är på PCn. Men enklare för att få ungefär samma effekt, och om man kör Android, är att byta browser till Adblock browser. Då slipper man roota. Har vid enstaka tillfällen råkat ut för att länkar inte fungerat att öppna (alltid samma hemsida) med Adblock Browser och i dessa ovanliga fall får man väl köra Chrome istället men generellt fungerar denna browser mycket bra.

Uppdaterat: 2016-10-29 16:26

Fast med adaway så får man en nästintill reklamfri telefon, även reklam i appar försvinner.

2016-10-29 17:27
It's a very good idea to leave a sinking ship

Roota kommer av att man på Unix/Linux behöver root access för att kunna ändra systemfiler. Lite som att ha ett administratörskonto på en Windowsmaskin. Då kan man (på telefonen alltså) tex ta bort inbyggda program som inte går att ta bort annars. Du kan ändra saker i själva operativsystemet som inte tillåts annars. Det är dock lite riskabelt eftersom eventuella elaka program också har tillgång till systemfilerna.

Och Android är just baserat på Linux så .. ja där av ordet. På en iPhone heter motsvarande grej Jailbreak. Principen är den samma, vill minnas att iOS också är Linux/Unix nånstans i grunden där. Jailbrake kommer väl där av att systemet är väldigt låst normal sett. Som ett.. fängelse.. :P

2016-10-29 18:20

Utan reklam inget ViB...

Jag stängde alltid av flash förr, men nu har de flesta som tur är lämnat den tekniken...

2016-11-20 20:34
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?