Vi Bilägares forum

Debattklimat

Debattklimat

Tråden om Polis låstes trots att ytterst få "påhopp" förekom, långrandigt och i vissa stunder tramsigt javisst, men inget som borde föreligga som grund för en låsning i min mening.

Så därför denna stilla undran, vad driver er i en diskussion på detta forum?

Är det viktigaste att få "rätt" i en diskussion, alltså rättfärdiga den åsikt man för tillfället har?

Eller att få bidra med sina egna erfarenheter om en specifik bil eller trafiksituation?

Är det elementära att ta strid för den tillverkare man favoriserar och sedan försvara mot oliktänkande?

Kan ni föra ett samtal utan att hela tiden kräva motparten på bevis, undersökningar och statistik?

Det sistnämnda är en konst som få behärskar.
Man har nämligen en ståndpunkt och är så inställd på att försvara den från början att man slår dövörat till för avvikande åsikter och idéer och kräver istället som motbevis renodlade fakta som styrkts i otaliga instanser och utredningar, och som sen när de väl presenteras, avfärda dem som oseriösa.

På så sätt kan man förkasta de ifrågasättanden som går emot den egna åsikten och därmed se sig som vinnare i debatten, innan den ens börjat.
En inställd debatt är en vunnen debatt...

Tyvärr blir sådana diskussioner inga diskussioner eftersom vederbörande inte är öppen för förändring, trådarna tenderar att bli oändliga där huvudsaken är att leta fel i antagonistens framställanden och inte att reflektera och ta till sig det som skrivs.

Så vad är självändamålet med att ni skriver här på sidan?
Prestige, nya perspektiv, eller nåt mitt emellan?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:50

Kommentarer

Utan tvekan nåt mittemellan.......sen kan jag med handen på hjärtat helt klart erkänna att det ibland kan vara liiite kul att peta lite i sidan för att tetas med....
Jag är inte ofelbar, långt ifrån.
Det jag tycker är mest enerverande och där jag kan ha svårt att kanske stanna vid gränsen är när folk kastar ur sig rena dumheter, eller när nån skriver rena felaktigheter och står på sig att det som de tror eller tycker utan nån som helst erfarenhet är en sanning trots att man själv vet hur det ligger till av erfarenhet och kunskap.
Där kan jag bli bättre på att släppa och tänker jag gjort det mer på sistone.
Sen vad mitt driv här är och vad som för mig till sidans forum, det är ganska brett. Allt från ett på nåt sätt faktiskt umgänge, sällskap till att både bidra med kunskap och att få kunskap. Ganska kul med folks så olika infallsvinklar på saker och ting, även om jag aldrig kommer förstå den där typen av människor som ser problem istället för lösningar.

2021-02-19 23:41

Jag är här för att få fler intryck av världen än jag får på andra ställen. Mina egna erfarenheter av olika fordon delar jag också gärna med mig av och jag är befriad från märkesfanatism och ser ingen anledning att framhäva den bil jag råkar köra för stunden.

2021-02-20 09:44

Jag hänger här, precis som L. Mäkinen, för att få nya intryck och infallsvinklar. Sen tycker jag det är kul om mina skriverier kring mina egna bilar, kan hjälpa andra i sina val av nya och begagnade sådana. Eftersom jag är så lyckligt lottad att jag kan välja ganska fritt i mitt bilägande (och därmed ställer ganska höga krav) tycker jag nog att det borde framgå att även jag inte framhäver mitt bilval.

Sen kan jag nog vara rätt elak mot "fanatiker", men den rätten tar jag mig. Vi får väl se hur länge jag kan hålla mig kvar här utan att bli bannad;-)

2021-02-20 10:04
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag är här för att snacka bil och bilrelaterade ämnen med massa sköna kompisar.
Jag har en hel del kunskaper i vissa ämnen eller av vissa bilar och andra om samma eller andra bilar och ämnen och det är det utbytet som jag uppskattar.
Sedan finns de som egentligen inte tillför mig något, oftast beroende på hur de beter sig eller så, men då finns två sätt att hantera det, skit i det som skrivs eller gå i polemik... Det beror lite hur jag känner mig och hur insatt jag är i frågan som aktualiseras.

Så, goda vänner, ni är många som tillför en dimension för mig och det är därför jag är här!

2021-02-20 10:36
*Robban

Jag är ingen notorisk hängare på detta media för att skriva/kommenterar, skall erkänna att jag läser nog det mesta(som intresserar mig). Det jag tycker är trevligt med forumet är att kunna ge och få erfarenheter från bilägandet. Klart intressant är ni alla som gått över till elbil, där jag är mycket intresserad av hur det funkar. Detta med tanke på att nästa bil är planerad att vara elbil. Den erfarenhet som ni alla har/får tror jag inte går att få tag på något annat sätt än att fånga via sådana här forum.
Sedan tycker jag det grundläggande viktigt att behålla en god ton på forumet, för mig behöver ni inte bevisa att ni vet bäst eller är bäst. Jag har uppnått det som jag har bestämt mig för i livet, att jag arbetar bara med sådana personer/individer som jag gillar. Det genomsyrar mig på flera plan, lika på detta forum. De som jag inte gillar, de som inte kan föra ett samtal utan att hela tiden kräva motparten på bevis, undersökningar och statistik? De inläggen orkar jag inte läsa eller kommentera.

2021-02-20 10:46

För min del så LÄSER jag i första hand det som skrivs på forumet och tycker att det är väldigt intressant att t ex höra om Audis erfarenheter av sin P2:a. Om det skapas en tråd i ett ämne som jag är engagerad i så deltar jag gärna med inlägg. Att sedan den ev debatten "slirar" är jag ganska van vid efter 20 år på olika forum som med tiden lagts ned. Hade de inte försvunnit så hade jag kanske bara fortsatt att vara en passiv prenumerant på ViB och skippat forumet.

Lägger dock mer tid på Twitter än här. Twitter kan vara väldigt seriöst beroende på vilka man väljer att följa. Att man sedan får "umgås" med kända politiker, journalister och annat löst folk är spännande. Självklart förekommer även där "oren" debatt med halmgubbar etc och jag kanske då hänger kvar några inlägg men sedan klipper jag bort en tradig kontrahent. Det finns ju miljontals nya att stångas med om man vill.

2021-02-20 11:22
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Optimus, precis som du skriver " Den erfarenhet som ni alla har/får tror jag inte går att få tag på något annat sätt än att fånga via sådana här forum." känner också jag, även om jag vet att det finns andra sätt, men de kanske är krångligare.
Jag fått kritik några gånger för att jag är för slapp som moderator och inte stänger trådar där någon känner sig "kränkt", men en känsla är ju ytterst personlig och svår att ge anledning till åtgärd om den inte består av påvisbara personangrepp.
Det händer att jag rensar i trådar, men det sker alltmer sällan och jag talar alltid om när det sker.
Jag stänger ytterst ogärna en tråd så länge det pågår en intressant diskussion, även om den börjar urarta och bli tjatig tycker jag att det är bättre att påpeka det och låta debatten få en ände.
Jag hoppas och tror att de flesta är här för att lära sig och lära ut om sina erfarenheter och då är det naturligt med lite mothugg, vore alla överens blev det ingen debatt och forumet skulle snart tappa de flesta skribenter och läsare.
Jag tycker det har blivit renare och sakligare här när de värsta märkesfanatikerna försvunnit, några finns givetvis kvar, men de är avsevärt lättare att stå ut med.

2021-02-20 11:29
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag ser nu att tråden är låst och undrar varför?

Vi var inte överens men jag kan inte se att det var några regelbrott inblandade.

Om det nu är så att man måste vara överens om allt lär forumet dö snart. Precis som Pinjong vet jag det efter 30 år i olika sammanhang.

Ambitionen att rensa bort fanatiker (mig själv inkluderad - jag är fullt medveten om att jag stundtals går i för hård lönlös polemik med dem) står jag däremot bakom. Men i polistråden handlade det inte om fanatism (I alla fall uttrycktes den inte) utan om olika syn på vem som skall bedöma vilka bilar som skall köpas in till ordningsmakten.

Och den saken är fortfarande inte utredd.

MVH AL

2021-02-20 12:22
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Vad gäller polistråden, så tycker jag nog att det var klokt att stänga den. Ämnet var nog uttömt och inga nya infallsvinklar fanns. Dessutom var den rejält raljant och ibland på gränsen.

2021-02-20 12:39
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

A.L. Du kan öppna en ny tråd där dina kvarvarande frågor kan debatteras.

2021-02-20 12:51
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Alla har rätt till en åsikt, men vi hade (som jag ser det) bara börjat.

Saker kvar att reda ut;

- motivet bakom att frångå LOU
- påvisade alternativ som ger högre nytta
- förändrad kravspecifikation?
- vem som avgör nyttan bäst?
-kopplingen mellan effekt och olycksrisk

Osv.

Raljansen (hemskt vad Audi vars spydighet normalt sett brukar förgylla många trådar (som jag ser det)blivit känslig helt plötsligt;-) är f.ö knappast unik för polistråden, eller hur? Och så farligt var det i ärlighetens namn inte heller.

MVH AL

2021-02-20 12:53
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
saabnisse skrev:

A.L. Du kan öppna en ny tråd där dina kvarvarande frågor kan debatteras.

Ja det kan vara en tanke. Jag menar inte att fortsätta här utan det var bara ett svar på påståendet att frågorna var utredda.

MVH AL

2021-02-20 12:55
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”
A.L skrev:

Raljansen (hemskt vad Audi vars spydighet normalt sett brukar förgylla många trådar (som jag ser det)blivit känslig helt plötsligt;-) är f.ö knappast unik för polistråden, eller hur?MVH AL

Vadå, jag spydig? ;-)

2021-02-20 12:57
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag låste tråden för att det är mer regel än undantag att en tråd till slut ebbar ut i en enda stor k*kmätartävling.
Om skribenter undvek att nedvärdera, håna, och behandla andra skribenter som om de vore barn så skulle tråden fortfarande vara öppen.

A.L
Starta gärna en träd för att få svar på dina återstående frågor men den stora frågan är varför du skulle starta en sådan tråd då du egentligen sitter på precis alla svar?

Min uppfattning är att du aldrig någonsin har fel och just den inställningen är en stor bidragande anledning till att debattklimatet är som det är här inne ibland.

Ha gärna en uppfattning men acceptera att folk tycker olika.

Du behöver inte posta länkar från världens alla hörn för att bevisa att du har rätt och de andra har fel.
Ibland kan det vara ok att ta ett steg tillbaka.
Det är på ingen sätt ett påhopp utan en reflektion jag gjort när jag går igen allt som skrivs.

Om trådar fortsätter utvecklas till rena k*kmätartävlingar där nivån ligger på sandlådestadie så kommer jag fortsätta låsa trådar.
Vill ni absolut fortsätta älta om vem som är kunskapskontroll/drottning här inne så ta det på PM.

Uppdaterat: 2021-02-20 13:26
saabnisse skrev:

Jag fått kritik några gånger för att jag är för slapp som moderator och inte stänger trådar där någon känner sig "kränkt", men en känsla är ju ytterst personlig och svår att ge anledning till åtgärd om den inte består av påvisbara personangrepp.

Ja det skulle ju vara nya tag efter SnookerPros uppdykande så jag testade dessa tag igår. Tanken med forumet är ju att man ska diskutera ett ämne och INTE stövla in i en tråd och sabla ner någon man inte gillar. Detta kan iofs ske på fyllan men det är ingen ursäkt.

2021-02-20 13:28
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Jag kan hålla med om det kan vara väldigt onödigt pressa ner undersökningar och statistik i halsen på folk här, vilket gärna görs från alla möjliga läger här, som t.ex. Toyotakramarna som gärna kastar ur sig undersökningar men utan att inse vad undersökningen egentligen frågat efter och vad svaren innebär.

Men för att försvara A.L lite just här så har han en poäng i lite av det han frågade om ovan, det visade ju sig i förra tråden att en hel del inte har en aning om hur LOU fungerar, till och med en som påstår sig suttit och skrivit upphandling svarade på ett sätt om LOU så man insåg han inte visste vad det var....

En hel del verkar med tro att bara för man ger ett exempel som kostar mindre så kanske det inte är billigare, för det som A.L och nån mer försökte få fram är att en bil med lägre prislapp kanske kräver dyrare ombyggnad med innan den når upp till kraven. Sen som med så mycket annat handlar det återigen om TCO, inte inköpspris allena.

Men nu går jag med off-topic här. Men jo, jag kan se en mening med en ny tråd i ämnet om den diskuteras mer sakligt. Får kunskapen är låg bland många.

2021-02-20 13:31

Eller så kan det vara så att en skribent i själva verket har författat LOU men ser det meningslöst att debattera innehållet.

2021-02-20 13:34
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Det var som sagt inte menat som ett påhopp på A.L utan ett exempel på en anledning till att en tråd ”ballar” ur.
Ibland kan det som sagt vara bra för alla att ta ett steg tillbaka.

Min personliga åsikt i frågan är att de som besitter kunskapen och kompetensen på vad som behövs är också dom som skall ta beslutet. Inte skrivbordsslipsar som aldrig suttit i en polisbil.

2021-02-20 13:36
pinjong skrev:

Eller så kan det vara så att en skribent i själva verket har författat LOU men ser det meningslöst att debattera innehållet.

Nu var det inte dig jag åsyftade vad gällde kunskapen om LOU....var en annan skribent som sa han skrivit en upphandling men sen inte verkade ha en aning om vad LOU ens var när motfrågan kom om upphandlingen föll under LOU.....
Men som sagt off-topic, åter till tråden om debattklimatet.

2021-02-20 13:39

Du låser alltså tråden på grund av att folk inte är överens, är det så jag skall tolka dig?

Vi hade olika uppfattning, det har vi nog fortfarande. Och när man argumenterar för sin sak behöver också varandras argumenten analyseras och ifrågasättas.

Om man inte tillåts pröva ett argument (vilket mig veterligen inte finns reglerat i forumreglerna) så återstår att person A säger att jorden är platt medan person B hävdar motsatsen. Sedan får inte person B ifrågasätta person A;s uppfattning (och vice versa) och pröva dess giltighet utan att trådarna låses (någon av A eller B kan ju känna sig kränkt)

Ja ett sådant forum dör eller blir helt likriktat. Kunskapsnivån och utbytet av densamma sjunker.

I fortsättningen är alltså jorden platt och då blir detta aldrig vad det har varit, eller vad det har potential att bli.

Tråkig inställning, men alla sagor har ett slut.

Tack.

MVH AL

2021-02-20 13:43
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Inte helt oväntat svar faktiskt A.L

Du läser det du vill och struntar i helheten.

Citat: ” Om skribenter undvek att nedvärdera, håna, och behandla andra skribenter som om de vore barn så skulle tråden fortfarande vara öppen.”

Du drar allt till absurdum. Onödigt.

Uppdaterat: 2021-02-20 13:50
Henrik M skrev:

Nu var det inte dig jag åsyftade vad gällde kunskapen om LOU....var en annan skribent som sa han skrivit en upphandling men sen inte verkade ha en aning om vad LOU ens var när motfrågan kom om upphandlingen föll under LOU.....
Men som sagt off-topic, åter till tråden om debattklimatet.

Jag förstod ungefär vem du syftade på Henrik. Det är lugnt. Min poäng är att man själv bestämmer vilka delar man vill diskutera. Jag kan anskaffningsprocessen ganska bra eftersom jag utrett och projekterat sådana system men är inte jätteintresserad av de juridisk-tekniska bitarna. Så då väljer jag att avstå den diskussionen medan någon annan ser just den biten som jätteintressant och blir frustrerad då svaren uteblir.

2021-02-20 13:52
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Förstår att Henrik menar mig. Jag skrev aldrig att JAG skrev ifrågavarande upphandling/offertbegäran utan jag skrev i samförstånd med vår organisations jurister. Helt i enlighet med vår organisations dåvarande upphandlingsregler. Den konkurrent som överklagade var inte speciellt välsedd i vår organisation av vissa orsaker. Att jag fick påverka offertbegäran för att underlätta för en leverantör vi hade goda erfarenheter av samt tidigare samarbete med kan ju kanske inte ses som helt renhårigt men prisskillnaden var som sagt liten. Jag har en mycket liten roll i vår organisation men är ganska ensam om kunskaperna inom mina specifika arbetsuppgifter. Därför tillfrågades jag och fick påverka beslutet. Det var över 10 år sen och får väl anses preskriberat nu.

2021-02-20 14:05

L West, det är fortfarande inte svar på min fråga.......men ja, vi släpper detta nu. :)

2021-02-20 14:09

Tack!

2021-02-20 14:10
Deeds skrev:

Inte helt oväntat svar faktiskt A.L
Du läser det du vill och struntar i helheten.
Citat: ” Om skribenter undvek att nedvärdera, håna, och behandla andra skribenter som om de vore barn så skulle tråden fortfarande vara öppen.”
Du drar allt till absurdum. Onödigt.

Drar det till absurdum? Hela ditt inlägg var ett påhopp på mig om att jag aldrig kan ha fel (vilket ju är fel eftersom både rätt och fel är subjektiva uttryck, tror man inte på att något är helt rätt tror man heller inte på att något är helt fel). Och möjligen att det är skälet till att många tycker att jag tjatar sönder trådarna. Jag gillar nämligen att försöka förstå samtliga sidor av myntet- även om det är omöjligt. Detta är också anledningen till att jag alltid hamnar på kant med fanatiker, oavsett de tror på ett bilmärke eller jordens undergång. De ser nämligen en sak, och förnekar kategoriskt andra delar av myntet och klarar inte av att man ifrågasätter deras enda sanning.

Om folk blir nedvärderade av att man prövar deras ståndpunkter är svårare att komma åt. Om jag skriver att 2+2 är fyra och inte fem och visar hur jag kommer fram till detta, har jag nedvärderat någon då?

Om man inte tål att det finns uppenbara brister i den egna argumentationen så uppför man sig just som ett barn. Jag kan inte ändra på det så länge vi utgår från fakta eller i alla fall visar hur vi kommer fram till slutsatserna.

Men... upplyftande att se att du i alla fall tycks hålla med om att polisens fordon skall köpas in av dem själva och inte av någon ekonom vid skrivbordet eller av någon politiker (typ Eliasson).

Nu lägger jag ner det här.

MVH AL

2021-02-20 14:12
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Fast där tycker jag du har väldigt fel Pinjong om jag nu får skriva så......nej, jag tycker inte man kan slänga ur sig massa åsikter och sen när man får motfrågor bara bry sig om den delen av det hela där man själv tycker en viss sak då det ju kan vara de sakerna kring, som i detta fall juridik, som ligger bakom förklaringen mot att det inte är som du anser, eller att det du anser inte fungerar pga. teknikaliteter du inte bryr dig om. Förstår du hur jag menar? Ibland har även detaljerna man anser är fel an anledning som finns svar på i det trista man inte vill bry sig om...

2021-02-20 14:12
Henrik M skrev:

Fast där tycker jag du har väldigt fel Pinjong om jag nu får skriva så......nej, jag tycker inte man kan slänga ur sig massa åsikter och sen när man får motfrågor bara bry sig om den delen av det hela där man själv tycker en viss sak då det ju kan vara de sakerna kring, som i detta fall juridik, som ligger bakom förklaringen mot att det inte är som du anser, eller att det du anser inte fungerar pga. teknikaliteter du inte bryr dig om. Förstår du hur jag menar? Ibland har även detaljerna man anser är fel an anledning som finns svar på i det trista man inte vill bry sig om...

Ja men man kan ju se frågan ovanifrån dvs i ett större perspektiv eller så vill man se och diskutera exakta detaljer. Personligen vill jag helst på egen hand välja perspektiv även om viss anpassning motvilligt får ske ibland.

Jag kan ju hålla med om en del (!) i ett inlägg men ha en avvikande åsikt i en annan del. Och då verkar jag vara den ende på forumet som exakt citerar det avsnitt jag kommenterar eller frågar om. Motsatsen är att man citerar ett helt inlägg inklusive det man själv skrivit och sedan bygger vidare även i nästa inlägg varvid wall-of-text uppstår. Detta tycker jag är otydligt och ofta ger upphov till missförstånd.

2021-02-20 15:04
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Om man tar polis-tråden som exempel, så var det en (AL) som hade kunskaper som gick lite utöver det gemene man har. Sedan var det en annan (bl.a. pinjong) som hade infallsvinklar som visade på att allt kanske inte är 1/0. Därifrån kan man föra en diskussion, men man kan ju inte begära att den ene eller den andre ska skriva "jag hade fel". I en annan tråd (skriver inte vilken;-)) har det gått helt överstyr - enligt min åsikt. Ingen av kombattanterna kommer att "ge sig", det blir bara en Never Ending Story.

Jag har inget emot långa trådar, men då får de i alla fall tillföra mig något utöver Ping-Pong-Ping-Pong......

2021-02-20 15:34
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
pinjong skrev:

Och då verkar jag vara den ende på forumet som exakt citerar det avsnitt jag kommenterar eller frågar om.

OK;-)

2021-02-20 15:36
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Audi A5 SB skrev:

OK;-)

Haha. ;-)

2021-02-20 15:39
Njuter av grillade kycklingfiléer. Särskilt det svarta...

Det fanns tidigare en funktion som medförde att en moderator kunde gå in i ett inlägg och ta bort vissa olämpliga delar som inte hörde till ämnet, denna möjlighet är numera tyvärr borttagen.
Nu finns bara möjligheten att helt radera inlägget kvar och det kan skapa ett stort hål i debatten samtidigt som det kan vara oförskämt mot skribenten.

2022-01-30 11:50
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Finns inte längre möjligheten till kortare eller längre avstängning som ett alternativ, saabnisse ? Efter uppenbara och återkommande övertramp kan ni ju i så fall i alla fall tillfälligt sätta stopp för ytterligare eskaleringar.

2022-01-30 11:55

Nej, jag tror inte att vi längre har några befogenheter än någon annan, vi kan vara observanta och meddela ViB det vi anser vara fel, men det kan vem som helst.

2022-01-30 17:17
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Känns som att er roll då är överspelad, saabnisse. Lika bra att skicka in avskeds-ansökan på en gång...:) Skämt åsido - men moderatorer helt utan "muskler" - det känns som överflödiga moderatorer. Då bör ni överlåta funktionen helt och hållet på ViB själva.

2022-01-30 17:23

Ja, vi har ju kvar möjligheten att radera hela inlägg, men det är allt. Nu vet jag ju inte om det bara är mig det gäller , Hacken och Deeds kanske har kvar sina "muskler"?
Jag får ändå ett tack var jul för vad jag gjort. ;-)

2022-01-30 17:34
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Ja, vi har ju kvar möjligheten att radera hela inlägg, men det är allt. Nu vet jag ju inte om det bara är mig det gäller , Hacken och Deeds kanske har kvar sina "muskler"?
Jag får ändå ett tack var jul för vad jag gjort. ;-)

Har ni moderatorer inget samarbete? Ingen policy hur ni ska jobba? Hur blev ni utsedda av ViB?

2022-01-30 17:48

Vi utsågs av ViB efter förslag från forumdeltagarna.
Det är många år sedan nu, men på den tiden fanns möjligheter som försvann vid den senaste uppdateringen av forumet.
Möjligheten att låsa en tråd som spårar ur saknar jag, även om jag sällan gjorde det och möjligheten att gå in i ett inlägg och ta bort störande inslag utan att ta bort allt saknar jag också.

2022-01-30 18:17
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ännu en sak som är sämre med nya forumet. Och det tycks ta lääänge att fixa befintliga brister...

2022-01-30 18:23

Problemet är anmält till ViB och kommer att lösas snarast.
De som har svårt att följa forumreglerna får passa på nu, för snart kan det bli storstädning!
Redigeringar, varningar, avstängning under viss tid, låsning av urspårade trådar är några exempel.
Tyvärr blev inte mitt förslag om digitalt spöstraff antaget, däremot kan digital skampåle övervägas, men givetvis anonymt.

2022-02-01 09:14
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Märkligt att vissa tillåts fortsätta med provokationer trots tillsägelse.

2022-02-07 12:38
Axa skrev:

Märkligt att vissa tillåts fortsätta med provokationer trots tillsägelse

Axa skrev:

AL, seriöst? Kan du dra åt helvete? Du måste ju vara totalt störd. Det är ju klart tydliga psykopatiska drag du har. Du benämner allt och alla fanatiska men man kan ju undra hur frisk du är?

Kan bara hålla med om att det är mycket märkligt att uttryck som ovan nämnda får fortgå. Men alla lever inte som de lär andra, det är ju uppenbart (och det finns benämningar för sådant, men tvärtemot vissa andra nedvärderar jag mig inte till att skriva ut det);-).

MVH AL

2022-02-09 11:10
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Jag trodde att det skulle bli vissa förändringar som skulle ge oss tf. moderatorer större möjlighet till temporära ingripanden, men tyvärr har inget hänt.
Mitt uttalande 2022-02-01 visade sig vara helt felaktigt.
Ingen förbättring har skett och tyvärr verkar det som att vi tappar allt fler forumskribenter!

2022-03-15 18:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

"Axa skrev:
Märkligt att vissa tillåts fortsätta med provokationer trots tillsägelse"

Det är inte alls märkligt om man är "bästis"... med chefen som bestämmer...

2022-03-19 10:10

Jag brukar skumma igenom webbplatsen mellan varven, och ser att det är betydligt lugnare än för några år sen, vilket gjort att mina egna inlägg blivit allt färre. Jag noterar dock att det fortfarande är samma gubbar som utmärker sig, om än i något mildare ordalag än förr om åren. (Tiden går.)

Hur som helst tänkte jag bli lite mer synlig igen.

Vi ses!

2023-08-31 11:50
Roy J