Vilka bilar har möjlighet till Spotify och andra appar?

64 inlägg 0 nya
Vilka bilar har möjlighet till Spotify och andra appar?

Något jag verkligen gillade när jag provkörde en Tesla model 3 förra året var att det finns inbyggt Spotify.
Vilka andra bilar har det?

Vet att nyare Volvos har Android som infotainment så jag antar att dom kan köra spotify den vägen, men annars då? Finns det fler?

Jag räknar inte in Android Auto och Apple Carplay i detta då i princip alla nya bilar har det.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Volvo har haft inbyggd Spotify-app rätt länge, inget som kommer först nu med deras androidbaserade sensus.

Jag använde det mycket i min V90 men det fungerar otroligt mycket bättre i Teslan.

Spotify klarar jag mig utan då ljudkvaliteten är allt annat än bra.
Mercedes har jag läst har Tidal i nya modeller. Kanske Audi A5 SB kan svara på det.

Jag är ingen ljudnörd så för mig spelar Tidal inte så stor roll, men kan vara bra att veta att Spotify per standard inte är inställt på högsta kvalitet. Detta kan vara bra att veta om man kör t.ex. Android Auto eller Apple Carplay. Då ska man gå in och öka på det i sin mobilapp. Tror det är inställt lägre för att spara datatrafik.

Men trots att jag inte är någon ljudnörd så hör jag skillnad på kvalitén med Tidal, men tyckte utbudet var så dåligt att jag hellre använder Spotify och skillnaden med mina öron är inte värt det. Spotify inställt på högsta kvalitet är helt klart bra nog,

Men det måste väl finnas fler än Tesla och Volvo som insett fördelen med att ha Spotify eller ljudappar i allmänhet i bilar? Känns som att de flesta tillverkare ligger så långt efter i tekniken att man nästan blir rädd. För mig känns det som en självklarhet att Spotify och dess konkurrenter ska finnas i bilar, men trots att musik är så viktigt i bilar så kan man tro att företagens teknikavdelningar drivs av 70-åringar som inte följer med i utvecklingen alls.

Hur annars ska man förklara att detta inte finns 2020?

- Peugeot 308 SW GT -2019

Antagligen för att man har Android Auto och Apple Carplay - och då slipper man underhålla de appar man kan köra på det sättet. Och när trådlösa versioner av dessa system blir vanligare så spelar det väl egentligen inte så stor roll längre.

Jag tror mycket på det som Volvo börjar med i polestar 2. Dvs att inte köra eget system för infotainment. Tänk om alla telefontillverkare körde eget OS, hur skulle det se ut med appar till varje tillverkare då? Det är helt enkelt inte biltillverkarnas kärnkompetens. Men detta ligger ju lite i framtiden så inget man behöver fundera på om man letar bil i dagsläget.

Pi wrote:
Antagligen för att man har Android Auto och Apple Carplay - och då slipper man underhålla de appar man kan köra på det sättet. Och när trådlösa versioner av dessa system blir vanligare så spelar det väl egentligen inte så stor roll längre.

Pi: Har du kört nån bil med Spotify integrerat på ett bra sätt i bilens infotainment? Det är väldigt stor skillnad mot AA eller AC....så nej, det är inte så lätt att det inte spelar nån roll när det fungerar trådlöst...
Lika med navigationsapparna, går inte att jämföra med ett väl integrerat system i bilen.
Ut och testa en bil med väl fungerande integrerade system av båda dessa saker så tror jag du kommer tillbaks med en lite annan åsikt.

Jag kan nog än en gång hålla med Pi om att behovet är litet om man inte har bilen som arbetsplats.
För egen del fungerar det ypperligt med att spegla telefonen vid längre körningar.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Henrik - läs även första delen i mitt svar för det var ett svar på bejjes fråga. Och det går knappast att komma förbi det faktum att när biltillverkarna kan få hjälp av företag som är mera specialiserade på denna form av programvara - Google och Apple i detta fall - så kommer dom inte att få lika mycket jobb med att underhålla systemet vilket jag har full förståelse för i egenskap av f d systemutvecklare.

Pi: Du läser som du vill verkligen, alltid för att misstolka så mycket du kan för att fortsätta vara en trist jante-fanbärare av rang...
Skrev inget om att det inte kan vara Google som ligger bakom systemet, det jag skrev är att ett riktigt bra integrerat system slår AA eller AC utan tvekan, och om du inte tror det så skulle jag säga du inte har testat ett riktigt väl integrerat system.
Ut i solen och njut med dig istället för att sitta inne och äta citroner och osa bitterhet, kommer nog både du och de runt dig må bättre av. :) Nu blir det ut i bubbelpoolen för mig iaf med barnen,

Henrik - du bör nog själv göra det du råder andra att göra. Jag var inte ohövlig i mitt svar vilket du var i allra högsta grad - vilket tyvärr inte är helt ovanligt i dina kommentarer om andra skribenter. Skärpning helt enkelt !

Som Pi skriver så lägger inte många biltillverkare pengar på att utveckla egna appar. Heller inte ta in dom som finns för då pratar vi licens och pengar.
Det är väl det som skiljer en bil från premium bil.

Efterfrågan är väl inte skrikande över Spotify som egen app heller för då hade biltillverkarna löst det för länge sedan och alla haft det.

Jag tycker att denna integrering av alla jäkla tänkbara och otänkbara funktioner och appar börjar bli löjligt i jagandet om att hitta nyheter att ta betalt för.
Det fungerade på den tiden en Blaupunkt Frankfurt var ett fantastiskt tillbehör, en bra radio som inte sprakade hela tiden, det var grejer det.
Undrar vad nästa hittepå grej blir.

VR glasögon för att slippa vrida på huvudet ;)

Patrik Österberg wrote:
VR glasögon för att slippa vrida på huvudet ;)

Detektivglasögon med inbyggd spegel för att se bakåt har funnits i 50 år på Hobbex :)

Ja men jag vill ha en app inbyggd i bilen :)

Jag kör bara Apple carplay i min v60. Volvons navigator suger.Volvos Spotify suger oxå. Nu kör jag iofs Apple Music som är mycket bättre än Spotify.

HT: Vad för generation på V60? Jag hade en V90 innan och anser Volvos inbyggda var mycket bättre, bara en sån sak som att du fick upp den mellan instrumenten och i Hud vilket du inte kan få med AA eller AC.

K_Klabbe wrote:
Jag tror mycket på det som Volvo börjar med i polestar 2. Dvs att inte köra eget system för infotainment. Tänk om alla telefontillverkare körde eget OS, hur skulle det se ut med appar till varje tillverkare då? Det är helt enkelt inte biltillverkarnas kärnkompetens. Men detta ligger ju lite i framtiden så inget man behöver fundera på om man letar bil i dagsläget.

Så tänkte jag när jag precis köpte en ny (smart) TV. TV-apparater med egenutvecklade operativsystem erbjuder förstås bättre funktionalitet men jag tror att framtiden är att enkelt kunna installera alla möjliga appar på TV:n och valde därför en android-TV.

306 - 232

Pinjong: Vad blev det för tv då? Har dålig koll på tv-tillverkarnas operativsystem men kör ett par stycken Samsung-tv:s här hemma och de kör de appar jag använder i tv-väg. Vilka kör android i tv?
Jag har mest valt Samsung då jag tycker det är smidigt med enheter som lirar ihop på ett bra sömlöst sätt som det kär nu när alla telefoner, plattor och tv är samma märke. Sen ska villigt erkännas jag inte kör superavancerat vad gäller teknikmöjligheterna här hemma.

Sony och Philips verkar vara de stora med använda Android TV.

Power to the people

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.