Vi Bilägares forum

Nya Nissan rostar

Nya Nissan rostar

http://www.aftonbladet.se/bil/collin/article20779414.ab

Bilhandlaren har haft bilen stående ute över vintern, ska inte en ny bil klara detta utan rostangrepp kan man tycka?

Frågan är väl om detta kommer att bli ett stort problem för Nissan (och även andra tillverkare?) eller är detta ett exceptionellt fall?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:50

Kommentarer

"Volvo och bilarna från Volkswagen-koncernen har det bästa rostskyddet. (Japanska) Toyota är mycket bra, Mercedes och BMW lite sämre. Sen kommer ett mellanskikt. Och sen kommer asiaterna (med Toyota som glädjande undantag, alltså)."

Att Toyota skulle vara bättre än övriga asiater och såväl BMW och MB som Opel och Renault, är väl inte i linje med Vi Bilägares rostskyddsbetyg? Toyota får väl i regel en tvåa i betyg av Vi Bilägare.

Ger inte mycket för Vi Bilägares rostskyddsbetyg, men Collin har jag ännu mindre förtroende för. Han känns som en riktig svamlare, som går mer på personlig övertygelse än fakta.

Uppdaterat: 2015-05-13 12:48

"det är rost precis överallt på Husseins bil " skriver Collin, och det visar tydligt vilken nivå AB och Collin befinner sig på.
Bojkotta kvällsblaskorna! Det är bara överdrifter och lögner!

Här är ett strålande exempel på ett annat bottennapp från AB, inte ett fakta rätt i den artikeln! Om skribenten (vägrar att använda ordet journalist) lagt 5 min på google, så hade skiten aldrig skrivits.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14251720.ab

Numera tar jag inte i de där skittidningarna.

Rosten på Husseins bil var knappast något att härja om, och definitivt inget som påverkar säkerheten. Snart skrivs det väl om rostiga avgasgrenrör också och påstås vara skandal...

Uppdaterat: 2015-05-13 12:52
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Jag tror att det är precis som det står i artikeln, att asiaterna har släppt på kvaliten och jag tillägger att i vinst syfte givetvis.
Japan och Sydkorea legotillverkar i och köper billigt av Kina och Nordkorea, Dåligt stål , en godtycklig tillverkning i ett tokhögt tempo, lagerhållning under bar himmel, rostig metall ytbehandlas så som den är, billigt billigt billig!

Inget nytt i ofs , men idag är det riktigt illa, i tre år ska en bil vara ok, därefter är det skitsamma, Den här aktuella bilen har tydligen stått lagrad och en bil som står under bar himmel åldras snabbare än en bil som körs.

Rost på ny bil är att se som kosmetiskt, ja har hört den själv, blev förbannad,och bytte bort den bilen omgående och lär inte komma tebax till det asiatiska märket även om jag så skulle få betalt för det.

Uppdaterat: 2015-05-13 12:59

När det gäller ViBs rostskyddstester så har väl Kia/Hyundai generellt klarat sig lite bättre (under senare år) än de japanska märkena om inte minnet sviker. Sen hur det fungerar i det långa loppet tar det ju några år innan det visar sig.

Uppdaterat: 2015-05-13 13:49

Fast nog är det väl så att om man köper något nytt så skall det väl inte ha förvarats ute över vintern. Lite som att köpa en ny hallspegel full med fingeravtryck och kaffefläckar. Sedan är det väl lite underligt att hela underredet är rostigt/rostfläckat, någon form av behandling borde det väl ha varit, avgassystemet undantaget.

// Krister

Uppdaterat: 2015-05-13 17:38
Lite krokigt är också rakt

Vad är det att bråka om?

Bar metall, det blir ju brunt på minuter om det står ute, vad tror dom kommer hända? Remskivan smulas sönder eller avgassystemet går tvärt av?

Ett skönhetsfel som inte spelar någon roll alls.

Kör några mil ecodriving i ösregn och parkera bilen, gå sen ut efter några timmar och titta på bromsskivorna, skandal!! Rost!!

Uppdaterat: 2015-05-13 19:39
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Tvärnit skrev:

Jag tror att det är precis som det står i artikeln, att asiaterna har släppt på kvaliten och jag tillägger att i vinst syfte givetvis.
Japan och Sydkorea legotillverkar i och köper billigt av Kina och Nordkorea, Dåligt stål , en godtycklig tillverkning i ett tokhögt tempo, lagerhållning under bar himmel, rostig metall ytbehandlas så som den är, billigt billigt billig!

Fast bilen artikeln handlar om, Nissan Qashqai , är utvecklad i Europa och tillverkas i brittiska Sunderland och företaget ingår i Renaultsfären, så det är mest namnet som är japanskt.

Uppdaterat: 2015-05-13 22:37

Tobo, Visst är det så men jag ser inte att det faktumet hindrar för trots allt så är de japanska märkena starka nog till att föra sin egen strategi.

Klart att Qhasqain är japansk! Var de olika märkenas fordon idag tillverkas det kan man inte gå helt efter då de i regel tillverkas lite varstanns.

Uppdaterat: 2015-05-13 23:28

Visst räknas Qashqai som en japansk bil (liksom att t.ex. Golf Kombi och Jetta räknas som tyska, trots att de tillverkas i Mexiko).
Faktum är dock att Carlos Ghosn är CEO för både Renault och Nissan och alla viktiga beslut avseende Nissan tas i Frankrike.

Uppdaterat: 2015-05-14 09:31

Tobo Carlos Ghosn är CEO en äktenskapsrådgivare och den starkaste parten är Nissan.
Det är bara att titta på vilken part det är som lägger störst pengar på investeringar och säljer mest. Renault stod på randen till bankrutt 2001, Nissan kom in som räddaren och Nissan "filosofin" inplementerades att även gälla för Renault, "filosofin" är ett vackert utryck för att det är japanerna som är herrarna på täppan och japanerna de missar ingenting, allt de tar sig till är uträknat in i minsta detalj, så rostar bilen lätt så är det så kalkylerat.

Uppdaterat: 2015-05-14 14:23

Tvärnit: Det var Nissan som var konkursmässigt 1999 när Renault kom in i bilden och köpte 36,8 % av Nissan Motor Co. och därmed räddade bolaget. I början av 00-talet ökades ägarandelen till 44%, samtidigt gick Nissan in som 15% ägare i Renault. Således är det Fransoserna som är den starkaste parten .

Uppdaterat: 2015-05-14 21:55
Krister_L skrev:

Sedan är det väl lite underligt att hela underredet är rostigt/rostfläckat,
// Krister

Var ser du att hela underredet är rostfläckat?

Uppdaterat: 2015-05-15 08:44
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Jag undrar som hultarn.

Det enda jag ser som har lite obetydlig ytrost på sig är remskivan och avgassystemet. Lite dåligt kan jag tycka att man inte har ett lackar remhjul, men inget som kommer spela någon roll för livslängden på bilen.

Uppdaterat: 2015-05-15 22:14
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Nåja nu är det ju en kvällstidningsdrake som skriver om det och då gäller det som vanligt att göra en höna av en fjärt.
Utan att visa på rost på dessa delar hade det ju inte blivit någon skandalartikel.

Uppdaterat: 2015-05-16 13:04
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kul att denna gamla artikel nu när vi har facit in handen med VAG och deras enorma rostproblem..

Uppdaterat: 2016-08-14 21:38