Misslyckat gör-det-själv jobb

4 inlägg 0 nya
Misslyckat gör-det-själv jobb

Hej på er

Det är så att en av mina vinterfälgar råkade ut för missödet att ramla ner från ett fäste ovanför garageporten där jag förvarar dom. Det slutade med att den ramlade med framsidan ner mot golvet. Till saken hör att det är kallgarage med asfaltsgolv så hela ytan blev perforerad med små hål från den grova asfalten.

Nu har jag i alla fall slipat ner lacken, finspacklat alla gropar i ytan och gav mig på att försöka återställa original lacken. Att lacka med sprayburk blir sällan bra men jag tänkte att med noggrant förarbete samt efterarbete så borde resultatet bli okej ändå. Efter 4 lager lack så våtslipade jag färgen först med 400, sen med 1200 och sist med 2000. Därefter körde jag med rubbing.

Jag har problem med att jag får mörka fält i ytan på färgen. Det ser ut som att man har lackat för hårt på vissa ställen medans andra är jättefina, dock var jag väldigt noga med att lägga på jämna lager överallt. Vet någon om man kan slipa ner detta med grovare våtslip papper och rubba upp ytan så den blir jämn?

Alternativt vet någon om det finns någon pulverlackerare i Västerås området som kan fixa en fälg med förarbete till en rimlig peng?

Haft fälgen liggande när du lackade, eller inte skakat burken ofta nog?
De mörkare partierna är nog när metallicbasen kommit ut i för stora doser.....
Spraya metallic på större ytor är sketsvårt!
Måla om är nog enda möjligheten, tyvärr.

Om det är en metallicfärg, ska den inte slipas. Man får slipa och polera klarlcken efteråt.

Vissa sprayfärger är klart känsliga om det inte är rumstemperatur på både fälgen och färgburken, samt under torktiden.
Pulverlack är ingen garanti för bra resultat.
Bättringsmåla pulverlack är inte kul enligt mig.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.