Lackskydd

24 inlägg 0 nya
Lackskydd

Om ca sju veckor blir det leverans av nya Volvon. Jag undrar om, när och vilket lackskydd man ska ha på bilen. Vissa menar att man inte ska ha något extra alls. På min förra Toyota hade jag deras eget lackskydd som inte alls höll måttet så när det var dags att fylla på skyddet efter 18 månader blev deg Ditec som höll betydligt bättre.

Numera finns även keramiskt skydd tex Drop off, Ceramic PRO förutom PPS etc.

- Vad ska man ha och när ska det läggas på? Då bilen är nyuthämtad eller ska man vänta några månader?

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Min bekant som driver egen bilvårdsfirma rekommenderade mig keramiskt skydd, och hans åsikt var att det var bättre lägga på det så snart som möjligt. Nu har jag inte haft tid/fått tummen ur men ska ska lägga på det efter semestern på min.

Jag anlitade Polema AB i Motala till min XC60 2017, efter rekommendationer ifrån min bekantskapskrets. Bilen var exakt 2 år vid behandlingen, Dom använder Perma5ive keramiskt skydd. Jag tyckte dom gjorde ett bra jobb där även stenskottslagning ingick och en så lätttvättad bil har jag aldrig haft någonsin förut. Tvättar med foam på torr bil efter att bara haft på insektsmedel som fått verka 10-15 minuter. Ingen eftertorkning med torkduk. T.ex motorn var som ny efter deras behandling, när jag lyfte på motorhuven. Får se om vintertvättarna blir lättare också.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Keramisk behandling är det bästa.
Har lämnat in min bil på sonax-center och väldigt nöjd hittills med resultatet.
Sen är jag ju rätt pedantisk så jag använder Tershines produkter av och till för d lilla extra skyddet och glansen...
Tror d dröjer länge innan jag behöver lämna in bilen igen.....
Sen gäller det hitta en firma som gör ett bra underarbete mm vilket inte alltid är så lätt....
Skippa d firmor som säger sig ge en keramisk behandling för typ 3000:-...i flesta fall får man vad man betalar för=köpa billigt köpa dyrt....

Keramiskt har jag hört är bäst men vad innebär det? Är Ditec keramiskt? PPS är iaf någon sorts teflonbehandling, tror jag, och inte lika hållbar som keramiskt men betydligt hållbarare än vax. Eller?

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Stoor wrote:
Keramiskt har jag hört är bäst men vad innebär det? Är Ditec keramiskt? PPS är iaf någon sorts teflonbehandling, tror jag, och inte lika hållbar som keramiskt men betydligt hållbarare än vax. Eller?

Har tyvärr ingen aning vad det innebär rent praktiskt, så det låter ju lite Hokus Pokus. Men tiden får utvisa om det var en bra behandling och jag håller med njo415 att man får vad man betalar för och det betyder att en rimlig kostnad är typ 5000-7000 kronor.

Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Stoor
Stämmer att pps är en teflonbehandling...ger lite bättre avrinning än keramisk men med betydligt kortare livslängd och känsligare för repor...
Tror att Ditec kan erbjuda både vax och keramisk behandling...

Tror dom säger ca 18 månaders hållbarhet på pps...är hållbare än vax...
Lägst vax
Mellan pps
Högst keramisk

...eller är vi konsumenter som vanligt lurade av tjusiga namn ? "Keramisk" låter hårt och bra men det är väl trots allt nåt flytande, kemiskt som bilen poleras med. Finns det verkliga, opartiska tester på vilken funktion dessa s k lackskydd har ?

Sett ur ett miljöperspektiv så undrar jag vad som är vettigast?
Det bästa lackskyddet borde ju å ena sidan vara det smartaste då man snabbt och lätt kan tvätta av bilen utan en massa extra kemikalier, men samtidigt så undrar jag hur bra lackskydden är mot miljön kontra gamla vanligt vax.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Såg att pps har keramisk behandling med...

Jag vet inte ens vad detta innebär, har faktist aldrig lämnat in en bil för recond, någonsin. Jag gick över min V40 i veckan med rubbing och carnauba vax enligt fflodils rekomendationer. Hade ganska mycket flygrost efter vintern. Bilen blev som ny. I regnet som kom igår så är det nästan förtrollande att se hur vattnet rinner av.
Min fd. Honda hade precis varit inne på nån sån behandling när jag köpte den, detta var i februari, men jag tyckte det höll sig ganska dåligt. Typ ett halvår senare så var den som vilken lack som hellst igen. Men detta var för 10 år sedan, det kanske är bättre idag?

FXX
Hoppas du bara inte rubba den och sen vax....
Efter rubbing ska man köra polish för bästa resultat innan lackskydd...

Njo:
Jag tror att det iof finns som innehåller polish, allt i ett. Har man inte detta ska man helt rätt polera upp lacken med polish innan man vaxar bilen. Caranubavax är annars väldigt bra påstås det. Jag tror att Shogun rekommenderade Drop off i någon tråd häromåret men vet ej om jag törs fråga honom om hur bra Drop off fungerar över tid. Han kanske passar på att idiotförklara mig och mitt bilval då ;o ). Det skulle ändå vara kul om han svarar.

Mina förra toyotor lackbehandlades innan leverans till mig men vissa säger att lacken måste härda några månader för att inte riskera att den krackelerar av lackkonserveringen.

Vill man pyssla själv läste jag härommånaden att pingens har jättebra grejer till bra priser och snabb leverans.

Www.pingens.se

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

njo415 wrote:
FXX
Hoppas du bara inte rubba den och sen vax....
Efter rubbing ska man köra polish för bästa resultat innan lackskydd...

Jag köpte Polish också men det blev för mycket jobb:)
Mitt intresse av att vaxa och polera bilar är näst intill obefintligt. Föregående 2 bilar, svart metallic och grå vaxade jag inte en enda gång under 5 resp. 9 års ägande. Nu har jag 2 vita bilar och då känns det lite lättare att få den ren och snygg med dom här medlen så jag tänkte varför inte. Men efter att ha kört dörrarna på Volvon så har jag redan lämnat in handduken, så jä-la tråkigt!

Stoor
Även autodude har bra grejer till bra priser med stor variation på märken osv
Finns nåt för alla...
Använder mig av Tershines sortiment som jag tycker funkar kanon och lätta att arbeta med.

FXX
Köp polermaskin då går det lätt :)
Om du vill ha bra glans osv efter tvätt osv är Tershine kanon

Njo, jag har polermaskin, men det är lika tråkigt för det. Provade rubbing, polish och vax på bakdelen av Golfen, märkte absolut noll skillnad med eller utan polish.

Fxx:
Då du använde hela kitet med rubbing, polish och vax och märkte noll skillnad kan det bero på:

- Dåliga bilvårdsprodukter
- Slarvigt underarbete
Eller
- En redan riktigt fräsch lack som inte kunde bli bättre än den redan var.

Tidigare köpte jag bilvårdsprodukter på, Bollnäs bilvård, www.bollnasbilvard.se som iof har bra grejer men nu tänker jag köpa på www.pingens.se istället eftersom det står så mycket gott om dem på bilvårdssiter. Häromåret rubbade och polishade jag sonens bil som efter ett par timmars arbete blev supersnygg. Den var otroligt matt i lacken efter flera år av vanvård. Den var tillika röd, den allra mest känsliga kulören sägs det. Då köpte jag följande produkter från Bollnäs bilvård inkl en tysk röd kvalitetspolermaskin.

Kallavfettning - tar bort olja och fett.
Prime X någonting som tar bort flygrost.
Alkaliskavfettning - tar bort trafikfilm och insekter.
Flytande rubbing.
Flytande polish.
Flytande vax av deras eget märke.
Ett gäng polerhättor och fem sex microfiberdukar.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

FXX
Vad har du för medel...(kan vara stor skillnad)tycker det är konstigt du inte märker skillnad...
Bilen måste också vara helt REN.
Hur gör du när du kör polermaskinen?
Räcker inte bara köra över lite snabbt...måste köra lungt och metodiskt med rätt varvtal....
(Ingen kritik eller förlöjligande!bara en undran för jag brukar varje gång även om andra tyckt bilen varit blank innan jag börjat på... :) Är bara amatör...)
Finns många bra tips på Youtube hur du går till väga..

Stoor
Märker stor skillnad när man köper lite bättre kvalitet...
Har köpt mina bilvårdsprodukter från Autodude...är inte bra när man hela tiden höjer kraven,d blir dyrt...köpte en stor och en liten kvalitetsmaskin +massa hättor och medel.... :)
Rätt onödigt egentligen för min bil är keramisk behandlad för ca 5 månader sen....har även lagt på extra vax osv över det för extra skydd.. ;)

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.