Hur mycket vax går det åt

8 inlägg 0 nya
Hur mycket vax går det åt

Köpte Meguiar's Ultimate Liquid Wax, flaskan innehåller 473 ml. Hur mycket ungefär går det åt, bilen är en Opel Astra kombi. Tänkte tvätta och vaxa bilen på lördag. Men frågan är ifall flaskan räcker till 2 bilar, även den andra bilen är Astra kombi. Eller om man behöver köpa en flaska till.

Om du häller upp flaskans innehåll i två lika och tillräckligt stora muggar och använder innehållet i ena muggen till den första bilen och innehållet i den andra muggen till nästa bil så kommer det säkert att räcka till två bilar.
Om du inte spiller förstås.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

473 ml borde räcka lätt till 2 bilar, tycker jag. Och Astra är ju ingen stor bil.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Har mycket svårt att tro att det INTE räcker. En sån flaska brukar i alla fall hos oss räcka till flera vaxningar. Men det beror ju till slut på hur mycket du häller ut på varje bil. Men det reella behovet på en Astra är ju inte speciellt stort.

Ok, ska testa på lördag, gör en bil i taget, och tänkte börja tidigt, så jag hinner köpa mer om det behövs. Är ju ett tag sen jag vaxade en bil själv, och då var det annan typ av vax.

Det räcker till 4 bilar!

Behövs mycket mindre än man tror.
Många överdoserar för att det inte ska gå lika tungt.
Välj sedan det du stryker ut vaxet med. Så det inte suger upp medlet, medlet ska vara på lacken inte trasan eller vad du använder.
En polertrasselsudd kan suga upp massor av medel helt i onödan, Vaxpåläggare i skumgummi kostar visserligen några tior
men det är billigt jämfört med att slösa med det dyrare vaxet.

När jag vaxat bilen är har jag (som någon redan påkallat) upptäckt att det inte finns någon som helst anledning att ta för mycket. Så det borde räcka gott och väl, tycker jag : )

Helsingborgstjej med smak för Alfa Romeo som till vardags jobbar för https://moneyarcher.com/se/

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.