Vi Bilägares forum

Den nya Passat-tråden

Den nya Passat-tråden

I höstas beställde jag en ny förmånsbil och i förra Passat-tråden lovade jag en uppdatering här på forumet när bilen hade levererats. Efter många turer kring leveransbeskedet kunde jag i måndags hämta ut min nya Passat Sportscombi GT 2.0 4MOTION 190 BlueMotion Technology, fick en smärre en chock förra veckan när jag fick besked att min bil var leveransklar nästa vecka. Var helt inställd på att jag skulle få bilen i Mars eller April. Har hittills hunnit med 34 mil motorvägs- och landsvägskörning och några mil stadskörning i veckan och hittills kan jag säga att bilen är ett stabilt motorvägs- och landsvägslok, har inte utsatt bilen för några större prov men på mindre bra plogade vägar ligger bilen som klister på vägbanan i övrigt när det gäller köregenskaper är Passaten som Volvo v70 trygg och understyrd. Blandad körning har jag legat kring 6,0 l/100km bilens officiella bränsleförbrukning vid blandad körning är 4,20 l/100km. Led-Strålkastarna som ingår i Executive paketet ger en lång och bred ljusbild jämfört med halogen-strålkastarna. Återkommer med mer information vid ett senare tillfälle.

Dessa tillval valde jag:

indium Grey Metallic
Lättmetallfälgar 17 tum Nivelles Black
Parkeringsvärmare, fjärrstyrd, med timerfunktion
Läderklädsel Nappa
Ambientebelysning med vitt LED
Bagagelucka, elmanövrerad samt elektrisk öppning av insynsskydd
Dragpaket
Executive paket
Stöldskyddslarm
LED-strålkastare med LED-varselljus
Safe Tech paket
Dragkrok infällbar, elektriskt utfällbar
Backkamera, Rear Assist
Ratt, läderklädd, multifunktion, uppvärmbar, 3-ekrad
Utan modell- och motorbeteckning på bakluckan
Centrallås med Safe-låsning, komfortstartfunktion Keyless Go i kombination med stöldskyddslarm
Lastförskjutningsnät

Nu vart det lite rörigt bland alla dessa tillval när jag kopierade från specifikationen men större delen av dessa tillval ingår i dragpaketet, executivepaketet och safe Tech paketet.

Återkommer med en uppdatering när jag är lite piggare

Uppdaterat: 2015-09-16 17:05

Kommentarer

Grattis! Låter som en mycket trevlig bil du har valt. För mig kom den försent, men jag tycker att den även är för stor för mina behov så den hade nog fallit på det ändå.
Kör på och håll oss uppdaterade!

2015-02-13 08:37
*Robban

Grattis till din nya fina kärra, hoppas du kommer bli nöjd med den, och trevligt att du håller oss uppdaterade hur du upplever bilen efter några flera mil på mätaren.
Bra spec du har på bilen, är nog bara navigationen och den nya instrumenten som man kan välja till stora naven jag också hade valt.
Sen får man ju inte glömma dom snygga 19" som jag också hade kryssat i :-)

Uppdaterat: 2015-02-13 09:56
Pär

Tack så mycket Peugeote-Pär och EnannanRobban, lättmetallfälgar 19 tum Verona Sterlingsilver är riktigt snygga men kostar tyvärr 11 500 kr och Navigation Discover Pro med Active Info Display, digitalt centralinstrument går på nästan 20 000 kr. Måste säga att det är otroligt skönt med parkeringsvärmare och sätta sig i en varm kupé tidigt på morgonen, uppvärmbara ratten hade jag kunnat vara utan. Servostyrning med hastighetsberoende reglering är skönt vid stadskörning och när man ska fickparkera bilen blir lättmanövrerad, när man kommer ut på landsväg och motorväg så blir styrkänslan lite tyngre. Det enda jag har stört mig på hittills är Start-/stoppsystemet med bromsenergiåtervinning den funktionen har jag stängt av.

2015-02-13 21:14

Såg den nya Passaten live idag för första gången. Ser riktigt bra ut! VW har verkligen lyckats trolla med dimensionerna. Ser betydligt bredare, sportigare och lägre ut än tidigare versioner, trots att den tydligen inte är det, som jag förstått det.

Uppdaterat: 2015-02-14 22:25

Tycker också VW har lyckats med dimensionerna. Något som jag gillar med karossdesignen är karaktärslinjen som sveper längs med karossidan med de integrerade dörrhandtagen. Helt rätt Swemba Passat bjuder inte på några sportiga köregenskaper den är som Volvo v70 trygg, understyrd och väldigt spårstabil på vägen. Har använt dragkroken för första gången idag och måste säga att det är troligt skönt att bara behöva fälla ut dragkroken med en knapp i bagageutrymmet istället för att behöva bråka med en kärvande avtagbar dragkrok.

Uppdaterat: 2015-02-15 16:25

Den verkar bra nya VW Passat. Hade dock önskat att de vågat lite mer designmässigt. Nu tycker jag att den inte skiljer sig så mycket från förra VW Passat som kom med en facelift 2011. Nya VW Passat ser mer ut som en facelift, än en helt ny modell. Fast VW kanske har valt det medvetet att den inte ska skilja för mycket från förra modellen. Vem vet? Kopierat BMW tycker jag, genom att ha en midjelinje vid dörrhandtagen. Borde nog ha hittat på en egen lösning än att kopiera BMW.

Uppdaterat: 2015-02-19 23:23
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Det som störde mej mest med nya Passat är fjädringskomforten, dvs. den är dålig även jämför med den förra versionen!?!? Hoppar allt för mycket när vägbanorna ser ut som dom gör här i Sverige. Säkert bra på en jämn och fin väg men det är för jävligt på våra vägar? Körde en 2.0l diesel manual-växlad. Skrev i Citroen DS5 nyheten att den klarar samma vägsträckor väldigt, väldigt mycket finare fastän journalister hackat på dess fjädring att den är allt för hårt satt men dom glömde väl att skriva vilken bil dom jämför med? :)
Kommentarer och är den inställbara fjädringen bättre på komfort på våra dåliga vägar?

2015-02-21 18:29

Peugo så dålig tycker jag att inte fjädringskomforten är på dåliga vägar du kanske provkörde en bil med sänkt sportchassie, däremot kan jag säga att passaten är stramt fjädrad utan sänkt sportchassie. Problemet med för mjuk fjädring är att köregenskaperna blir lidande, Citroen C5 har utmärkt fjädringskomfort men väghållningen på C5.an är svajig framförallt på kurviga vägar enligt mitt tycke. Jag föredrar bilar som är stramt fjädrade och som är spårstabila på vägbanan och för mig så var Passat det bättre alternativet. Lite off topic nu men angående Citroen DS5 så tycker jag att Mercedes c-klass utan luftfjädring har bättre fjädringkomfort och köregenskaper än Citroen DS5.

2015-02-24 14:33
Peugo skrev:

Kommentarer och är den inställbara fjädringen bättre på komfort på våra dåliga vägar?

Jag har förvisso ingen erfarenhet av den nya Passaten, men ställbar fjädring brukar ha både ett mjukare och ett hårdare läge än den normala fjädringen.

2015-02-24 15:34

Citroen C5 och även nya Passat med ställbar fjädring är ju semi-aktiva så när du styr in i kurvan så blir ju bilen stramare, dvs. håller sej helt rak hela kurvan ut (borde vara så på Passat också?). Kommer nog att provköra den nya Passaten med ställbar fjädring också för så dåliga kan den ändå inte vara? Bilen jag redan provkörde hade inte sportchassie och endast 16" (friktionsdäck), körde bilen ca 10 mil.

Diesel, jag tog upp DS5 (Obs! Den med ny fjädring men "tyvärr" med 17" dubbdäck) för att den fick samma vägarna att kännas väldigt släta jämfört med just Passat som jag körde strax före, testar motorjournalister bilar bara på släta racingbanor? Mercedes med luftfjädring skall jag dock också köra snart...

2015-02-24 15:47

Jag har inte valt till Adaptiv chassireglering, DCC och förstärkta fjädrar och stötdämpare till min bil för jag tycker att standardfjädrarna- och stötdämparna är helt ok. Kan tilläga att jag kör på 16 friktionsdäck. Däremot har jag valt till den elektroniska differentialbromsen (XDS) och jag kan säga att man får ett otroligt grepp i kurvorna och man känner knappt någon understyrning kan även tilläga att Passat utan diffbroms har ett bra grepp och inte känns understyrd i kurvorna. Jag har endast kört Citroen C5 med standardfjädrarna och jag upplever att det inre framhjulet börjar slira och bilen börjar understyra i kurvorna resultatet hade säkert sett annorlunda ut med den gashydrauliska fjädringen. Nu konkurrerar inte DS5:an och vanliga Passat riktigt med varandra men jag kan hålla med om att DS5 har bättre optimerad fjädring för svenska vägar än Passat dock så tycker jag att PSA generellt optimerar sina Chassin för mycket mot komforthållet och kompromissar på andra kringsystem som t.ex. styranordning. Enligt mitt tycke så är Mercedes numera ett föredöme när det gäller att bygga välbalanserade chassin. BMW, Audi, VW och Volvo är inte så dåliga heller.

2015-02-24 18:09

När undanmanövern för älgen kommer önskar man att man inte sitter i cittran,fjädringen hinner inte med.
Prioriteringarna är olika,själv väljer jag säkra köregenskaper.

2015-02-24 18:10

Jo Gäsp Passat är en mycket kompetent bil man får mycket bil för pengen.

2015-02-24 19:59

Diesel, i undermanöverprov har nya Passat överstyrt, och med last överstyrt rejält. Det är därför du känner att den går härligt in i kurvorna men kom ihåg på vintern att den överstyr, speciellt fullastad. Var på din vakt! Tex. finnarna klagade på beteendet i sina vintertester (samma egenskap med nyaste Golf). Äldre Peugeot bilar var även dom glada med att släppa aktern till sidan, det klagade motorjournalisterna på förut, nu är dom nästan neutrala = tråkigare. Tycker VW gjort en miss att försöka göra två olika bilar av en och samma Passat. Själv skulle jag gjort en modell som skulle ärligt försöka vara lyx och sedan den gamla vanliga? Nu är ju inte instegs modellen nära heller lyx/premium (materialval o dyl).

ENTJ1, pyttsan! Sitran hinner lätt med hydractive (4 ms att ställa om till hårdaste läge om jag minns rätt?) och är med ett ganska så neutralt chassi säkrare än nya Passat (Observera igen, har inte testat semi-adaptivt chassi!). Kanske du tänkte på en Citroen men stålben? :)

Måste påpeka att på våra dåliga vägar har jag övergått till att föredra chassin som döljer eländet, finns alltså inget rätt eller fel, det är smaksak. Trött på en små-skuttande långfördsbil. En bil med semi-adaptivt chassi är vanligtvis (hur man än testar) helt överlägsen mot en stålfjädrad som alltjämt är en kompromiss, åt ett håll eller annat.

2015-02-24 20:24

Ska bli intressant att se när nya Skoda Superb kommer eftersom nu kommer även den ha adaptivt chassi som tillval... Dock så kommer hela bilen bli väldigt intressant och så tror jag den kommer "sno" många Passat köpare.

Uppdaterat: 2015-02-24 20:48
Pär

Peugo länka gärna till undermanöverprovet där Passat överstyr med last.

2015-02-24 21:30

Fick svar från min kompis, det står endast i tidningen om Passat. Golffen finns som video också: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=dGwY1aJl3SU#t=108

2015-02-24 21:56

Vem skrev om välbalanserade chassin? :) https://www.youtube.com/watch?v=PtTNSxQ0iKQ

Uppdaterat: 2015-02-24 21:56

Peugo - suck. Kan du inte länka till något som har relevans?

Men för all del: https://www.youtube.com/watch?v=qaXjgJ2Kcto

"Fick svar av min kompis....."

2015-02-24 22:12
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Grattis till en väldigt fin bil, har kört 240-hästarsmodellen och skulle gärna kunna tänka mig en Passat.
Dock lite för stor för mina behov men jag är säker på att du kommer bli nöjd med den bästa bilen i klassen.
Sedan ska du inte fundera för mycket på vad Peugo skriver här, han är en känd VW-hatare sedan länge. ;-)

2015-02-24 22:25

Ja, grattis till en fin bil som f.ö. testats i AMS nr 4 2015 (dock GTS). Där vann den över bilen som jag beställt;-)

2015-02-24 22:34
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Tack så mycket Peter E och Audi A5 SB, Peter E jag tar det som Peugo skriver med en nypa salt enligt Teknikens världs älgtest så klarar t.ex. Volkswagen Golf Sportscombi TDI 150 GT BMT 75 (km/H) på torrt underlag. Tyvärr Peugo så säger undanmanöverprovet med BMW:n och Mercedesen ingenting vilken hastighet kör man, vilka däck har man valt och hur mycket har man lastat bilen. Är det en Audi A6 allroad som du har beställt Audi ? Ett tag var jag inne på och välja A4 allroad som förmånsbil men jag ville ha en helt ny bil och mycket utrustning då vart Passaten en bra kompromiss för mig. Likt Audis alla modeller så är Passaten ett stabilt motorvägs- och landsvägslok enligt mitt tycke.

Som en motpol till Peugos videoklipp om att Golfen överstyr
http://teknikensvarld.se/algtest/

2015-02-24 23:42

Har under årens lopp haft både Golf och Passat (givetvis inte då de allra senaste - åker just nu Golf Variant -12) men aldrig upplevt att dessa ändrat beteende från understyrd till överstyrd vid mera last. Jag tycker tvärtom att de är väldigt konsekventa i sitt beteende - tråkigt eller ej men i alla fall förutsägbart. I o m att alla nyare bilar numera har ESP så har ju dessa överraskande beteendeändringar reducerats rätt avsevärt. Minns när första Ford C-Max kom som då saknade ESP så fick den från vissa håll saftig kritik för att den var just "körglad" och ibland blev lite överstyrd. Det åtgärdades nog till stor del när Ford rätt snabbt tog beslutet att standardutrusta den med ESP. Så - jag tror inte att du Diesel kommer att uppleva några bekymmer med väghållningen på din nya Passat. Det skulle inte ligga i linje med VWs sätt att förhålla sig till väghållning och kalibrering av ESP och annan elektronik där min erfarenhet är att dom prioriterar att konsekvent (och för de flesta säkert) uppförande.

2015-02-25 09:15

Peter E, nää, det är ju bättre att lyssna på dom som enbart skryter på sina "egna" produkter? ;)

Älgtest är något jag personligen inte höjer till skyarna, men vad fn kan det stämma att nyaste Peugeot 308 SW har 78 km/h som resultat för den är ju ganska så mjukt satt (eller är dom genier?)? Älgtestet visar inte hur mycket bilen överstyr eller hur mycket du får jobba, den finska tidningen Tuulilasi är bra för att dom testar köra den på olika sätt, med långsamma styrrörelser och med snabba. Teknikens Världs älgtest berättar tyvärr inte heller vilka resultat är med ställbart chassi, vet som fakta att just Passat presterar mycket bättre i älgtest än med vanligt chassi (de flesta test i biltidningar har kört den med inställbar så du får inte dra slutsatser därav!) men nog är den vanliga så jävla stram så det skulle vara ett under om den inte skulle prestera ok i just älgtest. Vill man ha komfort i en bil utan semi-aktivt chassi (finns inga hel-aktiva på marknaden, Lotus hade en nån gång) så betyder det ju att just älgtestet ofta lider men det finns tydligen undantag. Jag väljer alltid en bil med bättre (= den döljer den dåliga vägytan) chassi före en med en sportigt stram fastän älgtestet skulle visa sämre resultat men man får ju välja fritt själv men önskar att folk skulle tänka mera på den biten också, vad är det ni själv vill ha? Bra att ni länkade den ganska så höga men med jäkla bra satt chassi, C4 Picasso, för att just den också klarat av ett älgtest med fina resultat (fastän man skulle tro annat när man ser på den länkade videon = bra fäste = karossen är väldigt väldigt styv). :)

Pi, du måste förstå att världen förändras hela tiden, även Golf och Passat, och glöd för all del inte konkurrenterna! :)

Tror inte jag har mer att ge den här tråden före jag kört Passat med ställbart chassi, vi hör av oss! PS. Är säker att Diesel kommer att gilla sin nya bil, därför att han med 100% säkerhet gillar fastare fjädring och är van med vad allt det innebär, i gott och ont. Grattis till bilen!

Uppdaterat: 2015-02-25 18:12

Om nu Peugo kan länka till sitt påstående (så att vi kan bedöma riktigheten vore det väl riktigt bra. Så här skrev han:

"Teknikens Världs älgtest berättar tyvärr inte heller vilka resultat är med ställbart chassi, vet som fakta att just Passat presterar mycket bättre i älgtest än med vanligt chassi (de flesta test i biltidningar har kört den med inställbar så du får inte dra slutsatser därav!) men nog är den vanliga så jävla stram så det skulle vara ett under om den inte skulle prestera ok i just älgtest."

Ser fram emot ett svar. Speciellt delen: "...vet som fakta att just Passat presterar mycket bättre i älgtest än med vanligt chassi (de flesta test i biltidningar har kört den med inställbar..."

2015-02-25 18:16
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

F.ö. är Peugos bedömning av älgtestet för C4 Picasso något han är ensam om: "Bra att ni länkade den ganska så höga men med jäkla bra satt chassi, C4 Picasso, för att just den också klarat av ett älgtest med fina resultat (fastän man skulle tro annat när man ser på den länkade videon = bra fäste = karossen är väldigt väldigt styv). :)"

Bilen håller på att välta! Häpnar!

2015-02-25 18:19
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Audi, du vet tyvärr inte mycket om chassin men du lär dej väl snart (välta, my ass!)? ;)
Du låter också som en jurist med dina konstiga "det där stämmer inte, hur förklarar du detta bla-bla", ta det lugnt och hör på vad folk skriver i stället. Ni som "äger" detta forum/kommentarsfält gör tyvärr inte denna siat bättre med ert uppträdande och besserwisser attityd. :(
Kommer igen ihåg varför jag stack härifrån, tack vare den aktivaste 0,5 % av dom som skriver hit. Lycka till med bilen Diesel, jag har inte tid för att leka med "barnen", du känner säkert ganska fort igen dom!?

2015-02-25 18:29

Peugo, ditt svar och det du presterade i form av evidens för dina påståenden i denna tråd talar för sig själv. Jag ser ånyo fram emot ditt påstående "...vet som fakta att just Passat presterar mycket bättre i älgtest än med vanligt chassi (de flesta test i biltidningar har kört den med inställbar..."

Istället ska vi: "... ta det lugnt och hör på vad folk skriver i stället." (Jag bortser från ditt påhopp på mig: "Du låter också som en jurist med dina konstiga "det där stämmer inte, hur förklarar du detta bla-bla",)

Men visst, vi kan ta det i form av att du borde "ta det lugnt och hör på vad folk skriver". PSA:s produkter är bevisligen sämre än VAG:s i det mesta. Detta kan SBP verifiera. En PSA:produkt hamnar på skroten betydligt tidigare än motsvarande VAG-produkt. Dessutom drar PSA-produkten på sig en hel radda fler anmärkningar i besiktningen än vad VAG:s produkter gör (ägarrelaterade fel borträknade). Att PSA:s produkter fallerar om och om igen under vinterförhållanden kan vi se både här i ViB.s tester och med hjälp av Raphaels påståenden. Dessutom tenderar PSA:s produkter att göra "Belly-up" när de pressas i ett älgtest (Citroen Nemo t.ex.). Dessutom är deras brist på säkerhetssystem något man bör ta på allvar.

Så ta det lugnt och hör på vad folk skriver. Eller hur?

Edit Korrigerat.

Edit 2: VAG säljer betydligt fler bilar än PSA. Dessutom tjänar VAG pengar på det man tillverkar. PSA förlorar pengar på sina bilar.

Uppdaterat: 2015-02-25 20:04
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

brut 33: Helt riktigt! Ett riktigt vasst chassi. Tyvärr försvann det p.g.a. ekonomin.

2015-02-25 20:32
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag undrar om det var ekonomiska skäl när activan försvann. Den var inte helt modern mekaniskt och det är nog ett större skäl...

2015-02-25 22:26

Nu har Passaten rullat lite över 2000 mil och hittills är jag mycket nöjd. Kör uteslutande mest på motorväg och landsväg och bilen går lika stabilt som ett ICE tåg. Trots sin storlek så är bilen väldigt lättmanövrerad i stadstrafik, att fickparkera i Stockholms innerstad fungerar bra då styrningen är lätt och runtomsikten är bra. En detalj som jag gillar är att backkameran sitter under VW emblemet och hittills har jag aldrig behövt tvätta av linsen. Bränsleförbrukningen är jag nöjd med i snitt har jag legat kring 6,0-6,1 l/100km blandad körning med den adaptiva farhållaren påslagen. Kommer aldrig att skaffa en bil utan adaptiv farthållare den saken är klar. Dieselmotorn har ett bra bottendrag och har mycket kraft i sig. Trycker man plattan i mattan flyger man fram, synd att man inte kan få utnyttja bilens prestanda mer på våra motorvägar.

2015-07-25 16:58

Du får väl ta en tur, och rasta den på hemmaplan nån gång.......
Passaterna går som tåget på autobahn, märkte jag förra veckan!
Blev omkörd av en, han hade en fräck lampa i bakrutan det stod "folgen, polizei" på den.....
Han tyckte jag körde väl fort, just förbi en 100 skyltad påfart, men släppte mig med efter att ha sett mina papper och beundrat glansen på hojen.......
Han ville väl snacka hoj, körde själv bmw privat.
Han påminde mig bara om, att om han hade varit en surare kollega, hade jag åkt på 40 euro.....

2015-07-25 17:55

Får väl passa på och uttnyttja bilens prestanda på autobahn när jag drar på jobbresa till Amsterdam snart. I Holland får man väl ha ett ägg under gasfoten med tanke på alla fartkameror och hastighetskontroller. Duccedriver tur att du inte mötte på en nitisk Gestapo polis, har haft oturen att möta på såna.

Uppdaterat: 2015-07-25 20:00
Diesel skrev:

Får väl passa på och uttnyttja bilens prestanda på autobahn när jag drar på jobbresa till Amsterdam snart. I Holland får man väl ha ett ägg under gasfoten med tanke på alla fartkameror och hastighetskontroller. Duccedriver tur att du inte mötte på en nitisk Gestapo polis, har haft oturen att möta på såna.

Nederländerna har ofta 120-130km/h på motorvägarna och så är dom en fröjd att köra efter... Svårt att köra efter slätare och fina vägar.
Men i stort sett är det en fröjd att köra i alla länder på kontinenten även om det "bara" är ett land med max 120km/h eftersom då är det alltid den hastigheten på motorvägarna och inte ett sådant förmyndarsamhälle som Sverige.

2015-07-25 22:49
Pär

Peugeot-Pär - om du nu hatar Sverige så mycket - varför flyttar du då inte till nåt annat land med fartgränser som passar dig bättre (om det är där skon klämmer)? Jag har inte upplevt Sverige som ett speciellt utpräglat "förmyndarsamhälle" för jag känner snarare en stor frihet i egenskap av svensk... Känns som att du inte riktigt förstår att uppskatta den frihet vi faktiskt har i vårt land - och varför förstår jag faktiskt inte.

Uppdaterat: 2015-07-26 00:04

Finns för och nackdelar med alla länder, men hur kan du inte tycka att Sverige är ett förmyndarsamhälle? det är ju världens största förmyndarsamhälle ett till exempel är ju Systembolaget och som jag skrev tidigare hastigheterna på Svenska vägar.

2015-07-26 07:39
Pär

Ja du Peugeot-Pär - tycker du så illa om detta land så rekommenderar jag åter att du bosätter dig i ett land som ger dig större friheter och som ändå är ett förhållandevis stabilt land med ett hyggligt skyddsnät den dag även du behöver detta - och dessutom ett hyggligt fungerande pensionssystem den dag du uppnår den åldern. Visst - det landet finns säkert men att hysa sån agg mot ett i grunden väl fungerande land verkar i mina ögon mest som en lite barnslig syn på livet. Men berätta gärna för oss vilket land det blir där du behåller alla fördelar av att bo i Sverige men slipper "förmyndarsamhället" som uppenbarligen begränsar dig i ditt vardagliga liv. Jag tänker i alla fall bo kvar i detta "förmyndarland" - och jag trivs dessutom utomordentligt bra. Och Systemet har ett rätt bra sortiment av trevliga viner till hyggliga priser så inte ens där lider jag av "förmyndarsamhället".

2015-07-26 10:12

Herregud säger jag bara... Vem väckte dig!!

2015-07-26 10:27
Pär

Alla länder har regler, men inte skulle jag flytta härifrån för hastighetsgränser eller systembolag.....
Det senare en fantastisk inrättning, det sortimentet har inte ens bordershop, prisnivån är nåt annat.....
Men visst är det kul att köra ute, med vettigare hastighetsgränser, det är riktigt njutbart att få lov att köra 90 eller 100 på en landsväg.......
Jag är kanske lyckligt lottad, som har närmare till hamburg och berlin än stockholm....

2015-07-26 10:35

Har aldrig sagt något om att flytta från Sverige pga att det kan vara lite av ett förmyndarsamhälle och märks ju extra mycket i just trafik och systemet... Det enda jag vill ha sagt med detta är att lite eget ansvar i trafiken skulle ju inte direkt skada, för får lite den intrycket att dom sätter en hastighet efter den som kör sämst i landet.
Men men slut om detta, detta är ju en tråd om Passat och lär så förbli.

2015-07-26 10:54
Pär

Ja - herregud själv på dig Pär. Slänger man ur sig floskler så riskerar man ibland att få mothugg som du ser... Nåja - nu har ju "världens största förmyndarsamhälle" trots allt blivit "lite av ett förmyndarsamhälle" i ditt senaste inlägg så en förbättring tycks ju ha skett...:)
Sen håller jag med om att trådämnet är nåt helt annat.

2015-07-26 11:00

Kul det här med märkesfanatism! ...Gick nog vilse i allt det tråkiga skitsnacket här men fastnade för en detalj som "Audi" skrev.
1. Menar han allvar med att jämföra hur en lätt lastbil som Nemo klarar sig i ett undanmanöverprov jämfört mot en personbil?
2. Menar han att Nemo är en PSA produkt ?

Oavsett vilket så önskar även jag lycka till med en mycket fin bil till TS,samt ser fram emot vidare rapporter över hur du upplever bilen.

2015-07-26 15:48

Pär vägarna rent allmänt i Nederländerna håller mycket hög standard. Det ända som jag tycker är läskigt är hastighetskontrollerna som polisen utför där, polisen gömmer sig väl dolt bakom krön och buskar. Tack Mistro fler uppdateringar är och vänta. Små detaljer som jag har börjat uppskatta är att man kan fälla baksätet från bagageutrymmet via 2 reglage och att insynsskyddet är lätt att plocka bort jämfört med många andra kombimodeller.

2015-07-26 16:20
RCS-51 skrev:

Peugeote-Pär wrote:Finns för och nackdelar med alla länder, men hur kan du inte tycka att Sverige är ett förmyndarsamhälle? det är ju världens största förmyndarsamhälle ett till exempel är ju Systembolaget och som jag skrev tidigare hastigheterna på Svenska vägar.
Angående systembolaget så får du nog leta länge efter något som är lika välsorterat vad det gäller sprit, öl och vin. Har du något som är bättre så kan du väl tipsa oss om det, Peugeote-Pär. Har varit i Danmark och norra Tyskland i sommar och det var inte så värst vad det gäller sortiment.
Vad det gäller hastigheter så är jag glad att Sverige håller 110-120 km/t på våra motorvägar för i Danmark som har 110 eller 130 km/t så var det stundtals djungelnslag som gällde med en blandning av duktiga förare och "nötter" som inte visste vad avstånd och blinkers var för något, utan bara tänkte på sig själva när det gällde att komma fram till varje pris. Detta observerat mellan Öresundsbron och Tyska gränsen i Södra Jylland på 2 och 3-filiga motorvägar. Det var ofta väldigt stökigt, så jag satt t.o.m. och längtade efter 1+2-vägar i Sverige med 100 km/t. Men det var ju semester med rekord på Öresundsbron med 30000 tusen passeringar för första gången sedan invigningen för 15 år sedan, så det var ju bara att gilla läget. Fri fart där, hm,hm, NEJ tack!

I Tyskland är jag i varje år och ibland flera gånger så lite alkohols packar man alltid med sig i bilen, nu när jag var under sommaren så blev det ett köp som fyllde på lagret resten av året skulle jag gissa... Handlar inte så mycket generellt på bolaget eftersom dom är ju inte direkt billig, dock så kan jag köpa Öl eftersom jag köper oftare rent Sprit, Whiskey och vin i Tyskland eftersom det är sjukt mycket billigare än här.

När det gäller kontroller i Nederländerna så har jag inte sett det så ofta förutom denna sommar när vi körde ut ur Amsterdam, då stod dom ett stort gäng på en lång 100km/h sträcka... Dock så kör jag sällan för fort i Nederländerna eller andra länder på kontinenten eftersom där är gränserna vettiga i förhållande till vägen man kör på.

2015-07-26 16:36
Pär
Gäsp skrev:

Jag får ibland gliringar om varför jag valde "förbudssverige" före "gemytdanmark" - Har aldrig varit svaret kort :-)
Ska vi göra en tråd i ämnet? typ - vad är mera förbjudet i Sverige .. ??

Absolut dra igång en tråd om detta :-)

2015-07-26 16:41
Pär

Mistro, läs mitt inlägg #30 igen. Mitt raljerande där var ett ironiskt svar till en märkesfanatiker.

Citroen Nemo är ingen lätt lastbil. Det är en skåpbil. PSA tog fram den i samarbete med Fiat. Och den välter;-) Andra liknande skåpbilar har inte den "egenskapen".

Nu åter till tråden.

2015-07-26 16:51
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Spirou till Passat kan man välja två LED alternativ, LED-strålkastare med LED-varselljus eller det lite dyrare alternativet LED-strålkastare High med dynamiskt kurvljus och LED-varselljus.Jag har bara LED-strålkastare med LED-varselljus och tycker att man får en bra längd och bredd på halvljuset betydligt bättre än halogen och fullt i klass med Volvos Xenonljus. Angående livslängd på lamporna så fick jag svaret av VW-mekanikern senast att man inte behöver oroa sig över livslängden och jag bryr mig inte över livslängden då min bil är en förmånsbil. Vore intressant om Vibilägare gjorde ett ljustest på Audi och BMW:s nya laserljus.

2015-07-26 17:36
Gäsp skrev:

Jag får ibland gliringar om varför jag valde "förbudssverige" före "gemytdanmark" - Har aldrig varit svaret kort :-)
Ska vi göra en tråd i ämnet? typ - vad är mera förbjudet i Sverige .. ??

Gäsp går det ens att äga bil i Danmark :P, vill inte veta vad din Pheaton skulle kosta i skatt där

2015-07-26 17:41

Fyforsatan hvad dyr.......

2015-07-26 18:08

Rcs-51, gränshandel, calles, bordershop mfl, är ju inte representativa för tyskland.
Där handlar bara svenskar och danskar, och då är det max fylla för pengen som gäller....
Därav billig dansk skitöl i stora mängder, jeltsin vodka mm.
Där säljs mest burköl tex, något tysken inte tar i sin mun....
Den är billig för oss, vi slipper betalat pant, det får tysken göra, och den är dyr på burkar.
Snett över gatan ligger en tysk affär med bra sortiment på öl på flaska, men då får vi betala pant.
Så visst finns det, men inte allt i samma specialaffär.....
Är passaten en kombi, så kan den ju lasta dricka på hemvägen, mest för att komma åter till ämnet.....

Uppdaterat: 2015-07-26 18:51