Toyota Yaris hybrid

7 inlägg 0 nya
Toyota Yaris hybrid

Någon som har något att säga vad gäller Toyota Yaris Hybrid.
Företrädelsevis av ägare, men även andra kan ju uttala sig om sina erfarenheter av bilen ifråga. Medveten att man inte får ha drag på den, det har vår andra bil hur som helst.
En av de tyngre bitarna som väger mot Yarisen är kombinationen av automat och snål, farhågorna är komfort och ljudnivå. Är kvaliten något att oroa sig för då de byggs i frankrike? Eller har Toyota diktatorisk kontroll över alla fabriker och styrt upp kvaliten oavsett tillverkningsland?
Tilltalas inte nämnvärt av diesel och absolut inte av manuella sådana då växling inte är något som roar undertecknad.

Ser igentligen inga problem med storleken, bortsett från att vi trafikerar en älgtät väg...
Hur är den i snö och snöslask, någon som vet? Bakhjulsdrift går helt bort av den anledningen, då vi inte roas att inte ta oss framåt halva året. Vår andra bil är fyrhjulsdriven så den går att ta till då det är riktigt illa på vägarna, dock är den raka motsatsen till snål.

Yaris kommer i en faceliftad version nu i höst, kan vara värd att vänta på om man ska ha en Yaris. Eller också så kanske man kan köpa nuvarande till ett förhållandevis bra pris kan man hoppas.

Vad gäller tidigare Yarismodeller är att de japanska är av bättre kvalité än de franska. Men om jag förstått det rätt så kan man inte välja tillverkningsland.

Bygg ut svenska motorvägsnätet NU!

Det sitter andra komponenter i de från Japan. Till viss del.

Bygg ut svenska motorvägsnätet NU!

Hur vet/ser man om det är en fransk eller en japansk?

Och vad är det för komponenter som skiljer?

Thommys wrote:
Det sitter andra komponenter i de från Japan. Till viss del.

Stämmer, dock kommer väl alla Yaris som säljs här från Frankrike numer. På de tidigare har Japanbyggda ett chassinummer som börjar med bokstaven "J". De franskbyggdas chassinummer börjar med "V".

Vad det gäller komponenter så är det t.ex. Denso som levererar el-komponenter till de japanbyggda och Valeo till de europabyggda Toyota-bilarna.
Just hybridkomponenterna har jag dock ingen kunskap om de importeras från Japan eller ej.

Förr på Corolla, Avensis m.m så passade ingenting mellan bilar byggda i olika länder, Avensis gick en del grejer, men corolla skiljde allt..

Fast det behöver man ju inte bekymra sig om om man lämnar in bilen.

Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.