Diesel o bensinpriset just nu

69 inlägg 0 nya
Diesel o bensinpriset just nu

Vad är diesel och bensinpriset just nu?
Vi är i sportlovsveckor i landet, många är i rörelse dessa veckor. Vad får man räkna med för literpris i olika delar av landet. Där jag bor, östra delarna av Stockholmsområdet, på landet var dieselpriset uppe i 16,03 i veckan men gick ned i går fredag till 15,99.
Hur är priset hos er?

Bensinpriser.nu är din vän.

6.15

Privat Diesel är 90 öre dyrare än bensin 95 oktan: https://m.circlek.se/m/sv_SE/pg1332347381321/pg1334076910758/Priser.html

Företag HVO1000 Diesel är 1 krona och 87 öre dyrare än bensin 95 oktan: https://m.circlek.se/m/sv_SE/pg1332347381321/pg1334077249884/Priser.html

Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Tankade 95 i dag efter höjningen för 15,11.
Det har varit en bra vinter med bensinpris mellan 13,78-14,80:- sista halvåret.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Inte en aning, jag tankar tills det tar stopp, hänger tillbaka munstycket och åker.

Tankade diesel tidigare i veckan i Danmark, Rödby till 9,06 DKK. Intressant att dieseln är billigare än bensinen i Danmark, i jämförelse med förhållandet i Sverige.

Delfinen

Rikard wrote:
Inte en aning, jag tankar tills det tar stopp, hänger tillbaka munstycket och åker.

Precis Rikard, bränslet är som toapapper. Inte fan ”skiter” man i att torka sig för att pappret är dyrare:)

Men om tanken är tom och bränslet kan förmodas ha en tillfällig topp så kan man ju fylla en mindre mängd. Och toppa upp när priset är lågt. Tycker att priset varierat ganska mycket under längre tid nu. Kör man mycket varje dag funkar det förstås inte utan då måste man fylla.

6.15

Problemet är väl att man aldrig vet om det är en topp just när man tankar eller om det fortsätter uppåt.

Det är sportlovsveckor nu och då kan man lätt räkna med att priset går upp!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

hur bara orkar ni fundera på om priset förväntas gå upp eller ner.
Jag tankar när tanken närmar sig tom, betalar och kör.
Sen tror jag dom där fabuleringarna om att det skulle vara semester, sportlov, hörstlov eller annan form av ledighet skulle påverka priset. Är väl världsmarknadspriset i Dollar på råolja och kronans värde som styr priset mest. Sedan kommer ju alla politiska beslut om skatter uppe på det. Nu har ju priset på HVO pressat upp dieselpriset, åter igen en följd av politiska beslut,
Så snarar är det Miljöpartiet, det lilla marginalpartiet som har flest anhängare i storstädernas Hipster områden där dom flesta åker oväxlad cykel, som har haft störst påverkar priset.

Guran har rätt, man kan skita i de små differenserna. Men har man väl börjat tidigt i livet så blir det en livsstil som på inget sätt belastar tillvaron. Och den lönar sig. Gäller bara att ha lite koll.

6.15

När tanken börjar bli tom så är det bara att tanka - enkelt...:)

Som alla andra har sagt, man tankar när man behöver tanka. Om priset är 30 öre dyrare än när jag tankade senast så är inte jag den som tankar typ 10-15 liter och hoppas att det bli billigare till nästa tankning, man tankar fullt oavsett, för det är drygt att tanka ofta.

- Peugeot 308 SW GT -2019

På 60-talet, när bensinen kostade under 1 kr/l, så tankade de flesta sällan mer än för en tia. Att begära "full tank" till mack-killen, ja då var man flotta Vicke! Numera tankar jag alltid fullt, oavsett pris. Det var inte bättre förr...

På en tank så blir det någon tia och några kronor per tank max. Det man kännar mer på är att köra mindre istället.
Jag tankar när jag behöver. Ifs om jag vet att jag skall förbi en billigare mack nästa dag så kanske jag väntar.

Annars som någon skrev https://bensinpriser.nu

Hade en granne som var bensinstationsföreståndare på 1950-talet. Han berättade att det en dag rullade en något bedagad amerikanare in på macken, inte för egen maskin utan påskjuten av fyra glada grabbar och med en bakom ratten. Väl framme vid pumpen hoppade killen bakom ratten ur och höll fram två kupade händer till kompisarna som genast började leta i fickorna och tömma vad de fann i händerna.
Han fick ihop över 2:50 och det räckte till nästan fyra liter bensin som hälldes i och med glada rop drog man iväg.
"Det räckte nog till nästan två mil!" trodde grannen.
Givetvis gjorde han honnör när de åkte iväg, det här var ju på den tiden stationspersonalen var uniformerad och inte bara tog betalt utan tankade, kollade oljan, tvättade vindrutan m.m.och förväntades ha ett allmänt trevligt uppträdande mot kunderna.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

I Enköping har det varit vanligt att bensinpriserna skiljer nästan en krona per liter mellan olika mackar. De som ligger närmast E18 har aldrig deltagit i priskriget. Det blir i bästa fall bara en hundring på en full tank så inte åker jag och jagar. Jag noterar bara siffrorna i en excelfil...

Minns när bensinen kom upp i typ 13kr för första gången. En kompis hade då en Audio 100 Quattro 2,8 l med 80-liters tank.
Han hade inte så bra ställt heller så han grät nästan varenda gång han tankade fullt.

- Peugeot 308 SW GT -2019

Största biltank jag haft har 120 liter, i min Dodge Van, det var lite svettigt att tanka fullt ;) Som tur var så kostade soppan då "bara" runt 11 kr.

Jag minns när man åkte Crescent Compact och man stoppade in en papperstia i sedelintaget, och det hände väl mer än en gång att det tog stopp runt 9kr då tanken var full. Helt sinnesjukt vilken kassako drivmedlet har blivit för staten.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.