Vi Bilägares forum

Bilskrotar

Bilskrotar

Med en 19 årig son som just börjat sin " bilkarriär" har jag noterat hur dåligt bilskrotningen fungerar-i alla fall i Sthlms området.
Antalet bilskrotfirmor har minskat sen jag var yngre och körde skrotbilar-ca 25 år sedan, antalet bilar har ökat sedan dess-borde generera ökat behov av bilskrotar. När jag som yngre hade kontakt med bilskrotar var det ofta " hej å hå"-udda typer som ägde bilskroten. Jag hör samma sak nu från sonen och hans kompisar: den bilen tar jag inte emot för skrotning-för risig!! eller en bilmodel som han inte är intresserad av att ta emot, de får ingen bra kontrakt med bilskrotaren-känner sig som de är något som katten har släpat in. Bilskrotning borde vara styrt av staten liksom bilbesiktningen med tydliga lagar och regler, men också bra förutsättningar för seriösa företagare. Det är ju mycket viktigt bl a för miljön och trafiksäkerhet att vi har en väl fungerande bilskrotning i Sverige. Kanske bra att införa skrotningspremie igen och få bort en del av de värsta rishögarna från vägarna och naturen och offentliga platser-vi har 2 skrotbilar som vandaliserade har stått hela våren på en infartsparkering.

Uppdaterat: 2016-05-27 09:52

Kommentarer

Jag bor en bit ifrån Stockholm (Enköping ) och här är det bara att ringa till någon av skrotarna så kommer de och hämtar vad jag än har.

Uppdaterat: 2016-05-27 13:15

En del bilskrotar jag var hos för rätt många år sedan, där ville de ha mer betalt för sina begagnade delar än vad nya delar kostade.
När man påpekade detta så sade de bara "skaru köpa eller inte?"
Det gick alltså inte att pruta en krona.

Uppdaterat: 2016-05-27 13:40
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Här är bra reklam för att inte vända sig till en bilskrot:

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/allmant-om-bilar-och-trafik/hur-man-handlar-begagnade-bildelar-och-forstar

Uppdaterat: 2016-05-27 15:11

Det finns många seriösa bildemonteringar, sen finns det en hel massa mindre seriösa.
Skrot , oavsett om det är bilskrot eller metallåtervinning är saker det går att ruffla otroligt mycket med, nåt som drar till sig oseriöst folk.
Ta returbilen, ett seriöst bilskrotningsföretag med en egen ide, den gamla "bilkyrkogården" i modern tappning.
Ta vad du vill ha, betala i kassan enligt fastställd prislista, ingen hänsyn tas till märke eller nypris.
Jag plockar det jag behöver där, senast ett komplett innertak till passaten, som förre ägarens hund käkat upp.......
300 spänn och 10 minuters mek....
Det jag inte behövde tog jag ändå, elförarstol med minnesfunktion gillar jag, 500 spänn....instrumentkretskort ,rattspakar och ratt så fick jag färddator och rattstyrning till farthållare och radio.....en rejäl uppgradering av bilen för nån tusing.....från sportline till highline utan kromlister....
Hos en vanlig bildemontering hade jag nog åkt på 4000 spänn.
Mer åtråvärda grejor har blivit svårt att hitta där, eftersom ett stort gäng östeuropeer dammsuger stället på grejor som sen säljs svart till mindre nogräknade skrotar.....dag ut och dag in.....
Turboaggregat, topplock, växellådor, drivaxlar och sånt till bättre bilar finns aldrig kvar länge....
Att bli av med skrotbil här är enkelt, kör in den så får du en femhundring, ska den hämtas blir det gratis, hos de flesta skrotar i närheten.

Uppdaterat: 2016-05-27 20:22

En bildemonterare är skyldig att ta emot din uttjänta bil, men inte att betala, och inget hindrar denne att ta betalt för besväret.

Är inte som det var förr. P.g.a stölder och skadegörelse stänger många sin självplock och många sparar bara på delar det är snabb omsättning på eller till skapligt nya bilar.

Uppdaterat: 2016-05-27 21:32
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Det är ju nästan bara dom som specialiserat sig på pick'n'pay som har det numera, som returbilen och thomassons i helsingborg, som öppnat en sån avdelning mittemot.
Där står dom bilarna som dom redan är välsorterade på i fina bildemonteringen med halva nypriset...
Det kräver ju ett avgränsat område man kan ha koll på, nån som har som sin uppgift att ha koll, hela tiden.
Bilarna blir renplockade fort och ska bytas ut, ett rensat krockoffer blir man inte fet på.....
För en mindre skrot är det nog mer jobb än pengar....
Om det kostar eller man får en slant beror nog på den lokala situationen, hur tätt med skrotar det är, och om nån försöker med hård konkurrens och börjar betala.....

Uppdaterat: 2016-05-28 02:04

Långt att åka bara....

Uppdaterat: 2016-05-29 21:02