Bilval och pendla med diesel

85 inlägg 0 nya
Bilval och pendla med diesel

Har gått i köpetankar en längre tid och kommer köpa kombi till sommaren för runt 100k. Har tidigare i forumet frågat om vilken bil som var bäst. Saab 9-5, Saab 9-3, Avensis och V70 var då mina kandidater. Har nu slängt in Passat Variant som en god joker som jag inte tänkt på. Finalisterna är nu Passat och Saab 9-5 men efter senaste tiden med reservdelsbrist lutar det mer och mer åt VW Passat Variant 06-

Ev kommer bilen att användas som pendelbil och jag har nu frågan gällande detta med pendling. Kommer köra c:a 3000 mil per år (allt som allt) och undrar nu om jag ska satsa på en Passat diesel istället för en törstigare FSI eller 1,8T??

Kommer ni på någon annan krocksäker, driftsäker, bränslesnål och komfortabel familjebil för runt 100k är jag mer än tacksam:)

För den pengen så skulle jag nog köpa en Renualt megane med diesel motor, då får du väldigt bra pendlar bil som också går väldigt billigt.
Även nyare karossen av Opel Astra skulle du nog kunna pruta till dig.
Ett råd kolla på dom lite "udda" märken för då får du nyare och mkt bil för pengarna.

Pär

Förvisso vet jag att jag kan få fina Peugeot, Renault och Opel för dessa pengar men jag är lite svenskt tveksam till dessa även fast jag kanske inte är så påläst. Bilen ska inte bara användas som en pendlarbil utan en fullblodig familjetransportör året runt.

Svenskt är väldigt bra men det bästa är att åka runt och kolla på lite märken som du inte ens fundert på att köpa, för man kan verklgen bli överaskad över märken man inte trodde man ville ha...

Pär

Jo, det kan vara nyttigt att komma ut ur bubblan och upptäcka.

Ok, den behöver inte vara top of the line på komforten och när det gäller bränslesnål menar jag kanske inte en halvliter milen. Hittar jag rätt kan jag också tänka mig att ge några extra lappar över 100k

Jag hade valt VW Passat av dessa alternativ, det finns i och för sig ganska många Passat ute i trafiken och det kanske inte alltid är så roligt att köra en bil som de flesta andra också kör. Fast Saab skulle jag inte köpa som situationen ser ut som den gör för företaget. Dieselmotor är väl lönsamt efter 2500 mil/år?

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jo, en ny miljöklassad Avensis är säkert bland de bästa korten men tyvärr är den alldeles för dyr. Är inte fastslaget att jag kommer pendla med bilen och om inte handlar det om c:a 1000 mil per år. Har varit inne på en nya Kia Ceed miljöbil men är osäker om jag vill lägga 170k på en Kia:)

Vid pendling kommer jag i nuläget satsa på en Passat 1,9 TDI eller en Bluemotion om jag lägger på några tudenlappar. I annat fall blir det en FSI eller 1,8T

Klart att Passat tdi är det logiska valet .. finns gott om dom så priset är rimligt .. Man får mycket bil för pengarna så att säja .. Andrahandsvärdet, i ditt fall tredjehandsvärdet är också helt okay i nuläget ... Så själva investeringen är nog inte ett problem.
Självklart kan man fundera på de där Toyotorna .. är ju ganska vettiga bilar att äga ... Klarar man bara att bilkänslan lyser med sin fullständiga frånvaro utan att därför bli olycklig .. och kanske bli en hustru eller barnmisshandlare, alkohol eller drogmissbrukare .. eller vad vet jag .. Så kan det nog finnas fina alternativ från fjärran östern ..
;o)

If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Dessa bilar skulle jag kolla som man får för en bra peng!

http://bytbil.com/bilar/skoda/octavia/7v6pviag/m0UBUDIAAY3xfdQov7MMATxMDgA_!
http://bytbil.com/bilar/skoda/octavia/svuw22ag/m0UBUDIAAY3xfdQov7MMATxMDgA_!
http://bytbil.com/bilar/skoda/octavia/yv3tkfag/m0QBUDIAAY3xfdQov7MMATw4AA__!
http://bytbil.com/bilar/renault/megane/qvuyw2ag/m0QBUDIAAY3BfUwov7MMATw4AA__!
http://bytbil.com/bhttp://bytbil.com/bilar/kia/ceed/bvv3ifag/m0QBUDIAAY0Ju4gKL-zDAE8OAA__!ilar/opel/astra/vvta8rag/m0QBUDIAAY2ZfBgov7UMATw4AA__!

Pär

http://www.blocket.se/goteborg/Volkswagen_Passat_2_0_FSI_Variant_Comfortline_39072684.htm?ca=23_11&w=3

http://www.blocket.se/stockholm/VW_Passat_V_FSI_150_Sportline___dragkrog___08_39010027.htm?ca=23_11&w=3

http://www.blocket.se/stockholm/VW_Passat_Variant_2_0_TDI_Comfortline_38640891.htm?ca=23_11&w=3&last=1

http://www.blocket.se/skaraborg/Passat_2_0_TDI_37647683.htm?ca=23_11&w=3&last=1

Det är som sagt mycket svårare och dyrare att hitta dieslar.

Problemet med mig är att jag velar fram och tillbaka och själva jakten på bilen är dock väldigt underhållande...till min sambos stora glädje:) Är självklart roligt att sätta forumdeltagarna på prov och starta en diskussion. Hade det varit en sprillans ny bil jag skulle köpa hade det varit lättare.

Jo, jag märkte nu att det inte var så lätt att hitta en hyfsad Passat diesel under 130k. Klart att jag kan köpa en dyrare bil men då närmar jag mig snart en helt ny Kia Ceed SW diesel som borde vara det kloka valet. Finns risk att jag förbannar mig själv med en Passat TDI med 10.000 mil på mätaren som kostar några tusenlappar mindre än en ny bil.

Jag bor utanför Ystad och självklart tänker jag noga provköra bilarna. Med 15 års bilvårdserfarenhet klarar jag den kosmetiska besiktningen galant men när det gäller drivlina m.m. är jag inte riktigt lika säker.

Om Priusen hada större bagage och såg ut som en riktig bil hade det varit intressant. Priusen har fått utmärkta resultat på besiktningen.

leifer

Klart intressanta men jag vill ha någon lågmilare för en gångs skull...såklart för att krångla till det. Enligt vad jag läst är Avensisen lite "tråkig" och är bullrig och dålig komfort men jag har dock inte kört någon längre sträcka mer än 30 meter på mitt jobb.

Jag förstår självklart att jag inte kan få allt jag begär men det är tillfredsställande att försöka nå målet.

Octavian har ganska så bra komfort ändå, när faceliften kom 2010 blev den bättre isolerad så den låter inte lika mkt som föregångaren gjorde...
Om du även funderar på en ny Kia så skulle jag nog slå till på den, Ceed ligger bra i kurs nu när det snart kommer en ny generation.

Pär

leifer

Nej, jag driver inte med er och är införstådd med problematiken i mina krav. Allt handlar och att måste kompromissa och se på min budget såklart. Har alltid varit en strul-pelle när det gäller bilköp:) Jag har iaf sållat fram några finalister och kommer provköra när det blir aktuellt.

Tackar ödmjukast för alla tips, råd och hjälp!

Vågar jag skriva här på forumet vilken bil det blev är frågan:)

Håller med leifer... Frågan är om du själv vet vad du vill ha?
Finns hur mkt bilar som helst, bara en själv som sätter gränserna.
För om du räknar kronor så skulle jag lätt köpa en Skoda Octavia istället för en Passat för du får mera om man räknar kronor på en octavia. Du verkar även kolla mera på bensin numera och då finns det ett väldigt fyndläge för dig för många väljer ju diesel numera.

Pär

När jag besöker Toyota kan jag lika gärna testa en corolla också.

När jag besöker Toyota kan jag lika gärna testa en corolla också.

Vad sägs om en helt ny Volvo V50 Classic då? Det står en bunt fabriksnya sådana ute hos handlarna. Slog själv till med en sådan när jag insåg att totalkostnaden för de närmaste 3 åren skulle bli densamma som om jag behöll min fem år gamla V50.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.