Vi Bilägares forum

Kommentarer ur spår

Kommentarer ur spår

Jag beklagar men kommentarsfunktionen på nya artiklar är tillsvidare avstängd. Den senaste tiden har i stort sett varje diskussion avvikit från ämnet och slutat i smädelser, personangrepp och sandlådebråk. Så kan vi naturligtvis inte ha det! För att ge alla inblandade (ingen nämnd och ingen glömd) möjlighet att hämta andan, har jag därför beslutat att för nu inte släppa fram några nya kommentarer.

Vänliga hälsningar

Tommy Wahlström
Redaktionschef Vi Bilägare

Uppdaterat: 2013-11-11 13:31

Kommentarer

Ja, tyvärr så blir det ju så när somliga ovillkorligen ska provocera fram diskussioner (ofta helt ovidkommande), och sedan när dessa uppstår, övergå till personangrepp och tillmälen. Jag och flera med mig har fått utstå åtskilliga invektiv.

Uppdaterat: 2013-11-11 14:15
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Det är märkligt att folk inte skall få ha olika åsikter utan bli påhoppad och kallad för diverse okvädningsord.
De som är ute efter att få alla att tycka likadant som de själva tar på sig en omöjlig livsuppgift.

Uppdaterat: 2013-11-11 16:21
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Bra Tommy! Man ska inte behöva bli kallad pensionär eller idiot bara för att man för fram en åsikt.

Uppdaterat: 2013-11-11 16:57

Så ni har slutligen lyckats käbbla sönder kommentatorsmöjligheten! STARKT JOBBAT GRABBAR!! NOT!!!

Uppdaterat: 2013-11-11 17:18

Flera här ovan och även undertecknad kan nog känna sig träffade av detta. Trasten är exkluderad.

Jag har ett förslag; inför ett varningssystem där bara inte kommentarerna tas bort och försvinner i fjärran. Förslagsvis en varningslampa vid varje avatar (som alla kan se); typ ett grönt ljus för sådana som trasten, ett gult ljus för de där som skrivit något som tagits bort och rött ljus för de oförbätterliga som åker ut vid nästa malör. Jag tror att detta skulle bromsa ner vissa inlägg till ett minimum.

Vad säger ni?

Uppdaterat: 2013-11-11 18:17
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Förlåt Hacken, glömde exkludera dig;-)

Uppdaterat: 2013-11-11 18:26
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Rustan; möjligen. Men då måste jag exkludera mig själv och det vore väl.... inte fair?

Uppdaterat: 2013-11-11 18:53
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag kan supportera Benols och Jez i detta, men hur hanterar man de där (ingen nämnd) som uppenbarligen går generalagentens vägnar och spammar forumet med reklam? Om man uppför sig "enligt ett kodex", ska man få skriva vad som helst?

Uppdaterat: 2013-11-11 19:54
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Asch vad trist att bli rankad tvåa i en så viktig tävling;-) Jag trodde ironi var min expertgren, men för all del; jag böjer mig för Rustans eminens;-)

Filmen var kul; den visar att man med tubsockor och loafers inte har en framtid i det där som kallas just "framtid".

Uppdaterat: 2013-11-11 20:30
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Med all respekt för Benols och hans vanligtvis välformulerade åsikter, men att dra upp Svenska Fans som ett exempel på hur ett forum ska se ut är lite självmål. Maken till pubertalt forum får man sannerligen leta efter.

Det finns bara en lösning och den har jag fört fram tidigare, har man en kommersiell hemsida så får man baske mig se till att vara lite aktiv också. Det är upp till ViB att vara delaktiga i kommentarsfälten och styra debatten till den nivå man önskar. Nu är man stora hycklare som spottar ur sig kontroversiella artiklar på fredagar och sedan återkommer de på måndagar och ska peka med hela handen. För en sak ska vi ha väldigt klart för oss, den ibland hätska debatt som vi alla är skyldiga till genererar "klickningar" som i sin tur genererar annonspengar.

Uppdaterat: 2013-11-11 20:36

Kan väl tillägga att jag just ägnat 90 minuter åt veckans absoluta höjdpunkt, nämligen Eurotalk, samt att det pubertala som jag tidigare nämnde givetvis inte gäller Real Betis-sidan, där är vi bara ödmjuka och snälla. :-)

Uppdaterat: 2013-11-11 21:00

Precis Benols, vi har en egen Pena;)

Uppdaterat: 2013-11-11 21:12

Jag kan bara applådera de senaste inläggen. Speciellt läser jag med stor tillfredsställelse (och med egen insikt i vad jag skriver ibland) "Jag har ändå bestämt mig för att försöka byta stil och ägna mindre tid åt upprepningar eller cirkelresonemang."

Jag bemöter gärna framgent leifer och andra på just den nivån. Det enda jag kräver i gengäld är att man verkligen läser det jag skriver och om man inte förstår; frågar.

Vad gäller vår alldeles egen desinformatör; där kvarstår ett och annat som jag kommer att ta rakt upp och ner med denne.

Uppdaterat: 2013-11-11 21:22
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Rustan skrev:

Bra Tommy! Man ska inte behöva bli kallad pensionär eller idiot bara för att man för fram en åsikt.

Vad skulle det vara för problem med att bli kallad pensionär? Jag tar inte illa vid mig, finner bara kommentaren fånig. (Skrivet av en pensionär med många mil bakom ratten.)

Uppdaterat: 2013-11-11 23:28
Gunnar L

Det beror väl helt och hållet på hur det framförs och i vilket sammanhang.

Uppdaterat: 2013-11-12 00:09

Jag har ju flera gånger efterlyst att debattörerna borde hålla sig till artikelns ämne, och sluta med utsvävningar, upprepningar och uppenbara provokationer. Detta för att flera forummedlemmar tröttnat och slutat skriva/läsa, vilket knappast kan vara bra.

Likaväl är det alltid någon som fortsätter, och dessutom ibland utser sig själv till offer. Att beskriva andra personer med invektiv är tydligen en livsstil, men jag tycker inte den livsstilen passar här.
Jag noterar att även här i denna stilla tråd förekommer invektiv, som "nedre kvartilen av intelligensskaran, neandertalarna som startar cirkusen, rikspucko"

Uppdaterat: 2013-11-12 07:41
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kan inte annat än hålla med i det mesta som leifer skrivit i sina 2 senaste inlägg i denna debatt.
Sen har tyvärr ViBs hemsida blivit avsevärt ointressantare sen man stängde av kommentars-funktionen så kommer den inte igång igen inom kort så lär man tappa många läsare skulle jag tro. Fast å andra sidan hinner men ju med en massa annat när man "slipper" följa alla diskussioner här...:)

Uppdaterat: 2013-11-12 09:34

Jag skulle faktiskt vilja påstå att jag och Saabnisse är några av de få som helt avstått från personangrepp. Även jag håller med om att persoangrepp är väldigt tråkiga och bör stävjas på något sätt.

Uppdaterat: 2013-11-12 10:08

Trevlig att läsa alla kloka och tänkvärda synpunkter i den här tråden! Måhända har ni också några bra förslag på hur vi kommer vidare? Full moderering 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan är inget realistiskt alternativ för oss. Benois förslag om varningslampor är intressant men känns också lite komplicerat. Vad tänker ni om Aftonbladets modell med inloggning via Facebook? Eller Dagens Medias lösning att enbart ha öppet för kommentarer vardagar mellan 8-18? Eller förhandsmoderering?
Hälsningar

Tommy Wahlström
Redaktionschef Vi Bilägare

Uppdaterat: 2013-11-12 10:51

En nolltolerans mot att idiotförklara de som inte håller med en själv borde vara självklart men tyvärr har ViB uppenbarligen inga ambitioner att stoppa detta beteende. Inte hittills iaf.

Hoppas att det nu blir bättring, (Benols kanske nu har några bra idéer t ex), och att alla som känner sig medskyldiga till de sandlådekrig som utspelat sig på sistone , (där även jag erkänner ett visst ansvar), tänker till lite mer innan man postar.

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Det är ju synd att vuxna män (jag förutsätter att det är 99% män som skriver här) blir som trilskande nioåringar så fort det bär emot och därmed förstör för dem som vill föra en saklig debatt.
Inloggning via ett Facebookkonto är egentligen inget som jag gillar men då anonymiteten på den här sidan ofta missbrukas kan det vara ett alternativ, åtminstonde tills folk börjar sköta sig igen.

Olika sorters varningssystem kräver ju att en moderator ständigt närvarar och det tror jag blir svårt, annars är nog 8-18 modellen värt ett försök, då försvinner i alla fall de ölstinna fredagsdebatterna :-).

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Intressant att det var just AL som reagerade på min kommentar. För saklig debatt har jag efterlyst många gånger, särskilt när debatter spårar ut totalt, och när diverse provokationer och baktalande av tredje person sker gång på gång.
Men, nu är detta inget stort problem, det är bara någon enstaka som följer det mönstret.

Jag tycker också att det är intressant att den person som säger sig vara total motståndare till censur, samtidigt gång på gång gläder sig åt att kommentarer blir bortplockade.

Jag kan passa på att ställa en allmän fråga:

- Hur många gånger har du anmält kommentarer/inlägg?

Jag har själv anmält inlägg ett par gånger, men detta beroende på att det varit spam, ibland skrivna på engelska. Jag har aldrig anmält en kommentar från någon av medlemmarna. Inte ens när jag blivit kallad infantil, inbilsk eller liknande invektiv.

Uppdaterat: 2013-11-12 12:42
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Att stänga kommentarsfunktionen får ju även ekonomiska konsekvenser för ViB i form av färre besökare och därmed lägre annonsintäkter.

Varför inte bara stänga av de som bryter mot reglerna och framförallt då även de som provocerar? ViB's moderatorer gör inte sitt jobb, om det nu ens finns några moderatorer. Att bara agera på enskilda kommentarer är orutinerat, orättvist och också anledningen till att man inte får bukt med problemen.

För de som kommenterar på ViB är det tydligt varför diskussionerna spårar ur. Det finns nämligen ett antal personer här som verkar skriva enbart för att provocera. Provokatörerna klara sig alltid, medan den drabbade stackare som råkar slänga ur sig något i ren ilska, blir avstängd. Så länge provokatörerna får hållas kommer kommentarerna aldrig att fungera.

Uppdaterat: 2013-11-12 15:05

Jag tycker att du är lite orättvis här Swemba, om vi antar att antalet kommentarer kan uppgå till ca 50st på ett dygn, så ska alltså moderatorerna gå genom alla dessa och sortera ut de som är olämpliga.
Det vore ju naturligtvis väldigt bra om det vore genomförbart, men det är ju ändå så att de ordinarie moderatorerna har andra arbetsuppgifter och det gäller ju i hög grad även för fritidsmoderatorerna.
Själv kollar jag alla inlägg som är skrivna på engelska, det är ju väldigt lätt och om de inte handlar om något som har med artikeln att göra, då raderar jag så snabbt det går.
Det är i praktiken omöjligt att granska alla inlägg och tiden räcker oftast bara till att gå in på de som man antar får grova påhopp och radera de värsta.
Jag tror att det behövs en skärpning från oss som skriver här och absolut undvika personangrepp, det behöver ju inte nödvändigtvis likna en politisk riksdagsdebatt.
Kan vi göra det behövs inga krångliga ändringar, då kommer det att fungera som det varit hittills!

Uppdaterat: 2013-11-12 16:02
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Sen är det väl bekräftat av en känd debattör här att en avstängning inte har mycket värde eftersom det bara verkar vara att skapa ett nytt konto. F ö är det bara att hålla med saabnisse i hans senaste inlägg.

Uppdaterat: 2013-11-12 16:15

Jag kom just på en sak.
I TVs kommentatorsfält kommer det alltid upp en anmärkning då en kommentar blivit raderad av moderatorn.
Det kanske skulle kunna införas, då skulle det märkas att kommentatorerna inte är så släpphänta som det verkar?

Uppdaterat: 2013-11-12 16:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Facebook? Nej tack. Ni blir då kvitt mig, men det kan ju vara önskvärt för många.

Kommentering under kontorstid? Nej, nej... Detta skulle exkludera alla som inte kan sitta och surfa på sin arbetstid och sannolikt även Peter i Sidney.

Däremot (som jag ofta har föreslagit) verifiering av nya medlemmar. Det kan göras under kontorstid däremot. Många Uno o.dyl. skulle försvinna, så även spammet i form av reklam från utlandet.

Uppdaterat: 2013-11-12 17:12
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Här kan jag kommentera. Inte på en nyupplagd artikel.
Vari ligger skillnaden ?

Uppdaterat: 2013-11-12 17:15

Benols: att tvingas genomgå en verifikation (ett retur-e-mail under kontorstid) kommer att bromsa många från att skapa ett konto momentant och sen spamma fälten med skit. Vidare slipper vi spam-robotar.

Har sedan en person som vill få inloggning ett e-mail i form av idiot@hotmail.com, så kanske den som ska verifiera drar öronen åt sig. En verifikation via SMS skulle möjligen vara än mer effektivt.

Uppdaterat: 2013-11-12 17:42
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

F.ö. hävdar jag fortfarande att Benols ;-) förslag om en varningslampa skulle göra skillnad.

Uppdaterat: 2013-11-12 17:56
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Att hultarn har fullt focus på AL:s inlägg blir enkelt att se. De blir, hm. så där kul att läsa, så jag förstår att AL blir indignerad. Å andra sidan är AL inte guds bäste barn, han heller.

Benols; varningslamporna (som var mitt förslag) borde väl inte vara svårt att införa? Varför skulle vara det? Tar man bort upprepade inlägg - varning till denne.

Verifiering via mobilen skulle stoppa många efter att man utnyttjat fruns, barnens och släktens mobiler. Men, en verifiering som tar en viss tid, skulle göra guld. Backlash är då de där nytillkommande som är ärliga. Men hur många är då de? Tja Benols var väl en av de sista som tillkom - och det var när då? Problemet finns inte.

Uppdaterat: 2013-11-12 18:45
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Benols, vad är det för svårighet för en moderator (inte de där vi har när ViB har siesta) att utfärda en varningslampa på samma sätt som när man skickar ett mail med orden; Skärp dig? Det är väl samma sak fast att vi andra blir upplysta om personens predikament? Och att den finns där hela tiden....

Uppdaterat: 2013-11-12 19:22
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

@saabnisse och ViB

För det första är det ganska naivt att tro att ett kommentarsfält kan vara 100% rumsrent. Det kommer aldrig att hända. Förr eller senare kommer det att ske övertramp.
Personligen tycker jag att ViB håller en mycket bra ton generellt.

Det jag menade tidigare var dock att om man nu vill komma till bukt med de ibland hätska debatterna så fungerar det inte att moderera de kommenaterer som bryter mot kommentarsreglerna.
Ingen rök utan eld, brukar man säga. Modereringen på ViB går ut på att bekämpa röken .. aldrig elden. För det är tyvärr så att det konstant är samma personer som trissar igång de hätska debatterna.

Uppdaterat: 2013-11-12 19:55

leifer skrev; "Ett av problemen på Vi bilägare är ju att det finns en liten grupp som dominerar och tycker sig vara VIP, den synen måste bort."

Återigen, Självinsikt är väl inte det första som flyter upp till ytan här. Tyvärr trodde jag att det var något positivt som var på väg här i debatten, men ack vad jag bedrog mig.

Uppdaterat: 2013-11-12 20:17
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Sandlådan är igång igen...
Stäng ner kommentarsfunktionen på Vib! Någon bättring kommer aldrig att ske.

Adjö för alltid.

Uppdaterat: 2013-11-12 20:36

leifer #65. Huvet på spiken. Du tar upp anledningarna till att jag knappt läser ViB längre, än mindre kommenterar artiklar. Mycket bra! Bra skrivet även av Hultarn.

Uppdaterat: 2013-11-12 20:38

Vad mig anbelangar så kan kommentarsfälten stängas för gott. Det är ytterligt sällan som kommentarerna ger något mervärde. Dessutom har det funnits åtskilliga chanser till bättring men de har inte tagits.

Uppdaterat: 2013-11-12 20:50

Nej Lars_A det har inte tagits. Men att gå så långt som att stänga kommentarsfälten för gott är att gå för långt.

För att återknyta till leifers inägg; "Ett av problemen på Vi bilägare är ju att det finns en liten grupp som dominerar och tycker sig vara VIP, den synen måste bort."

Om nu inte leifer vill banna dessa; hur ska den synen tas bort? Jag ser med intresse fram emot förslag till detta.

För i grund och botten bör väl de olika åsikterna kunna ventileras? Alternativet blir väl.... typ, nej jag avstår från att kommentera.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:02
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

All kommentering, (även här i forumet), borde stängas av åtminstone till nyår. Då trillar förhoppningsvis polletterna ner hos några och när eller om man öppnar upp igen så måste ViB på något sätt styra upp debatt-nivåerna ordentligt.

Sen så håller jag med Leifer i det han skriver här. Bang-on!

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Ja, men så bra då leifer, kom med ett förslag till det du skrev: "Ett av problemen på Vi bilägare är ju att det finns en liten grupp som dominerar och tycker sig vara VIP, den synen måste bort."

Hur tar vi bort den synen? Förslag tages emot tacksamt.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:08
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jävligt bra skrivet Christer_1!!
Jag uppskattar en tuff debatt med skarpa formuleringar och vissa av trådarna på den här sidan är bland det roligaste jag läst.

Det som behöver ändras är att slipa lite i kanterna på provokationerna, personangreppen, offermentaliteten, märkesfanatismen o.s.v.

Att jag väljer ViB framför konkurrenterna är uteslutande p.g.a kommentarerna.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:09

Ja, så då ändrade leifer sitt inlägg #78 till något helt annat när han äntligen läst vad jag skrev.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:10
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

F.ö. är jag inte oskyldig, vilket jag skrivit.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:13
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Men vi kan ta det igen, leifer; "Ett av problemen på Vi bilägare är ju att det finns en liten grupp som dominerar och tycker sig vara VIP, den synen måste bort."

Så då väntar i i alla fall jag på ett svar. Hur gör vi?

Uppdaterat: 2013-11-12 21:15
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jag tycker Tommy Wahström ska läsa denna tråd noggrant och ta den till sig. Här finns kärnan till hur bl.a. undertecknad kan spåra ur i sina kommentarer. Det är märkligt hur det kan bli.... Men jag kan svårligen se hur man skulle kunna rendera mina inlägg till att vara personangrepp, men jag kan ju ha fel. Så rätta mig då. Men gör det inte genom att radera inläggen utan kommentarer - ge feeback.

Vad AL skriver är extra viktigt - ska ohejdad reklam för vissa bilmärken få förekomma? I så fall ska jag banne mig göra mitt bästa;-)

Uppdaterat: 2013-11-12 21:31
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Jez, förklaringen till den avstängningen skulle bli som att man står inför Tingsrätten där det nyss tillkännagetts att man fått en dagsbot på 30x3 kr för en fis i kyrkan!
Dessutom är jag i princip mot att hänga ut någon.

Uppdaterat: 2013-11-12 21:31
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

leifer kan f.ö. svara på hur man löser frågan: "Ett av problemen på Vi bilägare är ju att det finns en liten grupp som dominerar och tycker sig vara VIP, den synen måste bort."

Jag har frågat det ett otaligt antal gånger här och det var väl det som var grunden till mitt gräl med densamme. Är det förmätet att få ett svar?

Uppdaterat: 2013-11-12 21:38
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Kan ingen förklara vad problemet med mina inlägg är? Do me! Do me! Do me!
Skulle vara riktigt intressant att få reda på hur man uppfattas av andra. Är jag lika trevlig och snäll som jag tror?

Uppdaterat: 2013-11-12 21:45