Hur tänker jag för lägst ekonomisk risk när reparationsbufferten tagit slut?

50 inlägg 0 nya

mso 1000 - LFs självrisker redogjorde jag för i inlägg #32.

Jag googlade runt lite grann och kunde konstatera att ett nytt försäkringsbolag som heter Svedea har väldigt prisvärda försäkringar, www.svedea.se men för TS del skulle jag nog rekommendera honom att sälja bilen och köpa en valfri bil som faller inom ramen för den motorgaranti som försäkringsbolagen ger.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Jag har nyttjat Folksam ett par gånger och det har aldrig varit något som hellst problem. Senast min fd. Honda där ac-kompressorn lämnade in, kostade 13,000kr att laga. Jag betalade 300kr i självrisk då jag avstod hyrbil (150kr/dygn) i 3 dagar som drogs från självrisken. Då var bilen 8 år gammal och jag hade servat den själv dom senaste 3-4 åren.

Jag vågar inte tänka på hur man löser det på tex. en Volvo som gått 11,000 mil hos Volvia där lådan eller motorn behöver bytas för 50-80,000kr och man ska bekosta 30% själv. Samma sak när dom ser i sin dator att man inte gjort alla servicar hos auktoriserad Volvoverkstad sedan bilen var ny, då kommer det knorras kan jag tänka mig.

Anledningen att jag valde Folksam var lyckligtvis att dom erbjöd lägst premie på bilarna. Även när jag kör en koll idag är dom billigare än Volvia/If.

Hade Folksam varit max 20% dyrare så hade jag valt dem.

Folksam riktar sig till kunder med ”normala” bilar. En V40 T5 skulle vara på tok för dyr att försäkra hos dom.

Pi wrote:
mso 1000 - LFs självrisker redogjorde jag för i inlägg #32.

Ursäkta, tror jag var lite bakis :)

Försäkringar är svårt men för egen del så blir det en besparing på 10425:- på fyra år eller 21000:- på 8 år så om det mot förmodan skulle bli ett större motorhaveri eller växelådsras så har man en viss skälvrisk buffert där.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1073612.html

mso 1000 wrote:

Nja det blir ändå knepigt samtidigt som för min egen del så kostar Folksam 2500:- mer per år i premie på min nya bil.
Utan att veta tror jag att skälvrisken ökas linjärt till sista året på LF.
Någon som vet vad det kostar.

En stilla undran, vad betalar du i premie egentligen om det skiljer 2500kr????
En sån bil som du har, TUT 921 tex. kostar 351kr/mån för mig hos LF med MER i halvförsäkring eftersom du har vagnskada kvar och +2500 mil/år. Hos Folksam kostar samma försäkring 333kr eller 384 för Stor.
Det är alltså i mitt fall 4200/år hos LF eller 4000/4600 hos Folksam beroende på vad man väljer. Och då är villkoren hos Folksam vääldigt mycket bättre på i princip allt. Miltal, självrisker, hyrbilsersättning osv.
Men hur kan det skilja 2500kr, du måste ju ha en halvförsäkring på typ 10 papp på din bil isf.?

Folksam har jag mycket bra erfarenhet ifrån. Tyvärr använt dom några gånger, vilket man inte vill göra. Då man gjort det har bemötandet och allt annat varit bra.
Har alltid extra försäkringar så att viltolycka och dess självrisk är 0:-
Fick ett bra förmånligt pris hos VAG med den nya bilen så det priset och villkoren kunde inte Folksam matcha denna gång tyvärr.
Får snart ringa folksam igen och höra vad dom kan göra åt priset *ler*

Tack för alla svar alla ni som svarat!

@L.Mäkinen
"Ska man ha bil billigt till vardags och inte kan skruva själv tror jag att man ska köpa nåt för pengar man inte kommer sakna (5-20 000 kr) och vid problem ha ett maxtak för vad det får kosta. Allt över kostnaden för ett däck ska direkt göra att man kör bilen till skroten och börjar om."

Jag är benägen att hålla med, har alltid tänkt på liknande sätt med andra prylar man köper typ klockor och så, borde kanske tänka likadant för bil också tills man amorterat ifatt och hunnit spara ihop till något bättre. Köpa en beater som rymmer hela familjen för samma peng som det kostar att fixa AC:n på Espace:n...

@Rille_L
"Är det bara en bil som är billig att äga, och sällan går sönder du är ute efter?"

Ja exakt! Just nu skiter jag i allt annat, måste bara komma på fötter igen, köra så billigt som möjligt för att kunna amortera och spara så hårt som möjligt under tiden. Toyota Corolla Verso finns på min lista.

@Stoor
"Det är snarare så här att man kan köpa precis vilket bilmärke som helst och få nästintill allt reparerat på dess maskinskadeförsäkring tills bilen är 8 - 10 år gammal och rullat ca 12 000 mil."

Låter inte helt ovettigt, men just nu ligger såpass nya bilar utanför min radar om jag inte ska tänka enligt alternativ c i min ursprungliga post. Men vet inte om jag vågar, är just nu mer inne på att bara skaffa en "beater" och amortera + spara så hårt det bara går, så jag tar med mig ditt råd till framtiden :)

Om det finns någon som är bra på AC så kolla gärna min andra tråd kring Espace-he...vetet, http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/fel-problem-och-gor-det-sjalv/hur-illa-att-kora-lange-med-tomt-ac-system.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.