Vi Bilägares forum

Beställde en Elbil (Opel Corsa)

Beställde en Elbil (Opel Corsa)

Har så varit inne och beställt min första, och troligen enda, helt nya bil och tillika en elbil.

Personligt tycke och pengar fick styra, så det blev en Opel Corsa e Edition 136hk med 50kWh batteri.

Men många bilar har provats. Soul EV, Hyundai Kona, Hyundai Ioniq, Golf GTE, E-Golf, Leon Hybrid, Renault Zoe (både gamla och nya) är några.

Provade sedan en Peugeot 208, trevlig bil att köra men en lite för tuff inredning...
Åkte hem och googlade och såg att Corsan kom som elbil 2020 och det var minsann samma under skalet som 208, fast med en trevligare inredning och RIKTIGA reglage till bl.a värmen. Har torra fingrar så vill verkligen inte ha touch till viktiga grejer... Jag hade helt missat att PSA köpte Opel av GM...

Några turer fram och tillbaka så slog jag till innan kampanjen gick ut och bilen kommer om 6-8 veckor.

Stort steg för min del då jag köpte min nuvarande dieselmerca för att den går snålt och får dra tunga släp. Kör runt 3500-4000 mil varje år och har tröttnat på att det är så jäkla dyrt att tanka. Eftersom jag bara kör längre än ungefär räckvidden på just den bilen ett fåtal gånger om året (vilket jag kom fram till efter en rejäl självranssakan) så har jag räknat, ringt runt, tagit långa provkörningar och tittat på tester och kom fram till att fan, jag kör på det! Ska det va nån gång ska det vara nu, för nästa år har jag ingen inbytesbil som räcker till, och bilen har gått 25k mil och fyller 10 nästa år, och även om den hittills aldrig krånglat eller gått sönder så kommer det nån gång, och då blir det dyrt.
Alla stora, tunga släp då?
Visade sig att det inte är mer än 10-20 gånger per år jag kör släp, så de kommer framöver få hanteras av en 1988-års Jeep Comanche 4,0 istället som jag köpte för några år sedan. Bra skattefri bil och också får köras i vissa miljözoner och som kompenserar CO2-tappet från elbilen när den körs ;)

Rapporterar vidare när bilen kommer!

Uppdaterat: 2020-11-28 02:37
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Kommentarer

hultarn skrev:

N-iklas wrote:.
Detta fungerar ju tydligen perfekt för de franska märkena som har sina köpare som ser på bilen just så, men Opel är ingen Peugeot eller Citroen och köps inte av franska entusiaster som blundar där det behövs, utan har kunder som faktiskt bryr sig om hur detaljerna ser ut och fungerar - och då blir det ju bekymmer.
Nu verkade det inte Opels koncept vara så särskilt vinnande, annars skulle ju inte försäljningen dalat under många år innan PSA kom in i bilden.

Ja de väl knappast märkligt att den som gillar franska bilar tycker det...

Annars var det inte konceptet utan marknadsföringen och försäljningen det var fel på - och man är inte bättre i dag precis...

Opel hade gott om modeller som stack ut men det vet ingen eftersom de inte marknadsfördes och ingen viste ens att de fanns.
Det har jag stött på hela tiden under åren "den har jag aldrig sett" och "oj, det visste jag inte" osv...

Det första steget om man vill sälja något är att tala om för kunderna att du har något att sälja, struntar du i det så är det bara en tidsfråga innan du får ta ner skylten, beviset är att när Opel var Europas mest sålda bil syntes Opel överallt och hade flera uppmärksammade satsningar, sedan la GM ner alltihop, Opel försvann från offentligheten och försäljningen rasade - samtidigt... som de flesta är överens om att bilarna blev bättre än på länge.

Enkelt...

"Deras problem är att de inte har haft ”något” som stuckit ut som gett dem en identitet. De har bara varit en i den grå massan av bilar."

"Fransmännen kan vara lite smågalna ibland och det tror jag Opel behöver."
Jag tycker de franska bilarna är rätt tråkiga, bara DS är lite mer spännande.

Dessa bilder är från tiden som mest sålda bil och det är inte konstigt.
Bild borttagen.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Och det har funnits allt annat än tråkiga bilar sedan.
Bild borttagen.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2021-01-31 21:09

Japp, det är sådana bilar man väljer att importera till Sverige, detta är vad som erbjuds på andra marknader.
Bild borttagen.

Och nyaste bil?
Ja jag är fast förankrad i 80-talet egentligen, men en Vectra 2.2 2001 finns också nu, fast jag föredrar Omegan med den raka sexan och kommer aldrig att ändra mig.

Uppdaterat: 2021-01-31 21:20

Jaja, man får naturligtvis ha den bil man vill, men det är lite konstigt att du klagar på att folk inte förstår hur bra bilar Opel gör/gjorde när du själv är tveksam till Oplar som är nyare än ca 20 år......
Du påstår dig veta mycket om oplar och just detta kanske är talande.. :)

Uppdaterat: 2021-01-31 21:30

Förlåt Lason1 för lite OT.
Men är naturligtvis fortfarande intresserad av din Corsa som drivs av el. :)

Uppdaterat: 2021-01-31 21:35

Ja det beror ju på att jag ogillar modern teknik, och det finns så vitt jag vet i alla bilmärken och modeller...
Alltså har det inget med något specifikt bilmärke att göra.
De flesta ogillar ju inte modern teknik och därmed är det inget bekymmer för dem.

Uppdaterat: 2021-01-31 22:10

Ogillar modern teknik men hänger på internetforum och kritiserar andras val av modern teknik...gissningsvis på en dator eller smartphone, hur går det ihop? ;)

Uppdaterat: 2021-01-31 22:16

Ja, onekligen ligger det något i Henriks fundering, men jag måste ge N-iklas rätt i en sak han skrev "Opel hade gott om modeller som stack ut men det vet ingen eftersom de inte marknadsfördes och ingen viste ens att de fanns".
Jag var nära bekant med en säljare på ett företag som sålde Saab och Opel och ett par andra märken.
Saab stod alltid främst och Opel lite undanställt och de övriga tillsammans i beg.hallen. Jag frågade varför de gjort den fördelningen och det enda han kom på var "Det är bestämt så!"
Nåja, det ska bli intressant att se hur det går nu med nya ägare och nytt program.

Uppdaterat: 2021-02-01 09:46
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Det som skett i min närhet är att Opel-handlaren slutat sälja Opel, nu mer endast har Nissan. Detta baserat på ett stort missnöje med generalagenten KW Bruun

Uppdaterat: 2022-02-15 08:42

Att man i Sverige hellre ville sälja Saab än Opel är kanske ingen överraskning, men t.ex. i Tyskland var väl Opel GM's enda märke och då vore det väl högst konstigt om man inte ville sälja dem.

Däremot är ju importörerna (typ KW Bruun) en smula märkliga, de har ju lyckats slarva bort massor av försäljare och försäljning. Både Peugeot och Opel var storsäljare fram till slutet av 00-talet

Uppdaterat: 2021-02-01 14:16
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
Henrik M skrev:

Ogillar modern teknik men hänger på internetforum och kritiserar andras val av modern teknik...gissningsvis på en dator eller smartphone, hur går det ihop? ;)

Ja det går ju utmärkt eftersom en dator knappast är jämförbar med en bil och faktum är att en bra dator och bra program krånglar betydligt mindre än moderna bilar, det är inget skräp jag använder.
Någon "smartphone" äger jag naturligtvis inte...

Att inte gilla tekniken är ju baserat på tekniska fakta och inte på någon slags religiös principinställning.

Jag måste känna att jag vet och förstår och kan allt in i minsta detalj med en bil, annars känner jag mig utlämnad och sårbar och möjligen hjälplös, i hela mitt liv har det aldrig varit tal om att ropa på hjälp om något går snett, utan att själv ha kunskapen som krävs för att lösa uppgiften.

Att laga el-spisen, vattenpumpen i källaren, kylskåpet, olika elektriska apparater eller allt på bilen har bara varit att ta fram verktygslådan och sätta igång, det är omöjligt på en modern bil utan väldigt avancerad utrustning och möjligheten att skaffa sig kunskap om precis varenda liten detalj är nästan en omöjlig uppgift.

Att lita på att något bara ska fungera är inget för mig, men så måste man göra med moderna bilar, det kan jag helt enkelt inte acceptera.

Dessutom ser jag inte bilen som en förbrukningsvara utan som något man behåller resten av livet och aldrig gör sig av med.
Min privata inställning som jag totalt isolerar från min offentliga är helt avvikande, jag tror jag är ganska unik och därmed är det självklart att andra har svårt att förstå.

Jag föredrar exempelvis bilar utan krockkudde, jag skulle aldrig drömma om att rekommendera det till någon annan.
Mitt privatliv är totalt isolerat från vad jag står för utåt.

Uppdaterat: 2021-02-01 15:16

"Jag föredrar exempelvis bilar utan krockkudde"

OK

Uppdaterat: 2021-02-01 15:19
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
N-iklas skrev:

.....faktum är att en bra dator och bra program krånglar betydligt mindre än moderna bilar, det är inget skräp jag använder.

Nu kanske nya Oplar krånglar jättemycket, det verkar ju vara de du har mest kunskap om, men att moderna bilar krånglar mer än datorerna vill jag inte påstå direkt. Vill påstå jag lagt betydligt mer tid på datorstrul än strul med bilar de sista iaf 6 åren.....och nej, till det vi använder datorerna till använder vi inte heller skräp.
Och att påstå att man föredrar osäkerhet före säkerhet, ja det säger ju en hel del.

Uppdaterat: 2021-02-01 15:37

Läser man lite om Opels försäljning 2020, så står den faktiskt för 25% av PSA-gruppens försäljning. Tydligen var 2020 ett succé år för Opel, i alla fall när det gäller sin vinstmarginal. Så allt är ju relativt. Kanske inte går så dåligt trots allt för Opel.

Uppdaterat: 2021-02-01 15:39

" Kanske inte går så dåligt trots allt för Opel".
Nej, det kanske inte var så tokigt med ägarbytet och en ny företagsstyrning!

Uppdaterat: 2021-02-01 16:35
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nej är man en finansman som vill tjäna pengar så går det ju utmärkt, men det har ju inget med biltillverkningen att göra, vinsten kommer från besparingar och försäljning av egendom, inte ökad försäljning av bilar eller fler nöjda kunder, Corsa har ökat i försäljning men det kompenserar inte för den övriga minskningen.

Min känsla av hjälplöshet inför modern teknik baseras ju inte på erfarenheten av bilar det blir fel på, utan på faktumet att jag står hjälplös om något händer, det är en känsla och vad den bygger på förklarade jag.
Om det inte är något fel och det inte blir något fel så tar ju inte det bort känslan, till skillnad från er måste jag uppleva att jag har kontrollen, ännu en orsak till motvilja mot modern teknik eftersom den "tar över", jag gillar inte sådant som "tar över".

"Vill påstå jag lagt betydligt mer tid på datorstrul än strul med bilar de sista iaf 6 åren"

Och det har inte jag...!
Inga datorproblem överhuvudtaget.
Det borde väl finnas en orsak till denna skillnad i bekymmer.
Kanske det att min dator lyder mig, och ingen annan, jag tillåter den inte att "ta över" och då blir det inga bekymmer.

Uppdaterat: 2021-02-02 18:05

Kanske dags att köra en modern bil lite längre sträckor för min erfarenhet är att dessa fungerar betydligt bättre än den generation av bilar du tydligen åker runt i, N-iklas. Och jag kör relativt långt varje år - antagligen längre än vad du kör med dina gamla bilar kan man gissa.

Uppdaterat: 2021-02-02 18:09
N-iklas skrev:

.....till skillnad från er måste jag uppleva att jag har kontrollen................................jag gillar inte sådant som "tar över".

Baserat på det anar jag att du inte lever med nån kvinna? ;)

Uppdaterat: 2021-02-02 18:46

Saabnisse: nä PSA känns verkligen som en bättre ägare än GM. Och Peugeotplatta är ju inte en dålig grej att få och bygga nåt på jämfört med det förvisso trygga men tråkiga tröga chassin man hade förr. Har kör en del modernare oplar och upplevt dom som stabilt understyrda men inte så glada i att svänga.

Ang. Bilar måste man själv utvecklas med tekniken. Har man väl lärt sig skruva i moderna bilar vill man inte tillbaka anser jag.

Uppdaterat: 2021-02-02 20:11
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Lason, så är det naturligtvis.
Jag är ju en hängiven fantast av 1930-talsteknik och då främst från amerikanska bilar, de är helt suveräna att färdas i när det gäller ren nöjeskörning.
Men inte sjutton vill jag ha en sådan som bruksbil eller arbetsfordon, då ska bilen vara så modern, säker och komfortabel som möjligt!

Uppdaterat: 2021-02-02 20:27
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Igår gick en huvudsäkring på natten, bytte den direkt när jag gick upp och lyckades få i 62km i bilen, jag har 59 till jobbet.
Igår kom jag p.g.a det hem med 5km och så gick huvudsäkringen inatt igen, så nu har jag 13 grader inne, 14km i bilen och 25km till närmaste publika laddstolpe och 50km till närmaste snabbladdare.

Problemet ligger i den gröna tekniken, när det är så kallt som det är nu går elpatronen i huset och den drar så pass mycket ström att det inte finns något över till en elbil.

Är inget billigt problem att lösa, och nu när elpriset är skithögt är det knappt att en laddbox kommer betala sig...

Uppdaterat: 2021-02-06 07:52
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?
Lason1 skrev:

Igår gick en huvudsäkring på natten, bytte den direkt när jag gick upp och lyckades få i 62km i bilen, jag har 59 till jobbet.
Igår kom jag p.g.a det hem med 5km och så gick huvudsäkringen inatt igen, så nu har jag 13 grader inne, 14km i bilen och 25km till närmaste publika laddstolpe och 50km till närmaste snabbladdare.
Problemet ligger i den gröna tekniken, när det är så kallt som det är nu går elpatronen i huset och den drar så pass mycket ström att det inte finns något över till en elbil.
Är inget billigt problem att lösa, och nu när elpriset är skithögt är det knappt att en laddbox kommer betala sig...

Att anpassa huvudsäkringen till behovet så man slipper frysa är väl en del man bör ha med i sin elbilskalkyl.

Uppdaterat: 2022-02-15 08:42

"Installation av laddningspunkt till elfordon.
Skattereduktion ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material."

"Det fungerar på liknande sätt som med rot och rut. Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket."

Ja elbilsexperterna har kanske en lösning? själv skulle jag nog ge ovanstående en chans när det ser ut som det gör.

"Igår kom jag p.g.a det hem med 5km"
Jaha det var väl upplysande, man har ju hört om elbilar som stannat trots att de visat km kvar, då är väl visningen ganska rättvisande i varje fall.

Vi bilägares ID 3 krånglade visst med det och ville inte gå mer än 7 km/t trots 24 km kvar, en "bugg" får man anta.

Uppdaterat: 2021-02-06 09:37
Lason1 skrev:

Igår gick en huvudsäkring på natten, bytte den direkt när jag gick upp och lyckades få i 62km i bilen, jag har 59 till jobbet.
Igår kom jag p.g.a det hem med 5km och så gick huvudsäkringen inatt igen, så nu har jag 13 grader inne, 14km i bilen och 25km till närmaste publika laddstolpe och 50km till närmaste snabbladdare.
Problemet ligger i den gröna tekniken, när det är så kallt som det är nu går elpatronen i huset och den drar så pass mycket ström att det inte finns något över till en elbil.
Är inget billigt problem att lösa, och nu när elpriset är skithögt är det knappt att en laddbox kommer betala sig...

Jobbigt läge. Hur kallt har ni haft ?? Läste att Horn i Östergötland haft kallast i Sverige här om dagen. Hur stor huvudsäkring har du ??

Uppdaterat: 2021-02-06 09:59

En laddbox med lastbalansering? Jag har beställt sådan till både sommarstugan och fjällstugan. Den till fjällstugan var väl inte helt nödvändig för min egen skull, men eftersom vi hyr ut stugan till "bekantskapskretsen" så vill jag undvika att någon tar ett schukouttag och överlastar det.

https://www.eways.se/produkter/laddstationer/garo-glb-typ-2/

Uppdaterat: 2021-02-06 10:13
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Men om du inte har längre till jobbet borde du ju klara dig på otroligt låg effekt till bilen.....kan du inte ställa ner laddningen i bilen sålänge när behovet till huset är så stort?
Borde ju klara dig om du ställer ner laddningen till bara 6A...
Jag hade 16A in till huset där jag bodde tidigare och det redde hela husets behov samt 3-fas 10A till bilen. Var bara en gång när jag drog på bubbelpoolen fullt med samtidigt som det klippte.

Uppdaterat: 2021-02-06 10:31

Att säkra upp är så dyrt att det blir mer lönsamt med bensinbil i många fall.

Uppdaterat: 2021-02-06 10:31

Min bror har elfirma och han har verkligen märkt av den ökade andelen laddbara bilar, de monterar laddboxar på löpande band mer eller mindre nu. :)

Uppdaterat: 2021-02-06 10:32
junkers skrev:

Att säkra upp är så dyrt att det blir mer lönsamt med bensinbil i många fall.

Fast frågan är om man behöver säkra upp? Utan kanske dels en smart laddbox och sen inte fra på mer laddning än man behöver.....är bilen färdigladdad 1 på natten istället för 7 på morgonen blir ju ingen gladare av.....
Sen är det ju många äldre hus där det ligger väldigt snedbelastat, där en fas kanske har 70% av huset på sig medans de andra två knappt har nåt......där kan man ju med lite hjälpt omfördela med så det blir jämnare.

Uppdaterat: 2021-02-06 10:35

2000:- från 16 till 20 här och 3000:- till 25A.
För 2000:- behöver man köra närmare 500 mil mer på el för att det ska bli lönsamt.
Milkostnad bensin med min laddhybrid är 7.50:- och med el ca 3:-
I de allra flest fall ska man installera trefasladdare med lastvakt, det är betydligt bättre än att säkra upp.
Nu hjälper det ju inte på bilar med enfasladdning såsom laddhybrider utan där får man ställa ned laddhastigheten istället.

Uppdaterat: 2021-02-06 13:13

Kollade på att gå ner till 16A från 20, men skillnaden var 53:- !!!

Uppdaterat: 2021-02-06 14:36

Poängen är att uppsäkring är meningslöst med en laddhybrid, bättre att ladda långsammare.

Uppdaterat: 2021-02-06 20:19
junkers skrev:

Poängen är att uppsäkring är meningslöst med en laddhybrid, bättre att ladda långsammare.

Ja då är det.
Jag laddar min laddhybrid på 5A där risk för effektbrist och tiden brukar vara 5-7 timmar

Uppdaterat: 2021-02-06 22:45
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Ska beställa laddbox, tänkte ta uppsäkringen samtidigt. Elnätsbolaget kunde inte lova att jag kunde säkra upp till 20A direkt dock utan ville att en elektriker skulle kolla över min 80 år gamla inkommande kabel, men det borde inte vara ett problem sa dom.
Har kollat än sålänge på Bee. 9900 för box med standardinstallation och eon 8900 men där ingår en Jordfelsbrytare, om det är en vanlig JFB eller en personskyddsautomat framgår dock inte men tror på det sistnämnda.

Lokala lilla elbolaget ville ha 20k efter avdrag, men då bjöd dom på uppsäkring, en kostnad på runt 1500 och hur mycket jag än alltid försöker handla lokalt går det inte försvara...

En uppsäkring går från en nära gift på 1700/år till 2300/år så är inte så farligt, överföringsavgiften verkar bli längre istället så det tar ut varann.

Igår åkte jag till stan och fyllde på på en snabbladdare samtidigt som jag tog en promenad. Har 45 km till närmaste snabbladdare och hade 22 km kvar i bilen, men A Better Routeplanner sa att jag skulle klara det med 5% tillgodo så jag la i Eco-läge och körde och kom fram med 6% tillgodo och inte ens sköldpaddemode.

Är väldigt imponerad över att gom har marginaler, i den här bilen kan man lita på att man faktiskt komma minst så långt som gom visar när batteriet börjar ta slut.

Farten då? 6-70% på ca 30 min i - 9, hemma hade det då varit - 15. Efter promenaden på 1,5 timmar hade jag 98% och åkte hem.

Den här Bilen verkar inte drabbas inte så jättehårt av "coldgate" heller alltså, speciellt till skillnad från Tesla som inte laddar alls sålänge batteriet håller minusgrader. Finns ju såklart en anledning, dom har stenkoll och förvärmer batteriet, men ändå irriterande.

Uppdaterat: 2021-02-07 09:49
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Ja det där låter ju väldigt bra, det är så det ska fungera, en liten bil med mindre batteri behöver vara effektiv och fungera bra för att kompensera skillnaden mot större med mer kapacitet och det ser ut som denna faktiskt uppfyller det, dubbla den uppgivna räckvidden i många minusgrader är ju ingen liten prestation.

Uppdaterat: 2021-02-07 10:56

Intressant.
Utan att veta men jag antar att bilen när du startade hemma var kall? Minus 15?
Då visade bilen en kort räckvidd, men när du kört så hade batteriet värmts upp till viss del, därav att den fixade laddningen bra, och även gick längre.
Kan det vara så? Alltså inte menat som kritik men fakta?

Uppdaterat: 2021-02-07 16:10
N-iklas skrev:

....dubbla den uppgivna räckvidden i många minusgrader är ju ingen liten prestation.

Det finns inga gratis luncher. Att man sedan kan få en total missvisning av data i bilen till något positivt är en gåta. Eller kanske inte, det är ju en Opel.

Uppdaterat: 2021-02-07 16:41
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Audi A5 SB skrev:

N-iklas wrote: ....dubbla den uppgivna räckvidden i många minusgrader är ju ingen liten prestation.

Det finns inga gratis luncher. Att man sedan kan få en total missvisning av data i bilen till något positivt är en gåta. Eller kanske inte, det är ju en Opel.

haha, jag tänkte skriva exakt samma innan men tänkte att det skulle nog ha ungefär samma effekt på avsedd person som att stånga huvudet i en tegelvägg....

Uppdaterat: 2021-02-07 18:15

Peter förmodligen så. Men har Noterat att gom visar fel åt rätt håll. Körde på ecoläge med, och ganska sakta.

Uppdaterat: 2021-02-07 18:16
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Lason1: Det är bra att den visar fel åt rätt håll helt klart, haha.
Kul att du delar med dig av dina erfarenheter, för oss som inte tagit steget till elektricitet än så är det lärande.

Uppdaterat: 2021-02-07 18:40
Henrik M skrev:

Audi A5 SB wrote:N-iklas wrote: ....dubbla den uppgivna räckvidden i många minusgrader är ju ingen liten prestation.
Det finns inga gratis luncher. Att man sedan kan få en total missvisning av data i bilen till något positivt är en gåta. Eller kanske inte, det är ju en Opel.
haha, jag tänkte skriva exakt samma innan men tänkte att det skulle nog ha ungefär samma effekt på avsedd person som att stånga huvudet i en tegelvägg....

Det är ju anmärkningsvärt att ingen haft något att säga om vi bilägares ID 3 som uppgav 24 km räckvidd 8 % men likväl endast kunde köras i krypfart, men att den missvisningen anses som något man ska blunda för och inte kommentera, och speciellt inte fälla någon negativ kommentar om, förvånar ju inte alls.

Inte heller att Teslaägare enligt den nu presenterade undersökningen konsekvent blundar för fel och kvalitetsbrister, men uppenbarligen är man av annan åsikt när det inte är en Tesla, här gör man sig skyldiga till omoraliskt och skamligt agerande och har fräckheten att ändå sätta näsan i vädret, det förvånar på samma sätt inte det minsta.

Förövrigt har Corsa en generellt negativ visning av räckvidd, den går praktiskt taget alltid längre än den uppger, detta är tveksamt, följer man uppgiften kan man vara säker på att aldrig bli stående och det är ju knappast dåligt, å andra sidan skulle ju en helt rätt siffra gör det enklare att planera, men samtidigt fungerar det endast för den som kan planera, nybörjare som inte begriper sig på en elbil riskerar alltid att göra slut på strömmen oavsett vilken information man får och det problemet är eliminerat här.
Om det är bra eller dåligt beror på vem man är.

Dessutom hör det till saken att räckvidden som uppges vid start alltid baseras på tidigare förbrukning, om man går från hög förbrukning till att ekonomiköra blir siffran oundvikligen fel och räckvidden längre än den uppges, ja om man inte har en ID 3 då tydligen, eftersom den inte ger mer räckvidd hur sakta man än kör som det ser ut.

Med tanke på att det ser ut som majoriteten av elbilsägare blankt vägrar att spara på strömmen, baserat på den hatstorm jag mött varje gång jag framfört denna mening att man bör agera på det sättet, och hellre tjurskalligt blir stående än kör på ekonomiläge i lägre hastighet, pekar det väl på att de inte är kapabla att ta eget ansvar och då är ju en räckviddsuppgift i underkant väl motiverad att införa.

Att som vissa antyder att de ser det som extremt negativt att man tar sig fram till laddaren med marginal och inte blir stående längst vägen i minusgrader, den åsikten talar för sig själv.

Sedan är detta inte en "Opel" tekniskt gällande elbilstekniken under ytan utan en lätt justerad Peugeot, men det finns väl vissa som inte känner till det
Corsa går av någon orsak klart längre än motsvarande Peugeot, varför kan man endast spekulera om med lägre luftmotstånd och vikt.

Uppdaterat: 2021-02-08 13:18

SnookerPro skulle behöva rensa pajkastningen i tråden.

Uppdaterat: 2021-02-08 15:37

Fast å andra sidan har jag aldrig råkat ut för att den angivna räckvidden på mina fossilbilar varit rätt heller. Det har alltid gått köra längre än färddatorn uppgivit. Finns alltid en plusmarginal. Iallafall på de bilar jag haft/har.

Uppdaterat: 2021-02-08 16:43
crylen skrev:

SnookerPro skulle behöva rensa pajkastningen i tråden.

Du måste väl ändå inse att tråden skulle vara väldigt tråkigare utan kommentatorer som N-iklas?
Är det ett forum som enbart består av "hålla med" och "ja-sägare" du vill ha?

Uppdaterat: 2021-02-08 17:15
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
N-iklas skrev:

Det är ju anmärkningsvärt att ingen haft något att säga om vi bilägares ID 3 som uppgav 24 km räckvidd 8 % men likväl endast kunde köras i krypfart, men att den missvisningen anses som något man ska blunda för och inte kommentera, och speciellt inte fälla någon negativ kommentar om, förvånar ju inte alls.

Det är väl ingen som påstått att missvisningen i ID.3 är ok och nåt man ska blunda för N-iklas? Men det är heller ingen som skrivit att den är en positiv feature som du gjorde angående Opels tillkortakommande. Förstår du inte att det var just ditt försvar av felet som triggade till kommentarerna, mer än felet självt......detta med humor/ironi etc. det går dig rätt över huvudet?

Uppdaterat: 2021-02-08 17:26

Tänk hur långt en Corsa skulle gå utan krockkuddar :)

Uppdaterat: 2021-02-08 17:59

Saabnisse,
De va med glimten i ögat inget annat,

Uppdaterat: 2021-02-09 15:34

Att tycka att det är ett tillkortakommande att man kan ta sig till laddare utan att bli stående är en kuriös syn på saker och ting, det är och var ju det jag avsåg med vad som var det positiva.

Vetskapen om att en ändring i förbrukning från hög till låg alltid ger missvisande räckviddsuppgifter gör att missvisningen i det aktuella fallet svårligen kan bedömas och därför såg jag inte det som någon nämnvärd sak att lägga vikt vid i detta fallet, om det varit på sommaren och man kört med identisk förbrukning som under föregående körsträcka hade det varit en helt annan sak...
Att hänga upp sig på denna mätning under de rådande förhållandena i detta specifika fall är en helt felaktig bedömning.

Att blunda för det viktiga, att kunna komma fram och köra med 5-6 % kvar utan problem, men istället fixera sig på något annat, är att vända kappan efter vinden, "blir det klave så vinner jag och blir det krona så förlorar du".
Och för övrigt är det faktum så att ingen sagt något om ID 3:s allvarliga uppträdande, varför inte?
Förmodligen för att det inte står Opel på den... eller hur...

Uppdaterat: 2021-02-09 17:38
N-iklas skrev:

Och för övrigt är det faktum så att ingen sagt något om ID 3:s allvarliga uppträdande, varför inte?
Förmodligen för att det inte står Opel på den... eller hur...

N-iklas, du har tydligen helt missat min tråd om ID3:s alla tillkortakommanden.
https://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/modellspecifikt/vw-id3
Här får du gärna vara med och diskutera om alla problem den ofärdiga bilen verkar ha.

Uppdaterat: 2022-02-15 08:42

Ja, men faktum är att jag med tiden kommit fram till att jag helst avstår från att kritisera "andra" bilars fel om det kan undvikas, och andra sköter den saken, det är bara när man rackar ner på alla bilar de står Opel på men samtidigt undviker att kritisera andra med värre fel, som det blir nödvändigt att bita till om orättvisan, ingen lika för lagen där inte.

Jag har förvånats över att ingen reagerat över Vi bilägares bekymmer, men inte haft lust att lägga mig i det.
Och jag tror jag föredrar att i tystnad fortsätta att häpna över människors underliga värderingar och ställningsstaganaden utan att lägga mig i, i väntan på att någon annan någon gång ska ta upp ämnet.

Uppdaterat: 2021-02-10 15:51

Fast det man undrar lite är var N-iklas aversion gentemot VW kommer ifrån.... Blivit påkörd av en bubbla nån gång eller?

Uppdaterat: 2021-02-10 19:25