Volvo v50 2.0 TDI Diesel

5 inlägg 0 nya
Volvo v50 2.0 TDI Diesel

Hej har en Volvo V50 2,0 diesel års 2006. Vet någon hur ofta ska man använda diesel Värman.
När man inte använder den. Går den i alla fall när bilen går?. Den har nu gått 7000 mil åker så lite så jag har satt in en laddare i bilen.Kan ladda batt när jag jobbar. Så nu funkar det. perfeckt hundbil och har motorvärmare & kupe.
Är jätte nöjd med den om det blir en ny så blir det en till Diesel V50...

MVH
Anders

Det är en god idé att alltid använda värmaren så fort temperaturen är neremot noll och kallare. Det bränsle som går åt för värmningen sparas igen på att slippa köra med kall motor. Såvitt jag vet kan man inte hindra den från att gå igång vid behov vid kallt väder. En del har uppfattningen att man bör "motionera" den någon gång under sommaren också.

Då ska jag börja avända värmaren då och då.

Så att är i trim.

Tackar för tipset

Om du inte haft värmaren igång tidigare kan följande vara intressant att veta:

Innan den går igång ordentligt hörs ett tydligt tickande. När den väl är igång låter den ungefär som ett jetplan. Det kan bolma och ryka en del första gången eller gångerna den körs (men du hade en 06:a så den är nog inkörd). Vad jag har fått fram från återförsäljare och egen erfarenhet är att den för en fullständig uppvärmning vid ett par minusgrader drar knappt en deciliter bränsle =ca 1 kr - väl jämförbart med en elektrisk motor- plus kupévärmare =1-2 kWh. Kolla också vad som står i instruktionsboken om inställningar mm.

Köpte Volvo v50 2,0 Diesel 2006. Haft krångel 2 första åren på grund att jag kör så lite. Nu har den gått 7000 mil har satt in en C-tek laddare i bilen sen har det funka hela tiden. Blir det en ny så är det en till V50 Diesel. Nöjd ändå.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.