Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Marianne Sterner – fem favoriter i Genève

6 mars 2013

Nu har jag traskat runt på bilsalongen i Genève sammanlagt 18 timmar och hur många tusen steg som helst, och tittat på plåt i alla former och färger. När jag sätter mig och summerar vad jag sett, minns jag några bilar som jag gärna skulle gå och titta mer på om inte fötterna ömmade så förbaskat. Det finns fem bilar som jag gärna skulle vilja ta med hem och ställa in i det garage som jag dessvärre inte har.

1. Toyota i-Road. Den perfekta transporten till jobbet för mig som avskyr att sitta i bilkö och som är för lat för att cykla. Kanske jag kan få Stockholms stad att ge mig dispens att åka med denna eldrivna trehjuling på cykelbanorna?

2. Peugeot 2008 som är precis lagom stor för mina behov och som kan ta mig långt ut i svampskogen, trots att den inte har fyrhjulsdrift. Men den har systemet Grip Control som jobbar med hjälp av ABS-bromsarna och det fungerar nästan lika bra som om bilen drev på alla fyra. Räcker för mig.

3. När jag vill ha riktigt kul och bara njuta av bilkörningen, väljer jag Alfa Romeo 4C. Kommentarer är väl överflödiga?

4. Ska jag däremot åka på semester till Alpernas härliga slingor (för dit vill jag helst) räcker inte Alfan. Jag kan aldrig packa snålt nog! Däremot skulle jag gärna avnjuta långresan i en Lexus is300h.

5. På sommaren vistas jag emellertid helst i sörmländska skärgården. I en undanskymd monter på salongen hittade jag den ultimata bilen för mina utflykter till abborrgrunden: En Volkswagen typ 166, öppen som en roddbåt och utrustad med en kraftig propeller i baken. Tyvärr är den av årgång 1943 och den lär nog inte gå att hitta på Blocket.

Klicka här för att läsa om Tommy Wahlströms fem favoriter från mässgolvet.