Vi Bilägares forum

Ny version av vibilagare.se

Ny version av vibilagare.se

Vi jobbar just nu med en ny version av vibilagare.se. Fortfarande samma bas (men vi vill förenkla vissa bitar och se till att rätta till några småfix. Bland annat lite utökad funktionalitet i forumet, så det ska vi fixa. Flera har också påtalat att det inte stämmer mellan "senaste kommentar" och vad som i verkligheten är kommenterat (cachning) och listan över foruminläggen här i högerspalt. Det är några bitar vi tittar på, vi vill gärna också förenkla hur man gör saker. Idag är det exempelvis fem klick för att lägga till en bild när man svarar på ett inlägg. Det är för många. När man skriver inlägget första gången är det fyra. Vi har också haft mycket problem med hastigheten för sajten (och för annonsservern vilket påverkat sajten) det är en av de viktigaste bitarna att rätta till. Vi kommer därför att skippa möjligheten att spärra utvisningen av annan users inlägg (vilket sparar många databasförfrågningar) i forum. Ni minns kanske att jag frågade om det i en tidigare tråd. Hastigheten är prio, det måste gå snabbt. Ge oss gärna tips och feedback på vad som kan, bör och måste förbättras på sajten i den här tråden. Skriv gärna här istället för i andra trådar så är det lättare att fånga upp det. Tack för hjälpen!

Uppdaterat: 2014-05-21 10:28
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Kommentarer

En lista med senast kommenterade inlägg skulle vara väldigt bra. Ni har ju redan Mest lästa och Mest kommenterade - komplettera med en flik till - "Senast kommenterade".

Uppdaterat: 2013-08-09 11:22

Instämmer med mcregor, en llista över de senaste t.ex. 10 kommentarerna för artiklarna skulle vara ganska bra att ha.
Prio 1 är hastigheten som du själv skrev Magnus. Ibland struntar man i att kommentera artiklar för att sidan är för seg.
Annonser tar mycket kraft då dessa idag måste vara små filmklipp eller saker som rör sig hela tiden så man är ju tvungen att köra med Adblock och dylikt för att ha en chans att ladda sidan inom rimlig tid.

Uppdaterat: 2013-08-09 11:30
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag klipper in mitt första inlägg i AL:s "Förslags och förbättringstråden" då det även hör hemma här (jag tycker AL:s tråd var så bra att den hade kunnat vara grund för det den här tråden handlar om):

"1. På första sidan visas det senaste inlägget i realtid ("Senaste aktivitet på Vi Bilägare"). Däremot så uppdateras respektive artikels aktivitet mycket mindre frekvent. Det här gör att man ofta måste gå in på respektive artikel för att se om det hänt något i kommentarsfältet. Här borde ViB se till att även uppdateringen av artiklarna sker i realtid.

2. På första sidan finns en "topp 5-lista" där man kan se (och välja) de 5 mest lästa resp. kommenterade artiklarna. Det borde finnas en annan lista (gärna långt upp på sidan, så man slipper scrolla) med de fem senaste artiklarna som kommenterats.

3. Inloggning. Jag är med i en klubb som har en hemsida med ett forum. Där släpper vi inte in någon per automatik. Man får så vackert avvakta ett mail från någon fysisk person med inloggningsuppgifterna. På så sätt får vi bara seriösa deltagare på forumet. Jag tycker att ViB borde införa detta. Vi skulle därigenom slippa vissa filurer (Uno) och sannolikt skulle det även bromsa folk från att skaffa sig flera konton (ni vet vilken jag menar).

4. Twitter och SMS har teckenbegränsning. För att slippa orerande inlägg bör även här en teckenbegränsning införas. Gärna i kombination med ett maximalt antal inlägg per dygn. Nu har väl situationen på sista tiden blivit bättre (ni vet vad jag menar)."

Uppdaterat: 2013-08-09 18:26
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Tackar! Jo, AL:s tråd var fantastiskt bra, men tappade fokus och flöt ut i en diskussion om debattklimat, snarare än teknisk förbättring - men absolut inte mindre viktigt ämne.

Listningen av vilka artiklar som senast kommentarats ska absolut förbättras, en hel del av er diskussion sker ju där och berikar sajten. Det ska vi uppmuntra till!

Vi kommer däremot inte att införa begränsningar när det gäller medlemskap i form av betalning eller liknande. Målsättningen är att hålla det så fritt som möjligt och så enkelt som möjligt. Kanske blir det någon form av begränsning för att få ner antalet spam-konton, men det ska jag låta vara osagt.

Inte heller kommer vi att begränsa textlängden i forumet. Är det relevant skrivet så ska det självklart få vara långt.

Uppdaterat: 2013-08-13 14:13
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Magnus, du dödade AL:s tråd;-) Där ser man, låt en tråd leva sitt eget liv, så kommer det många synpunkter som kan vara nyttiga. Inte minst det som vi som deltagare här upplever som viktiga; debattklimat, troll, spam och det som somliga (inkl. undertecknad) upplever som "besvärande"; ändlösa triader av oändligt långa inlägg. Detta kan väl (av dig) upplevas som mjuka värden och inte tekniska. Men för oss användare, så flyter detta ihop till egentligen samma sak: hemsidans design och funktionalitet.

Tekniskt sett har du nog fått essensen på vad vi vill få förändrat i denna och AL:s tråd. Att du tydligt tar avstånd från en avgift är mycket bra, men i grund och botten kommer en obegränsad möjlighet att skriva bromsa läsvärdet här. Läs vad jag skrev 2013-02-23 21:42 under http://www.vibilagare.se/nyheter/peugeot-2008-utmanar-i-bsegmentet?page=3 Du kan sen scrolla bakåt i tråden.....

Uppdaterat: 2013-08-13 19:28
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Om nu en person vill skriva ett superlångt inlägg så kan väl personen komma runt detta genom att skriva flera inlägg Så vi får välja mellan ett superlångt inlägg eller 15 kortare. Same shit, different name tycker jag

Uppdaterat: 2013-08-17 10:08

Jag har inget speciellt emot att någon skriver väldigt långa inlägg däremot så läser jag dem sällan just för att de är för långa.

Uppdaterat: 2013-08-18 09:13
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Kommer en "Tapatalk" funktion på den nya versionen?

Uppdaterat: 2014-05-11 22:22
Pär

Ja - så var den nya versionen i drift. Får väl se hur den känns när man utforskat den ett tag. Dock ser man direkt att datumet för inlägg här på forumet borde vara i vårt normala format och inte i ett amerikanskt format. Säkert bara en smärre omkonfigurering och sånt som lätt händer när man driftsätter nåt nytt.

Uppdaterat: 2014-05-15 08:13

Varför har man försökt kopiera Teknikens Världs hemsida?

Den nya versionen är ganska rörig och plottrig tycker jag.

Uppdaterat: 2014-05-15 08:22

Sen kan man fråga sig varför man inte kan editera ett inlägg här i forumet ? Och varför inte antalet kommentarer på en artikel syns - och när artikeln kommenterades senast ? Sen saknar jag också en uppräkning av "Senast kommenterade" vilket nog är intressantare än "Mest kommenterade". Får väl som sagt låta det sjunka in lite men just nu är första intrycket att startsidan är lite plottrig... Men sånt kan ändra sig när man vant sig.

Uppdaterat: 2014-05-15 08:22

Tack för påpekandet. Vi kommer att försöka fånga upp allt så snabbt som möjligt. Självklart ska det inte vara amerikansk datumordning! Låter klokt med en listning av "senast" kommenterade, det sker ju en hel del diskussion i artiklarnas kommentarsfält.

Uppdaterat: 2014-05-15 08:28
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

På den nya hemsidan har moderatorfunktionen försvunnit för mig.

Uppdaterat: 2014-05-15 10:02
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Vi fixar det!

Uppdaterat: 2014-05-15 12:22
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Utveckling pågår tydligen. Bra!
Men jag undrar varför det finns två trådar för samma sak - denna och "Mer funktionalitet".

Uppdaterat: 2014-05-18 01:05
Roy J

Din webbläsare stödjer inte file API funktionen.
Jag kan inte använda min stationära dator till ViB. Mycket irriterande.

Uppdaterat: 2014-05-19 10:49
Lås inga trådar.

En ytterligare fråga till ansvariga:
När man kollar inlägg i trådar på Forumet så omfattar dessa bara ca: 1/3 av aktuellt sidoinnehåll - sen kommer det en massa information om biltester och dessutom verkar det som ni länkat in förstasidan. M a o så blir det många sidor man måste hoppa emellan om det är ett intressant ämne som genererar många kommentarer och det bara för att ni blandat in en massa annan info på forum-sidorna som jag personligen tycker är irrelevant och som vi lätt hittar på andra sätt - om vi är intresserade. Skippa detta och gör Forum-sidorna renare.

Uppdaterat: 2014-05-19 18:23

Bild borttagen.
Bara test,
för att se om bilderna på våra bilar kom in.
Bild borttagen.

Uppdaterat: 2014-05-19 19:07
Ben Sin

Ni skriver att jag är 44 år vilket inte stämmer. Dessutom har jag aldrig skrivit hur gammal jag är.

Uppdaterat: 2014-05-19 19:15
Ben Sin

Hur kommer jag till "startsidan"?

Uppdaterat: 2014-05-19 19:31
Lås inga trådar.
Leif Larsson skrev:

Hur kommer jag till "startsidan"?

Ja - kalla det vad du vill men den sida du kommer till när du skriver "www.vibilagare.se"...

Uppdaterat: 2014-05-19 20:16

Med risk för att låta mossig men jag gillar tyvärr inte sidan alls då jag anser att den ger ett rörigt och plottrigt intryck. Ser inte fördelarna i detta skedet.
Som med allt annat så vänjer man sig väl efter ett tag men som sagt ....varför så rörigt?

Uppdaterat: 2014-05-19 22:23

Att sidan upplevs som "rörig" nu är nog mest för att man är van vid det gamla utseendet på sidan men man vänjer sig fort vid det nya och det finns en viss logik om man tar sig tid att se hur upplägget är.
Jag är framförallt nöjd med hur det funkar i min "platta" och där är det mycket bättre nu för man slipper scrolla i sidled för att kolla olika saker. Jag gillar det nya upplägget mycket, lite mer finslipning så blir det utmärkt.

Uppdaterat: 2014-05-20 09:15
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Känns som att diskussionerna runt artiklarna på startsidan avklingat nästan helt i o m det nya, röriga utseendet. Och jag har all förståelse för detta speciellt som man inte ser när det senaste inlägget skrevs.

Uppdaterat: 2014-05-20 09:41

Det är tur för ViB att tidningen inte är lika rörig som hemsidan. Om så var, skulle prenumeranterna och de som köper tidningen lämna den.

(Tack för besked hur jag kommer till startsidan )

Uppdaterat: 2014-05-20 12:41
Lås inga trådar.

Tack! Det finns självklart fortfarande flera andra detaljer kvar att fixa men kul att ni upptäcker små saker som dessa. :)

Uppdaterat: 2014-05-21 10:20
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

För att förenkla kring utvecklingen, önskemål, etcetera så stänger jag nu denna tråd och hänvisar till http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/webbplatsen-vibilagarese/mer-funktionalitet för fortsatt diskussion. Det blir litet enklare för oss att följa. Den här startades inför jobbet.

Uppdaterat: 2014-05-21 10:28
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //