Vi Bilägares forum

Semesterstress

Semesterstress

Nu börjar det pratas om "fenomenet" igen.
Är det månne detta som gör att man blir omkörd av husvagnar på väg till jobbet på 100-väg?

Vad har man bråttom till? Semester ska ju vara avkopplng och lugn och ro, varför ska man ut på resa om man ändå inte täcker koppla av?

Blev omkörd av ett husvagnsekipage förra veckan, som började svaja när de svängde in snävt framför, då sackade de ner, som tur var, men det ska ju inte bli så från början, och blir inte så om man håller sina 80 och kör lugnt och försiktigt. En KABE från 80-talet med 155-13-däck är inte gjord för högre farter.

Är "folk" allmänt stressade numer? Varför i så fall?

Vill inte säga att jag är någon direkt expert på att semestra, men jag är åtminstone avkopplad och oftast rätt så nerkopplad.
Åker jag på en resa som ska ta en vecka, räknar jag aldrig med mindre än en och en halv. Kanske inte är sugen på att göra något nån dag, då har man tid att göra just det. Kommer man till nått kul ställe och börjar dricka pilsner med lokalbefolkningen, då behöver man inte köra dagen efter t.ex.

Kan ligga o köra med både bil och hoj nånstans och känna "pausdags". En gång med hojen kom en tysk turist på hoj och frågade om jag hade problem, jag tog en paus och satt på en stenmur halvsovande och kollade på ett gäng hästar som betade, och jag svarade "Nein, ich habe Urlaub". Lustigt nog nickade tysken i samförstånd, gick och stängde av hojen och gjorde mig sällskap i en halvtimme.

Jag använder bara telefonen för att "checka in" på ställen som är värda att komma ihåg till någon annan gång. Ett trevligt café, ett BoB, sevärdhet, kurva m.m. Och ringa hem förstås och meddela att jag bara kört 5 mil på tre dagar ibland, för att det varit mycket att se.

Jag förstår inte stressen som sagt, någon som kanske upplevt det som kan förklara för en singel utan familj vad det är och innebär?

Uppdaterat: 2016-07-14 10:33
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Kommentarer

Idag har många bråttom hela tiden och ärligt talat så tror jag inte att de vet varför. Det är bara så att det skall gå så fort som möjligt.

Uppdaterat: 2016-07-14 10:36
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ligger nog en hel del i dina tankar, Hacken. Det ser man ju inte minst på vägarna med alla som pressar i "baken" på ens egna bil, gör chansartade omkörningar men som man sen ändå kommer ikapp en stund senare när det blir stopp av nån orsak - t ex trafikljus. Så du har nog helt rätt. Tror helt krasst att många hjärtinfarkter skulle undvikas om man lugnade ner sig lite - både privat, i arbetslivet och i trafiken.

Uppdaterat: 2016-07-14 10:47