Vi Bilägares forum

Statoil mackarna byter namn till Circle K

Statoil mackarna byter namn till Circle K

Nån mer som har problem med det nya namnet och den bild man vill förmedla av mackarna?

För mig stod Statoil för trovärdighet, kompetens och seriös verksamhet.

Uppdaterat: 2016-05-07 11:32

Kommentarer

Det är väl naturligt att en ny ägare vill ha ett nytt namn på sitt företag antar jag. Vilken bild är det du uppfattar Vidstige?

Uppdaterat: 2016-05-07 13:04
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Statoil ägs ju inte längre av Statoil och de nya ägarna var ju tvingade att byta förr eller senare och enligt "experten" valde de ett utmärkt tillfälle.

http://www.dn.se/ekonomi/experten-om-statoils-namnbyte-genialiskt/

Bensinbolagen byter ju namn med åren, det är väl bara Shell som heter det det alltid hetat av de stora men även där ägs väl inte mackarna av Shell längre? Eller?

F.ö. delar jag inte din uppfattning av Statoil. För mig är de som många andra av bensinmackarna mest en närbutik som även säljer bensin. Dock har Statoil en bra hyrbilsverksamhet som jag använt en del (minibuss och skåpbil). När jag tankar åker jag helst till OKQ8. Dels känns de mest som riktiga mackar och så ägs de till 50% av en ekonomisk förening. Sen finns det väl väl även någon sorts koppling till ViBilägare? ;)

Uppdaterat: 2016-05-07 13:05

pinjong, dom har ju gått ut med reklam och det ska vara ungdomligt och trendigt, dvs dom vill byta lite inriktning.

Det tycker jag tappar trovärdighet och jag gillar inte heller namnet i sig alltså "circle k", låter tramsigt.

Skulle inte förvåna mig om dom kommer göra om inredning i butikerna och annat mycket framöver.

Uppdaterat: 2016-05-07 13:09

Vidstige, de kommer förmodligen att ta ett eller flera steg vidare i utvecklingen mot kombinerad servicehandel och snabbmatsställe med möjlighet att tanka bilen ja. Statoil har väl ganska framgångsrikt etablerat sig i den nischen men kanske med för mycket fokus på bilen? Biltema, Mekonomen m fl är förmodligen duktigare på produkter runt bil & fritid. Automatstationerna är många och funkar bra på ren tankning. McDonalds, Burger King och Max har bättre snabbmat än Statoils roterande korvar respektive torra bullar så något nytt måste hända.

Uppdaterat: 2016-05-07 17:13
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Jag tankar (som den kommunist jag är :-) ) alltid på OKQ8. De har ett bra macksortiment, och dessutom strävar de efter omfördelning av vinsten. Jag är ju värmlänning, och jag vet att de arbetar hårt för att även landsbygden ska behålla sina mackar, eftersom det kanske är det enda som finns kvar i form av närservice. Jag citerar visionen:
"OK Värmland ägs till hundra procent av 74 781 värmlänningar. Tillsammans arbetar vi för att Värmland ska vara ett starkt och levande landskap, fyllt av framtidstro. Mackarna fungerar ofta som moderna lanthandlar, som blir ett viktigt nav i bygden. Därför arbetar föreningen för att ha bemannade mackar på så många platser som möjligt. Att de helst ska vara bemannade beror på att det skapar arbetstillfällen."
Statoil har jag alltid sett som en "plastmack", åtminstone i Värmland. Men jag gav upp när jag inte kunde få köpa en H7-lampa på Statoil på en långresa, de hade inte lampor till bilar, upplyste tjejen bakom disken. Men jag vet att OK också vacklar lite, de har svårt med konkurrensen från Biltema, Mekonomen o såna. Men för övrigt, om det heter Statoil eller Circle K bekommer mig inte även om Circle K är fånigt namn.

Uppdaterat: 2016-05-07 18:56
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

https://m.youtube.com/watch?v=hT1OKo1rT84

Uppdaterat: 2016-05-07 19:01

Farväl Statoil...

https://www.youtube.com/watch?v=KQWPcWpJUR4

Uppdaterat: 2016-05-07 20:20

Jag tankar väldigt ofta på Statoil och kommer fortsätta göra det fast dom bytt namn, för inte tror jag det kommer vara någon skillnad bara för att dom gjort små ändringar... Sen tankar jag även en del på Shell som säkert också snart kommer byta namn i Norden eftersom det är Finska ST1 som äger mackarna här och har inte rättigheter att använda det namnet allt för länge till...

Förr så tankade jag mest på OKQ8 men är inte allt för impad av deras diesel när det varit en hel del problem där, sen så tycker jag bilen drar lite mera när jag tankar där... Dock så är jag ändå ganska så flitig besökare där eftersom det bara är dom som har GDS-hallar och det är GULD värt.

Uppdaterat: 2016-05-07 20:50
Pär

Vem bryr sig vad dom heter, en PB mack hos mig blev OK Q8 för många år sen, vi som var med på BP tiden säger fortfarande PB för att inte förväxla den med den andra OK Q8 macken.

Uppdaterat: 2016-05-07 21:06

Tankar närmast jobb, på st1 om jag bara ska tanka, på statoil om jag behöver nåt mer.
Priset skiljer alltid exakt 15 öre, precis den rabatt jag får på statoil.....
Tror inte jag ändrar på det, oavsett vad dom heter.

Uppdaterat: 2016-05-07 22:08

Trodde detta var ett skämt. Circle K ... det är ju alltså O (circle) K ... OK?

Uppdaterat: 2016-05-07 22:44

Nu tankar jag inte så ofta, men Statoil har jag aldrig gillat. De har varit sinnebilden för "tillbaka till lanthandeln". Det blir oftast OKQ8 när jag ska köpa cancerogena vätskor eller möjligen St1. Absolut viktigast är att jag kan få i bränsle och betala utan att behöva gå in och lyssna på korvbeställningar.

Uppdaterat: 2016-05-08 18:19

Det finns olika åsikter om namnbytet
http://www.dn.se/ekonomi/experten-om-statoils-namnbyte-genialiskt/

Uppdaterat: 2016-05-08 20:10
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Esso är ju fortfarande igång, tankade några ggr en tiger i tanken i tjeckien i veckan .. .
Och Polska statoil hade inte påbörjat namnbyte nånstans, där finns förövrigt också esso......

Uppdaterat: 2016-05-09 10:35

Jag tankar där det är billigast när jag behöver bränsle. Väger givetvis in avståndsaspekten. Händer otroligt sällan att jag har behov av att köpa något på en bensinstation. Däremot är jag frekvent tvättkund vintertid på en OKQ8-anläggning i närheten av min bostad.

Uppdaterat: 2016-05-09 13:23
Mycket vatten har runnit under hjulen...
Antifeministen skrev:

Circle K står visst för tre stycken K som betyder Ku Klux Klan.
.

Nejdå, dom har halat en av flaggorna så nu är dom en mycket trevligare sorts Kompis.

Uppdaterat: 2016-05-09 17:44

Två K blir KK, dvs konkurs.

Uppdaterat: 2016-05-09 20:11

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5e/Uniform_flag.svg/1280px-Uniform_flag.svg.png

Dom får hissa en sån här i mitten istället.

Uppdaterat: 2016-05-09 20:26