Vi Bilägares forum

Bensinkort

Bensinkort

Hej! Är ny här och vi ska skaffa oss ett bensinkort. Har sökt på nätet men inte hittat så mycket information. Den enda jämförelse jag hittade på http://www.bank24.nu/bensinkort/ . Flera av företagen har 15 öre rabatt men det verkar gälla på bemannade stationer. De brukar ju vara dyrare än de obemannade så vet inte vad som är mest förmånligt. Är det rent av bättre att skaffa ett ST1 kort utan rabatt eftersom de är billigare? Tacksam för era synpunkter och erfaraneher vad det gäller bensinkorten. 

 

Uppdaterat: 2014-07-03 10:38

Kommentarer

Det bästa kortet är OKQ8 Visa kort, du har 1,75% ränta och kortet funkar i hela värden sen är det ingen avgift på kortet som är kanoners.

Uppdaterat: 2014-07-03 10:53
Pär

Tack för svar. Kollade lite snabbt och de verkar ha en del förmåner och rabatter kopplat till kortet. Med 1.75% ränta menas sparränta om man sätter in pengar på kortet?

Uppdaterat: 2014-07-03 10:56

Håller med Peugeot pär

Och okq8 kortet visa är avgiftsfritt samt att du får poäng när du handlar på det, doch inte på konkurrenternas bensinstationer.
Samt att du kan se dina transaktioner på nätet.

Uppdaterat: 2014-07-03 11:52
Lås inga trådar.
Dreve81 skrev:

Tack för svar. Kollade lite snabbt och de verkar ha en del förmåner och rabatter kopplat till kortet. Med 1.75% ränta menas sparränta om man sätter in pengar på kortet?

Yes stämmer bra det :-)

Uppdaterat: 2014-07-03 11:55
Pär

Ok, tack för hjälpen :-) Blir nog ett okq8 kort.

Uppdaterat: 2014-07-03 13:06

Min bil gick väldigt dåligt på OKQ8:s 98 oktan så jag tankar sällan där, den småhackade ända ned till en bit in i Tyskland, tankade nere i Helsingborg. Tankade sedan Shell V-Power 100 nere i Tyskland och motorn kom igång igen. Misstänker att det kan ha varit vatten i OKQ8:s bensin för den har även gått dåligt på en bensinmack som heter 1-2-3 & ägs av Statoil, låg ett träsk där förut så jag misstänker att det kommer in fukt i bensinen så även där tankar jag inte (mer). ST1 har jag aldrig testat men slutade med Shell V-Power när det uppköptes av ST1, eftersom de blandade etanol i bensinen samt sänkte den från 99 till 98. Numera tankar jag oftast 98 miles på Statoil, har något Statoilkort som är kopplat till Mastercard man får 25 öre rabatt per liter bensin och en hel del andra förmåner. Annars brukar väl JET/INGO el ST1 vara de som är billigast.

Uppdaterat: 2014-07-03 14:11
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Tror man får se till lite vilka bensinstationer som finns i ens närhet och var man kommer tanka mest och kolla vilket bensinkort som matchar.
Det är väl helt ok att få rabatt per liter, men är det tex som på Statoil här i Strängnäs, där jag lyckas trycka i 54 liter bensin i en tank som bara ska rymma 45 liter så spelar rabatt mindre roll.

Förklaringen från mackägaren var "det är inte vi som sköter servicen, så du får ringa en kille här och höra" följt av" många gånger rymmer tanken mer än vad biltillverkaren anger och sen går det i en del i påfyllnadsröret"
Rätt underbart när man haft samma bil i över 2 år och aldrig lyckats fylla över 45 liter. (förutom Jet Södertälje, där brukar det gå i runt 48-49)

Uppdaterat: 2014-07-03 14:31
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Hände mig med min förra VW Lupo som bara hade en 36 liters tank och på JET här ute i Haninge lyckades jag få i 42 liter, ändå hade inte ens reservlampan börjat lysa ännu så efter detta slutade jag med JET, blåsare manipulerar givaren så den visar mer än vad man egentligen får. Tror att jag måste haft 10 liter kvar i tanken innan och sedan deras 42 liter betyder alltså en tank som bara rymmer 36 liter enligt JET skulle rymma 52 liter.

Uppdaterat: 2014-07-03 14:51
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

@Minimats
Skönt att höra (fast dock inte kul) att någon annan råkat ut för detta, hade en allvetande kollega som svor dyrt och heligt på att såsom pumpar är utformade och fungerar så "går det inte" att fuska.
Kanske något för ViB att kolla upp och skriva en artikel om, så man vet vilka ställen/bolag som sköter sig bäst vs sämst

Uppdaterat: 2014-07-03 15:08
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Agrolkortet?

Uppdaterat: 2014-07-04 14:24

Hos statoil kan man koppla vilket bankkort, eller visa, mastercard mm som helst. och få 15 öre på drivmedel, rabatt på tvätt, kaffe mm.
Alltså även okq8 med visa, dubbla kedjor alltså.
Du får även rabatten på kontantköp, kortet blir ditt medlemskort sas.

Uppdaterat: 2014-07-04 22:58

Agrollkortet? Vad är det

Låter dock som en bra lösning att kunna koppla kort till Statoil, får läsa på lite vad det innebär mer än bara rabatt.
En anledning till att vi har ett ok/q8 kort är att dom ofta har GDS hallar.

Sen får man inte glömma bort att som medlem i Konsum så är man tankar man svenskt, dvs på OK ;-)
Har alltid en extra dunk med OK bensin med mig i bakluckan.

Uppdaterat: 2014-07-05 09:41
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Och jag är av princip "otrogen kund", har inget tankkort, behöver inget.
För att ha koll på bilkostnaderna, har jag ett mastercard, hos min bank,anslutet till statoil osv.(mest för kaffet faktiskt)
Hade euroshellkort tidigare, konsekvensen blev att jag körde till en shellmack, vad jag än skulle ha till bilen, dyrt och den lilla rabatten på typ 7 spänn uppvägde inte extra körning till en mack.
Numera tankar jag på första bästa mack längs vägen, spar tid och pengar.
Okq8 med visa, eller något med mastercard funkar ju likadant iofs, volvokort är rätt vettigt, men jag kör ju volvo nu, kanske inte vill fortsätta med det alltid, så varför hamna i ett bekvämt spår för att det är bra att vara trogen kund?
Det är ju när man är ny kund dom är kåta på en, sen får man inget extra.
Nu kommer ju fler och fler med möjligheten att ansluta sitt bankkort och få rabatter, billigare än att ge ut kundkort, och min plånbok håller sig tunn, och bekväm att bära!

Uppdaterat: 2014-07-10 21:26