Vi Bilägares forum

Fråga angående Bilprovningen

Fråga angående Bilprovningen

Hej. Vi var på bilprovningen för ett tag sedan och gjorde det gamla vanliga och de hittade inga fel. Men när vi styr till höger så låter det konstigt. Min fråga är nu. Om någonting skulle hända, vem blir det som är ansvarig (Om någonting skulle gå sönder och föraren skulle köra in i ett träd). Eftersom bilprovningen har kollat att allt är okej så antar jag att det är det, men skulle gärna vilja veta hur detta går till.

Kortfattat: Om jag kör in i ett träd pga att någonting går sönder i bilen efter att det har kollats av bilprovningen, vems ansvar blir det då? Gör bilprovningen någonting eller har de ingenting med det längre att göra?

Med vänliga hälsningar,

Kalle

Uppdaterat: 2012-11-07 23:27

Kommentarer

De som jobbar på Bilprovningen är inte mer än människor de heller och människor kan som bekant missa saker. Uppenbarligen har du ju något fel om du har ett oljud där så det enklaste är väl att låta en verkstad kolla på problemet.

Uppdaterat: 2012-11-07 23:33

Vad jag menade, är om man fortfarande kan få försäkringspengar. Man vill inte precis köra med en bil som kanske går sönder och sedan sitter man där i """". Och självklart ska vi låta ett garage kolla på det vad det skulle kunna vara. Men hitills har ingen kunna hitta det vad det skulle kunna bero på. Ursäkta om jag var lite oklar ovan.
Misstolka inte med försäkringspengarna, jag är inte den sortens person som bara tänker på det. Men eftersom det är vår enda bil.....och inte har någon annan.

Uppdaterat: 2012-11-08 00:05

Du har inte en chans att få rätt mot BP i ett sådant här fall. Du skulle få oerhört svårt att bevisa att felet fanns redan vid besiktningen och förmodligen lika svårt att bevisa att din olycka berodde på just det felet.
Men varför talade du inte om för BP att det låter konstigt när du svänger höger? Då hade de säkert lagt lite extra krut på den saken!
Förr var det vanligt med bilägare som fått för sig att BP är en myndighet som är tillsatt enbart för att jäklas med medborgarna och se till att så många bilar som möjligt skrotades och därför försökte man med hjälp av olika mer eller mindre verkningsfulla metoder få genom sin skräphög till bil med så få och billiga anmärkningar som möjligt.
Nu har de flesta upptäckatt det inte är en myndighet utan en serviceenhet som är till för ett säkrare bilägande och att det finns möjlighet att få råd om vanliga fel och det man bör se upp med på just den bilmodell man själv kör.
Men det gäller att fråga!

Uppdaterat: 2012-11-08 09:12
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre