Vi Bilägares forum

Troll och troll

Troll och troll

Som jag ser det finns det två sorters troll
Troll 1, de som spammar med halvlustiga men intetsäjande kommentarer, såsom "Uno" ..
Troll 2, de som konsekvent ska göra otillbörlig reklam för, och försvara, och jämställa Toyota med en religion!
.
Att det finns folk som Uno må vara hänt .. men vad är det som driver dessa Toyotamänniskor till att spamma kommentarstrådarna tills endast vansinne återstår?
Inga andra märkesfanatiker agerar på det viset, så det måste vara något speciellt som triggar ...
Står det i instruktionsboken? Eller i köpekontraktet?
.
Jag har, av ren nyfikenhet kollat lite på andra sajter ... och samma fenomen tycks leva där!
Begreppet "Toyotamaffia" är tydligen inte en enskild företeelse här på Vib, utan ett vedertaget begrepp i motorvärlden!
.
Jag tycker att det är dels konstigt men också lite skrämmande ...
.
Varför är det så här?

Uppdaterat: 2012-01-04 21:36
If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bull. (W.C. Fields) - Ibland skojar jag på skoj - men ibland skojar jag på fullt allvar (Jes_)

Kommentarer

Står i köpekontraktet, du skall inga andra gudar ha jämte Toyota.

Skämt åsido gör Toyota både bra och dåliga saker.
En av de tre sämsta bilar jag ägt är en Toyota Avensis -98.
De två bästa är också Toyota, en Camry -93 och en Corolla -90.
Japantillverkade Toyotor tycker jag fortfarande håller en högre klass än andra bilar.

Uppdaterat: 2012-01-05 08:01

jaha ännu en tråd som inte egentligen har med bilar att göra. Det finns ju redan en tråd om detta "tjafs" kan ni inte hålla er där? - det var ju det som var tanken eller?

Uppdaterat: 2012-01-05 08:40
Wer später bremst fährt länger schnell

Jo men den här tråden är ännu inte smittad av Toyotas missionärer, det ska bli kul att se hur länge det dröjer.
Jag har ju själv berömt Toyota några gånger, men egentligen bara LC som är den enda jag trivts med.
Det finns ju så många andra bilar att hata och älska utan att man gör dem till religiösa symboler.

Uppdaterat: 2012-01-05 10:29
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

De värsta hyllarna är de som inbillat sig att tysk kvalitet existerar.

De ser alla som inte hatar Toyota som någon maffia...

Uppdaterat: 2012-01-05 11:01

De som anser att tyska bilar har überkvalitet är hjärntvättade, då de samtidigt ofta anser att det är normalt att bilar går sönder, citat "alla bilar går sönder ibland"är en vanlig försvarsmekanism.

Många Toyota-fanatiker (speciellt de som har erfarenhet av japantillverkade) upptäcker att det inte alls behöver vara så att bilar går sönder, de kan köra år efter år utan någon som helst reparation, klart som tusan att det blir nästan en religiös upplevelse, speciellt om de haft någon tysk kvalitetsbil innan, där det ansetts normalt att saker och ting går sönder ibland. Tyvärr i och med att färre och färre japantillverkade Toyotabilar säljs i Europa så är det färre som får uppleva den känslan, tjeckiska Aygo, franska Yaris, engelska Avensis och Auris har inte alls samma felfrihet som en 1990-tals Camry eller Corolla.

Uppdaterat: 2012-01-06 11:23

Korrekt Tobo så är det!

Uppdaterat: 2012-01-06 13:42

Se där, det tog bara en dag!
Och redan som det sjätte inlägget i tråden.
Blev jag förvånad?

Uppdaterat: 2012-01-06 13:45
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nu ska man inte dra alla Toyota-ägare över en kam, känner flera som är helt normala människor faktiskt. Tyvärr så finns det en handfull som samlats här och missionerar om Toyotas oantastbara kvalitet, ledda av översteprästen som vigt sitt liv åt att tillbedja märket. Varför dom är så insnöade är svårt att förklara men trist hur som helst att de spammar sönder var och var annan tråd på forumet oavsett vad ämnet var från början.

Samtidigt så ska vi inte glömma att det finns andra lika insnöade märkestroll som vid minsta kritiska artikel eller forum-inlägg goes bananas i sin mission att försvara sitt märke även om de inte är lika många som Toyota-maffian; T ex ett par Audi-fanatiker, nån tillbedjare av VW, en Merca-dåre och lustigt nog minst tre! Opel-entusiaster. Lika insnöade dom...

Själv har jag som bilintresserad naturligtvis också några favoritmärken men är så pass vuxen att jag inser att de INTE är bäst på allting eller av utomjordisk kvalitet. Däremot så tilltalar dessa märkens bilar ofta mig av olika anledningar. Den insikten verkar en handfull här inte ha utan argumenterar som 12-åringen som fått sitt lördagsgodis indraget.

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Alla märken har självklart sina starka och svaga sidor. Jag har ägt både tyska,svenska, engelska, franska och japanska bilar.

Däremot så är det så att av någon outgrundlig anledning att de största och mest högljudda Toyota-hatarna är de som inte har någon som helst personlig erfarenhet av märket.

Uppdaterat: 2012-01-06 14:40

Toyotabilarna är oftast dyrare än motsvarande modeller från konkurrerande fabrikat.
Det innebär att oftast gör Toyotaägaren ett medvetet val att lägga till pengar för att få just en Toyota. Det kan vara en orsak till att toyotaägaren skriver om sitt bilval på ett helt annat sätt än ett annat val, där bilvalet skett utifrån andra parametrar.
Jag tror att den bilintresserade Toyotaägaren (som skriver i nätforum) har en passion för märket som är mer jämförbart med Alfa Romeo-ägaren än med Opelägaren.

Uppdaterat: 2012-01-06 15:26

Tobo, det är just det som är det underliga.
Jag är ju själv en varm Alfaanhängare, en "Alfisti", men inte sjutton missionerar jag om den bilen, den måste man ha upplevt för att kunna tycka om, men billigt blir det inte.
Samma sak med Saab, jag har haft många och de har inte varit felfria, men de har alltid fungerat och jag har trivts med dem.
Det gjorde jag också med en Toyota, men endast den.
De övriga har varit lätta att glömma och det är därför jag blir så förvånad över den nästan fanatiska tillbedjan som de får.
Varför?
Jag vet att det anses vara en bil med stor driftsäkerhet, men jag vet att den också går sönder.
Och även om de inte är så tråkiga att köra som vissa tycker så inte har någon framkallat ett leende på mina läppar när jag haft dem.
Helt enkelt en ganska alldaglig standardbil som gör vad den ska och de flesta är ju nöjda med det.

Uppdaterat: 2012-01-06 16:17
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

leifer, jag tycker att du tar i lite väl mycket.
Jag har aldrig talat illa om Toyota som bil, enbart att de inte är något som passar mig, jag tycker att det finns andra märken som är trevligare.
Men det är min uppfattning.
Jag har också talat om min granne som är grym på sin Avensis och att jag tycker att han överdriver, vilket jag också skrivit om.
Jag har heller aldrig framhållit Saab speciellt mer än att man just nu får väldigt mycket bil för pengarna när det gäller begagnat.
Reservdelar till Saab har jag aldrig haft problem med och jag tror inte att du vet något om tillgången på dessa.
När det gäller Prius har jag inte yttrat mig mer än att jag faktiskt skrivit att den måste vara prisvärd som begagnad genom sitt låga pris.
Personligen skulle jag ändå inte vilja ha den, jag har aldrig gillat instrumenten i mitten.

Uppdaterat: 2012-01-07 00:13
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

nu blir det lite OT men jag tror faktiskt att när det gäller reservdelstillgången på Saab så kan nog konkursen vara en fördel. Saab Parts kommer fortsätta leva vidare som ett välmående företag.

Uppdaterat: 2012-01-07 16:24

Trådskaparen frågar varför Toyota ägare är så positiva till Toyota? Om jag ska gå till mig själv så tror jag att det beror på att många har haft andra märken förut. Och när de då provar Toyota och ser skillnaden på problem och att bilarna kräver mindre med verkstads besök så blir många väldigt överraskade över detta. De Toyota jag haft tidigare har mycket riktigt varit betydligt mer felfria än andra märken jag haft och har nu. Därför tror jag många är så positiva även inom min bekantskapskrets så är det så. Därför klarar sig Toyota bra i kundundersökningar också det visar sig där. Men visst är många andra lika positiva över sina bilar av andra märken i min bekantskapskrets. Även om bilarna har fler fel än många andra bilar tex Toyota. Men nog är de lika entusiastiska över sina bilar flera av dom. Många vill nog heller inte erkänna att de har fel på sina bilar det finns sådana också. Speciellt ägare till lite dyrare bilar har svårt att erkänna bilen haft allvarliga fel men överser eller ser det inte så allvarligt på felen när man pratar med dom.

Sedan kan jag hålla med signaturen Tobo att de som är mest anti Toyota är de som inte ens har ägt märket och det är ju väldigt märkligt också. Sådana har jag även haft bland mina vänner då jag ägt Toyota att vissa har varit väldigt negativa utan att de själv ägt någon.

Uppdaterat: 2012-01-11 14:06

"I love my Toyota!"

Uppdaterat: 2012-01-11 16:43
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.

Jes jag kan bara konstatera att efter ha läst på denna sida ca 1 1/2 månad och nyss registerat mig själv här för att kommentera konstatera att många som är anti Toyota är rent av aggressiva i sin retorik mot Toyotaägare. Detta är vad jag läst. Jag kan förstå som jag sagt tidigare att ägare till Toyota är entusiastiska över sina bilar om de ägt något annat märke då de är felfria i större utsträckning. Och då är det lätt att bli entusiastisk och framhålla det. Om då någon säger att de inte är bättre än andra så är det klart att de står på sig och säger att de visst varit mer bekymmersfria och framhåller fördelarna än mer.Sedan så är kriget i full gång om man har en avvikande åsikt och om man inte tar till sig den andres åsikter. Så har det varit med de Toyota jag tidigare haft att de var mer felfria än andra bilar jag haft. Jag har dock inte någon Toyota nu längre men skulle mycket väl kunna köpa en igen om någon modell passar mig.

Själv tycker jag inte min hjärna är speciellt annorlunda vilket märke jag än kör,tror du att det ändras. Själv tycker jag att främst ägare till tyska bilar är nog de som är mest fästa vid sina bilar och talar om deras fördelar alltid. Så tycker jag att motortidningar gör också i tester,kanske därför också ägare till tyska bilar tycker så också då när tyska bilar vinner testerna. Så den ena ägaren är inte bättre/sämre än den andra enligt min erfarenhet. Jag kör Audi just nu och kan ju säga att de är inte lika felfria som Toyota.

Sedan funderar jag på varför du har sådana namn på Toyotaägare räcker det inte med att kalla dom Toyotaägare? Istället för märkesslavar,fanatiska Toyotaister de är väl inte mer fanatiska än några andra.

Men jag hoppas att du förstår min förklaring till att Toyotaägare är så nöjda med sina bilar i förhållande till de bilar de kanske haft förut. Och då försvarar märket,jag är inte ett dugg förvånad över det. Speciellt om någon säger att de inte är bättre,vilket de nog är enligt min mening (om man ska vara riktigt ärlig).

Uppdaterat: 2012-01-11 20:57

Jes för att du ska få lite mer kött på benen och förstå de som äger Toyota och tycker det är bra bilar så får du helt enkelt köpa dig en själv. Kan inte ge något annat råd.

Sedan så tycker jag att det verkar som att du har en tråkig attityd mot andra som har en annan åsikt än du själv!!? Tycker du överdriver å det grövsta. Och faktiskt tar jag dig inte riktigt på allvar när du skriver som du gör. Föresten har vi inte religions frihet i Sverige?

Uppdaterat: 2012-01-11 23:07
Martin skrev:

Trådskaparen frågar varför Toyota ägare är så positiva till Toyota? Om jag ska gå till mig själv så tror jag att det beror på att många har haft andra märken förut. Och när de då provar Toyota och ser skillnaden på problem och att bilarna kräver mindre med verkstads besök så blir många väldigt överraskade över detta. De Toyota jag haft tidigare har mycket riktigt varit betydligt mer felfria än andra märken jag haft och har nu. Därför tror jag många är så positiva även inom min bekantskapskrets så är det så. Därför klarar sig Toyota bra i kundundersökningar också det visar sig där. Men visst är många andra lika positiva över sina bilar av andra märken i min bekantskapskrets. Även om bilarna har fler fel än många andra bilar tex Toyota. Men nog är de lika entusiastiska över sina bilar flera av dom. Många vill nog heller inte erkänna att de har fel på sina bilar det finns sådana också. Speciellt ägare till lite dyrare bilar har svårt att erkänna bilen haft allvarliga fel men överser eller ser det inte så allvarligt på felen när man pratar med dom.Sedan kan jag hålla med signaturen Tobo att de som är mest anti Toyota är de som inte ens har ägt märket och det är ju väldigt märkligt också. Sådana har jag även haft bland mina vänner då jag ägt Toyota att vissa har varit väldigt negativa utan att de själv ägt någon.

Bra skrivet!

Uppdaterat: 2012-01-11 23:57
John2008 skrev:

"I love my Toyota!"

I mä!

MY TOYOTA IS FANTASTIC

Uppdaterat: 2012-01-11 23:58

Riktigt bra och nyanserat skrivet "Martin Karlsson"! Jag kan bara instämma i mina egna erfarenheter både med mina privatbilar samt från mitt jobb varje dag med olika bilmärken, och det är bristen på denna förståelse/dessa erfarenheter som inte riktigt alla verkar kunna ta till sig tyvärr.

Uppdaterat: 2012-01-12 00:48

Har ägt både tyska bilar och Toyota och skall jag vara riktigt ärlig så är den särklassigt bästa bilen jag haft (=0 problem/reklamationer/reparationer under 4,5 år och 9500 mil) en Ford Focus 2007. Visst var Toyotan som jag hade före Focusen också bra men den hade trots allt några småfel. Till Toyotas försvar skall absolut sägas att min erfarenhet är att de hanterar fel/reklamationer på ett sätt som många andra borde ta efter - det tror jag är en avgörande skillnad i många fall. Att bilarna i sig skall ha mycket högre kvalitet och alltså drabbas av betydligt färre fel är jag inte lika övertygad om. Men som ägare blir man ju ändå positivt inställd när leverantören åtgärdar de fel som uppstår utan minsta "knot". Har också haft några VW och i alla fall en av dessa (nybilar alla) är den som förorsakat mig mest med problem men i det fallet måste jag faktiskt berömma min handlare för även dom tog tag i problemen mycket seriöst och jag hade aldrig några problem med själva reklamationerna. Så trots dessa problem med en VW sitter jag återigen i en sådan sen några månader - med insikt om att den aldrig kommer att kunna slå min förra Focus när det gäller problemfrihet.

Uppdaterat: 2012-01-12 09:00

Jes,jag tror du är en sådan som aldrig skulle köpa en Toyota oavsett vad man kommer med för argument. Därför ids jag inte ens argumentera vidare med dig. Jag vet att det är ingen ide,jag har sådana vänner som är likadana. Men jag tvingar dig inte att köpa en Toyota och ingen annan heller,hur skulle de kunna göra det vi lever i ett fritt land. Men jag har iallafall ägt ett antal Toyota så jag vet hur bilarna är. Och jag skulle kunna köpa en igen,så jag håller inte med att det skulle vara så billig känsla i bilarna jämfört mot konkurrenterna. Och jag åker Audi idag som är kända för att ha en hög kvalitetskänsla i inredningen etc.

Du kan väl välja egen verkstad om du vill oavsett märke du kör det är ju upp till dig. Men räkna med att det kan bli problem med garantier oavsett märke om de inte är auktoriserade.

Kort sagt vi kommer inte längre i denna diskution för att du ska köpa Toyota,det kommer ändå aldrig att ske,så varför fortsätta? Jag menar är du mer expert än någon annan här?

Jag kan förstå att man bara polerar rutor hos Lexus,gör inte du det? Varför inte prova på Lexus då?

Uppdaterat: 2012-01-12 16:51

Jes,jag undrar vem det är som har problem med sig själv. Du kallar allt och alla med en massa otrevliga namn hela tiden,vad vinner du på det? Jag anser att det inte är någon ide att fortsätta diskutera. Du har din övertygelse punkt. Nöj dig med det! Och fortsätt köra VW så är DU nöjd.

Uppdaterat: 2012-01-12 18:20

Jag tänker inte kommentera löjliga påståenden, men det är inte svårt att se vem som tror han är Gud i denna tråden.....:)

Skulle vi samla alla ord du kallar de som är nöjda med sina Toyotor här under så skulle det bli en ganska lång rad......

Stå du där och vifta med din värja på din barikad...:)

Uppdaterat: 2012-01-17 12:09

Jag har haft olika Toyotamodeller som tjänstebil och som hyrbil många gånger.
Ett par av dem har varit utmärkta och dessa har jag åkt långt i på olika vägar, men resten något jag helst bara åker i vid ett tillfälle.
Det är ju en sak som gäller de flesta bilmärken.
Jag åker mest i Volvo och Saab och jag kan inte förstå varför just dessa som vigt sitt liv till Toyota inte kan förstå att det finns märken som upplevs bättre än deras ikon.
Det finns ett par Toyota som jag verkligen gillar, men det finns fler som jag ogillar.
Nu har det inget med japanska bilar att göra, den senaste jag körde var en Outlander med stora dieseln och den var verkligen trevlig, mycket trevlig trots att den var manuellt sexväxlad, men man behövde bara tre!
Och man satt nästan lika bra som i Saaben, men den var ju avsevärt lättare att ta sig i och ur.

Uppdaterat: 2012-01-17 16:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

När Toyota återkallar ett mindre antal bilar i vi kan säga Uzbekistan blir det stora rubriker på ViBs hemsida samma dag och det får ligga kvar som största rubrik lääänge.

Men när t ex Volkswagen återkallar en massa bilar i Sverige vilket hände senast nyligen http://www.teknikensvarld.se/2012/01/18/27738/volkswagen-gruppen-aterkallar-5-000-bilar-i-sverige/ så nämns inget här.
OCH SÅ BRUKAR DET VARA.

Kan inte den såkallade "toyotamaffian" dra här ifrån och fatta att detta inte är något jävla toyotaforum. ViB är tack och lov anti japanskt skräp och ingen oberoende tidsskrift av staten Ta gärna Uno och Jarl med er...

Uppdaterat: 2012-01-18 20:10

Jes, nej den föreställer inget utan det är min egna Celica gt från 1975 och trasig är den inte heller, stog still i fjorton år och kördes till besiktningen efter att smort upp bromsarna, 2 anmärkningar, avgasrör läkage (vilket jag visste) och strålkastare höger för lågt ställd....:)

Du kör faktiskt lika mycket propaganda men emot alla som råkar uppskatta Toyota, bara det att du retar dig på att det finns nöjda ägare säger det mesta eftersom du inte kan nöjja dig med det utan att ge oss öknamn i mängder... Det är inte särskilt seriöst...

Uppdaterat: 2012-01-19 11:44

Och det är därför du måste dra igång Toyotasnacket i VW:tråden, det stämmer dåligt med vad du påstår.....????

Uppdaterat: 2012-01-20 00:36

Jes det är säkert så och jag som haft över 20 Toyotor borde väl kallas fanatisk om nån, de ända undantagen är en Volvo, en VW och en Opel...... När jag var ung (tyvärr längesedan) så kom jag in i rallysvängen och mina idoler blev snart min egna farbror (Celica), Leif Asterhag (Celica) och Arne Allansson (Starlet)

När jag så var 18 så var fortfarande en Celica en för dyr bil så jag började med en Starlet som byggdes om och trimmades till max 0-100 på 6,3 sek och toppade 225 km/t

1984 startade jag företag som sysslade med ombyggnation av bilar (på den tiden hadde folk bara sett en spoiler på bild i princip....:) Så jag hann med ett antal häftiga byggen innan jag slutade med detta, så sen blev det bara bilar för eget bruk och Toyota har förföljt mig, dels så var min farbror Toyotahandlare och sen när man bygger bilar så vill man bygga ovanliga och på den tiden var det ovanligt med ombyggda Toyotor....

Min erfarenhet från detta innebar att jag alltid följt Toyota genom åren och vill påstå mig ha ganska stor erfarenhet av märket så det är orsaken att jag debatterar just Toyota här för det finns så mycket felaktiga påstående och jag gillar inte skiitsnack och har svårt att hålla tyst... Som när Börje bilkunnig påstår att han på ett dygn bytt motor på sin frus Avensis till en ny motor från en demobil som inte ens passar mot hans växellåda så klart att man reagerar..... Kanske borde man välja att hålla tyst men jag hatar lögnare och tycker inte att de ska få stå oemotsagda....!

Det var ju rätt intressant att Håkan idag skriver att det är Toyotamotståndarna som dominerar inläggen, så nu kanske vi kan lägga ner alla öknamn på våra debattmotståndare

Hoppas du fick en liten bättre bild av varför jag är ganska envis i trådarna.... Ps. ingen är perfekt, inte jag heller....:)

Uppdaterat: 2012-01-20 11:05

Låter bra, då har vi ju en del gemensamma nämnare men med olika märken....:) Just nu finns det säkert inte mycket du skulle gilla hos Toyota, men det har funnits och kommer nog en hel del på sikt.....

Mina roligaste erfarenheter frånsett mina trimmade och ombyggda bilar frånsett min GT är Carlos Sainz Celican, Mr2:an (gokart för 2), Corolla T-sporten och sist men inte minst sista generationen Supra som jag inte ägt själv men haft tillgång till.....

Detta är körglada bilar som jag älskat, efter T-sporten tog miljöhänsynen övetaget och de körglade bilarna hamnade hos Lexus till helt andra priser..... Nu kommer GT 86:an som jag tror blir starten på något nytt, vet att man jobbar mycket på körkänslan hos kommande modeller.....

Var bil har sina bra sidor och nu rullar jag runt med Auris HSD som jag gillar varje gång jag tankar och även för sin mjuka växellåda.....

Jag är ju lite miljöskadad efter att ha åkt racehoj i flera år så bilar impar inte så mycket på mig och jag har lugnat ner mig ute på vägarna......

Uppdaterat: 2012-01-20 22:10

GT 86:an tycker jag ser frän ut. En klassisk sportbil till rimliga pengar. Är det någon som vet hur samarbetet mellan Subaru och Toyota ser ut gällande GT 86? Jag läste någonstans att det är Subaru som bygger den åt Toyota.

Är det i Subarus fabriker eller har dom byggt upp en gemensam organisation kring just GT 86?

Uppdaterat: 2012-01-21 10:47

@ Rustan, jag vet faktiskt inte var den byggs, däremot var det en gemensan framtagning av bilen, skulle ändå tro eftersom de har olka karosser att de bygger den på sina egna fabriker, intresset finns och tydligen 8 000 förbeställda Toyotor och 5 000 Subaru redan innan den släppts...

Finns en bra sida med mycket info här: http://www.ft86club.com/

Uppdaterat: 2012-01-21 12:26

Det stod lite i förbifarten i en artikel i senaste ViB att det var Subaru som byggde den. Det var Marianne Sterner som provkörde GT 86 och påstod detta.

Uppdaterat: 2012-01-21 13:53

Jag skulle väldigt gärna vilja ha en redogörelse för hur du kom fram till det du skrev i första stycket i inlägg 48, Shogun.

Exakt hur tänker du egentligen? Du är den förste som springer och lipar om personangrepp hit och dit och känner dig hela tiden påhoppad, sen skriver du det ena påhoppet efter det andra själv.

När jag skriver att GT 86 är en frän bil och att den är en klassisk sportbil till rimliga pengar och dessutom är intresserad av exakt hur samarbetet mellan Toyota och Subaru ser ut så tar du det genast som att jag är ute efter något.

Dessutom är du fruktansvärt känslig om någon inte reservationslöst hyllar Toyota och sen är du den förste att hoppa på andras bilval, är inte du exakt likadan som de du anklagar för personangrepp då?

Om du taggade ner en smula så skulle du nog bli bemött på ett helt annat sätt skulle jag tro, något för dig att tänka på faktiskt.

Uppdaterat: 2012-01-21 21:10

Snälla, snälla, snälla Shogun, inse någon gång hur du uppfattas hos andra.

När jag skriver att GT 86 är en frän bil, en klassisk sportbil till rimliga pengar och frågar hur samarbetet mellan Subaru och Toyota ser hur så snurrar följande tankar genom ditt huvud:
"Att eftersom Toyota alltid betraktas som att de alltid är tråkiga att köra och att alla tror att det är så. Så var du ute efter att eftersom den byggs i en fabrik hos Subaru så är det en Subaru med Toyota emblem på och att den inte är en Toyota då. Följdaktligen en Toyota är lika tråkig som vanligt!"

Allvarligt??????

Sen tycker jag att du visar brist på självinsikt när du anklagar andra för personangrepp till höger och vänster medan när du själv är aggressiv så "bollar du bara tillbaka".

Som du säkert förstår så tackar jag vänligt men bestämt nej tack till en kopp kaffe med dig, oavsett var. Du är säkert en helt annan person i verkliga livet men jag har tillräckligt med bekanta redan nu.

Uppdaterat: 2012-01-21 22:01

"Visa mig på var jag är först att hoppa på andras bilval? Har jag hoppat på ditt bilval Volvo V50? Även om jag skulle välja många andra före en V50,men det hör inte hit. Men jag kan förmedla en arbetskamrats problem med en V50 om du är intresserad. Han åker idag Kia Ceed. Så visst kan man hitta fel om man letar. Vad jag hört var han inte alls imponerad av denna V50. Men ska prata med honom själv så jag får höra det från honom."

Så först skriver du att du inte har hoppat på mitt bilval och sen tar du ett nytt andetag och gör just detta?

Och Jes bilval har du inte direkt hyllat, vare sig hans Passat eller Phaeton. Du har även i raljerande ordalag hoppat på mitt förra bilval, Saab 9-3.

Släpp hörnflaggan och kom in i matchen nu.

Uppdaterat: 2012-01-21 22:11

Orkar inte läsa alla inlägg men kan bara säga som så... Toyota är bara billigt plast och har noll känsla bakom ratten, och det är väl allt som bilkörning handlar om! eller har jag fel?

Uppdaterat: 2012-01-21 22:13
Pär

Hittade en mycket underhållande tråd där leifer har lite andra åsikter än idag(känns kul att han hyllar Audi t,ex).

När man läser Shoguns kilometerlånga inlägg i den tråden med exakt samma innehåll som idag så inser man att tiden tickar långsammare i Ransäter.

http://www.vibilagare.se/node/26778

Uppdaterat: 2012-01-21 22:36

Å andra sidan passade jag på att byta motor i frugans Avensis medans hon stod och strykte mina skjortor.

Uppdaterat: 2012-01-21 23:24

Freddan i Solsidan kör Lexus. Detsamma gör konungens barn, prinsessan Madeleine.
Har man råd köper man det enda premiummärket.

Men även vi som inte tillhör överklassen kan köpa det bästa, då blir det märket Toyota. Förövrigt har Freddan och Mickan en sådan som extrabil.
Toyota är tillräckligt mycket premium för att duga till överklassen!

Uppdaterat: 2012-01-22 00:06
Börje skrev:

Blanda inte ihop mig med Uno, Shogun

Bokstäverna U n o finns i namnet Shogun. Är han och Uno samma person.

Jag tror det. Dessutom vill han ha träff i Ransäter bara för att få hjälp med att sätta potatis.

Detta är så sant som att jag och Börje bilkunnig är samma person.

Uppdaterat: 2012-01-22 00:27

Hmmm, jag måste säga efter 800 mil i en Avensis att stolarna är bättre än den första känslan ingav men att stolarna i Mazda 6 och Volvo var mycket bättre.

Jag tror baserat på hörsägen att det är Peugeot 508 som skulle vinna en komfortrond idag.

Uppdaterat: 2012-01-22 10:58

Det blir en väldigt skev diskussion när du bemöter Jes påstående att Avensis har sämre komfort än Passat med argumentet att Avensis har bättre komfort än Accord och Insignia.

Jag sitter riktigt illa i Avensis och Insignia, men det betyder inget annat än just att jag personligen inte uppskattar komforten i dom bilarna. Min bror och hans fru avgudar Opels stolar så det är väldigt individuellt helt enkelt.

Uppdaterat: 2012-01-22 17:55

Shogun: Jag skulle tro att de flesta som skriver här vet att du gillar Toyota och inte minst Avensis. Jag är rätt neutral till olika bilmärken och har bl a ägt både Toyota och diverse tyska märken. Men det blir faktiskt lite jobbigt även för mig som rätt "märkesneutal" när du tar upp Toyota eller Lexus i alla möjliga trådar. Jag tycker att det kan vara kul att läsa om olika ägares bekymmer och glädjeämnen men jag skulle vara dig oändligt tacksam om du kan dra ner lite på detta med att blanda in Toyota i snart sagt varenda tråd. Inget fel med Toyota men att läsa om diverse Toyota-jämförelser i alla trådar gör en rätt trött till slut. Vill du "promota" ditt älskade märke så gör du det bäst genom att vara lite sparsam med Toyota-snacket i andra trådar än de som uppenbarligen berör just Toyota. På det viset tror jag du får mera respekt för dina åsikter/erfarenheter.

Uppdaterat: 2012-01-22 17:56

Jes: Jag sitter inte skönt i en Avensis.
Shogun: Jo, det gör du visst. Det visar ett test i ViB

Stor humor :)

Uppdaterat: 2012-01-22 17:56

Gäsp.....jag HAR läst hela tråden och hävdar därför att diskussionen blir skev. Jes måste ju basera sina åsikter om Avensis på sina egna upplevelser och det samma gör ju du. En mer korrekt diskussion hade utvecklat sig enligt följande:

Jes: Jag sitter inte skönt i en Avensis
Shogun: Det var tråkigt att höra. Jag sitter skönt i en Avensis men alla bilar kan inte passa alla.

Svårare var det inte min käre Shogun ;)

Uppdaterat: 2012-01-22 18:23

Shogun: Det är inte denna tråd specifikt - det är överallt, nästan alla trådar som du lyckas nämna Toyota. Läs mitt inlägg igen och tänk över.....

Uppdaterat: 2012-01-22 18:27

Vilka sandlådekommentarer! Herr Diits kommer at få blockera hälften av alla konton i morgon...

Tyskbilsdiggarna gör allt för att reta upp de som gillar Toyota. I varenda tråd retas de och försöker att trolla fram bråk genom dumma kommentarer som inte hör dit och deras argument består bara utav lögner.

Toyotafolket håller sig åtminstonde till sanningen.

Att Jes med sin maffia får hålla på är för mig ett mysterium.

Uppdaterat: 2012-01-22 23:30

leifer: Förklaringen till det du beskriver är antagligen den oerhörda Toyota-propagande som bl a Shogun sprider och risken är då att rätt många blir less och istället för att vara glada och trevliga i sina svar så blir det tyvärr ett allt hätskare debattklimat. Jag säger inte att allt ansvar ligger på den ena eller den andra parten men men kan vi slippa kopplingar till Toyota i trådar som inte berör det märket så skulle jag tro att debattklimatet blir lite vänligare.

Uppdaterat: 2012-01-22 23:31