Vi Bilägares forum

Använder du mittre luftutsläpp? Jag gör det aldrig

Använder du mittre luftutsläpp? Jag gör det aldrig

Jag tittade på interiörbilden på nya Audi A1, och då påmindes jag om hur korkat jag tycker det är med dessa luftutsläpp. De sitter mitt i panelen där man hellre borde ha diverse knappar och displayer. Dessa hamnar istället långt ner framför växelspaken pga luftutsläppen. Svåra att hitta rätt bland, man måste flytta blicken långt från vägen i onödan.

Helt vansinnigt!

Jag använder aldrig mittre luftutsläppen.
Inte när det är kallt, för jag vill ha all värme på fötterna och rutorna.
Inte när det är varmt, för då vill jag ha all kyla mot de varma rutorna/panelerna, det är rent dumt att ha den kylda luften rakt på sig.

Hur många använder mittre luftutsläpp? Gör du?

Vore det inte bättre att använda den ytan på ett smartare sätt?

Uppdaterat: 2011-12-21 17:09
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Kommentarer

Gör det aktivt när jag kör racing på bana med min bil, då är det skönt med sval luft i ansiktet när svetten rinner från hjälmen, men vanligtvis skulle man nog kunna vara utan dom.

Lite OT, men på BMWn kan man inte bara öppna och stänga spjällen, man kan även justera om dom ska blåsa kallt eller varmt, vad man ska med denna finess till vet jag dock inte.

Uppdaterat: 2011-12-21 21:31

Kan bara instämma med Rikard att jag använder dessa just när jag kör bankörning om sommrarna med min MR2 Turbo då det blir svalare och är väldigt skönt att få lite fläktande in i hjälmen, men väldigt sällan annars.

Uppdaterat: 2011-12-21 23:46

Rickard och Hanzzon: ni använder dem med andra ord väldigt sällan till vardags, om jag förstår er rätt? Då kanske ni håller med om mina synpunkter på layout av instrumentpanelen?

christer: håller inte med dig. När det är kallt vill jag ha max värme på fötter och rutan, inte i ansiktet. Fryser ju mer om benen än näsan, och rutan vill man ha ren.
När det gäller kyla är det inte smart att ha kall luft rakt på sig, det kan orsaka drag och följande värk. Det är ju de solvarma delarna som ska kylas som ovanpå panelen och längs rutorna.

För min del vore det smartare att använda platsen som mittutsläppen nu upptar, till att ha knappar för radio och värme och sånt. Jag har ju alltid de utsläppen stängda ändå.

Uppdaterat: 2012-01-01 11:08
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...