Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Tommy Wahlström – fem favoriter i Genève

6 mars 2013

På bilsalongen i Genève presenteras många intressanta bilnyheter. Här är fem av mina favoriter:

1. VW XL1. Volkswagens snåla superbil är extremt häftig och väcker uppmärksamhet vart man än kör den. Inte så praktisk och med uppenbara brister – till exempel den att bilen är så astronomiskt dyr att VW inte ens vill säga hur mycket den kostar - men det här är imponerande teknik i ett fullt körbart skick. Kul och intressant!

2. Toyota FT-86 Open Concept. Vanliga GT86 kom med sin systerbil BRZ från Subaru på andra plats i årets omgång av Årets Bil. Det i sig visar att det här är en kul och spännande bil. När man nu dessutom tar av taket på den blir lyckan fullständig! Snälla Toyota, sätt i produktion! Och varför inte passa på att stoppa in en automatisk kökrocksbroms när ni ändå håller på?

3. Alfa Romeo 4C. Den är så otroligt läcker att även en gammal miljö- och säkerhetsnörd som undertecknad faller pladask. Vill ha!!!!!

4. Peugeot 2008 Hybrid Air.PSA:s lufthybrid är en spännande nyhet som, om den håller vad den lovar, kan bidra till lägre utsläpp till ett synnerligen rimligt prispåslag.

5. Renault Twizy.För att köra 80-hästarsversionen krävs ett vanligt körkort. Det har jag! Nu vill jag ha bilen till Sverige också. Twizy blir en perfekt miljöglidare för sommarens första nöjeskörningar längs slingriga landsvägar till mysiga fik i trevligt sällskap. Vem vill åka med? :)

Klicka här för att läsa om Marianne Sterners favoriter från mässgolvet.