Nästa artikel
Svenskar köper allt dyrare Volvo-bilar
Nyheter

Svenskar köper allt dyrare Volvo-bilar

Publicerad 3 juni 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Det genomsnittliga värdet på nya Volvo-bilar har ökat med över 21 000 kronor på bara ett år. Aldrig tidigare har svenskar betalat mer för bilar från Volvo.
Efter flera månader med starka försäljningsresultat redovisade Volvo ett försäljningstapp i Sverige under maj.

Dock kan Volvo glädja sig åt att svenska kunder köper dyrare bilar än tidigare.

21 000 kronor dyrare
Under 2009 betalade den genomsnittliga kunden 303 119 kronor för en ny Volvo.

Den siffran har under perioden januari till april i år ökat till 322 794 kronor.

Det innebär en ökning med sju procent eller 21 468 kronor.

- Allt fler svenskar väljer större och säkrare Volvobilar. Alla Volvos större bilar ökar i försäljning, säger Thomas Andersson, vd för Volvo Personbilar Sverige.

Optimism hos Volvo
Den minskade försäljningen förklarar Volvo med minskade utleveranser.

- Vi har tyvärr inte haft tillräckligt med bilar att leverera i maj, säger Thomas Andersson.

Volvo ser nu med stor tillförsikt på framtiden.

- När vi i höst presenterar vår nya Volvo V60 Sportswagon räknar vi med fullt drag hos våra återförsäljare, säger Anders Gustafsson, försäljningsdirektör på Volvo Personbilar Sverige.

Diskutera: Varför har värdet på den genomsnittliga Volvon ökat? Vad tror du om Volvos framtid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-06-03 14:49
Per (ej verifierad)

Det är säkert tjänstebilsåkarna som har blivit fler till antalet. Det är lättare att handla dyr bil när företaget man arbetar på betalar bilen.
Volvos framtid ser väldigt ljus ut just nu. Fina bilar!

#2 • Uppdaterat: 2010-06-03 14:50
Fiatfan (ej verifierad)

Vad bra att Volvo kan få ut värde ur sina produkter. Men hur stor andel av dessa skogsmullebilar är köpta av privatpersoner? och hur många är tjänstebilar? Säger lite mer om hur Svenssons kan spendera?

#3 • Uppdaterat: 2010-06-03 14:52
Fiatfan (ej verifierad)

..Vi får hoppas att de får igång försäljningen av nya 9-5an i Trollhättan, men det är ju något som isf måste axlas av företagens inköpschefer, eller?

#4 • Uppdaterat: 2010-06-03 14:57
Bilbranshkonsulten (ej verifierad)

Att de som köper nytt betalar mera stämmer bra... och inte bara hos Volvo. Den nya Saab 9-5 som presenterats i dagarna har ju kunnat ordertecknats ett bra tag, och de som skrivit order på dessa har i huvudsak valt de dyrare varianterna och "fullspäckade" med tillvalsutrusning. Nu gäller den här i stort sätt bara företagskunder. Privatpersonerna går mer åt hållet små och mellanstora bilar. Dessutom är ett skäl att bilhandeln har betalat extra bra för inbytesbilarna nu då det har varit - och till viss del fortfarande råder begagnatbrist.
Det är bra att man köper fina bilar-för de sjunker fortare i värde, och blir kanon som begagnat om ungefär 36 månader.

#5 • Uppdaterat: 2010-06-03 17:01
Previa (ej verifierad)

"- Allt fler svenskar väljer större och säkrare Volvobilar."
Skönt för dom som har råd med mer bränsleslukande bilar, synd för miljön och dom med mindre bilar som klarar sig sämre då.
Sen är det väl inte bara företaget och brukarna som betalar för tjänstebilarna utan alla skattebetalare som får vara med att betala dessa bilar på grund av förmånliga skatteregler som gör tjänstebilsmarknaden så enormt stor i Sverige.
" Varför har värdet på den genomsnittliga Volvon ökat?"Skriver VB.Värdet på bilen behöver inte vara högre för att biltillverkaren tar mer betalt för bilen nu än tidigare.

#6 • Uppdaterat: 2010-06-03 17:58
Bilbranschkonsulten (ej verifierad)

Ja Du PREVIA...Det verkar som om Du bryr Dej om miljön - det är bra! Men då bör Du kanske uppskatta att det rullar så många företagsbilar ute, för de är alltid de nyaste och renaste bilarna. Dessutom har bilarna de senste åren blivit relativt billigare INTE dyrare som Du tycks mena. Dessutom kan jag informera Dej om att tjänstebilsåkarna faktiskt betalar höga skatter på det s.k förmånsvärdet+ att företagen själva får betala extra skatter för att de har bilar till de anställda. De som har "fri bensin" får extra skattetillägg som gör att varje liter bensin blir dyrare än för den som betalar själv.

#7 • Uppdaterat: 2010-06-04 06:14
Kjell (ej verifierad)

Hur ofta behöver man egentligen en stor, dyr och törstig Volvo? Det verkar trots allt som MP:s förslag om höjd bränsleskatt på 2 kr/ liter, skulle kunna vara möjlig!

#8 • Uppdaterat: 2010-06-05 01:38
xc90! (ej verifierad)

Volvo xc90 kallas bullen i folkmun. Många föredrar xc60 som känns modernare men något mindre. Det gör inte jag, jag gillar xc90 med v8 det gör också motorjournalisten Jeremy Clarkson från top gear som äger en xc90 och gillar den.

#9 • Uppdaterat: 2010-06-05 01:51
Volvo RWD (ej verifierad)

Kjell: Var har du hållt till dom senaste åren, samtliga Volvos modeller finns i Drive-version. Inte dyrare än någon annan premiumbil heller tvärtom. Den svenska avundsjukan talar som vanligt

#a • Uppdaterat: 2010-06-05 06:47
Kjell (ej verifierad)

Tyvärr är det nog så att breda däck och många hk fortfarande är viktigt för många som väljer tjänstebil. Att bokföringen visar röda siffror delvis p g a detta, är inte så viktigt, bara man som anställd får synas och höras! Se bara på nya 9-5:an...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.